Redmi Buds 4 Pro review: AirPods Pro killers 😲

redmi buds 4 pro review ANC

– Update: 5 maart 2024 –

Ja, dit zijn echte AirPods Pro killers. Op punten zijn deze nieuwe Redmi Buds zelfs beter, voor een kwart van de prijs. Hier m’n Redmi Buds 4 Pro review.

Ze zijn dus vergelijkbaar met AirPods Pro. Die wil iedereen wel! Alleen: die zijn wel errug duur. Daarom test ik allerlei voordelige alternatieven. Zoals AirPods Dupes, oftewel 1:1 Replica’s.

Best goed hoor.

Maar die zijn natuurlijk wel illegaal. Ik neem dan toch liever die van de echte grote merken, zoals Xiaomi / Redmi. De vorige Redmi Buds 3 Pro kwamen zo bij mij op nummer 1, als beste voordelige AirPods Pro alternatief.

De Redmi Buds 4 Pro, hier nu vanaf €50 is weer verder verbeterd. Met steeltjes, nu net als Apple AirPods. Ook het doosje lijkt nu op de echte AirPods. Ze voelen net als AirPods. Je hebt precies dezelfde ervaring, tot en met de “feel” van het doosje:

redmi buds 4 pro review

redmi buds 4 pro review AARTJAN

Redmi Buds 4 Pro review Airpods killers AARTJAN
Alleen al dat doosje… HE-LE-MAAL de complete AirPods-ervaring 😉

Redmi Buds 4 Pro review Airpods killers AARTJAN

touchbediening met volume
Bovenaan zit de Touch, instelbaar in de app. Volume zet ik op 3x tik.
Links de Buds 4 Pro, rechts de AirPods Pro
Links de Buds 4 Pro, rechts de AirPods Pro

Links de Buds 4 Pro, rechts de AirPods Pro

Ze zijn er ook in zwart. Met 3 maten ovalen eartips, USB-C oplaadkabel en manual.

Er is inmiddels ook een nieuwere Redmi Buds 5 Pro. Met nog beter geluid, en nog veel betere ANC. Super-aanrader dus – zie de review. En er is nu ook een iPhone app.

Open dopjes?

Wil je liever “Open dopjes” zoals de gewone AirPods, zodat je jezelf normaal hoort en het verkeer ook? Maar dan draadloos zoals deze, met TOPgeluid en MultiPoint: dan is er de OPPO Enco Air 3. Zie de review.

Verbinding, Multipoint en batterij

Op mijn Android telefoon verbinden ze meteen, en krijg je een pop-up te zien. De verbinding is goed en reikt ver, wel 15 meter, dankzij de nieuwste Bluetooth 5.3. Alleen als je veel je hoofd beweegt hapert het wel eens.

redmi buds 4 pro popup verbinding

Onderop het doosje zit een klein knopje, voor het geval het niet lukt met de verbinding. Die moest ik voor mijn MacBook indrukken, want ik had ‘m al gekoppeld aan mijn Poco telefoon, en ik wil mijn MacBook tegelijkertijd verbinden. Dat kan dus!

Er zit namelijk Multipoint op: Als je iets luistert of kijkt op je laptop, op deze oortjes, dan gaat je telefoon ook over, op je oortjes. De muziek pauzeert automatisch. Ideaal. AirPods kunnen dit ook wel, maar alleen met Apple-spul. Bij deze werkt die Multipoint dus wél goed met andere merken: met Android, Samsung, iPhone, MacBook, Windows en tablets en zo. Dat vind ik een enorm pluspunt. (Als je dit gebruikt kan je “Absoluut volume” beter uitzetten, want dat kan niet op twee devices hetzelfde zijn).

De batterij is opvallend goed, tot 36 uur met het doosje erbij. Opladen gaat supersnel, via USB-C. Er is een goede app voor Android: Mi Buds M8, zie de screenshots. En er is nu ook een nieuwe Xiaomi earbuds app. Die is nog beter. Onderaan meer screenshots.

Redmi Buds 4 Pro review: geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit vind ik het belangrijkst. Die is mede afhankelijk van de pasvorm. Deze hebben ovalen tips in drie maten, net als AirPods, maar dan eenvoudiger. Er zit ook een pasvorm-test in de app. De Large dopjes passen mij goed, dankzij die ovalen vorm. Je kan ze een beetje draaien tot ze het beste afdichten, voor het beste geluid.

pasvormtest

Ik vind het geluid zelfs nog beter dan AirPods Pro, warmer en voller, met meer bas. Ik hoef op deze geen EQ te gebruiken. Het is een heerlijk en prettig geluid, en dankzij de grotere 10mm Dual Drivers en de LDAC ook nog mooier dan de vorige Buds 3 Pro. En zelfs mooier dan de vorige winnaar, de 1More.

