Anker Soundcore Q30 review: beste draadloze koptelefoon met ANC

Anker Soundcore Q30 review

– Update: 17 april 2024 –

Deze koptelefoon is niet voor niks mega-populair. Voor rond de €65 is dit inderdaad de beste ANC koptelefoon, met alles-erop-en-eraan. Prachtige sound, riante bas, AAC, custom EQ, echt werkende Multipoint en 40 uur batterij. Met ANC in drie standen en met Transparency. En hoog draagcomfort. Wat wil je nog meer? Hier mijn Anker Soundcore Q30 review.

Ik kocht ‘m hier op AliExpress en die werd in DRIE DAGEN geleverd. OMG – drie dagen!! Hij staat ook op BOL en Amazon:

Ik heb al veel concurrerende koptelefoons getest. Zoals de tegenvallende B&W PX7 van €400. Of de verrassende Bluedio T7 van vier tientjes, en de Taotronics TT-BH22. Ik was ook altijd fan van de dure topper Bose 700 en de dure Sony‘s. Maar deze Anker is nóg beter en klinkt mooier – en is veel goedkoper.

Multipoint

Deze Anker Q30 heeft niet alleen een goede ANC en een onovertroffen geluidskwaliteit, maar ook werkende Multipoint. Dus op twee devices tegelijk verbonden. Je luistert bijvoorbeeld muziek van je laptop, en je telefoon gaat ook gewoon over op je koptelefoon. De muziek pauzeert als de telefoon gaat. Of het nou een Android met een MacBook is, of een iPhone met Windows, of een andere combi: it just works. Dat is echt fijn, in de praktijk. En best uniek. Want dure AirPods kunnen dit niet eens goed. Ik heb me voorgenomen om nooit meer wat te kopen zonder die goed werkende Multipoint:

anker soundcore life q30 multipoint review

Die dure B&W PX7 kon zogenaamd ook Multipoint, maar daar werkte het vaker niet dan wel. Bij deze Anker gaat dit dus eindelijk een keer goed. De verbinding is verder ook super-stabiel en reikt heel ver, door mijn hele huis.

Custom EQ via de app

Custom EQ is eigenlijk ook een must tegenwoordig. Je hoeft dan nooit meer te zeiken over te weinig bas, ietsje teveel hoge tonen, veel teveel V-shape of nét ff te weinig mid. Ieder stelt ‘m gewoon exact naar eigen wens af, in de Soundcore app. Hieronder mijn setting: ik doe een omgekeerde V-shape. Je hebt dus geen equalizer meer nodig, want de setting blijft gewoon in je koptelefoon. Ik vind dit echt geweldig, en ook belangrijk:

Een omgekeerde V is neutraler met beter mid
Of deze contra-V: misschien nog wel beter

Volgens metingen op AutoEQ is het deze gele EQ. Die komt eigenlijk overeen met mijn omgekeerde V:

autoEQ anker Q30

NFC Fast pairing

De verbinding met NFC is ook bijzonder. Je houdt je Android tegen de koptelefoon, en hij is verbonden. Geinig hoor. Apple heeft dit niet eens. De verbinding is verder uitstekend, stabiel en snel, op alle devices en systemen. Dus ook met iPhones. De low latency is redelijk goed voor films, maar er zit geen ultra low gaming mode op.

ANC

De noise cancelling werkt ook echt goed. Het is maar ietsje minder dan de dure topmerken. De ANC kan op drie manieren: hij filtert bij Transport veel laag weg (motorherrie), en bij Indoor juist veel mid (stemmen). Dat zijn precies de dingen die je nodig hebt. Verder zit er ook transparency op, dus met langtik op de schelp kan je alles om je heen WEL horen. Die transparency werkt niet zo goed als bij Apple, maar het is toch zeer bruikbaar.

Schakelen tussen ANC en Transparency kan dus met langtik op de rechterschelp. Ideaal, want in de praktijk kan je dit vaak nodig hebben. Er is ook nog een fysiek knopje op de linkerschelp, voor alledrie de standen, dus ook met “Normal”. Ook fijn en goed, want “Normal” geeft een iets ander geluid. En de batterij gaat dan NOG langer mee…

Op hele hoge volumes geeft hij wat sound leakage, dus anderen horen je dan enigszins. De Q45 heeft daar minder last van door dikkere kussentjes.

Wil je de allerbeste ANC, beter nog dan Sony? Dat kan op deze manier:

TURBO-ANC-TIP: doe in ears in, met muziek aan (zoals de KZ ZEX of de QoA Vesper), en doe dan deze koptelefoon met ANC er overheen, zonder muziek.

Of, nog beter: deze ANC earbuds met deze Anker er nog eens overheen. Dan heb je vier-dubbele demping: 2x passief + 2x actief.

De beste ANC heeft de Sony WH-1000XM4, hier op BOL.com voor €195 maar deze tips dempen nog beter.

anker q30 ANC review   anker q30 ANC review

Batterij

De batterij is enorm: 40 tot 60 uur. En met de fast charge laadt je er in vijf minuten weer vier uur gebruik bij. Je kan hem alleen tijdens het opladen niet gebruiken. Maar dat geeft natuurlijk niet! Want: vijf minuten!

