De beste fietsverlichting: écht goede fietslampjes

beste fietsverlichting goedkoop

– Update: 5 juni 2024 –

Wat is de beste fietsverlichting? Die goedkope gaan vaak snel kapot. Maar er zijn ook goede goedkope fietslampjes, die wel tien jaar meegaan. Ik heb er een hoop getest, al jarenlang. Hier de beste. Met helemaal onderaan de winnaar.

De beste fietsverlichting op BOL en AliExpress

beste fietsverlichting test review

Een enorme plens licht, makkelijk te bevestigen, en oplaadbaar met USB. Getest en zeer goed bevonden. Het elastiek is dik en stevig en alles is waterdicht. Met vier standen: fel, minder fel en twee soorten knipperen. Haal ze er wel telkens af, anders worden ze gejat. Topspul, gaat minstens vijf jaar mee.

Ook hier op BOL, snel geleverd.


best geteste fietsveerlichting goedkoop test

Of deze: ook een van de beste goedkope fietslampjes.
Met 5 leds, in rood en in wit, klein en goedkoop, rond de € 3,-. Deze gaan inderdaad ook minstens vijf jaar mee. USB-oplaadbaar, gewoon met je telefoonlader. Je moet alleen uitkijken dat je die kleine elastiekjes niet kwijtraakt.


beste fietsverlichting: de best verkochte set goedkope op aliexpress

USB oplaadbaar setje met felle voorlamp. Deze kan de hele weg verlichten. De achterlamp is diezelfde als hierboven die ik al jarenlang heb.
Een vergelijkbare set staat hier op BOL.


fietslampje met remlicht

Dit achterlampje wordt feller als je afremt: een remlicht dus. Zonder kabeltjes, werkt meteen. Oplaadbaar via USB.


tests en reviews fietsverlichting zonnepaneel test

Achterlicht met zonnepaneel: die hoef je nooit meer op te laden.
Deze heb ik ook al ruim vijf jaar op een fiets, doet het nog steeds. Ik deed er magneetjes aan met siliconen-pasta, met de contramagneetjes op het achterspatbord. Topsysteem. Zie mijn blog daarover.


solar fietslamp fel voorlicht

Een felle voorlamp met zonnepaneel
Dit is bijna nergens te vinden, terwijl het zo voor de hand ligt: het zonnepaneel laadt de accu op. En het is tegelijkertijd ook een gewone zaklamp. En een claxon.


fietslampjes test

USB oplaadbare fietslampjes, voor en achter, vanaf € 9,-
De best verkochte fietslampjes op AliExpress. Mooi design en hoge kwaliteit.


fietsverlichting 18650 oplaadbare batterij

Superfelle voorlamp, afneembaar, op batterijen.
Deze werkt op oplaadbare batterijen. Beter, ook voor het milieu. Want dan kan je zelf de batterijen nog wisselen, en gaat het helemaal eeuwen mee. De batterijen zijn standaard 18650-type. Die zijn hier te koop.

Of deze set. Felle voorlamp, supercompact,  breed stralend, met 18650 batterij. En een oplaadbaar achterlicht.

De beste fietslampjes: Reelights

Tot slot de beste fietsverlichting: de Reelights. Hier te koop. Je kent deze fietslampjes wel van de Swapp-fietsen met die blauwe banden. Deze lampjes gaan bijna nooit kapot. Nooit meer batterijen nodig. Hoef je ook nooit op te laden. Geen wrijving van een dynamo. Je kan ze nooit vergeten aan te doen – ze zijn ALTIJD aan. Zonder fragiele bekabeling. Magneetjes in de spaken zorgen voor de stroom. Deze heb ik al langer dan vijf jaar op een aantal fietsen (ook de goedkope varianten bleken goed). Allemaal top. En ze worden ook niet gejat. Het licht is alleen niet heel fel.

reelight magnetische fietslampjes test
Ze geven alleen korting op Black Friday… en er komen nog verzendkosten bij

Het populairste model is de AMS, hier te koop op BOL. Die monteer je op de as. Dat zit helaas wel een beetje laag. De magneetjes doe je op de spaken. Ze zijn er ook goedkoper, zoals deze Ikzie fietsverlichting-set op BOL.com voor €20.

Ik vind het beste model de City Supreme (hier te koop op Bol.com), want die zit hoger, en die werkt ZONDER magneetjes. Die doet het naast elke aluminium velg. Dat heet Eddy Current oftewel wervelstroom. De nadelen van deze zijn dat hij soms lawaai maakt, en dat hij fragiel is. Bij mij is er na 5 jaar al eentje kapot! ;) En de bevestiging was zelfs al na een jaar kapot. Dat heb ik gerepareerd met tiewraps.

