De beste powerbanks

powerbank-usb-c

– Update: 27 juni 2022 –

Wat is de beste powerbank? Ligt eraan wat je nodig hebt: hoeveel capaciteit, en wat voor aansluitingen. Hier informatie en tips over allerlei soorten powerbanks. Van kleine toppers van een tientje tot de hele grote nieuwe met 220V erop. Omdat ik als een maniak altijd zonneladers en zonnepanelen zit te testen en te installeren heb ik er inmiddels veel ervaring mee.

Too long, did not read? Deze blog is inderdaad nogal lang geworden! De korte tip is nu deze Romoss 50W USB-C powerbank met 20Ah (rond de €40, prijs varieert). Getest en zeer goed bevonden. Kan zelfs MacBooks snel opladen, met 50W (dat kan je zien met Coconut Battery, een gratis app). En je kan de powerbank zelf ook supersnel opladen, met 50W. Een USB naar USB-C kabel zit er ook bij.

USB-C kan zelf schakelen tussen 5V / 9V / 12V / 15V / 20V. Dat is ideaal.

Heb je het nog veel krachtiger en groter nodig, kijk dan op deze blog over de nieuwe Portable Power stations. Zoals deze hier.

Als je geen 50W nodig hebt, neem dan in ieder geval minstens 18W met USB-C, zoals deze Kuulaa 20Ah USB-C 18W powerbank (vanaf 25,-). Daar kan je ook laptops mee opladen, zelfs MacBooks. Al een jaar getest en prima bevonden. Snel bezorgd, in iets van 5 dagen. Het display is bij deze erg handig, want dat is ook een Volt- en Ampere-meter. Een USB naar USB-micro kabel zit er ook bij. Met die 18W kan je zelfs ook USB-C MacBooks opladen, alhoewel dat uiteraard wel langzamer gaat dan met die van 50W hierboven. Een voordeel is weer dat hij niet uitgaat als je er een kleine USB-lamp op aansluit. Laten we dat “Always On” noemen. Veel andere powerbanks schakelen na een minuut uit, bij weinig stroomverbruik.

Links die Kuulaa met 18W, rechts die Romoss met 50W
De Kuulaa heeft stroommeters, de Romoss is iets groter en veel krachtiger / sneller
De Kuulaa heeft ook USB-micro en Lightning ingang, en gaat niet uit als je er een klein lampje op aansluit

Best verkochte powerbanks met USB-C (2022) op AliExpress

 1. 40Ah met 18W en USB-C
 2. KUULAA Power Bank 20Ah en 18W
 3. TOPK Power Bank 20Ah en 18W 
 4. Deze ROMOSS LT20 Power Bank 20Ah

Kleiner kan ook: 10.000 mAh oftewel 10Ah. Dat is het standaard kleine formaat voor powerbanks. En die zijn dus ook goedkoper. Prijs ligt meestal tussen 10 en 20 euro voor de goedkoopste. Ik zou er altijd eentje nemen die ook minstens 18W USB-C met PD en Quickcharge heeft, want dan kan je ook snelladen en laptops opladen.

TOP 3 goedkope 10.000 mAh powerbanks met USB-C

 1. Deze Baseus met 20W en handig display
 2. Deze KUULAA met PD 18W fast charge
 3. Essager 20W met PD en Quick Charge

Powerstation

Een supergrote powerbank heet een powerstation, met alles-erop-en-eraan, veel meer power en capaciteit (290WH), directe DC input voor zonnepanelen, 12V output, 220V stopcontact, USB-C etc:

En in Nederland dan? Gewoon op Bol.com?

