Massage Gun review

massage gun review

– Update: 11 december 2021 –

De Massage Gun is een enorme hit. Veel mensen vinden het een fantastisch goed ding, en voelen zich als herboren na een korte massage ermee. Ik kreeg er eentje opgestuurd, om te testen en om er een review over te schrijven.

De Refectio Massage Gun is hier te koop op BOL.com. Ik heb ‘m door acht proefpersonen laten testen. Iedereen vond het unaniem een goed en fijn ding. Van mooi materiaal, met een zware luxe uitstraling. Er zitten dertig standen op, met acht hulpstukken. Zo vind je voor verschillende spiergroepen of lichaamsdelen er altijd wel een die voor jou goed werkt.

Bijvoorbeeld een vork-achtige vorm voor je rug, of een kleine stevige voor je voeten, of een zachtere bol voor grote spiergroepen. Er zit ook een boekje met uitleg bij, in het Nederlands.

De batterij is uitstekend, want het was na al het testen nog niet eens nodig om hem op te laden. Dat is een belangrijk pluspunt, want dat is niet bij alle massage guns zo. De EU-oplader zit er uiteraard ook bij. Een ander voordeel van deze massage gun is dat hij stiller is dan andere. Hij maakt dus geen lawaai.

Je kan dertig standen kiezen, maar in feite is het een snelheidsregelaar. Er zit maar één soort beweging op: op-en-neer. Dat kan sneller of langzamer, maar het blijft altijd diezelfde beweging. Dat is overigens bij alle massage guns zo. Sommige proefpersonen zouden het fijn vinden als er ook een ronde beweging kan, of “heen-en-weer”, of een combinatie van die drie.

Dat vond ik zelf ook. En ik zou het ook nog wel langzamer willen dan de langzaamste stand. Iedereen vond het verder een heel sterke en stevige massage. Bijna pijnlijk hard zelfs. Maar daardoor werkte het wel snel en grondig. Sommigen voelden zich zelfs als herboren: de stress verdwijnt snel uit je spieren, want je spieren worden gewoon helemaal losgetrild. Het werkt goed en snel. Het stimuleert de doorbloeding, en dat is ook goed voor spierherstel.

Je kan het voor of na het sporten gebruiken, maar ook gewoon ter ontspanning. Of om je zere voeten of enkels, of je gespannen schouders te ontspannen. Het werkt dus echt, bij iedereen zo’n beetje!

Je kunt je eigen rug en nek ook gedeeltelijk zelf masseren. Je hoeft dan misschien niet meer naar de fysio. En je kan je partner er ook vakkundig mee masseren ;)

Massage gun review conclusie

Aanrader dus! De proefpersonen wilden er allemaal zelf ook wel eentje… Hij staat hier op BOL.com, snel bezorgd in één of twee dagen.

massage gun

massage gun 30 standen

stimuleert de bloedsomloop


Een massage gun moet groot en zwaar zijn. Hij moet een goede accu hebben, en hij moet zo stil mogelijk zijn. Allemaal goed bij deze.    handleiding massage

Er staan ook massage guns op AliExpress. De best verkochte massage guns op AliExpress zijn deze:

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Ik had deze ook besteld en het is Inderdaad een heel hoogwaardig en degelijk apparaat maar ik heb het na een dag weer retour gedaan, ik vond stand 1 al te hard.

Geef een reactie