Bedieningsknoppen

De knoppen die je nodig hebt – zoals volume, next en telefoon opnemen – zitten allemaal op redelijk logische plekken. Langklik volume is Next. Er is touch op de rechterschelp, voor de ANC / Transparency (en er is ook nog een fysiek knopje voor Normal – ANC – Transparency op de linkerschelp). Er zit een keurige handleiding bij in het Engels.

Draagcomfort

Het draagcomfort is uitzonderlijk goed. Net zo goed als Bose, en dat zegt wel wat! Licht van gewicht, goede pasvorm en op alle manieren instelbaar – en zelfs plat opvouwbaar. Met van die superzachte proteine leather memory foam pads. De oorschelpen zijn goed ovaal en groot genoeg voor mijn forse elfen-oortjes ;)

Die kussentjes slijten uiteraard, net als bij de dure merken. Nieuwe kussentjes kosten hier €6 dus dat is geen probleem. De oude haal je er af door een bot mes (zo’n gewone, van mes-en-vork) in de rand te wrikken: hij zit op 6 plekken vast.

Anker Soundcore Q30 review – Geluidskwaliteit

Het geluid is echt uitmuntend via AAC, mede dankzij die custom EQ. Mooier zelfs dan Bose of Sony. Met prachtige volle en diepe bas, en daar hou ik van, zeker op zachte volumes. Het geluid is V-shape (veel hoog en laag), dus doe ik in mijn custom EQ een omgekeerde V-shape (in de Soundcore app). Dan heb je beter mid en een neutraler geluid (en zie ook de andere contra-V hierboven):

anker life q30 app custom eq  

De app is er ook voor Android.

In deze stand klinkt hij zelfs beter dan Bose of Sony, en ook veel beter dan AirPods Pro, en al helemaal veel beter dan B&W PX7 of Beats. AptX en LDAC zitten er niet op, (neem dan de Q45) maar via AAC vind ik het al uitstekend. Ik ben een HiFi-freak, dus ik heb ook nog wel betere koptelefoons, zoals de Sennheiser HD660 en de KZ PR1 oortjes, maar dat is allemaal bedraad, via een top-DAC. Deze Anker klinkt echt heerlijk, en voor die prijs (met ANC en draadloos) verreweg de beste. Ik vind de Q30 zelfs beter klinken dan de Q45.

AAC kan je op Android en Windows aanzetten in de Bluetooth settings, en daar kan je ook voor “Absoluut volume” kiezen. Op Mac en IOS gebruikt hij altijd AAC.

Microfoons

De microfoons zijn ook goed, voor Bluetooth. Er zit ook noise cancelling op de microfoons. Dat is fijn, met al dat online vergaderen, omdat jouw achtergrondgeluid dan weg wordt gefilterd.

Als je de beste microfoon wil, dan kies je de microfoons van je laptop. Kan je instellen op je laptop. Deze koptelefoon gebruik je dan voor het inkomende geluid. En met de microfoons van je laptop klink jij het beste voor de anderen.

Er zit ook een minijack-kabel bij, om ‘m bedraad te kunnen gebruiken. Maar de microfoon werkt dan niet. De koptelefoon gaat dan namelijk uit. Dan is de muziek ook minder goed. En er is ook geen ANC meer. Maar daar heb je deze koptelefoon ook niet voor… deze gebruik je draadloos, toch?

Slaapgeluiden

Om beter te kunnen slapen zitten er in de app ook “sleep sounds”. Leuk, mooi en wetenschappelijk bewezen: dat werkt echt.

Anker Q30 slaap app
In de app zit ook relax-geluid, zoals zee, regen of bos.
 • Anker Soundcore Q30 review conclusie

  De beste draadloze ANC koptelefoon, met het mooiste geluid, en met je eigen custom EQ. De ANC werkt goed, hij heeft Multipoint, een mega-batterij en het draagcomfort is optimaal. De app is ook uitstekend. Hij is plat opvouwbaar en je krijgt er een luxe opbergcase bij, met USB-C-oplaadkabel en een 3,5 mm minijack-kabel.

  O ja, one more thing: de geluidjes en stemmetjes in de bediening (de prompts) zijn ook goed en mooi. Bij andere ga je daar soms van over je nek ;)

De nieuwe Space Q45

Er is nu ook een compleet nieuwe Anker Soundcore Space Q45 met nog betere ANC, een hele vette Super Bass-knop en met LDAC. Zie de lange review hier. Maar ik vind de Q30 mooier en neutraler klinken (met mijn EQ-instelling). Verder heeft de Q45 een windfilter. Er zit geen touch meer op de rechterschelp. De LDAC is echt erg mooi, maar dat zit niet op iPhones of MacBooks, alleen op Android en Windows. Multipoint kan hij ook, via de app, maar dan heb je geen LDAC meer.

Inbranden?