Op BOL.com zijn deze powerbanks de aanraders:

 1. Deze want ongeveer de enige met 18W USB-C en 30Ah
 2. LifeGoods met USB-C en 20Ah voor 30,-
 3. Belkin 20Ah met 30W rond de 60,-

UPDATE: deze grote powerbank is de nieuwste, met alles erop en eraan, en zelfs met een DC ingang voor zonnepanelen:

powerbank met dc input
Met draadloos opladen, alle soorten USB en USB-C PD, met een input voor zonnepanelen zowel 12V als 24V max 50W, en een DC output met max 80W

En op Amazon.nl:

 1. Charmast 24Ah met USB C en 18W
 2. Anker Powercore 27Ah USB-C
 3. Xiaomi 20Ah met 18W  voor 21,-

Nu wat uitgebreidere informatie, hou je vast, lang verhaal:

Een kleine powerbank om één telefoon op te laden, met USB-snelladen (5V / 2A) was bijvoorbeeld een 10Ah BASEUS powerbank voor 11,- op Aliexpress. GETEST: uitstekend. LiPo met 2xUSB waarvan 1xUSB met 2A snelladen (uitgang 1A en 2A zit overigens omgekeerd). Twee weken bezorgtijd. UPDATE: inmiddels deze of anders deze 10Ah hier. Dat zijn de beste verkochte op dit moment, en deze hier op nummer drie.

beste powerbank 10.000mah
Powerbank 10Ah goedkoop, met snelladen. Zonder USB-C.

Er zijn dus nog steeds veel powerbanks met USB en 5W, maar nu zijn er ook powerbanks met USB-C en 18W voor ongeveer dezelfde goedkope prijs. Dat zijn de aanraders. Deze hieronder bijvoorbeeld: getest en zeer goed bevonden. Hij kan zelfs MacBooks opladen. Met USB-C (in en uit), 1A USB, 2A USB snellader, Micro-USB ingang, een handig display en met USB-naar-USB-C kabeltje. Je kan ‘m via USB-C met snelladers opladen, terwijl je tegelijkertijd ook beide USB outputs kan gebruiken om telefoons op te laden:

beste powerbank USB + USB-C + 18W goedkoop
Dit was  in 2020 de beste goedkope kleine powerbank.

Inmiddels zijn er meer vergelijkbare powerbanks: dus een LiPo met 18W, met dual USB output + USB-C + Micro USB. Zoals deze populaire KUULAA Power Bank 10Ah voor een tientje. Getest en goed bevonden:

beste powerbank kuulaa review

EN deze Baseus van 30Ah heeft zelfs 65W, dus nog beter en sneller. Zie ook verderop.

Capaciteit? MaH? Voorbeeldje:

10.000 mAh (=10Ah) betekent 10 Uur lang 1 Ampère met 5V (of 5 Uur lang 2 Ampère, etc). Dat is ongeveer 2 a 3 iPhones.

20Ah bij 5V is hetzelfde als 10Ah bij 10V. Vaak wordt capaciteit opgegeven voor 3,7V. Dat is dan dus 25% minder!

Een betere maatsoort is Wh: dat is Watt per uur. 20Wh betekent dan bijvoorbeeld dat je een apparaat van 10W twee uur kan gebruiken. Als je met 5V rekent dan is die 20Wh gelijk aan 40Ah, maar als je met 3,7V rekent dan is het 50Ah, en als je met 12V rekent dan is het rond 7Ah.

Voorbeeld: voor een koelkastje heb je 200Ah aan stroomopslag nodig bij 12V, dat zijn twee grote loodaccu’s. In Wh omgerekend is dat 2400 Wh (dat is Ah keer 12, kort gezegd).

Powerbank met USB-C

Een powerbank met USB-C is dus nog beter. Je hebt namelijk steeds meer USB-C dingen. Elk apparaat werkt dan met elke lader, en met elk snoer. USB-C kan zelf schakelen tussen 5V / 9V / 12V / 15V of zelfs 20V. Dat is ideaal. Je kan er dan zelfs ook laptops mee opladen. Hierboven had ik ook al een paar nieuwe goedkope met USB-C genoemd. Ze kunnen snelladen, en bij sommige kan je tijdens het opladen via USB-C ook tegelijk de output gebruiken om iets anders op te laden. Dat kon voorheen nooit met powerbanks.

