De beste fietsverlichting: goede fietslampjes

beste fietsverlichting goedkoop

– Update: 5 januari 2023 –

Wat is de beste fietsverlichting? Die goedkope gaan vaak snel kapot of op. Maar er zijn ook goede goedkope fietslampjes, die wel vijf tot tien jaar meegaan. Ik heb er een hoop getest, al jarenlang. Hier de beste.

De beste fietsverlichting op BOL.com en AliExpress

beste fietsverlichting test review

Een enorme plens licht, makkelijk te bevestigen, en oplaadbaar met USB. Getest en zeer goed bevonden. Het elastiek is dik en stevig en alles is waterdicht. Met vier standen: fel, minder fel en twee soorten knipperen. Haal ze er wel telkens af, anders worden ze gejat. Dit is geen wegwerp-meuk, dit is topspul, en gaat minstens vijf jaar mee.

Ook hier op BOL.com, supersnel geleverd.


best geteste fietsveerlichting goedkoop test

Of deze: ook een van de beste goedkope fietslampjes.
Met 5 leds, in rood en in wit, klein en goedkoop, rond de € 3,-. En ze gaan inderdaad wel vijf jaar mee. USB-oplaadbaar, gewoon met je telefoonlader. Getest en goed bevonden. Je moet alleen uitkijken dat je die kleine elastiekjes niet kwijtraakt. Voor de zekerheid kan je dat elastiekje nog wat beter vastzetten, met een klein tie-wrapje aan één kant bijvoorbeeld.


beste fietsverlichting: de best verkochte set goedkope op aliexpress

USB oplaadbaar setje met felle voorlamp. Deze kan de hele weg verlichten. De achterlamp is diezelfde als hierboven en heb ik al jarenlang getest.
Een vergelijkbare set staat hier op BOL.com, snel geleverd.


fietslampje met remlicht

Dit achterlampje wordt feller als je afremt: een remlicht. Met gyro-sensor, net als in je telefoon. Hier is dat slim gebruikt. Zonder kabeltjes en zo, werkt meteen. Oplaadbaar via USB. Een van de best verkochte.


tests en reviews fietsverlichting zonnepaneel test

Achterlicht met zonnepaneel: hoef je nooit meer op te laden.
Deze heb ik ook al ruim vijf jaar op een fiets, doet het nog steeds.
Dus getest en zeer goed bevonden.


solar fietslamp fel voorlicht

Een felle voorlamp met zonnepaneel
Dit is bijna nergens te vinden, terwijl het zo voor de hand ligt: het zonnepaneel laadt de accu op. En het is tegelijkertijd ook een gewone zaklamp.


fietslampjes test

USB oplaadbare fietslampjes, voor en achter, vanaf € 9,-
De best verkochte fietslampjes op AliExpress. Mooi design en hoge kwaliteit.


fietsverlichting 18650 oplaadbare batterij

Superfelle voorlamp, afneembaar, tevens zaklamp, op batterijen.
Deze werkt op oplaadbare batterijen. Beter, ook voor het milieu. Want dan kan je zelf de batterijen nog wisselen, en gaat het helemaal eeuwen mee. De zaklamp-batterijen zijn van het standaard 18650-type. Die zijn hier te koop.

fietslamp zaklamp 18650 accu

5000LM superfelle voorlamp, tevens zaklamp
Nog zo’n felle voorlamp met 18650 batterijen, iets kleiner.

Of deze superset. Felle voorlamp, niet-verblindend, breed stralend, met 18650 batterij. En een oplaadbaar achterlicht.

De beste fietslampjes: Reelights

Tot slot de allerbeste, maar wel dure fietsverlichting: de Reelights. Hier te koop op Bol.com. Je kent deze fietslampjes vast wel van de Swapp-fietsen met die blauwe banden. Deze lampjes gaan bijna nooit kapot. Nooit meer batterijen nodig. Hoef je nooit op te laden. Geen wrijving van een dynamo. Je kan ze niet eens vergeten aan te doen – want ze zijn ALTIJD aan! En zonder fragiele draadjes. Magneetjes in de spaken zorgen voor de stroom. Deze heb ik al langer dan vijf jaar op een aantal fietsen (ook de goedkope varianten). Allemaal top! En ze worden ook niet gejat! Het licht is alleen niet heel fel. En ze zitten nogal laag.

reelight magnetische fietslampjes test
Ze geven alleen korting op Black Friday… en er komen nog verzendkosten bij

Het populairste model is de AMS, hier te koop op BOL.com. Die monteer je op de as. Dat zit helaas wel een beetje laag. De magneetjes doe je op de spaken. Ze zijn er ook goedkoper, zoals deze Ikzie fietsverlichting-set op BOL.com voor € 18,-.

