Vest met USB-verwarming

10 tips om energie te besparen

– Update: 5 juni 2024 –

Als je het koud hebt, doe je gewoon de verwarming aan. Van je vest! Of van je sokken. Of van je ondergoed. Het werkt echt: snel en goed. Het kan je ook veel gas en elektra besparen, want de gewone verwarming kan uit – of lager.

Zo’n elektrisch verwarmd vest kocht ik hier voor rond de 20 euro. De stroom kan met een USB-powerbank met minstens 10W, dus een snellader (5V met 2A). Het is maar 5 Volt, dus niet gevaarlijk of zo. Zie deze blog over de beste powerbanks.

Onderaan updates over INFRAROOD SAUNADEKENS en -kachels.

Je kent die verwarmde voorstoelen in de auto wel: dat is hetzelfde als die vesten maar dan op 12V. Zo is er ook thermisch ondergoed op 5V USB:

elektrisch verwarmd thermisch ondergoed USB 28 zones
Elektrisch verwarmd thermisch ondergoed met 28 zones

Of dit dons-vest met USB verwarming. Ik nam 4xL, maar dat was helaas te groot. Ik had XL of XXL moeten nemen, 1 a 2 maten groter dan normaal (ik ben 1,90 meter 95 kilo). Een powerbank kan in de binnenzak. Met drie standen, en dat werkt prima. Langklik om aan te doen, klik daarna om de stand te kiezen. Het is synthetisch dons, met een warmte-reflecterende binnenlaag. En ook de nek is verwarmd! Lekker hoor.

dons vest met verwarming

Of dit getailleerde dames-vest, hieronder, met slanke pasvorm. Deze was er ook in een dag of tien, en is verder ook uitstekend. Alles werkt, en de maten kloppen ook redelijk goed, dus in dit geval hoef je niet één maatje groter dan normaal te doen:

Bekijk de maattabel altijd goed, want het zijn vaak Aziatische maten. Dan moet je meestal 1 a 2 maten groter nemen dan normaal. Ook bij deze hieronder, van neopreen materiaal. Die was ook uitstekend, alleen is dat neopreen wel een beetje zweterig:

vest met verwarming USB elektrisch
Je powerbank kan in het vestzakje.

Ze staan ook in topkwaliteit op BOL.com, zoals deze BERTSCHAT.

Of deze Alpenheat FIRE_AIR inclusief de bijbehorende powerbank.

Er staat meestal bij hoeveel verwarmde zones erin zitten. Deze hier heeft 9 zones:

elektrisch verwarmd vest 9 zones

Of deze nieuwe heeft zelfs 21 verwarmde zones.

Zo zijn er ook verwarmde jassen:

jack met elektrische verwarming

Verwarmde stoelen

Voor de auto is zo’n 12V autostoel-verwarming ook los te koop. En voor thuis is er  deze stoelverwarming, met de stroom gewoon via een powerbank of de snelllader van je telefoon.

Verwarmde sokken en zooltjes

En er zijn ook verwarmde USB-sokken, meestal inclusief de oplaadbare batterij
(ook in Nederland op BOL.com):

sokken met elektrische verwarming

Maar nog handiger voor je voeten zijn elektrisch verwarmde inlegzooltjes. Want dat past met alle schoenen en sokken. En die staan ook in Nederland op BOL:

sokken met elektrische verwarming

En er zijn ook nog elektrisch verwarmde handschoenen (ook in Nederland op BOL). Ideaal op de fiets, brommer of motor. Zie ook de blog over slimme wanten zonder vingers:

handschoenen met elektrische verwarming

Elektrisch verwarmd thuispak

Zo’n elektrische knuffeldeken wil iedereen wel!

Dat heet ook wel een TV deken. Of knuffeldeken. Of thuispak. Hahaha! Zie deze blog.

Elektrische deken

Voor 30,- heb je op BOL ook een zo’n heerlijk elektrisch onderdekentje:

elektrische deken onderdeken

Of deze best geteste elektrische deken van Inventum, een tientje duurder:

Infrarood: saunadekens en verwarming

Infrarood zit nooit in kleding, alleen in saunadekens en verwarmingspanelen of -kachels. Het trekt veel meer stroom en kan niet op USB. Maar infrarood is wel veel beter dan elektrische kachels: het is onzichtbaar licht dat je van binnen verwarmt. Net als in de sauna. Een heel behaaglijke warmte, ook gezond voor spieren en gewrichten.

Zoals deze saunadeken op BOL of deze saunadeken op AliExpress: (zie ook deze blog)

saunadeken

En deze Infrarood verwarmingslamp van 1700W op BOL:

infrarood verwarming

Deze blog is niet gesponsord. Er staan affiliate links in (maakt voor de prijs niet uit). Als ik daarmee wat verdien koop ik weer wat nieuws, en verwen ik jullie weer met hoogwaardige reviews!

31 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Kun je iets zeggen over de voor- en nadelen van een vest dat wordt verwarmd door infra-rood, in vergelijking met een ‘gewoon’ electrisch verwarmde vest? Alvast dank!