Koptelefoons kunnen na zo’n 50 uur gebruik nog wat beter worden. Dat heeft deze ook enigszins. Ik heb ‘m aan mijn dochter gegeven en daarna nog eentje gekocht. Die had soms wat rare bijgeluiden aan de linkerkant, maar dat is na een week weggegaan. Deze Anker is nu al twee jaar mijn dikke favoriet, afgewisseld met de KZ PR1 met een buizen-DAC voor de allerhoogste super-HiFi-kwaliteit (met draad dus).

life

Anker Soundcore Q30 review

Anker Soundcore Q30 aartjan
Met opbergcase. Het stickertje is de ultrakorte handleiding. Een lange manual in het Engels zit er ook bij.
anker soundcore life q30 review aartjan
Draaibaar en plat opvouwbaar
 Life pink
Ook in roze

 life specs

Deze Anker Soundcore Q30 review is niet gesponsord. Ik kocht ‘m omdat hij zo veelbelovend was. En dat bleek hij dus inderdaad. Als je koopt via de links dan kan ik wat bijverdienen en blijft de blog in leven. DANK U – en tot de volgende!!

91 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Interessant! Een nieuw merk dat ook noise canceling aanbiedt dus. De afgelopen jaren ben ik ook steeds meer een koptelefoon met noise canceling gaan gebruiken voor als ik weer in een rumoerige kantoortuin zit. Allemaal leuk en aardig die overgang van kamertjes naar grote open vloeren, maar in de praktijk betekent het dat die telefonerende collega je afleidt van het werk wat nou eenmaal om concentratie vraagt.

  Eerst heb ik een Bose gehad en later een Sony. Nou moet ik wel zeggen dat ik de kwaliteit van het geluid van de Sony wel echt aanzienlijk beter vindt dan die van de Bose. Toen ik de Bose dagelijks op had stoorde ik me er niet aan, maar toen ik eenmaal gewend was aan m’n Sony begreep ik ineens waarom audiofielen zo’n problemen hebben met Bose. Dit is wel een van de zaken waar Anker echt hoog op dient te scoren (samen met de kwaliteit van de noise conceling) om voor mij in aanmerking te komen om m’n Sony mee te vervangen.

 2. Januari 2022 aangeschaft. Gebruikt in vliegtuigen(werkt perfect). Nu na 2 jaar en 2 maanden(2 maanden na de garantie termijn) dagelijks intensief gebruik, helemaal uit elkaar gevallen. Perfect geluid maar de in deze reviews geroemde bouwkwaliteit kan ik mij niet bij aansluiten.

 3. Wow, mooi geluid zeg. Helaas gaat de Q30 niet lekker samen met hoorapparaten. Deze piepen lichtjes als je de koptelefoon over de oren (met hoorapparaten) zet. Was een experiment of deze koptelefoon dit niet zou doen. Helaas. Gaat terug naar Bol.com.

 4. Deze ook besteld en getest na alle lovende verhalen hier.

  En inderdaad, perfect ding. Mooie bouwkwaliteit, goede app en klinkt met aangepaste EQ top. Ook de noisecanceling doet zijn werk.

  Maarrrr… Helaas serieuze sound leakage. Al op laag volume klagen de mensen om mij heen dat ze alles kunnen horen. Dus op meerdere manieren getest en inderdaad, zelfs met een vlakke hand er tegenaan is alles goed hoorbaar. En dat maakt hem voor mij onbruikbaar waar deze voor bedoeld is – in de trein en op kantoor. Online lees ik dit ook veel terug.

  Dus teruggestuurd (ondanks dat het een koopje was via Amazon). Hoe is deze ervaring bij anderen? En alternatieven die hier geen last van hebben?

  1. Ik heb hem zonet ook aangeschaft. De headset zelf werkt naar behoren, maar ik krijgt het device niet gekoppeld in de app waardoor ik daar de settings niet kan aanpassen. Ik zie nochtans het device staan, maar als ik er op klik gebeurt er niets meer 😦

   1. Bluetooth verbinding even helemaal opnieuw, dus disconnecten en “vergeten”, op alle devices. Dan eerst verbinden met alleen je telefoon, daarna de app starten. Desnoods de app opnieuw installeren.
    Je kan ook eenmalig alles op een andere telefoon instellen. Dat hoeft maar 1x.

    1. Omdat ik alle eerste stappen al eens had uitgevoerd, heb ik de laatste eens geprobeerd en alles op een andere telefoon ingesteld. Dat ging probleemloos, maar als ik op mijn eigen telefoon inlog in de app, staat het toestel nog steeds niet bij mijn devices. En nog steeds kan ik wel de koppeling leggen in de app maar als ik de q30 aanklik gaat de app niet verder naar de instellingen van de q30 (terwijl op dat andere telefoontoestel wel)

     1. Het is ondertussenn gelukt : ik heb mijn device een andere naam moeten geven en dan vond hij hem wel. Ik heb jouw eq instellingen en die van Demian beide ingesteld en kan nu ten volle genieten van deze prachtige headset. Staat 53 euro op amazon atm. Echt een aanrader.
      Bedankt voor de hulp.