Zoals deze 50W USB-C powerbank met 20Ah (35,-). Je kan meestal op het display zien hoeveel stroom er IN of UIT gaat (druk op de knop aan de zijkant). Zo zie je dat opladen met 2 Ampère / 9 Volt gaat, dus met 18 Watt (als je een laptoplader gebruikt). Je kan ‘m desnoods ook opladen met elke telefoonlader, met je iPhone-snoertje. Ik zag dan bijvoorbeeld 4,5V–1,8A (met een snellader): dat is 9 Watt.

Met zo’n powerbank kan ik zelfs m’n MacBook opladen: dan zie ik 12 Volt / 1,5 Ampere: 18W. Ik kan MacBook Air of MacBook Pro er precies van 0 tot 100% mee vullen, en bij de Air ook nog net zo snel als de officiële Apple oplader. Er zit ook Power Delivery 3.0 en Qualcomm QuickCharge 3.0 op, dus het werkt met ALLES.

En op m’n iPhone zie ik 5,1V / 1,5A: dat is snelladen. Kan ook met een USB-C > Lightning snoer. Er zit verder ook USB Uit op, en Micro-USB IN, en Lightning IN (alleen geen DC 12V in).

Het display is bij USB-C een belangrijk pluspunt, omdat je wil kunnen zien HOE SNEL en NAAR WELKE KANT hij oplaadt. Maar je kan ook een losse stroommeter (7,-) gebruiken.

Een Apple USB-C kabel doet het vaak niet, ook niet op deze powerbank. Neem dan een gewone USB-C kabel van een paar euro.

Of deze Baseus van 30Ah met 65W. Kost rond de 43 euro, getest en goed bevonden.

Je kan zelf ook powerbanks maken. Zie deze blog. Inmiddels ook een nieuwe blog over deze behuizing met USB-C waarin ik dan 10 van deze batterijen doe: dan heb je een grote powerbank met 18W.

Onderhoud tips

Powerbanks niet te lang aan de oplader laten. Niet altijd tot 100% opladen. Laat ‘m ook niet altijd helemaal leeg worden. En niet te heet, dus niet in de zon!

Powerbank draadloos met Qi

Er zijn ook powerbanks met Qi waarmee je draadloos kan laden. Zoals deze populaire 10Ah van Baseus. Draadloos gaat langzamer, en het is ook niet heel efficiënt. Ik zou dan eerder magnetische kabeltjes gebruiken.

Nog weer beter: Powerbank USB-C met 50W of 65W

Voor sommige laptops wil je meer dan 18W. Dan kun je sneller opladen. Niet altijd hoor, want een MacBook Air laadt bijvoorbeeld met 22W, dus dan heb je 45W of 65W niet per se nodig, ook al is de Air officieel 30W. Voor een MacBook Pro heeft het wel zin, want die is officieel 60W (maar het kan het ook met minder). Op AliExpress staat deze 130W die je uit Duitsland kan bestellen (99,-). Met grote capaciteit. Via de USB-C ingang kan je de powerbank zelf ook snel opladen, bijvoorbeeld met een 60W laptop-lader. Getest en goed bevonden:

usb-c 45w powerbank high power laptop opladen draagbaar usb-c 45w powerbank high power laptop opladen draagbaar

UPDATE: Inmiddels zijn meer zoals deze 20Ah 45W USB-C powerbank van Xiaomi (25,-), met 2x USB-A met snelladen + 1 x USB-C 45W bidirectioneel. De USB-A kan je low power maken (5V 1A) met dubbelklik op Power. Dat heb je soms nodig, bij apparaten die geen 2A mogen hebben. Er zit geen display of zaklamp op. Wel 4 indicatie-lampjes. In twee weken bezorgd. Inclusief USB-A > USB-C kabeltje. Opladen via dat kabeltje gaat traag: je kan ‘m beter opladen met een echte USB-C kabel die dan in deze lader voor 9 euro zit. Of met je eigen MacBook lader + snoer. Deze powerbank kan mijn MacBook Air 2018 volledig opladen, en daarna ook nog een halve iPhone.