In de app kan je ook nog vier standen persoonlijke EQ kiezen. Ik kies soms voor extra bas, want dat klinkt ook goed buiten en in het OV. En voor buiten is er ook een automatisch windfilter, en die werkt ook verbazend goed.

LDAC

Er zit zelfs een Hi-Res Audio certificaat op, dankzij LDAC, voor de beste HiFi audio kwaliteit. Dat is nog weer beter dan AAC.

Op Apple zit geen LDAC, alleen AAC. Maar dat klinkt ook uitstekend. En via AAC kan je ook het knopje “Meeslepend geluid” aanzetten (dat zit in de Xiaomi app). Dat is een enhancer /  compressor en die klinkt ook top.

Soms hoorde ik wat vervorming, maar dan deed ik “Absoluut volume” even aan- en uit (dan moet de muziek even op Pauze), en dan was het weer goed. Ook als Volume niet werkt zoals jij wil kan je dit AAN of juist UIT zetten. Op een Android-telefoon zit dat in de Bluetooth-voorkeuren:

LDAC kost wel iets meer stroom maar het klinkt duidelijk hoorbaar beter
LDAC kost wel iets meer batterij maar het klinkt duidelijk hoorbaar beter.

De allerbeste High End Audio kwaliteit heb je met de nieuwe KZ PR1 met een goede DAC erbij. Maar dat is met draad, en zonder ANC.

Adaptieve ANC en transparency

De vernieuwde ANC is verder verbeterd (nu tot 43 dB) en kan in 3 standen, of adaptief (automatisch). Ik zet ‘m op “Diep“, de sterkste stand in de app. Het is misschien niet de allerbeste ANC ooit, maar het werkt gewoon goed. Er zit ook transparency op, om je omgeving te kunnen horen. Minder goed dan die van Apple, maar: het werkt… Je kunt ook stemmen versterken (in de Xiaomi earbuds app). Dat hou ik altijd aan.

Er zit ook een automatisch windfilter op. Die werkt echt goed, ik kan er zelfs prima in de wind mee fietsen! Dat is best bijzonder, heb ik nog niet eerder zo goed gehoord. Ook al kan je nog steeds beter iets er overheen doen. Dat is bij AirPods Pro ook.

Turbo-ANC kan met een koptelefoon er overheen zoals deze Anker. Dan heb je vierdubbele demping: twee keer actief plus twee keer passief.

Touch-bediening

De Gebaarbediening kan je zelf instellen in de Xiaomi earbuds app op een Android telefoon. Ik zet lang-tik rechts op “wissel tussen ANC en transparency”. En drie-keer-tik op Volume. En dubbeltik op Next (rechts) en Pause/Play (links). Lang-tik links: de Assistent. De gebaren werken ook met touch-handschoenen zoals deze.

De app is er nu ook voor iPhone.

Custom EQ

In de Xiaomi earbuds app zit er een EQ in vier standen, bij de Audio Effecten. Precies wat je nodig hebt, namelijk neutraal of extra bas / hoog / mid. Ze klinken allemaal uitstekend. Ik doe buiten soms “extra bas” aan. Heerlijk.

De app is er nu ook voor iPhone.

Waterdicht?

Ze zijn zweet- en spatwaterdicht, dus goed om mee te sporten, maar niet geschikt om mee te zwemmen, te douchen of te duiken.

Latency?

Ze hebben geen ultra low latency gaming mode, maar voor films en tv zijn ze prima. De latency is 59ms, en dat is nog beter dan de vorige  Redmi Buds 3 Pro. Verder zit er ook een find-my-buds op, met een handige waarschuwing als ze te ver weg zijn:

redmi buds 4 pro find my buds

Apple? MacBook? iPhone?

Op een MacBook / iPhone / iPad werken ze ook perfect, via AAC:

redmi buds 4 pro review Apple Macbook

De app is er nu ook voor iPhone.

Microfoontest

De belkwaliteit is ook uitstekend:

Ter vergelijking de vorige Buds 3 Pro, die was ook uitstekend:

Filters om geluid om je heen te dempen zitten tegenwoordig al direct in Teams en zo (noise canceling op de microfoons dus). In Teams en zo kan je beter de microfoons van je laptop kiezen. Die zijn altijd beter dan Bluetooth. Dat geldt voor alle draadloze headsets, ook de dure van Apple. Je oortjes gebruik je dan voor het inkomende geluid, en als microfoon kies je die van je laptop. Werkt perfect.

