Totaal relaxen met dit slaapmasker met muziek

beste slaapmasker met muziek

– Update: 8 februari 2023 –

Regelmatig totaal tot rust komen wordt steeds belangrijker. Aan alle kanten wordt langzamerhand ook bewezen dat dat heel gezond is. En afgezien van wetenschappelijk onderzoek, kun je gewoon bij jezelf zien welke positieve effecten het heeft. Een slaapmasker kan goed daarbij helpen. Ik heb er een aantal, maar deze nieuwe hier vind ik de beste, en daar zit ook nog eens muziek in.

Het belangrijkste bij een slaapmasker is of hij goed verduistert, en of het lekker zit. Het materiaal is dus belangrijk, maar de vorm ook. Bij mij persoonlijk zie ik er altijd wel wat licht doorheen schijnen, omdat het nooit perfect afsluit bij mijn neus. Bij deze, hier op AliExpress voor 10 euro was dat voor het eerst echt beter. Vrijwel volledig verduisterend. Heerlijk.

slaapmasker oogmasker muziek

Slaapmasker met “bolling”: 3D masker

Je ziet bij andere slaapmaskers vaak dat de ogen een bolling hebben. Deze nieuwe heeft dat niet. Maar door het zachte goede materiaal werkt het verder perfect. Als je zo’n 3D bolling wil, dan is er dit 3D-slaapmasker voor nog geen euro. In allerlei kleurtjes en motiefjes. Daar zit alleen geen muziek in:

3D slaapmasker voorgevormd oogmasker

3D slaapmasker goedkoop

Nog beter is een slaapmasker van Tempur-materiaal, van traagschuim. Deze hieronder is een van de bestverkochte slaapmaskers op BOL.com, voor ongeveer 25 euro:

tempur traagschuim slaapmasker tempur traagschuim slaapmasker

Bluetooth slaapmasker met muziek

Maar m’n nieuwe masker van een tientje is ook goed, en heeft ook ingebouwde draadloze speakers. Met Bluetooth 5 en een 12 uurs-batterij. De speakers zitten tegen je oren aan, als een supercomfortabele hoofdtelefoon. Zo comfortabel heb je nog nooit een koptelefoon gehad! Je kan er gewoon mee op een kussen liggen, zelfs ook op je zij. Dat kan bijna met geen enkel oordopje of koptelefoon, in ieder geval niet zo relaxed als met deze. De geluidskwaliteit is prima, maar natuurlijk niet zo goed als de allerbeste oordopjes.

Er zit geen noise cancelling op, ook niet passief, dus omgevingsgeluid hoor je er wel doorheen. Maar je kan natuurlijk ook de beste oordempers erbij gebruiken, als je juist stilte wil.

Er zit ook nog een microfoon op, dus je kan er ook mee bellen. Er zitten drie knoppen op om alles te bedienen, zoals Volume (lang-klik), Next en telefoon opnemen. Hij is er in zwart of grijs. De oplaadkabel krijg je er ook bij, en een gebruiksaanwijzing in het Engels.

Het USB laadkabeltje. In dit vakje kan je ook een koudecompres doen.
De drie knoppen kun je op de tast wel vinden en bedienen. Langklik is volume.

Rustgevende meditatie-muziek

Op Spotify heb ik een publieke afspeellijst gezet: “Meditation“, een enorme verzameling met allerlei rustgevende meditatie-muziek:

Er staan ook geleide meditaties op Spotify, met een stem dus, in alle soorten en maten. En misschien vind jij gesproken podcasts wel heel rustgevend en ideaal. Lekker slaapverwekkend! Staat ook allemaal op Spotify tegenwoordig. En ook dat werkt perfect met dit slaapmasker.

Binaural Beats: Alpha, Theta en Delta golven

Op Youtube staan Binaural Beats. Bijvoorbeeld deze van 90 minuten om nog dieper te slapen, met Delta-golven in je hersenen. Het werkt echt, het is verbluffend. Werkt perfect met dit oogkussen. Je kunt de audio ook downloaden via sites als deze.

Tijdens lange reizen in het vliegtuig, trein of bus is zo’n slaapmasker ook ideaal. Zie ook de blog over het ideale nekkussen.

Andere manieren om totaal te relaxen en goed in slaap te vallen zijn deze eenvoudige ademhalingsoefeningen. Zie ook alle blogs hier over Gezondheid.

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in. Maakt voor de prijs niet uit. Zo kan ik ook weer wat nieuwe dingen kopen om reviews over te schrijven.

5 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Hoi
    Ik zit er over te denken om een slaapmasker te kopen.
    Nu is mijn vraag of er bij het 3d masker die jij het beste vindt ook voorgeprogrammeerde geluiden op zitten.
    Ik ben erg aan het twijfelen of ik deze zal bestellen of de slowave Bluetooth masker.
    Alvast bedankt voor je reactie

  2. Geachte Aartjan. Je schrijft “Maar m’n nieuwe masker van een tientje is ook goed, en heeft ook ingebouwde draadloze speakers. Met Bluetooth 5 en een 12 uurs-batterij”. Zou je aan kunnen geven welk produkt je bedoelt. Ik zoek zo`n goed slaapmasker waarmee ik eindelijk weer kan slapen, ivm oorsuizen. Hartelijk bedankt alvast voor je antwoord, Nienke

Geef een reactie