 5. Hi Aartjan,

  Ik heb op dit moment een Sennheiser Momentum bedraad en ben op zoek naar een nieuwe koptelefoon. Zou jij zeggen dat deze Anker een beter geluid heeft dan de Sennheiser Momentum? Daarnaast nog een vraagje. Ik kwam online ook een koptelefoon van repeat.audio tegen. Een duurzame koptelefoon (bestaat uit losse onderdelen, die vervangen kunnen worden) met eventueel levenslange garantie. Mijn vraag is of jij hiermee bekend hebt en eventueel iets kan zeggen over het geluid van deze koptelefoon. Alvast bedankt voor je reactie. Groot fan van je blog. Ik koop niet belachelijk veel koptelefoons, maar vind het wel altijd leuk om over je enthousiasme te lezen.

 6. Hoi Aart Jan, Ik heb een tijdje geleden (ivm jouw bevindingen de Redmibuds 4 pro gekocht waar ik zeer tevreden over ben .Maar nu wil ik ook een gewone over ear koptelefoon.ik denk aan een Anker Soundcore Q30 ,Q45
  of een Bluedio t7.ik hou van bas en lage tonen. …op korte termijn komen er bij mij in de buurt windmolens (hele lage frequentie) welke raad jij aan om dit weg te kunnen filteren? Geen standaart vraag maar ik hoop dat je er wat mee kunt…Groet Jan Willem

  1. Dan de Space Q45, want met nog betere ANC, en met een heerlijk extreme Super-Bass-knop. Verder zelfs ook met LDAC (superhoge HD Audio kwaliteit). Maar voor mij blijft de Q30 toch het mooiste neutrale geluid.

 7. Hallo Aartjan,
  dank voor deze en andere prima reviews.
  De Q30 aangeschaft (uiteraard via jouw link) en erg over te spreken !
  Heb ook je “omgekeerde V” in de equalizer geprobeerd en die klinkt erg goed, dus denk dat ik die ook nog even van je leen ;)
  Dank en groet, Paul

  1. Deze eq setting brak het geluid echt open, het proberen waard:
   100 (-5.5), 200 (+3.5), 400 (-1.5), 800 (+5.5), 1600 (-2), 3200 (+3.5-4), 6400 (+2), 12800 (0)

  2. Ik ben ook geïnteresseerd geraakt in deze koptelefoon. Ik heb nu een JBL Tune 560 bt maar daarmee krijg ik vrij snel hoofdpijn (druk van de hoofdband). Denk je dat de Anker minder problemen zal heven hiermee?
   Ik lees op internet ook dat de bouw van de koptelefoon te wensen over laat terwijl jij juist aangeeft dat die goed gebouwd is.

   1. Deze is net zo licht en comfortabel als de Bose dus dat zegt wel wat. En dat kan uiteraard alleen als het van kunststof is.

 8. Ik heb deze koptelefoon 3 maanden geleden na het lezen van deze review ook gekocht. En het is inderdaad eentje met een goed geluid, en hij draagt heerlijk. Helaas is er zonder aanleiding een scheur aan de binnenzijde van de behuizing gekomen :( schijnbaar is het kunststof dat gebruikt is, niet zo sterk, want ik heb dit meer gelezen op Amazon. Ik heb het via Amazon gemeld en wat heel sportief is, ik heb het volledige bedrag teruggestort gekregen. Toch top van Anker.

 9. Hallo Aartjan, Ik heb gekozen voor de Q35 met LDAC en geen moment spijt gehad. Wat een geweldig geluid! Ik heb deze voor €89,95 kunnen kopen bij Amazon (met korting). Batterij gaat idd er lang mee en hij zit zeer comfortabel!

  ps. Leuk site heb je Aartjan!

  1. Werkt prima.. Ik kom niet uit een familie van grote zweetklieren.
   Alleen met liggen op een bankje moet ik ‘m wel draaien op mijn voorhoofd. maar dat is het.

 10. Bose700 en Anker Q30 beide laten komen. Ja, flink prijsverschil, maar toch de Bose700 gehouden en de Q30 teruggestuurd. De Bose700 zit prettiger, bedieningsknopjes zijn fijner en de klank is veel evenwichtiger. Bijna het verschil tussen wel/geen kippenvel bij bepaalde muziek.

 11. Hallo AartJan,
  ook ik heb nav deze review de Q30 gekocht (voor maar €65 op Amazon). Ik heb hem nu zo’n 3 weken en WAUW wat een topgeluid!
  Dit was wat ik verwacht had van de Sony WH-1000XM4, die ik ook had (gisteren verkocht op marktplaats…). De Sony had ik eigenlijk amper op. Tuurlijk, de ANC van de Sony is beter, maar voor mij is de ANC van de Q30 veel prettiger en is het geluid ook gewoon zo heerlijk dat ik hem tot nu toe dagelijks op heb.
  De Q30 lijkt ook stabieler met verbinden naar iPad en iPhone, de Sony app wilde nog weleens verbindingsproblemen geven (dan was de koptelefoon al herkend en verbonden via Bluetooth, maar moest nog extra verbinding gemaakt worden via de app om die functionaliteiten te kunnen gebruiken).