  1. Infrarood zit nooit in kleding, alleen in vaste verwarmingspanelen en lampen. Het trekt veel meer stroom en kan niet op USB. Maar elke soort warmte is eigenlijk infrarood, dus je kan deze USB-vesten ook infrarood noemen. Dank, ik heb er een stukje over bijgezet.

 2. Ik heb dat donsvest met usb verwarming vandaag binnen gekregen en ben toch wel teleurgesteld; er zit maar één, vrij klein warmte-“pad” in, op de rug. Aan de voorkant enz. dus helemaal niks…
  Ik heb ‘m tegen het licht in gefotografeerd, dan zie je goed waar dat ding zit en dat ‘ie verder leeg is.

 3. hallo aartjan!
  kan het zijn dat ik mijn vest stuk heb gemaakt door hem met een usb adapter in een normaal stop contact te steken?

 4. De powerknop van de vest licht op als ik ze aansluit op de powerbank. Rood, wit, blauw vlug na mekaar en uit. Als ik de powerknop indruk gebeurt er niets. Heb jij een tip voor mij?

  1. Dat moet kunnen, als de oplader maar genoeg Ampere levert (oude laders zijn 1A, snelladers zijn meestal 3A). En het moet USB zijn. USB 2 of 3 kan ook nog verschil maken.

 5. Dank, Aart Jan, voor mij toch wel een serieuze vraag: wat is de EMF, de electromagnetische straling ervan? Het is niet zichtbaar, maar kan wel een probleem opleveren, waarover we denk ik niet meteen al te lacherig moeten doen. Heb je enig idee wat de EMF is?

 6. Is.er ook.een vest wat je warm en koud kan instellen…als ik een ovtje heb.(opvlieger).zit ik 2 min in een sauna met aufguss…ik ga.dan maar even met mijn hoofd in de vriezer😅.haha…en daarna weer koukleumen……
  Note ik heb dat vest al… nu nog zo.n powerbank..5V/DC….welk powerbank kan ik het beste kopen?

 7. Thanks voor dit artikel! Ik, met m’n temperatuurdysregulatie en dus regelmatige onderkoeling, zou hier enorm veel aan kunnen hebben

 8. Zou u eens kunnen uitzoeken wat een goede en goed-blijvende voetverwarming is en waar die (goedkoop) te verkrijgen is.
  Ik heb nu wat ervaring met de bekende elektrische voetverwarmingszakken. Na aanvankelijk net redelijk verwarmen, lijkt het of ze snel aan verwarmingscapaciteit afnemen en uiteindelijk kapot gaan (aan inferieure electronica denk ik, ik heb er een open gemaakt, volgens mij zag ik een weerstand die teveel hitte had gehad).
  Hoe gelikter ze eruit zien, hoe slechter ze functioneren komt het mij voor.
  Bij Aliexpres ben ik verwarmingsmatten tegengekomen, dat leek mij ideaal, echter de reacties reppen van verhittings-stank uit de gebruikte materialen, en stoorstraling naar computers en audio.
  In Nederland ben ik enkele InfraRood matten tegen gekomen, dit lijkt mij ideaal. Echter daar wordt ook al weer bij gerept van lage verwarmings-temperaturen (max 30 C, dat lijkt mij toch wel laag).
  Met andere woorden, ik weet het niet meer!! En ik heb toch duidelijk een voetverwarming nodig.

  1. Hallo Aartjan,

   Dank voor uw 2 suggesties (basisch water en magnetische sokken). Dat had ik nooit op eigen gelegenheid gevonden.
   Ik hou mij echter toch nog aanbevolen voor een veilige en stabiele elektrische methode (de vraag naar en het aanbod van elektrisch verhitte zakken en matten is behoorlijk groot (dit zal dan toch wel de “main road” zijn) maar de kwaliteit lijkt bedroevend te zijn (lees de negatieve reakties, die zijn waarschijnlijk dichter bij de waarheid dan de positieve reakties).

   1. Dat weet ik niet, behalve dat er minstens 3 standen op moeten zitten. Anders zijn ze inderdaad veel te heet. En 5V USB is veilig, want het is maar een heel laag Voltage. Dat kan geen problemen geven.

 9. Met thuiswerken op een kille kamer (en een woonkamer die veranderd is in een sauna) lijkt mij dit dé oplossing. Gelijk besteld (en ook voor mijn 92-jarige pa die het altijd koud heeft)!

 10. Gaaf dat dit eindelijk gemaakt wordt en nu goed verkrijgbaar is. Waarom zou je een heel huis verwarmen om jezelf op temperatuur te houden. Bijkomend voordeel de relatieve luchtvochtigheid in huis wordt tijdens het stookseizoen niet zo akelig laag als je minder stookt. Dat vinden mijn neus slijmvliezen erg aangenaam.

 11. Interessant dat vest! Klinkt als ideale oplossing voor m’n thuiswerk plek op zolder. Wat ik me alleen afvraag is het wel gezond om dit de hele dag aan te hebben? (Net zoals slapen op
  Een electrische deken die aanstaat, of wellicht is dat ook een fabel)

Geef een reactie