Vest met USB-verwarming

10 tips om energie te besparen

– Update: 15 juni 2022 –

Als je het koud hebt, doe je gewoon de verwarming aan. Van je vest! Of van je sokken. Het werkt echt: die verwarming met USB werkt snel en goed. Meestal zitten er 3 standen op. De laagste stand geeft gelijkmatige warmte. Zulke vesten kunnen je enorm veel gas en elektra besparen, want de gewone verwarming kan uit – of lager.

Zo’n elektrisch verwarmd vest kocht ik hier voor rond de 20 euro. De stroom doe je met een gewone powerbank (niet meegeleverd). Het is 5 Volt, dus niet gevaarlijk of zo. Zie deze blog over de beste powerbanks.

Je kent het uit de auto, van de verwarmde voorstoelen. Met hetzelfde principe. Dit vest is behalve elektrisch verwarmd ook nog gevoerd en van thermo-materiaal: neopreen. Lichtgewicht en dun. Maar wel een beetje zweterig, op den duur, moet ik zeggen. Ik doe hem tussen een trui en een t-shirt.

Ze zijn er ook van ander materiaal. Zoals deze van fleece.

Of dit dons-vest met USB verwarming. Deze was er in tien dagen. Ik nam 4xL, maar dat was helaas te groot. Ik had XL of XXL moeten nemen, 1 a 2 maten groter dan normaal (ik ben 1,90 meter 95 kilo). Een powerbank kan in de binnenzak. Met drie standen, da’s belangrijk, en dat werkt prima. Langklik om aan te doen, klik daarna om de stand te kiezen. Het is synthetisch dons, met een warmte-reflecterende binnenlaag. En ook de nek is verwarmd!

dons vest met verwarming

Of dit getailleerde dames-vest, hieronder, met slanke pasvorm. Deze was er ook in een dag of tien, en is verder ook uitstekend. Alles werkt, en de maten kloppen ook redelijk, dus in dit geval hoef je niet één maatje groter dan normaal te doen vind ik:

Bekijk de maattabel altijd goed, want het zijn vaak Aziatische maten. Dan moet je 1 a 2 maten groter nemen dan normaal. Ook bij deze hieronder, van neopreen. Die was verder ook uitstekend, maar dat neopreen is voor mij wel een beetje zweterig:

vest met verwarming USB elektrisch
Je powerbank kan in het vestzakje.
elektrisch verwarmd vest
Met 3 standen

Ze staan ook op BOL.com, zoals deze BERTSCHAT voor € 99,-.

Of deze Alpenheat FIRE_AIR voor € 240,- inclusief de bijbehorende powerbank.

Er staat meestal bij hoeveel verwarmde zones erin zitten. Deze hier heeft zelfs 9 zones:

elektrisch verwarmd vest 9 zones

Zo zijn er ook verwarmde jassen met mouwen en capuchon:

jack met elektrische verwarming

Zo kan je de wereld redden ;) – want de verwarming kan uit, of een stuk lager.

En er zijn ook verwarmde USB-sokken, meestal inclusief de oplaadbare batterij (ook in Nederland op BOL.com):

sokken met elektrische verwarming

Maar nog handiger voor je voeten zijn elektrisch verwarmde inlegzooltjes. Want dat past met alle schoenen en sokken. En die staan ook in Nederland op BOL.com:

sokken met elektrische verwarming

Vloerverwarming met infrarood-matten kan ook nog.

En zonder batterijen of elektriciteit kan het ook: dat zijn deze magnetische zelf-warmende massage-sokken, voor een paar euro:

magnetische zelfwarmende massagesokken
Zelfwarmende massage-sokken

En er zijn ook nog elektrisch verwarmde handschoenen (en ook die staan in Nederland op BOL.com). Ideaal op de fiets, brommer of motor:

handschoenen met elektrische verwarming

UPDATE: oversized flanellen hoodies!

Geen uitleg nodig. Niet elektrisch. Maar dit wil iedereen, toch? ;)

Het heet ook wel TV deken. Of Huggle Hoodie. Of thuispak. Zie deze blog.

