Inlegzolen vergeleken: dit zijn de beste

inlegzolen

– Update: 13 oktober 2023 –

Hee, halve zool! Geen idee waar die uitdrukking vandaan komt, maar schoenen met dunne zolen zijn inderdaad nogal halfbakken. Ik hou van lichte goedkope schoenen, maar die hebben soms dunne zolen. Dus ging ik op zoek naar de beste inlegzolen, om die schoenen af te bakken. Te verbeteren. Up te graden.

Ik heb een aantal verschillende inlegzolen getest. Verreweg de beste waren deze voor twee euro. Van ademend materiaal, dankzij de vele kleine gaatjes. En dat is belangrijk, want anders krijg ik nogal zweetkakkers. Oftewel meurende voeten. Verder heeft deze bij de hak en de voorvoet stevige siliconen inzetjes als schokbrekers. Dat veert beter, loopt dus lekkerder en gaat dan ook langer mee. Helemaal top dus!

beste inlegzolenbeste inlegzolen

De maat klopte ook. Voor een euro minder hebben ze in diezelfde winkel ook zonder die inzetjes, maar ik vind ze die euro extra zeker waard. En waarom niet geheel van gel, of van siliconen? Simpel: dat ademt niet, dus dat zweet bij mij te veel.

Verder had ik ook nog deze goedkope, maar die vind ik wel erg dun en slap. Mooi en goed hoor, en ook goed ademend, dus het voelt wel heerlijk aan. Ik doe er  nu siliconen inleg-hakjes van de Action onder, van een euro, voor extra demping bij de hak. Dan zijn ze perfect:

inlegzooltjes schokdempend

Ik had verder ook nog deze. Deze zijn stevig, mooi en goed voorgevormd, van uitstekend materiaal, nog dikker en sterker dan die bovenste. Met een antibacterieel bovenlaagje. Wat ze vroeger geurvreters noemden. Deze zweten alleen ietsje meer omdat ze minder ademend zijn. Maar ze lopen en voelen echt uitstekend:

inlegzolen dempend orthopedisch

orthopaedische inlegzolen

Op BOL.com kan ik deze allemaal niet vinden. De beste daar zijn denk ik deze FootActive Hielspoor zooltjes. Wel effetjes wat duurder, maar dit schijnen dan ook orthopedisch verantwoorde top-steunzolen te zijn:

hielspoor inlegzooltjes

Halve zool! Steunzolen

Maar er zijn ook echt HALVE ZOLEN, zoals deze orthopedische steunzolen. Met dank aan Willem in de reacties. Deze hebben een verhoogde voetboog. Bij de hak is het dun, en ze geven nauwelijks demping. Dus alleen geschikt als steunzolen.

Goedkope schoenen

Goedkope schoenen zijn bijvoorbeeld deze aanraders hier. Of deze sock shoes (zie ook dit artikel daarover). Of deze hippe ideale sneakers. Of deze blade running shoes. Als ik de zolen te dun vind dan doe ik er gewoon wat inlegzolen in:

Ideaal, die twee lussen: dat zouden alle schoenen moeten hebben. Maar deze hadden wel hele slechte en hele dunne zolen.
sock shoes
Sock shoes zijn DA BOM. Fijn, slim, mooi en handig. Zolen waren ook best wel goed
I like I like. NOICE!!
SCHTYLISCH
Witte sneakers zijn nu megapopulair

Deze inlegzolen-review is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in. Maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via deze links verdien ik wat bij en kan ik weer nieuwe halve zooltjes kopen om te reviewen. DANK U, LOVE U ALL EN TOT DE VOLGENDE!

13 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik heb 2 paar besteld, en één paar heb ik in mijn asics cumulus gedaan. Ze passen perfect, zelfde maat als de schoen, 1 maat groter dus dan mijn gewone schoenen. Gelukkig heeft de schoen ook de ruimte om deze inlegzolen er extra in te doen. Ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. De Cumulus staat al bekend om zijn goede demping maar de demping is merkbaar beter met de inlegzolen. En daar ben ik erg blij mee omdat ik knieklachten heb. Die lijken nu zelfs minder te worden..

 2. Ik loop al jaren op barefoot schoenen, dunne zool en vlak, dus geen hakverhoging. Ik loop ook anders, ik land op m’n voorvoet ipv op mijn hak daardoor andere houding en rugproblemen. Voor mij geen dikke zachte zolen meer 😊

 3. De verklaring die de meeste bronnen geven is dat het scheldwoord halvezool ontstaan is uit het Engelse asshole. Nederlandse havenarbeiders pikten dat woord op van de Engelse zeelieden en vervormden de Engelse term tot het vertrouwder klinkende zool. Later werd halve toegevoegd ter versterking, zodat halvezool ontstond.

 4. Hoi Aartjan, ik kan die eerste inlegzolen nergens vinden op het internet. Ik neem aan dat je de naam niet mag vermelden van de winkel?

   1. Hey Aart-Jan,

    Misschien goed om toe te voegen hoe het zit met de maten. Is maat 46 op AliExpress ook echt de maat 46 die je in Nederlandse winkels vindt? Of kleiner?

  1. Als je op de link of het plaatje klikt kom je op de winkel. Daar zijn ze in ieder geval te koop, in Nederland kon ik ze niet eens vinden.

Geef een reactie