De beste 8K HDMI 2.1 kabel voor je megagrote tv

beste 8k hdmi 2.1 kabel

– Update: 21 juni 2024 –

Hier tips voor de beste 8K HDMI 2.1 kabel, voor het beste beeld op je megagrote nieuwe tv. En dan wel goedkoop graag! ;) Bij een nieuwe tv zit er al zo’n kabel, maar je hebt er vaak meer nodig. Of langere. Kan dat inderdaad goedkoop?

AliExpress dan maar! Of Amazon. Of BOL. Oude HDMI-kabels zijn nog geen 8K 2.1, en de goedkope van de Action ook vaak niet, of ze zijn niet lang genoeg. Meestal zijn 8K 2.1 kabels wel gewoon goed: daar zitten alle nieuwe protocollen op met de hoogste beeldkwaliteit. Het heet ook wel Category 3 HDMI of het heet Ultra High Speed HDMI. Als je lange nodig hebt moet je een Active Optical Cable (AOC) nemen, maar tot 5 meter zijn de goedkope HDMI 2.1 kabels ook gewoon goed:

Top 3 – Beste 8K HDMI 2.1 kabel op Ali

  1. Dit is daar de NR 1 bestseller voor €5 met 8K en 2.1 erop
  2. Deze kabel voor €5 is ook een bestseller, ook met die nieuwe 8K 2.1 erop
  3. Of deze lange van 3 meter

Voor langer dan 5 meter neem je een AOC Active Optical Cable zoals deze. Die zijn heel dun en hebben een chip om het signaal te versterken.

Top 3 HDMI 2.1 kabel op BOL (snel geleverd)

  1. Deze DRIVV kabels zijn de best verkochte op BOL
  2. Deze lange van 5 meter van DOUXE staat er ook
  3. De goedkoopste goede op BOL zijn deze van een tientje

En zo’n hele lange AOC kabel staat ook op BOL.

Top 3 op Amazon

  1. Het advies van Amazon is deze UGreen 8K Certified kabel
    Met alles-erop-en-eraan, HOU JE VAST, KOMT-IE:
    HDMI 2.1 8K 60Hz 4K 240Hz 165Hz 144Hz 120Hz 48Gbit/s Hoge Snelheid, HDMI Kabel Ultra HD eARC HDR 10+ HDCP Dolby Vision VRR – Compatibel met TV/PS5/PS4/ Xbox Series X/Monitor/Laptop
  2. De best verkochte op Amazon is deze goedkopere versie van UGreen
  3. Er staan daar ook goedkope van een tientje of bijvoorbeeld deze

Lange AOC Actieve Optische kabels staan ook hier op Amazon.




Dit artikel over de beste 8K HDMI 2.1 kabel was niet gesponsord. Ik test en koop altijd alles zelf. Deze HDMI kabels voor de verandering eens een keertje niet. Er staan betaallinks in om makkelijk te bestellen. Dat maakt voor de prijs niet uit en dan blijft de blog in leven en reclamevrij. DANK U, LOVE U ALL & TOT DE VOLGENDE!

9 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Ik snap dat mensen denken een kabel is een kabel, hij doet het, of hij doet het niet. Helaas, dat werkt niet zo. Vooral niet als je er 1 nodig hebt van 7.5 meter. Ik heb hier een Action hdmi kabel liggen, en die mag dhr Musolf gratis hebben. Hij doet het, maar je waant je wel in het analoge tv antenne tijdperk. Ik stuur hem gratis naar je op, als je lekker retro tv wil kijken.

  2. Goh, je lijkt in je manier van reageren te willen zeggen ‘dit is wat ik hiermee wou uitleggen’. Echter gaat je artikel wel echt over functies/mogelijkheden dat ontbreken bij bepaalde kabels. Het zet dus de leugens kracht bij. Ik zou eerder P. Musolf zijn info pakken, alles terug nakijken en indien gelijk, het heel artikel hermaken als in ’trap niet in de leugens van de verschillende marketing kabels – het belangrijkste verschil is duurzaamheid’.

    1. Precies! Vandaar ook deze tips voor de goedkoopste nieuwe kabels van €5 ;)

      “Er is in HDMI 2.1 een aantal nieuwe resoluties en refresh rates geïntroduceerd, waaronder 4K in 120 fps, 8K in 60 fps en zelfs resoluties tot 10K in 120 fps met DSC en HDR en ARC zijn geüpgraded met ondersteuning voor dynamische HDR en eARC. eARC zal ‘object-based audio’ ondersteunen zoals Dolby Atmos of DTS:X.[3] eARC heeft een maximale audio bandbreedte van 37 Mbps en is achterwaartse compatibel met ARC[4]. Speciaal voor gaming komt er Game Mode VRR, Auto Low Latency Mode (ALLM)[5], Variable Refresh Rate (VRR). Waarmee een dynamische verversingssnelheid mogelijk wordt. Hierdoor kunnen de grafische processor en het beeldscherm volledig synchroon lopen.”

        1. Ja inderdaad, maar oude kabels schijnen niet alles te kunnen:

          “As of the HDMI 1.4 specification, the following cable types are defined for HDMI in general:

          Standard HDMI Cable – up to 1080i and 720p
          Standard HDMI Cable with Ethernet
          Standard Automotive HDMI Cable
          High Speed HDMI Cable – 1080p, 4K 30 Hz, 3D and deep color
          High Speed HDMI Cable with Ethernet
          

          A new certification program was introduced in October 2015 to certify that cables work at the 18 Gbit/s maximum bandwidth of the HDMI 2.0 specification.In addition to expanding the set of cable testing requirements, the certification program introduces an EMI test to ensure cables minimize interference with wireless signals. These cables are marked with an anti-counterfeiting authentication label and are defined as:

          Premium High Speed HDMI Cable
          Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet
          

          In conjunction with the HDMI 2.1 specification, a third category of cable was announced on January 4, 2017, called “48G”.[81] Also known as Category 3 HDMI or “Ultra High Speed” HDMI, the cable is designed to support the 48 Gbit/s bandwidth of HDMI 2.1, supporting 4K, 5K, 8K and 10K at 120 Hz.[82] The cable is backwards compatible with the earlier HDMI devices, using existing HDMI type A, C and D connectors, and includes HDMI Ethernet.

          Ultra High Speed HDMI Cable (48G Cable) – 4K, 5K, 8K and 10K at 120 Hz
          
        2. Probeer eens 1000Mb te persen over een cat5e kabeltje… Pak dan een cat7a kabeltje… Ook gewoon draadjes op een pinnetje 🤡

  3. Aartjan,
    Er is digitaal geen beste kabel. Er is hoogstens een kabel die meer protocollen ondersteund. Digitaal is namelijk 0 of 1. Oftewel hij doet het wel of hij doet het niet. Ik heb voor mijn beroep in het verleden verschillende rapporten gelezen waaruit iederkeer weer bleek dat “de beste” gewoon verkoop praat is. Zoek op YouTube maar eens op “selling the package”. Een hdmi kabel van 5 euro werkt net zo goed als een kabel van 85 euro. Duurzaamheid en sterkte van de kabel is een ander verhaal. Dus breekt hij sneller als ik hem buig en blijven de connectoren langer heel bij intensief gebruik.

Geef een reactie