  Het enige wat me opvalt aan je review is dat je zegt:
  “Het enige wat ik mis is een echte Aan/Uit-knop. Maar hij gaat wel uit als hij een tijdje niet verbonden is: auto shutdown.”
  Mijn Q30 is gewoon voorzien van een aan/uit-knop, die -als je hem een tijdje ingedrukt houdt- de headset gewoon uitschakelt?

  In ieder geval bedankt dat je mij op het spoor van deze koptelefoon hebt gezet! Ik ben compleet tevreden.

  Groeten,
  Yvonne

  1. Super! Ja, die aan/uit knop is eigenlijk wel prima zo. Ik had liever een fysieke schuif-knop, want ik ben veel te ongeduldig voor die lang-klik… ;)

 12. Hi Aartjan, Wederom genoten van deze review. Wat ik graag zou willen weten, is in hoeverre deze hoofdtelefoon het windgeruis tegenhoud als je op de fiets zit. Ik zou er altijd voor zorgen om nooit helemaal afgezonderd te worden van de geluiden om me heen in het verkeer als ik zou gaan fietsen met een hoofdtelefoon op. Alleen is het windgeruis vanwege Tinnitus erg vervelend, zelfs op de fiets. Daarom en ben al geruime tijd op zoek naar een hoofdtelefoon, geen oordoppen, die het windgeruis voor een groot gedeelte tegenhouden / wegfilteren. Ik hoop dat je me dit zou kunnen vertellen, (of even zou willen testen) want deze hoofdtelefoon lijkt me erg interessant..

   1. Buiten rijdens sport/ verkeer is de Aftershokz Aeropex een aanrader. Je hoort het verkeer om je heen en er zit niets in je oor dus je hoort heb extra windgeruis of je eigen gedreun/geluid. Ook volkomen waterdicht.

 13. Interessante review Aartjan!

  Mede door jouw review ben ik ook geïnteresseerd geraakt in deze Soundcore koptelefoon. Deze staat samen met de Sony WH-1000XM3/M4 op mijn lijstje. Echter wil ik niet zo’n hoog bedrag uitgeven aan een koptelefoon.

  Klinkt deze Soundcore koptelefoon beter/lekkerder dan bovengenoemde Sony’s?
  Gaan ze overigens ook luid genoeg? Sommige koptelefoons vind ik namelijk erg tegenvallen op dat gebied.

  Ik ben geen audiofiel maar wel enigszins kritisch en heb wel een bepaalde smaak qua “sound”.
  Sowieso moet de bas goed aanwezig/(voelbaar) zijn maar moeten de mids en highs ook in orde zijn. Qua smaak/sound prefereer ik bijvoorbeeld mijn on-ear Skullcandy Uproar wireless boven de Apple Airpods Max (die ik na 1 dag had geretourneerd).
  In mijn ogen niet de hoge prijs waard qua geluidskwaliteit. Ik vind mijn Skullcandy koptelefoon gewoon lekkerder klinken (bas is meer aanwezig/punchy en smooth en hij gaat ook wat luider).

  Ga ik spijt krijgen (qua geluidskwaliteit) als ik voor deze Soundcore koptelefoon ga in plaats van eerdergenoemde Sony’s?

  Hopelijk kun je mij hierin adviseren.

  Alvast bedankt.

  Mvg,
  Marcel

  1. Nou ja, zie de gehele review… Ik vind dit verreweg de beste, om alle redenen hier genoemd ;)
   Beter dan Sony / Bose / B&W en veel goedkoper.

   1. Ik heb inmiddels deze koptelefoon besteld en al een aantal dagen in bezit. Ondanks mijn gereserveerdheid geen moment spijt van gehad. Ik denk dat dit de beste koptelefoon is die ik ooit heb gehad (en zeker voor de prijs). Op Amazon had ik deze koptelefoon (met kortingscode) voor € 65,00 op de kop kunnen tikken. Echt een koopje voor de kwaliteit die je krijgt.

    Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die zeggen dat deze koptelefoon teveel bas heeft. Voor mij persoonlijk niet erg want ik ben blijkbaar een ‘basshead’ :) en je kunt het geluid naar je smaak aanpassen m.b.v. de equalizer(presets).

    Over het algemeen luister ik veel naar RnB en Hip-hop en dan wil je gewoon een lekker bas hebben. Deze koptelefoon levert niet alleen op het gebied van bas maar klinkt ook heerlijk helder qua mids en highs. Ik heb de equalizer overigens niet op een V-shape of omgekeerde V-shape staan maar op de preset “acoustic”.
    Hiermee blijf je een lekkere bas houden maar springen de vocals er wat meer uit.
    Voor mij persoonlijk op dit moment de perfecte equalizer preset/instellingen. Niet alleen bij bovengenoemde genres maar ook een nummer als “Hey now” van de groep “London Grammar” klinkt echt geweldig op deze headset (lekker hard zetten en dan krijg je echt kippevel bij dit nummer, althans ik wel haha ;-)).

