Deze powerbank / fietspomp kan ook je autoband oppompen

banden oppompen powerbank compressor

– Update: 20 februari 2024 –

Een powerbank waar je ook je autobanden mee kan oppompen. En fietsbanden, motor, brommer – en zelfs je voetbal. Ja, echt! Met een 12V luchtcompressor dus. Hier een paar reviews, want ik heb er al een hoop getest.

Omdat ik altijd zonneladers zit te maken heb ik al een hoop powerbanks gebruikt en getest. Daar heb ik dit lange artikel over geschreven, met allerlei info en zo. Maar nu zijn er ook powerbanks zoals  deze hier op AliExpress waar ook een 12V luchtcompressor op zit, met manometer (luchtdrukmeter).

Update: deze ging na een half jaar al kapot, dus ik zou misschien toch maar een andere doen, zoals deze pomp met accu voor €22

Of deze hier, ook ongeveer voor die prijs. Met handige draaiknop. Langklik die voor Bar/Psi etc. Met USB-uitgang dus ook een normale powerbank. Met draagzakje (belangrijk om alle verloopjes bij elkaar te houden). En met lamp. Deze heb ik ook, en deze doet het echt prima dus een aanrader.

Maar het kan nu ook veel kleiner: zoals deze mini-pomp voor de fiets. Superklein, ook met ingebouwde accu. Werkt prima, met verloopjes voor de drie soorten fietsventielen, getest en goed bevonden:

Je kan ‘m opladen met USB-C, en de oplaadkabel zit erbij. Je kan de USB-C poort alleen als ingang gebruiken, dus de powerbank-uitgang is USB 3. Daar zit dan gelukkig wel QC en PD op, dus hij kan wel snelladen. Hij kan zo mijn MacBook opladen met ongeveer 15W, dus dat is prima (dat kun je zien met CoconutBattery).

Er zit verder ook een goede felle noodlamp op, en een rode SOS-lamp. Je kan ‘m ook voor gewone verlichting ’s avonds gebruiken, want hij slaat niet af als je er zo’n mooi handig led-lampje van een euro in doet. Andere powerbanks slaan wel vaak af, na een minuut, door de lekstroombeveiliging.

Okee, als powerbank is-ie dus prima, en zelfs groter dan normaal, 20Ah, en ook nog eens met snelladen. Ideaal dus voor fietsvakanties, bijvoorbeeld. Of motorvakanties. Maar die banden oppompen dan, met die compressor? Hoe gaat dat precies?

Banden oppompen met je powerbank-fietspomp

Er zit dus een 12V luchtcompressor op, inclusief alle verloopjes. Je draait het slangetje erop, en dan draai je het uiteinde op het ventiel. Je ziet de bandenspanning als je de powerbank aanzet. Om er lucht bij te doen, druk je op de middelste knop. Dan slaat de compressor aan, met een hoop herrie, en per tien seconden is je autoband dan ongeveer 0,1 bar verder opgepompt. Een fietsband gaat heel snel. Hij stopt automatisch bij de ingestelde druk. Op de zijkant zit ook een knop om de band leeg te laten lopen.

powerbank autobanden oppompen draagbare 12v luchtcompressor fietspomp
Het werkt echt!

De verloopjes zitten achter een rubberen klepje, ook die voor voetballen en voor de twee soorten fiets-ventielen (Dunlop en race). Met de rechterknop kies je voetbal – fiets – motor – auto – of je eigen instelling. In Bar of in Psi. Kom je wel uit. Je kan de druk simpel verhogen of verlagen met de plus-en min-knoppen. Te zacht rijdt zwaar en onzuinig, maar ietsje zachter is comfortabeler en geeft meer grip.

12v luchtcompressor draagbaar fietspomp

Hij is ook geschikt om met een draagbaar zonnepaneel op te laden. Zeker als er USB-C op dat paneel zit, zoals op deze.

Op BOL.com staan er ook vergelijkbare luchtcompressors (supersnel in huis dan), zoals deze voor €80:

powerbank bandenpomp portable 12v compressor fietspomp

Of op BOL.com deze goedkopere, zonder powerbankfunctie voor €60:

powerbank autobanden pomp portable 12v luchtcompressor

En op Amazon.nl staat er ook zo’n 12V draagbare fietspomp / luchtcompressor van topmerk Xiaomi voor €45, ook zonder die powerbankfunctie:

12v luchtcompressor powerbank banden oppompen

Perslucht spuitbus – stof reiniger

Verder heb je nu ook zo’n perslucht-spuitbus op een accu, dat is om dingen schoon te blazen zoals computers.

Deze review over de powerbank / fietspomp / luchtcompressor om autobanden mee op te pompen was niet gesponsord. Ik kocht ‘m zelf maar weer, en de buurvrouw heeft ‘m getest – naar volle tevredenheid. Als je via de links bestelt verdien ik wat bij en blijft de blog in leven. THANK U, LOVE U ALL & CU NEXT TIME!

11 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ook bij mij al defect. Het laadt niet meer op. Meerdere kabels en laders geprobeerd. In februari 2023 gekocht en alleen gebruikt voor oppompen van fietsbanden. Zolang het ding werkte was het een heel handig apparaat. Maar zo’n snel overlijden kan echt niet.

 2. Net getest met fietsband. Pompt goed, echter 2 problemen: als ik em stop dan hoor ik dat er lucht weglekt. En ik krijg het er niet makkelijk af en er loopt ook dan veel lucht weg. Heb je voor niks gepompt. Wat doe ik fout? Het is een draai ding daardoor kun je en er niet snel aftrekken zoals bij normale fietspomp. Hele tijd pielen en draaien. Soms draai je ook ventiel zelf mee.

  1. AarJan, nog een tip hoe dit ding te gebruiken met fietsband? Dit werkt niet zo, ik denk met een autoband precies hetzelfde probleem.

   1. Op autobanden gaat het hier perfect, op fietsen ook maar daar heb ik toevallig ook autobandventiel op. Kan het misschien aan je ventiel liggen?

 3. Hallo AARTJAN, volgens de recensies bij Aliexpress kan deze niet op “bar” gezet worden , klopt dit ook ? Zou niet geprogrammeerd zijn in deze banden pomp. Mvg. Peter

 4. Ik heb die van Xiaomi, dat is best een aardig ding. Heeft geen powerbank functionaliteit. Bij het opblazen van een band wordt er behoorlijk wat herrie geproduceerd. Echt snel gaat het niet, maar wat je schrijft, om een band 0,1 bar op te pompen gaat prima. Ik gebruik ‘m voor de banden van m’n motor, werkt erg goed. Lekker compact, zou makkelijk meekunnen in m’n zadeltas.
  Er zit een verloopje bij, zodat er van alles opgeblazen kan worden. Er zijn presets, voor het opblazen van fietsbanden, autobanden en ballen. Hij kan zelfs tot 4bar, en zou geschikt moeten zijn voor de caravanbanden.

Geef een reactie