En het opladen van de powerbank zelf gaat ook supersnel: hij laadt hij zelfs met 50W op, vanuit mijn kleine 12V loodaccu met zonnepaneel. Ook dit is een groot voordeel. TOPKWALITEIT! AANRADER:

beste Powerbankusb-c Xiaomi
Dit was vorig jaar de beste powerbank: Xiaomi USB-C 45W 20Ah voor 34,-

Inmiddels is er ook deze Baseus van 30Ah met 65W.

In Nederland is er bij BOL.com deze 20Ah met 30W van Belkin voor rond de 50,-.

220 Volt stopcontact in een powerbank

In deze Xtorm Power Brick 21 Ah (104,-) zit ook een 220V stopcontact. Veel 220V apparaten kunnen hier direct in, tot 80Watt. En er zit ook USB-C op. Een USB-A naar USB-C snoer zit er ook bij. Deze heeft geen DC-ingang helaas, om op te laden met zonnepanelen.

power bank met 220v

Opladen met 12V?

Alle bovenstaande hebben geen 12V DC INGANG, om te kunnen opladen met zonnepanelen.
UPDATE: je kan nu ook snel opladen met USB-C vanuit een zonnepaneel: met een USB-C car charger. Maar dat is toch een beetje een tijdelijke omweg.

En de nieuwste ontwikkeling is dat je het zonnepaneel direct in een Portable Power station doet:

Portable Power Stations

Eindelijk zijn ze er dan: grote powerbanks met 220V stopcontact en DC input voor zonnepanelen. Vaak ook al meteen met MPPT-regelaar. De capaciteit staat meestal in Wh: Watt per hour. Beter dan Ah, want dat is afhankelijk van het Voltage (5V? 12V- 18V? Of toch 3,7V? Scheelt nogal).

Zoals deze Portable Power Station 220V met 154Wh en Qi draadloos opladen (140,-):

Of deze 500Wh / 1000Wh Portable Solar Pure Sine Wave Power Station, 135Ah / 500Wh voor 430,-. Pure Sinus betekent dat alle apparaten erop kunnen. Als het geen “zuivere sinus” is kan je sommige apparaten onherstelbaar beschadigen. Je moet dat per apparaat bekijken. Grofweg: grote apparaten met een draaiende motor (wasmachine, koelkast) kunnen alleen maar op zuivere sinus.

Of 41Ah voor 150,-, deze 220V 200W 151Wh Solar van Allpowers:

Op Amazon.nl is er deze Elektriciteitscentrale, Omvormer 60000mAh 222Wh Oplaadbare batterij Noodstroomvoorziening, AC/DC/USB/QC3.0/Type-C.

Omvormers: maak van 12V gewone 220V

Maar met een DC naar AC converter kun je 12V / 24V ook omvormen naar 220V. Bijvoorbeeld met deze hieronder, maximaal 300W (17,-). Deze werkt prima om mijn Bluetooth speaker, elektrische fiets en MacBook Pro op te laden, maar de ventilator maakt wel wat geluid. En het is ook geen “zuivere sinus“. Als je het echt goed wil doen, dan neem je er een met een zuivere sinus, zoals deze 800W voor € 40. Getest en goed bevonden.

300W omvormer
300W omvormer: maakt van 12V gewone 220V maar dit is geen “zuivere sinus”

Thuis-accu LiFePo: groter en krachtiger

Voor een compleet off grid huishouden zijn er thuis-accu’s (LiFePo). Een 5KWH thuisaccu kost rond de 1.500 euro, zoals deze set op AliExpress. Voor een geheel huishouden zou je twee of drie van die sets nodig hebben, afhankelijk van je verbruik. Het is schaalbaar, dus het kan ook veel kleiner, zoals hier vier LifePo-cellen voor 600,-. Vier betekent dat je dan een 12V accu hebt van 105Ah, dus dat zijn ongeveer twee normale grote loodzuur-autoaccu’s, maar dan dus bijna tien keer zo klein.