Ik vind het beste model de City Supreme (hier te koop op Bol.com), want die zit hoger, en het werkt ZONDER magneetjes. Die doet het gewoon naast elke aluminium velg! Dat heet Eddy Current oftewel wervelstroom. Het werkt alleen bij aluminium velgen. De nadelen van die City Supreme zijn verder dat hij soms lawaai maakt, en dat hij nogal fragiel is. Bij mij is er na 5 jaar al eentje kapot! ;) En de bevestiging was zelfs al na een jaar kapot.

Het nieuwste Reelight-model, de CIO, lijkt mij al helemaal belachelijk fragiel. Een klein tikje ertegen, en hij doet het al niet meer. Wat een wanstaltig en dom ontwerp! De website is ook al zo slecht. Je moet heel goed opletten dat je niet de knipperende modellen neemt. Want die zijn hier illegaal. Je fietslicht moet continu branden, en mag niet knipperen. Want bij een knipperend licht kan je de snelheid niet goed inschatten. Onveilig dus.

Op AliExpress staan dit soort magnetische inductie-lampjes ook wel, maar dat zijn ten eerste alleen maar achterlampjes, en ten tweede knipperen ze meestal.

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate-links in. Maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via de links verdien ik wat bij, en blijft de blog in leven. DANK U!!

11 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Hallo Aartjan,
  Dank voor het mooie overzicht over fietslampjes.
  Ik heb een vraag. Ben je in het zoektocht ook “fiets”lampjes tegen gekomen die je met een app aan- en uit kunt zetten?
  Ik wil ze gebruiken voor mij rolstoel en dat zou heel handig voor mij zijn.

 2. Ik kies al jaren voor een naaf-dynamo en conventionele lampjes. Lampjes werken altijd, dynamo slipt niet en is zolang ik mijn fiets heb niet stuk, echt heerlijk! Ze kosten wel wat bij het kopen van de fiets, maar het plezier van dat ze altijd aan kunnen, nooit bonnen is me heel veel waard.

 3. Hallo Aartjan.

  Fijne site, ben vooral erg dankbaar voor je reviews van verschillende oordopjes.
  Mag ik nog een suggestie doen voor de allermooiste fietslampjes in de geschiedenis van de mensheid:
  https://youtu.be/WWaIGk-58y0
  Niet superfel, niet supergoedkoop.
  Wel superstrak op een eenvoudige fiets als de mijne.

  1. Mooi maar helaas verboden hier.
   Lampjes met maar 1 LED zijn niet fel genoeg. Niet veilig.
   Heb ik destijds uitgezocht. Dan vallen er dus heel veel af!

   1. Met een goede hoge efficientie led is een led echt fel genoeg. Kijk maar eens naar sommige zaklampen. Een enorme smak licht op een penlight.
    En die veiligheid is echt ohzin. Vroegere lampjes met gloeidraad gingen veel sneller stuk, en daar mochten we wel één van gebruiken.

 4. Hallo Aartjan
  Als fietser motorrijder en automobilist Bennink er inmiddels zelf ook achter dat de felheid van lampjes niet altijd belangrijk is
  Zien is namelijk hetzelfde als gezien worden
  Een kleine powerled geeft zicht maar het oppervlak van de lamp is te klein om gezien te worden
  Ik heb deze ervaring opgedaan omdat ik prachtige mini knipperlichten gemonteerd gehad op mijn motor
  Enorm fel
  En toch klaagden de motorrijders achter mij dat het pas laat te dien was
  Tot een andere motorrijder met dezelfde lampjes voor me reed…
  Snel zijn deze knipperlichten bij mij vervangen

  Wil je gezien worden kies dan een behoorlijk formaat lamp

 5. Weer een fijne test. In Road.cc een test met voor de Battery pack systems deze tip ‘de eBay Special’ Cree XML system halverwege de doorlopende pagina

Geef een reactie