Het beste nekkussen voor op reis (door die bobbels)

nekkussen beste reiskussen opblaasbaar

– Update: 22 april 2020 –

Een goed nekkussen is essentieel als je lang in een vliegtuig, bus of auto moet zitten, op reis. Ik had laatst ook weer van die ultralange vluchten van meer dan 11 uur. Zo lang zitten hou je alleen vol als je aan alle kanten goed gesteund wordt. Je krijgt gelukkig altijd wel een kussentje en een dekentje. Ik doe er dan nog een opgerolde handdoek en wat opgerolde kleding als extra kussentjes bij. Maar het belangrijkste is je hoofd en je nek. Voorheen had je van die gewone nekkussens, die je overal wel kan kopen. Maar die vallen toch tegen. Je hebt die grote bobbels nodig, aan beide zijkanten. Dan pas werkt het zoals je hoopt. Dan pas kun je gewoon in slaap vallen, en wordt je hoofd echt gesteund.

Ik heb al die soorten reiskussens en nekkussens weer eens goed bestudeerd, en ik kwam uit op deze, op AliExpress. Kost vier euro of zo. Het ging mij vooral om die bulten. Die bobbels. En dat blijkt dus echt goed te werken. Deze is opblaasbaar, dus heel klein op te vouwen. Ook handig en belangrijk, op reis. Want je gaat niet met zo’n bungelend mega-ding van memory foam aan je tas rondlopen.

Er zit fijn zacht pluche materiaal omheen. Of hoe dat ook heet dat, fleece. Helemaal goed. Hij loopt ook niet leeg, dus het is geen flutkwaliteit. En dus veel beter dan een nekkussen zonder bobbels. nekkussen opblaasbaar beste reiskussen vliegtuig

nekkussen reiskussen

Ik heb ‘m  nu ook soms thuis op de bank om. Filmpje kijken, boekie lezen,  beetje bloggen, werken, krantje lezen, muziekje erbij: heerlijk hoor, met zo’n neksteun.

Er zijn ook totaal andere. Deze enorm grote vierkante bijvoorbeeld is een bestseller op dit moment. Kost 10 euro. Maar dit is wel voor een bepaalde houding, leunend naar voren. Niks voor mij:

opblaasbaar reiskussen lichaam vierkant groot

groot lichaamskussen reis opblaasbaar

Nee, dan deze driedubbele hieronder. Lijkt mij eigenlijk nog beter. Met een blaasbalgje erbij. Dus die doe je om, en pomp je met de hand op tot hij precies goed zit voor jou. Kost ook maar iets van 6 euro. Dit wordt als orthopedisch nekkussen voor op reis gezien. Misschien deze toch maar ook eens proberen, de volgende keer:

orthopedisch nekkussen blaasbalg

orthopedisch nekkussen reis vliegtuig

Deze kun je ook in Nederland kopen,  hier bij BOL.com, supersnel bezorgd, voor  19,95.

Zie ook de blog over het beste slaapmasker. Dat is een bijzondere, want er zit muziek in.

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in, zodat je makkelijk kan bestellen door op de links te klikken. Maakt voor de prijs niet uit. Zo kan ik wat nieuwe dingen kopen om hier te reviewen. Dank!

1 Reactie

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Misschien wel oppassen met spierverzwakking. Denk maar aan die Afrikaanse dames bij wie de ringen om hun nek worden verwijderd…

Geef een reactie