En met acht cellen kun je voor rond de 800 euro een 24V-systeem maken dat krachtig genoeg is voor een tuinhuis inclusief een kleine koelkast. Voor een tuinhuis of camper, met een zuinige koelkast, plus al je telefoons, speakers, led-verlichting, laptop en iPad is 3KWH meestal ook wel genoeg, en dat kan in de zomer al met één 360W zonnepaneel. Zoals dit 360WP zonnepaneel voor 200,-.

 

Een gewone 12V loodaccu kan toch ook?

Je kan in plaats van powerbanks ook een gewone zware 12V loodaccu doen voor 20 €. Neem bij voorkeur AGM (glasvezel) of Gel. Zo’n loodaccu is iets meer gedoe, zwaarder en niet draagbaar. Maar wel veel goedkoper. En vergis je niet in de capaciteit, want 7AH is hier met 12V in plaats van 5Volt, en dat is dan dus al net zo veel als 17Ah bij de 5V powerbanks van hierboven.

Zie ook deze handleiding om een zonnelader-set te maken voor 60,-.

Maar als je er en koelkast bij wil, dan moet je al gauw 220Ah hebben. Oftewel vier grote auto-accu’s. Oftewel 3KWH aan LifePo accu’s.

In de toekomst is er steeds meer 24V USB-C

Met USB-C kan je USB-C-laptops opladen, direct van powerbank naar laptop. Een USB-C-poort is tegelijk IN en UIT. Je zonnepaneel kan erin om de powerbank op te laden, en je laptop kan in diezelfde poort, om je laptop op te laden. Zie dit artikel over USB-C laptops en powerbanks.

En zie ook het artikel over de Zonnestroom Toekomst: 12V 24V USB-C
Meer info op 12voltinhuis.nl

Powerbank doormeten?

Doormeten kan met een losse stroommeter (7,-) Doe die tussen je powerbank en je telefoon. Je ziet op het paneeltje de verstreken tijd, Voltage, Amperage en het opgenomen vermogen in mAh. Als je de meter tussen  de oplader en de powerbank zet, dan zie je hoeveel stroom de powerbank opgenomen heeft, bijvoorbeeld 10.000 mAh. Als je vervolgens de USB-meter tussen de powerbank en je telefoon zet, zie je hoeveel stroom de powerbank afgeeft, bijvoorbeeld 6.000 mAh.

Zo’n meter is er inmiddels ook met USB-C. En er zijn ook uitgebreide meetapparaten die veel meer dingen kunnen meten. Helaas is er geen meter waar je kan zien wat voor USB-C kabel je hebt. Er zijn namelijk veel soorten kabels: superlangzame (400Kbs), normale, snelle (SS+ ofwel 10Gbs ofwel 4K ofwel gen2) en supersnelle (Thunderbolt 3 met 40Gbs), en er is een verschil in stroomsterkte: 60W of 100W.

Powerbank opladen

Soms zit de oplader er bij, soms niet. Opladen kan soms ook met een zonnepaneel. En het kan meestal ook met een gewone telefoonlader, zie deze blog over de beste oplader. Je kan USB-C powerbanks ook opladen met elke USB-C laptop-lader. Of met deze opladers, waar behalve USB ook USB-C op zit, met PD, QC 3.0 en 60Watt, zodat je die voor alles – ook voor laptops en powerbanks – kan gebruiken.