    Pros:
    – Standaard lekkere basweergave (naar smaak aan te passen met de EQ)
    – Standaard heldere mids en highs (naar smaak aan te passen met de EQ)
    – Design: in het begin moest ik eraan wennen en vergeleek ik het bv. met de topmodel koptelefoons van de bekende (high-end) merken maar ik vind het nu best wel een mooi design eigenlijk :)
    – Gewicht: voor mij perfect. Niet te licht maar zeker niet te zwaar.
    – NFC pairing: superhandig en werkt snel/goed.
    – Afwerking: materialen en afwerking zijn van een vrij goed niveau vind ik. Zeker voor deze prijs.
    – Equalizer: veel presets (voor ieder wat wils) en eventueel kun je zelf je eigen preset maken.
    – App: uitgebreide app waar je veel kunt instellen e.d., werkt gewoon goed.
    – Volume: deze koptelefoon kan vrij luid gaan. Je hoeft hem zker niet helemaal open te draaien. Je kunt al op lage(re) volumes lekker genieten (wat niet altijd het geval is bij vele andere koptelefoons).

    Wat mis ik/kan beter?:
    – Ondersteuning van APT-X en/of APT-X HD
    – ANC zou beter kunnen. Ik had bv. eventjes een Apple Airpod Max koptelefoon in bezit en die is gewoon echt stil als je ANC aanzet.

    Conclusie:
    Wil je een goede “over ear” koptelefoon (waar bijna alles op zit) voor niet al teveel geld en je twijfelt…..gewoon kopen! Ik heb niet veel vergelijkingsmateriaal maar ik kan je wel zeggen dat ik deze Soundcore Life Q30 koptelefoon (in a heartbeat) verkies boven de (in hun klasse goed beoordeelde) koptelefoons zoals de Jabra Elite 45h en zelfs de Apple Airpods Max. In ieder geval als het puur op geluidskwaliteit aankomt. Voor mij geen twijfel meer mogelijk.

  1. Yoooo! Ja, dat wisselt soms. Amazon heeft exclusieve deals met vele Chinese merken (zoals Anker), die mogen alleen op Amazon verkocht worden, of alleen daar goedkoop.

 14. Helemaal met je eens, fantastische koptelefoon voor deze prijs. We hebben nu een 2e, de familie pikte steeds de mijne in.
  Wel een klein puntje, de eerste is bij de aanhechting van de oorschelpen, het glij deel, afgebroken aan beide kanten. Waarschijnlijk doordat de koptelefoon lomp is meegenomen in de handtas, maar toch jammer. Secondelijm werkt maar tijdelijk, er staat best wel druk op.
  Maar voor de prijs ben je gek als je voor duurdere gaat, top geluid en goede ANC als je op een lawaaiige plek werkt.

 15. Hoi Aartjan… Ik ben niet van de ANC, laat staan van bluetooth…kortom: geef MIJ maar een koptelefoon mét kabeltje. Hoe dan ook..ik heb je review ter ore genomen en de Anker Soundcore Q30 besteld. Vooropgesteld, ik ben van de zware metalen (lees: prog metal) en zeer onder de indruk van deze koptelefoon! Klinkt bijkans zo goed als de Crusher van Skullcandy. Alleen bestaat deze Anker Soundcore uit beter materiaal. Niet zo ‘plastic’ als de Crusher, dus. Het geluid is subliem. Uitstekende bas en hoogwaardige treble. That’s what the doctor ordered! Nogmaals dank voor deze uitstekende tip & keep up the good work! 👍

 16. Vraagje, Aart jan. Als ik weer wat aan kop of oor telefoons wil aanschaffen. Welke komt volgens jou beter uit de bus die anker of de KZ ZEX ?

 17. Je noemt in je blog ook de bijgeluiden aan de linkerkant. Was dat ook een schel zoem geluid en alleen met anc aan? Dat heb ik namelijk bij de net gekochte Q30.

 18. Aartjan, ik wil je hierbij harterlijk bedanken op deze headset, voor mij was het een lifesaver.

  Ik heb hier nml 5000m2 gras te maaien op een Z-master die nogal veel lawaai maakt en mijn gehoorvermogen al enige schade heeft toegebracht de afgelopen 15 jaar. In deze periode heb ik al een aantal gehoorbeschermers op mijn hoofd gehad die allemaal niet in staat waren de vermoeiende bassen er uit te halen met alle gevolgen van dien.

  Toen ik echter de Moondrop Chu review zat te lezen kwam ik op de Q30 terecht en heb hem meteen aangeschaft. En wat een goede aankoop.
  Het brommende geluid van de Toro grasmaaier veranderd on het bijna rustgevende gespin van een naaimachine. (NCA transport) Zet ik erbij muziek op is deze ook nog eens in bijna perfecte vorm te beluisteren.

  Ik heb net 5000 m2 gras gemaaid met een bijna euforisch gevoel onder tonen van Peter Gabriel, Dua Lipa, Pink floyd, Chris Ria en anderen…….gewoonweg te gek zonder hinderlijk gebrom van de grasmaaier.

