Oranje stip gaat niet weg: zo verwijder je die oranje punt op je Mac of iPhone

oranje stip of oranje punt weghalen mac iphone macbook ipad

– Update: 21 maart 2024 –

Je kan er gek van worden: die irritante oranje stip rechtsboven op je Mac, iPad of iPhone, terwijl je bijvoorbeeld gewoon een filmpje zit te kijken. Hoe verwijder je die, hoe zet je dat uit? En waarom staat die stip er eigenlijk?

Die oranje stip is er voor je privacy, zodat je altijd ziet of je microfoon aan is. Zo’n oranje punt waarschuwt dat er een app is die je microfoon (heeft) gebruikt. Als je er op klikt zie je bovenaan ook welke app de microfoon dan zojuist heeft gebruikt – of nog steeds gebruikt:

Zo kan je die oranje punt weghalen / oranje stip uitzetten op Mac, MacBook, iPad & iPhone

Je kan die app dan afsluiten (maar in mijn geval hierboven was het Siri en/of Dicteren). Je kan ook bij Systeemvoorkeuren > Privacy > Microfoon zien welke apps de microfoon mogen gebruiken (maar Siri en Dicteren zitten ergens anders in de Voorkeuren).

oranje punt uitzetten mac macbook iphone ipad oranje stip weghalen

Alleen blijft die oranje stip soms hardnekkig staan, op AL je schermen. Heel hinderlijk als je fullscreen een filmpje kijkt, zeker als al de settings goed staan, en ook al heb je de betreffende programma’s al lang afgesloten. Heel irritant, zo’n bug in dat systeem.

Dan kan je het beste gewoon even herstarten. Dan is het meestal opgelost.

Pfoeh…

Je kan ook uren gaan zitten Googlen hoe je dit weg kan halen, met speciale apps, met instellingen, en door zelfs de SIP helemaal uit te zetten op je Mac – heel gevaarlijk is dat. Maar eigenlijk werkt dat allemaal niet. Gewoon herstarten werkt gelukkig meestal wel.

Dit artikel was niet gesponsord. DANK U – LOVE U ALL – en tot de volgende!

ABONNEREN: Klik het rode belletje (rechtsonder) voor notificaties bij grote updates en nieuwe blogs. Of abonneer je via de Volg-knop, dan krijg je alleen een mailtje bij elke nieuwe blog, maar niet ook nog eens bij updates.

REACTIES: Reageer bij voorkeur onder de blogs, dan hebben anderen er ook wat aan. En andere bezoekers kunnen je vragen dan ook beantwoorden..

Geef een reactie