Conclusie beste powerbank

De ideale powerbank heeft:

 • Hoge capaciteit (minstens 30Ah a 50Ah)
 • 1x USB-C met PD 3.0 en QC 3.0 en 18-50 Watt
 • 2x Gewone USB (met 5V 2A snelladen)
 • DC 12V ingang voor zonnepanelen
 • DC 12V uitgang
 • AC 220V uitgang

Die zijn er nu eindelijk, in zomer 2020: zoals deze XTorm AC of een van deze Jump Starters met 220V uitgang op AliExpress. Of deze Portable Power Station 220V. Zie ook de blog over Portable Power Stations.

Maar je komt ook een heel eind met deze goedkopere: 50W USB-C powerbank met 20Ah (35,- ). Als je niet per se 45W nodig hebt dan kan het ook met 18W, zoals deze 20Ah USB-C powerbank (17,-). Of deze Xiaomi 18W USB-C 10Ah. Of de dubbel zo grote Xiaomi 18W USB-C met 20Ah.

51 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Goeie info. Welke powerbank zou minimaal geschikt zijn om een accu van een drone op te laden?
  max 8,5V
  nom volt 7,38Vdc
  2453mAh 18,10Wh

 2. Dankzij dit artikel een keuze kunnen maken. Wilde zelf een goede PB van rond de 25 euro. De Kuula besteld, ben benieuwd.

 3. Hoi,

  Mijn vorige Powerbank kocht ik op advies van je blog, jaren een top Powerbank. Helaas is ie aan vervanging toe en zoek ik eigenlijk een Powerbank voor 10.000MAH Max 15.000 ivm broekzakken enzo.
  Op de site staan vooral veel powerbanks van 20.000 en de prijzen zijn erg gestegen, heb je een goed advies voor me? Ik wil geen Powerbank kopen die mijn telefoon kapot maakt enzo…

 4. Dag Aartjan,

  Dankzij jouw blog kwam ik erachter dat er always on powerbanks zijn. Die heb ik precies nodig om mijn GPS-tracker op de boot buiten het vaarseizoen in de lucht te houden.

  Welke powerbank met always on functie zou je kunnen adviseren? Ik wil voorkomen dat ik er een lampje o.i.d. aan moet hangen om hem aan te houden.

  Bedankt voor je informatieve blog, en alvast dank voor je reactie!

 5. Goede avond,

  Ik ben echt een leek in electronica helaas. En probeer de informatie van hierboven dan ook te begrijpen. Kun je mij iets adviseren svp? voor een vakantie in een tent in de bushbush.
  Ik ben namelijk op zoek naar een uitbouwbare (mobiele) zonnepanelen (water/spat dicht) die ik kan aansluiten op een koelbox (voor insuline) en dit zonnepaneel ook kan gebruiken voor het opladen van een iphone 11, samsung telefoon en een glucosemeter welke met een usb aansluiting werkt.
  Prijs technisch nog een beetje betaalbaar voor goed kwaliteit.
  Ik zie door de bomen het bos niet meer namelijk. mvg, Cindy

 6. Interessante site. Ik ben helaas niet zo technisch, maar kon je verhaal wel volgen. Ik heb een tweede monitor bij mijn laptop (met de batterij daarvan kan ik 7 uur werken). De tweede monitor heeft 9V nodig met adapter.
  Zou ik in plaats van die adapter een powerbank kunnen gebruiken?
  Zo ja, dan begrijp ik dat het minimaal 9V output moet hebben. Zou dat dan bijv. zo’n Xiaomi 18V kunnen zijn of beveel je een ander aan?

  1. Ja dat kan, maar alleen via USB-C (dat het voltage zelf regelt). De monitor moet dus ook een USB-C stroom-ingang hebben.
   USB-C kan zelf schakelen tussen: 5V / 9V / 12V / 15V / 20V

 7. Hoi Aartjan,
  Heb net mijn Romoss 20 binnen en kabel met Surface 4 stekker en usb c maar krijg mijn surface niet aan het laden.
  Ik doe ongetwijfeld iets verkeerd, enig idee wat?
  Ga door met je goede reviews.
  Gr.
  Hans

 8. Vraagje over de Kuulaa 20W die ik heb gekocht. Hij lijkt het prima te doen, verbonden met een snelle USB-C-kabel aan mijn MacbookPro 2018. Dus ik zie hem langzaam leeglopen, maar tegelijk zie ik ook – anders dan thuis, waar de computer is aangesloten op mijn monitor via USB-C – dat de batterij van de computer wordt belast, wat ik liever niet heb (vanwege de cycles). Enig idee wat hier aan de hand is, AartJan?