De prompts!

O ja! Dat zijn die signalen en geluiden in je oortjes. Bij andere merken zijn die vaak verschrikkelijk. Om je dood te ergeren. Maar bij deze zijn ze top – want precies zoals op de AirPods.

 • Redmi Buds 4 Pro review – conclusie

  Dit zijn echte AirPods Pro killers, hier vier keer zo goedkoop. Op punten zelfs beter, zoals met een nog mooier en beter geluid, met LDAC, een betere Multipoint en met volume op de touch. De ANC werkt ook best goed. Verder met alle functies die je zou willen, zoals Custom EQ en spraakversterking. Ze voelen verder exact aan als AirPods Pro. Magisch dus! Daarom op nummer 1 in mijn Koopgids.

  Er is inmiddels ook een nieuwere Redmi Buds 5 Pro. Met nog beter geluid, en nog veel betere ANC. Super-aanrader dus – zie de review. En er is nu ook een iPhone app.

 

Redmi Buds 4 Pro

 • Mooi geluid met Hi-Res Audio en LDAC
 • 43 dB ANC, instelbaar in de app
 • Transparency en spraakversterking
 • Superbatterij tot 36 uur
 • Snelladen via USB-C
 • Korte latency, goed voor tv/film
 • Multipoint
 • Uitstekend windfilter
 • Instelbare Touch-gebaren
 • Custom EQ in vier goede standen

Het enige nadeel is misschien dat samen delen nog niet kan, maar dat komt waarschijnlijk in de volgende Bluetooth-versie. En als je veel je hoofd beweegt hapert het geluid wel eens: dat is wel een nadeel voor sporters lijkt mij. Spatial Audio zit er ook niet op, maar dat hoef ik ook niet. Dat vind ik toch niks. Er is een Chinese en een Global versie, maar het verschil is alleen de handleiding, en die staat ook hier online.

Deze Redmi Buds 4 Pro review is niet gesponsord. Er staan betaallinks in zodat je makkelijk kan bestellen. Maakt voor de prijs niet uit. Dan verdien ik wat bij en blijft de blog in leven: dan koop ik weer wat nieuws.

THANK U, LOVE U ALL & C U NEXT TIME!


Bijlage: Xiaomi earbuds app

De Xiaomi earbuds app is er voor Android, en de app is er nu ook voor iPhone.

Bij Audio-effecten zet ik ‘m soms op “Extra bas”. Daar hou ik van. “Meeslepend” is een mooie enhancer, alleen voor AAC.

Andere tips?

De nieuwste TPE ear tips passen ook op deze Redmi Buds 4 Pro. Met de grootste L kan het doosje dan niet meer helemaal dicht, maar met kleinere mogelijk wel.

TPE Large op Redmi Buds 4 Pro

70 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

    1. Redmi buds 5 pro binnen. Wel onder de indruk hoor. Doen zo op het eerste gehoor niet onder voor de AirPods Pro die zijn overleden. Alles goedaanpasbaar op iPhone ook. Morgen even windruis op de fiets tests. (Code geel).

 1. Ben de weg kwijt in draadloze oordopjes! Naar mijn beste weten had Aartjan ook een aliexpress link naar hele kleine (niet anc) waar je ook mee op een oor kon liggen. Ik heb die dingen nu geleverd gekregen en ze doen het gelukkig nog steeds prima, geluidskwaliteit doet nauwelijks onder voor mijn bedrade Vespers, ze zitten prima en ze spelen zelfs langer dan de beloofde 4 uren zonder dat ze herladen moeten worden! En dat alles voor een belachelijke €17. Maar waar had ik nou toch die link vandaan?
  https://nl.aliexpress.com/item/1005005529263512.html?spm=a2g0n.order_detail.order_detail_item.3.15b16d76LWoKHm&gatewayAdapt=glo2nld

 2. Hallo Aart Jan,
  Mooi buds met goed geluid deze Redmi Buds 4 Pro. Ik wil graag de tips vervangen voor extra kleine. Heb je een advies welke goed passen op de Buds 4 Pro gezien de ovale vormgeving van de nozzle?
  Groeten, Rogier

  1. Mijn favoriete earbuds waren de initiële van One Plus. Mooi gebalanceerd geluid. En voor mij belangrijk: open ear, de gehoorgang wordt niet helemaal afgesloten. Ik wil juist graag nog iets meekrijgen van het omgevingsgeluid, wel zo veilig in het verkeer.
   Alternatief is passthrough, zoals op de 1More Music, maar ik heb toch liever open ear.
   Heb je nog tips voor open ear buds? Heb meerdere setjes ondertussen (oa Tribit Flybuds C2, Haylou X1 Neo), maar die missen toch de geluidskwaliteit van de One Plus earbuds.
   Zijn wellicht de Sound Peats Air 3 of 4 een alternatief?