  1. “gewoonweg te gek zonder hinderlijk gebrom van de grasmaaier.”…… ANC is ook een wondermiddel om verschillende andere voor mannen irritante geluiden te dempen: kinderen, vrouwen…..etc. Gewoon zelf uitproberen wat het beste voor jou is…

 19. Wat mij betreft beste koop, dit is een uitstekend klinkende over-ear. Ook de bass vind ik dik in orde, heb wel het gevoel dat deze koptelefoon wat inbrandtijd nodig heeft wat hij gaat steeds beter klinken. Mooie diepe bass, zuiver midden, helder hoog. Ik ben zelf tevreden over de NC, zeker gezien de prijs die je ervoor krijgt. Ideale koptelefoon voor werken met muziek. Comfort is uitstekend, geen warme oren, koptelefoon is ook niet zwaar. Ik vind het persoonlijk beter als zijn prijsconcurrent JBL Tune760NC.
  Pak je Aartjan’s link van Amazon, duik je nog eens onder de prijs. Ik kreeg hem voor € 69 en werd binnen 2 dagen geleverd, Amazon had hem al na een paar uur de deur uit, PostNL liep dag vertraging op. Abslute aanrader.

 20. Hoe klinkt deze Q30 bedraad ? Moet je dan zoals bij de Sony de ANC aanzetten om enigzins goed geluid te krijgen en werkt de ANC dan ook. Deze vraag stel ik omdat in een vliegtuig je met een kabel aan het entertainment systeem moet. Toch fijn als dan ook de ANC blijft werken.

  1. Hij schakelt helemaal uit zodra je de kabel erin doet. Dus geen ANC, en minder goed geluid want geen EQ meer. Ik heb het in de tekst toegevoegd, dank!

 21. Ik heb de q30 ook aangeschaft. Prima ding maar: de bas is echt ‘muddy’ en overdreven. zelfs met gebruik van equalizers is deze nog vrij zwaar. Daarnaast merk je bij het luisteren van muziek dat de ANC nogal het geluidsbeeld vervormt. Let erop dat je alle technische geluidseffecten van je speler (dolby atmos/x) uitzet. Als je deze met normale in ears van KZ vergelijkt is het kwaliteitsverschil in muziekluisteren enorm. Aan de andere kant: de ANC is niet slecht in OV of de huiskamer, en voor videocalls en film is het ook een prima headphone. Waarde voor je geld zeker, maar voor muziek zou ik toch echt naar de andere inears of overears kijken, zonder ANC.

 22. In maart dit jaar deze koptelefoon aan mijn zoon kado gegeven, na het lezen van deze review. Hij is er nog steeds heel erg blij mee, en ik betrap mezelf erop dat ik hem ook best vaak op heb :-)

  Draagcomfort is top, ook de batterij duur en de geluidskwaliteit!

 23. Ook ergens in een winkel voor te beluisteren en te voelen? Als er onverhoopt iets aan stuk gaan, waar kan ik terecht voor reparatie (obv garantie)?
  Is het qua “build” een beetje een hoofdtelefoon die minimaal een jaar of 5 meegaat?
  Bij budget-klasse artikelen heb ik altijd een beetje het gevoel dat je elk jaar een nieuwe moet kopen en de defecte gewoon wegflikkert, want “kost toch geen drol”, beetje het “Action-concept”…

  1. Bouwkwaliteit is top, gelijk aan de dure Sony’s en Bose. Er zijn geen fysieke winkels zover ik weet. Garantie zit er gewoon op, in de praktijk ook goed: zie de reacties van Pijke hier.

 24. De Q30 bevalt me heel erg goed voor de prijs. Van in-ears krijg ik binnen-oor-irritatie, dat is hier dus niet het geval. Zit prettig op het hoofd en om de oren. De ‘soundstage’ vind ik qua ruimtelijkheid beperkt. Dat wordt nog ietsje minder bij ANC aan. Die lijkt in eerste instantie niet goed te functioneren, maar doet toch wel heel goed zijn werk. Absoluut geen ‘plastic geluid’, zoals bij sommige veel duurdere ‘top’ merken, maar een fijn getunede koptelefoon, muv de bass. Die is echt veel te zwaar en moet beslist gecorrigeerd worden in de app. Mijn absolute favoriet blijft de Shure SRH1540. Maar geen bleuteut en ook 6x zo duur… Zou ik de Q30 weer kopen? Absoluut.

 25. Inderdaad hele goede koptelefoon, onderschrijf de review absoluut. Tegenvaller vind ik wel het suizen van de wind op de fiets.

  1. Koptelefoon klinkt inderdaad prima (wel iets minder dan mijn JBL Duet) maar ik ben het met Philip eens, op de fiets is het suizen/windgeruis geen succes.

 26. Ik lees oa op Reddit klachten over sound leaking. Wat is jullie ervaring hier mee? Is het erg goed te horen voor anderen in dezelfde ruimte?

 27. Ik lees op oa Reddit klachten over sound leaking. Wat zijn jullie ervaringen hier mee? Is het storend voor een ander in dezelfde ruimte?