Deze blog is niet gesponsord. Er staan affiliate links in (maakt voor de prijs niet uit) zodat je makkelijk kan bestellen. Als ik daarmee wat verdien kan ik weer wat nieuws kopen, en jullie weer verwennen met hoogwaardige eerlijke reviews!

19 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Dank, Aart Jan, voor mij toch wel een serieuze vraag: wat is de EMF, de electromagnetische straling ervan? Het is niet zichtbaar, maar kan wel een probleem opleveren, waarover we denk ik niet meteen al te lacherig moeten doen. Heb je enig idee wat de EMF is?

 2. Is.er ook.een vest wat je warm en koud kan instellen…als ik een ovtje heb.(opvlieger).zit ik 2 min in een sauna met aufguss…ik ga.dan maar even met mijn hoofd in de vriezer😅.haha…en daarna weer koukleumen……
  Note ik heb dat vest al… nu nog zo.n powerbank..5V/DC….welk powerbank kan ik het beste kopen?

 3. Thanks voor dit artikel! Ik, met m’n temperatuurdysregulatie en dus regelmatige onderkoeling, zou hier enorm veel aan kunnen hebben

 4. Zou u eens kunnen uitzoeken wat een goede en goed-blijvende voetverwarming is en waar die (goedkoop) te verkrijgen is.
  Ik heb nu wat ervaring met de bekende elektrische voetverwarmingszakken. Na aanvankelijk net redelijk verwarmen, lijkt het of ze snel aan verwarmingscapaciteit afnemen en uiteindelijk kapot gaan (aan inferieure electronica denk ik, ik heb er een open gemaakt, volgens mij zag ik een weerstand die teveel hitte had gehad).
  Hoe gelikter ze eruit zien, hoe slechter ze functioneren komt het mij voor.
  Bij Aliexpres ben ik verwarmingsmatten tegengekomen, dat leek mij ideaal, echter de reacties reppen van verhittings-stank uit de gebruikte materialen, en stoorstraling naar computers en audio.
  In Nederland ben ik enkele InfraRood matten tegen gekomen, dit lijkt mij ideaal. Echter daar wordt ook al weer bij gerept van lage verwarmings-temperaturen (max 30 C, dat lijkt mij toch wel laag).
  Met andere woorden, ik weet het niet meer!! En ik heb toch duidelijk een voetverwarming nodig.

  1. Hallo Aartjan,

   Dank voor uw 2 suggesties (basisch water en magnetische sokken). Dat had ik nooit op eigen gelegenheid gevonden.
   Ik hou mij echter toch nog aanbevolen voor een veilige en stabiele elektrische methode (de vraag naar en het aanbod van elektrisch verhitte zakken en matten is behoorlijk groot (dit zal dan toch wel de “main road” zijn) maar de kwaliteit lijkt bedroevend te zijn (lees de negatieve reakties, die zijn waarschijnlijk dichter bij de waarheid dan de positieve reakties).

   1. Dat weet ik niet, behalve dat er minstens 3 standen op moeten zitten. Anders zijn ze inderdaad veel te heet. En 5V USB is veilig, want het is maar een heel laag Voltage. Dat kan geen problemen geven.

 5. Met thuiswerken op een kille kamer (en een woonkamer die veranderd is in een sauna) lijkt mij dit dé oplossing. Gelijk besteld (en ook voor mijn 92-jarige pa die het altijd koud heeft)!

 6. Gaaf dat dit eindelijk gemaakt wordt en nu goed verkrijgbaar is. Waarom zou je een heel huis verwarmen om jezelf op temperatuur te houden. Bijkomend voordeel de relatieve luchtvochtigheid in huis wordt tijdens het stookseizoen niet zo akelig laag als je minder stookt. Dat vinden mijn neus slijmvliezen erg aangenaam.

 7. Interessant dat vest! Klinkt als ideale oplossing voor m’n thuiswerk plek op zolder. Wat ik me alleen afvraag is het wel gezond om dit de hele dag aan te hebben? (Net zoals slapen op
  Een electrische deken die aanstaat, of wellicht is dat ook een fabel)

Geef een reactie