    1. Dank voor je reactie. Je verwijst naar bedrade oordopjes, die heb ik al en dat is niet wat ik zoek, ik zoek true wireless open oordopjes.
     De meeste wireless oordopjes hebben tegenwoordig een ’tuitje’ met eartips die de ooringang afsluiten. Bij een aantal modellen heeft de variant met ’tuitje’ de aanduiding ‘pro’, zie verschil tussen Airpods en Airpods pro.
     De Airpod killer Redmi Buds 4 pro heeft ook een tuitje. De Redmi Buds 4 hebben geen tuitje, maar zijn ze ook goed? Ze zijn er bij Ali in verschillende vormen en prijzen, dat roept twijfel op.
     Heb je een goed alternatief zonder tuitje?

 3. Hallo Aart Jan,
  Bedankt voor deze review. Ik zoek al een tijd naar NC oordopjes voor mijn dochter (15) die met de trein naar school reist en vaak overprikkeld raakt door alle geluiden om haar heen als er geen plek is in de stilte coupé. Zijn deze dopjes ook geschikt voor de wat kleinere oren?
  Ze gebruikt nu de koptelefoon van Anker Soundcore maar wil ook nog een paar oordopjes..
  Hartelijk dank voor je reactie alvast,
  Thijs

  1. Zekers, er zitten ook kleine eartips bij, en ze zijn sowieso al klein vind ik. En maar liefst VIERDUBBELE demping als je er ook nog de Q30 overheen doet (met de ANC ook aan, zonder muziek, want die zet je dan op de Buds aan). Werkt perfect!

 4. Hele fijne dopjes, ik heb al vele soorten (budget) gebruikt maar tot nu toe zijn dit de fijnste!
  Één irritatie ik krijg ze steeds moeilijk uit de case, geen goede grip met mijn (dikke?) vingers. Iemand een tip om ze makkelijker uit te kunnen nemen?

 5. Dank Aart Jan. Top oortjes. Heeft iemand al passende Spinfit eartips kunnen vinden? Die voor de Ipods Air (ovaal) lijkt het manchet te groot (?)

 6. Top dingetjes. Heb alleen geen Android beschikbaar. Is er nog ergens een alternatieve truc uit te halen qua app/instellingen?

   1. App voor IOS is er en werkt. Heb niet het idee dat er iets ontbreekt als ik het vergelijk met de hierboven weergegeven plaatjes (Android, neem ik aan) en de door Aard Jan beschreven functies.

    1. Werkt de app goed voor de iPhone? Ik wil de earbuds kado doen aan iemand met een iPhone, maar dan vind ik het wel zo prettig als alles via de iPhone is in te stellen.

  1. Je kunt ze meteen gebruiken op een iPhone. Maar als je het verder naar wens wil instellen moet je dat even op een Android toestel doen, eenmalig. Daarna werken die instellingen ook met de iPhone.

 7. Ondanks de wat lullige naam zijn het idd perfecte oortjes. Veel beter dan de Earbuds 3 Pro waarvan de microfoon n.m.m. matig was bij telefoongesprekken. En veel beter pasvorm dan AirPods 2 die steeds uitvallen. Is er ook een app die werkt met een iPhone?

  1. Voor zover ik weet (nog) niet maar je kan ‘m wel instellen op een Android en dan met die instellingen verder gebruiken op een iPhone.

  2. Beste Bart weet je misschien of op 4 wel wel grotere earplugs passen? Op de 3 gaat het doosje niet meer dicht (en laadt ook niet op) met een groter maatje plugs.
   Dank!

  1. Bij zo’n keus doe ik altijd de Global versie. CN = chinees, dan krijg je een Chinese manual denk ik, Chinese app en prompts, wie weet wat nog meer…

    1. Kan iemand bevestigen dat de chinese versie idd geen LDAC ondersteunt ? Gister de chinese versie besteld (want goedkoper) op basis van deze review, maar lees nu pas dat de chinese versie geen LDAC ondersteunt… dus dan is de geluidskwaliteit minder dan bij de globale versie ?!

      1. Ik heb de dopjes vanmorgen gekregen, zodra ik ze met de telefoon koppelde zag ik alleen een AAC verbinding. Volgens de instructies uit de link hierboven overgeschakeld naar de Global firmware en nu zie ik dat ik ook een LDAC verbinding heb (ik gebruik een Vivo X90 Pro Plus met Android 13). @Aartjan, bedankt!