 28. Niet alleen in 2022.
  Al in 2020 was deze op de markt.(niet in NL)
  Youtube grootheden zoals EL Jefe en Antwan van New Stuff TV hebben deze uitgebreid getest.
  Ook Oluv, een audiofiele tuber uit Oostenrijk heeft de QC30 als zijn referentie gekozen tegenover HiRes koptelefoons van 2000 euro.

 29. Privé gebruik ik de WH-1000XM3, de Q30 heb ik voor werk aangeschaft.
  Belangrijkste reden is de multipoint en die lijkt goed te werken. Tussendoor muziek afspelen via Spotify is ook erg fijn (over ear > earbuds).
  Geluidskwaliteit en mogelijkheden is erg goed voor een koptelefoon van EUR 64 (zie hieronder). De Sony was toch ruim 3x duurder.

  Deze week 20% korting via de website van Soundcore: https://eu.soundcore.com/products/A3028011
  Bij mij 1 dag levertijd (Amazon verzendt voor Soundcore vanuit – ik denk – Duitsland)

 30. Kun je in de soundcore app ook het volume limiteren, zodat hij ook als hoofdtelefoon voor kinderen gebruikt kan worden? Bij de T7 kon dat bijvoorbeeld wel. Het zou dan een goed optie zijn voor mijn dochter. De roze dan wel he? ;-)

 31. Ik ben verrast door het geluid, beter dan mijn sony WH-100xmIII, meer open, de sony klinkt meer gesluierd. Je krijgt niet de verfijning van merken als beyerdynamic of hifiman, maar het is zeer genietbaar. De noice cancelling is wel duidelijk minder dan de sony. Maar het is mooi meegenomen.

 32. Nice! Na je review van Taotronic BH22 gekocht en nu in het bezit van de Taotronic BH085. Vind deze qua design lelijk maar als ik zo kijk naar wat hij kan ben ik aardig hyped! Maar is het wel de moeite waard als ik al de TT BH085 al in bezit heb

  1. Op de specs en reviews afgaand is dat niks voor mij, helaas. En ik heb ook gezworen om nooit meer iets zonder werkende Multipoint te kopen ;)

 33. “Tip: Dubbele turbo-ANC krijg je met goede in ears (zoals de KZ ZEX), met deze koptelefoon daar overheen”

  Kun je deze uitleggen? Probeer hem te snappen maar lukt me niet. De KZ ZEX hebben geen ANC.
  Bedoel je dat je extra geluiddemping hebt door een ANC over-ear te gebruiken die omgevingsgeluid wegfiltert, terwijl je je audio bronmateriaal beluistert via de ZEX?

  1. Precies! Het is geen grap, het werkt echt. Ik gebruik het bij verbouwingen.
   Je doet in ear oordopjes met muziek aan in. Met daarover deze ANC koptelefoon, zonder muziek.

   Of nog beter: de 1More Comfobuds met ANC aan, en met muziek aan. En dan deze Q30 daar weer overheen, met ANC en zonder muziek.

   1. Inderdaad, bij kluswerkzaamheden is gehoorbescherming niet verkeerd, ik doe m’n kz zex in óf inderdaad ANC headset (Boltune).
    Helaas vroeger vaak zónder bescherming geboord en m’n oren vernacheld.

   2. Hoi! Lijkt mij heel vet en handig, die dubbele noise-canceling. Ik gebruik een Bluedio T7+ koptelefoon. Maar mijn vraag is of de steeltjes van de in-ears niet klem komen te zitten tussen het kussentje van de koptelefoon en je hoofd?

    1. Nee, zal je geen last van hebben.
     Door de ovale vorm van de cups vallen ze in zijn geheel over je oren, inclusief de stems(steeltjes) van je buds.

 34. Hoi Aartjan, heb zelf onlangs de Edifier W820NB gekocht voor €45,- met verzenden via een NL’se actiesite.
  Ook ANC en transparency mode, wel geen EQ/Multipoint/NFC/touch, wel High Res audio mogelijk bedraad (gebruik ik niet). Geluid vind ik dik in orde.
  Grootste nadeel voor mij is het opbergen: geen mogelijkheid tot vouwen en geen case/bag meegeleverd.
  Gezien de prijs verdient het volgens mij wel een plekje op je site.

 35. Ik gebruik de Anker Q30 inmiddels al een jaar, het is en blijft een koptelefoon met een fantastisch geluid voor een bizar lage prijs. Qua geluid en draagcomfort beter dan de Bose Quietcomfort 30. Enige tegenvaller vind ik de ANC bij de Anker, dat stelt niet zoveel voor naar mijn mening. Ga je voor TWS neem dan de 1more comfobuds pro, fantastisch goed geluid èn superieure ANC.

   1. Ik vind de hogere prijs het niet waard. Ik hoef namelijk geen LDAC, geen auto-start-stop (liever niet zelfs) en geen draadloos opladen. Verder is-ie vrijwel identiek aan deze Q30.

    1. Hi Aartjan, weer een top headset die ik na het lezen van jouw review gekocht heb! Ik heb gekozen voor de Q35. Voor zover ik heb kunnen ontdekken heeft dit model geen mogelijkheid om draadloos op te laden.

Geef een reactie