 9. Mooie opsomming! Zelf ben ik op zoek naar een portable pokerbank waar ik op zijn tijd ook de SUP mee kan opblazen, hier is een 12V sigarettenaansteker voor nodig.
  Nu zag ik degeen die jij op ali hebt gevonden, alleen die is niet meer leverbaar. Heb jij een tip? Zelf heb ik de Skinfox Powerbank gevonden maar liefst heb ik 1tje die ook USB-C ed heeft zodat ik het voor meerdere doeleinden kan gebruiken.

   1. Ik ben juist op zoek naar een wat meer draagbare multi-use powerbank (1,5kg) zodat het in een waterdichte tas op de surfplank mee kan. Tot nu toe heb ik USA de Renogy 72000mAh gevonden en een aantal op Ali-express zonder echte lovende reviews… vraag me daarom af waarom er zo weinig van deze multi-use apparaten zijn. Is dat omdat het mss lastig is zoveel vermogen in zo’n klein apparaat te stoppen?
    (btw zelfcorrectie heeft er een pokerbank van gemaakt in mijn 1e berichtje zie ik nu, ook een leuk idee mss ;-))

    1. De power stations zijn allemaal nieuw, dat bestaat nog maar net. Twee jaar geleden bestonden ze niet eens. Maar ze schieten nu als paddenstoelen uit de grond!

 10. Dag Aartjan,

  Dank voor al je fijne blogs.
  Vraag: kan ik het Dokio zonnepaneel 80W aan deze ‘Portable Power Station 220V met 154Wh en Qi draadloos opladen’ hangen voor tijdens een elektrische bakfietsvakantie? En zou bij nood de fietsaccessoires er mee geladen kunnen worden. Of zou je wat anders adviseren?

  Groet Ruben

 11. Ik heb die Romoss gekocht en dat zag er goed uit. Maar na twee weken geeft hij nu de 188 error als ik iets wil opladen via de USB-c. De andere usb punten doen het nog wel. Opladen van de powerbank via usb-c gaat ook nog. Mar nu dus geen laptops meer opladen.
  Ik schijn niet de enige te zijn met dit probleem en er lijkt ook geen oplossing voor dit probleem te zijn.

 12. Hallo Aartjan, erg interessant wat je allemaal schrijft. Ik kreeg een advies om deze te kopen: Anker PowerCore+ 26800 PD 45W. Ik wil ‘m gebruiken om mijn laptop en smartphone tijdens vakantie op te laden en eventueel een led lampje. Heb je er toevallig ervaring mee?

 13. Dankzij je 18Watt-opmerking besef ik dat m’n dankzij jou aangeschafte YKZ-lader ook in het park m’n Macbook Pro kan opladen, waardoor ik niet steeds m’n computerbatterij hoef te belasten. Geweldig. Dankje, AartJan.

  1. Doe ik ook. Ik sleep alleen het liefst zo weinig mogelijk mee. Dus liefst 10/20.000aH met een zo laag mogelijk gewicht. Hopelijk neemt AartJan dat ook mee in zijn overweging.

 14. Hallo Aartjan,
  Welke powerbank kan zowel opgeladen worden als stroom afgeven. Dus als buffer accu gebruikt worden? Goed en niet te groot.
  Ik zoek dit type powerbank om de vakantiefiets te gebruiken tussen een busch & muller e werk en een telefoon/gps.
  Dank alvast,
  Grt

 15. Zou je het linkje van de 10Ah USB-c 18w powerbank kunnen bijwerken. Of zijn er inmiddels nog weer betere kleine powerbanks die je makkelijk mee kan nemen?