Het nieuwste Reelight-model, de CIO, is al helemaal fragiel. Een klein tikje ertegen, en hij doet het al niet meer. Je moet verder goed opletten dat je niet de knipperende modellen neemt. Want die zijn hier illegaal. Dan kan je de snelheid namelijk niet goed inschatten. Zegt men.

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate-links in. Maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via de links verdien ik wat bij, en blijft de blog in leven. DANK U!!

15 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Goede fietsverlichting is letterlijk van levensbelang! Als rijinstructeur heb ik er dagelijks mee te maken. Zeker nu de dagen kort zijn heb ik iedere dag meerdere fietsers die ik vaak net op het laatste moment pas zie. Fietsers onderschatten vaak hoe slecht zichtbaar ze zijn als ze geen goede fietslamp of -lichtjes op hun fiets hebben zitten. Pas als ze zelf auto aan rijden, is mijn ervaring, dan pas hebben ze door hoe kwetsbaar ze zijn.

 2. Al lange tijd op zoek, met name naar goede achterlamp. Allerliefst: zonnecel oplaadbaar en automatisch aan/uit. En…en daar gaat het vaak mis voor mij, ook bij de achterlampjes hierboven: lampjes die bevestigd zijn net onder zadel zijn compleet onzichtbaar zodra je een jas aan hent, langer dan jack formaat. Dan hangt je jas (of soms in de zomer een trui) voor je lampje. De bevestiging achter aan de fiets is wat dat betreft veel beter, want die wordt nooit geblokt.
  Heb je daar een mooi alternatief voor? Ik heb nog niet iets met ‘mijn’ specs gevonden tot op heden…

 3. Hallo Aartjan,
  Dank voor het mooie overzicht over fietslampjes.
  Ik heb een vraag. Ben je in het zoektocht ook “fiets”lampjes tegen gekomen die je met een app aan- en uit kunt zetten?
  Ik wil ze gebruiken voor mij rolstoel en dat zou heel handig voor mij zijn.

   1. Wat moet je nou met bt op een (fiets)lamp? Ik wil gewoon een (voor anderen te) felle lamp die een week mee gaat ipv elke 2x weer opladen en nog steeds aangereden worden… Het wordt met de dag gekker op straat

 4. Ik kies al jaren voor een naaf-dynamo en conventionele lampjes. Lampjes werken altijd, dynamo slipt niet en is zolang ik mijn fiets heb niet stuk, echt heerlijk! Ze kosten wel wat bij het kopen van de fiets, maar het plezier van dat ze altijd aan kunnen, nooit bonnen is me heel veel waard.

 5. Hallo Aartjan.

  Fijne site, ben vooral erg dankbaar voor je reviews van verschillende oordopjes.
  Mag ik nog een suggestie doen voor de allermooiste fietslampjes in de geschiedenis van de mensheid:
  https://youtu.be/WWaIGk-58y0
  Niet superfel, niet supergoedkoop.
  Wel superstrak op een eenvoudige fiets als de mijne.

  1. Mooi maar helaas verboden hier.
   Lampjes met maar 1 LED zijn niet fel genoeg. Niet veilig.
   Heb ik destijds uitgezocht. Dan vallen er dus heel veel af!

   1. Met een goede hoge efficientie led is een led echt fel genoeg. Kijk maar eens naar sommige zaklampen. Een enorme smak licht op een penlight.
    En die veiligheid is echt ohzin. Vroegere lampjes met gloeidraad gingen veel sneller stuk, en daar mochten we wel één van gebruiken.

 6. Hallo Aartjan
  Als fietser motorrijder en automobilist Bennink er inmiddels zelf ook achter dat de felheid van lampjes niet altijd belangrijk is
  Zien is namelijk hetzelfde als gezien worden
  Een kleine powerled geeft zicht maar het oppervlak van de lamp is te klein om gezien te worden
  Ik heb deze ervaring opgedaan omdat ik prachtige mini knipperlichten gemonteerd gehad op mijn motor
  Enorm fel
  En toch klaagden de motorrijders achter mij dat het pas laat te dien was
  Tot een andere motorrijder met dezelfde lampjes voor me reed…
  Snel zijn deze knipperlichten bij mij vervangen

  Wil je gezien worden kies dan een behoorlijk formaat lamp

 7. Weer een fijne test. In Road.cc een test met voor de Battery pack systems deze tip ‘de eBay Special’ Cree XML system halverwege de doorlopende pagina

Geef een reactie