    1. Ja, elders is-ie zelfs al €265 geworden… misschien dan toch maar eens de CN-versie proberen? Of even afwachten, ik denk dat de GL overal al uitverkocht is.

  2. Ook op basis van deze review een setje besteld, Chinese versie, daar merk je verder niks van. Er zit alleen een Chinese handleiding bij, maar een Engelse versie kan je online vinden.
   Prima oortjes, goed geluid.
   Bedankt voor de review.

 8. Inmiddels in huis en een paar dagen kunnen testen. Ik ben er erg tevreden over! Geluid en noice canceling beide zeer goed, evenals zeer stabiele en snel verbindende bluetooth 5.3. App werkt probleemloos met diverse instelmogelijkheden voor eq en anc. Een custom eq mogelijkheid zou ook fijn zijn maar zit er (nog) niet op. Comfort en goed in de oren blijven zitten is geweldig goed. Beste geluid ondervind ik met AAC en absoluut volulme op uit. Bedankt voor deze geweldige tip AJ!

 9. Na je review heb ik destijds de 1More comfobuds pro gekocht, nu ga ik zeker voor de Mi buds 4 pro..:-) De Sony linkbuds S was ik ook van onder de indruk maar ene oortje liep veel sneller leeg dan de andere en voortdurend connectie problemen met de Sony app helaas. Met moeite heb ik ze kunnen retourneren, want ja hygiene product he.

 10. Hoe waardeer je deze in relatie tot de 1More Comfobuds Pro ANC? Zijn dit de “Nieuwste beste draadloze oortjes met ANC”?

   1. Ha Aartjan, ik was benieuwd waar die kwalificatie “Nieuwste beste draadloze oortjes met ANC” op is gebaseerd?
    Betere ANC? Betere geluidskwaliteit (ivm ldac)? Betere drivers? Beter geluidsprofiel?

    Ik ben erg benieuwd, want een upgrade van de 1more comfobuds Pro ANC zou leuk zijn, maar vooral als de ANC ook beter is, of iig niet slechter.

    1. Anc is van een nieuwere generatie dus niet slechter, en deze hebben multipoint, custom eq, ldac, dual drivers, en vooral het “AirPods Gevoel”😀

 11. Bedankt voor je interessante review! Er is iets wat ik nog mis aan informatie: hoe is de microfoon i.c.m. bijvoorbeeld een Teams call. Sommige koptelefoons hebben een microfoon die de hele ruimte opneemt, wat erg irritant is als je met meerdere mensen in één ruimte zit, dan hoor je een echo.

   1. Microfoon klinkt mooi helder. Wat we nu echter soms hebben is het volgende: een Teams meeting met anderen, maar een van de deelnemers zit bij mij in de ruimte. Sommige headsets hebben een microfoon die de hele ruimte opneemt, en dus ook de stem van iemand anders. (Teams filtert toch stemmen niet eruit?) Dan ben je dus aan het praten en hoor je jezelf vertraagd terug via de headseet van je collega, wat erg irritant is. Gaat het bij deze set wel goed?

    1. Nee samen in een ruimte tegelijk praten met meerdere microfoons gaat nooit goed: er is een optie in Teams om dat op te lossen met een Ruimte of Room. Of doe gewoon 1 microfoon aan…

     1. Het gaat dus wel goed met een head-set met mic die het geluid alleen van dichtbij opneemt. Mijn Jabra doet het aardig goed wat dat betreft, maar er zijn ook oortjes die echt alles in de ruimte opnemen. Er zit echter een verschil tussen head sets. Steeds wisselen naar en van mute is best wel irritant.

      1. De microfoons op je laptop zijn sowieso oneindig veel beter dan Bluetooth, dus in Teams kan je het best de microfoon van je laptop kiezen, en niet die van de Bluetooth: die oortjes gebruik je dan alleen voor het inkomende geluid. Zie ook dit artikel.

   1. Hoi Aartjan, ik was wel geïnteresseerd in deze oortjes na jouw lovende review maar ik lees helaas van andere kenners minder positieve berichten waardoor ik toch een beetje twijfel.. met welke oortjes heb je ze verder vergeleken? Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in goed geluid (anc is mooi meegenomen)

   2. Hoi Aart Jan
    Ik heb deze besteld na aanleiding van je positieve recensie .
    Mijn vorige buds de qcy t5 hebben het begeven dus moest opzoek naar wat anders.
    Ben benieuwd maar gezien je recensie van destijds van de qcy denk ik dat het wel goed zit.
    Bedankt alvast voor de informatie.
    Groetjes Gerard.

Geef een reactie