 16. Hi AJ!

  Zelf ben ik na twee keer een Baseus powerbank overgegaan op die van HOCO. Kan deze versie op Ali niet meer vinden maar Bol.com verkoopt ‘m nog wel:

  bol.com/nl/p/hoco-rege-30000mah-power-bank-powerbank-noodaccu-2x-2-1a-grijs/9200000090896754/

  Voor als je met z’n tweeën een weekend gaat kamperen echt ideaal. Wij laden onze iPhone 11 en iPhone 8 allebei twee keer op, en dan is ‘ie nog niet leeg. Gebruik ‘m thuis in de tuin voor de iPad 2018. Dat gaat wel erg langzaam, moet ik zeggen, maar ik kan gewoon Online TV kijken.

  Groet!

 17. Deze PowerBank van Baseus kwam ik ook tegen:
  https://nl.aliexpress.com/item/4000957265153.html

  30.000mAh capaciteit en met ondersteuning voor USB C PD 60 watt (!) zowel input als output. Persoonlijk vind ik met name de 60 watt input belangrijk, dan kun je hem ook aan een wat zwaarder zonnepaneel hangen zodat hij ook bij slecht weer altijd vol is einde van de dag. Deze ondersteunt ook Qualcomm Quick Charge, voorzover ik kon zien ook zowel op input (18 watt) als op output (tot 30 watt)

  Leuk blog heb je!

   1. De Baseus 45w powerbank accepteerd max 15v input — m’n 20v 80w (foldable) paneeltje heeft de powerbank gefried. Zal het wel goed gaan met de 65w powerbank? Max input voltage lijkt 18w te zijn

  1. Dag Aartjan,

   Dank voor je fijne blogs.
   Vraag. Kan ik het Dokio zonnepaneel 80W rechtstreeks aan de ‘Portable Power Station 220V met 154Wh en Qi draadloos opladen’ hangen zonder dat ie gefrituurd wordt tijdens de bakfietsvakantie? Of raad je dan wat anders aan?

   Groet Ruben

 18. ik had de baseus voor 25 euri gekocht, met usb c. ging prima de MacBook opladen. na een paar x zag ik op m’n MacBook de melding “kan accessoire niet opladen” en toen bam het schermpje uit. ik heb m amper 5 x gebruikt.

 19. Ik zie op Whish divers power banks voor heel weinig met capaciteiten tot wel 900000 mAh. Nu heb ik niet zoveel verstand van dit soort zaken maar waar zit de truc dat Whish veel hogere capaciteiten aanbiedt t.o.v. Alieexpress? Heb het gevoel dat iets niet klopt….

  1. Klopt inderdaad niet! Zo hee! Ik heb even gekeken… vrijwel overal staat op WISH een NUL teveel. Een oude bekende truuk. Het betreft meestal kleine powerbanks, vergelijkbaar met die 10Ah Baseus bovenaan in het artikel. Baseus is een groot betrouwbaar merk (bovendien door mij doorgemeten en getest). AliExpress heeft ook een goede invloed: met garantie en bemiddeling, wat erg goed werkt. Op AliExpress neppe artikelen aanbieden is daarom lastig.

   Wie gaat er eens een paar op WISH kopen om ze door te meten? Ik begin er niet aan!

   Dank in ieder geval voor je reactie.

   1. Hallo Aartjan, ik zie dat het merk baseus heel veel aanbieders heeft (baseus official, baseus flagship, baseus global store etc…) zijn deze alle te vertrouwen/officieel van baseus? Of moet je waken hiervoor? Vg Jelle

 20. De behuizingen waar je zelf batterijen in kan doen om zo een power bank te maken, daar wordt een foutje gemaakt. Er gaan namelijk 18650 batterijen in en geen AA..

Geef een reactie