USB-C naar HDMI adapter 4K @ 60Hz voor € 4,-

usb-c HDMI 70Hz 4K adapter

– Update: 22 januari 2022 –

Je MacBook met een tweede scherm. Of je Android op je grote tv. Of je iPad op de beamer. Dat gaat allemaal perfect met dit stekkertje. In glorieuze 4K 60Hz beeld-kwaliteit, inclusief geluid. Het is deze USB-C naar Hdmi adapter voor 4 euro.

Ik had er al eerder eentje getest, maar die was 30Hz. Deze HDMI-adapter is 60Hz. Ik heb ‘m inmiddels binnen, en hij werkt perfect. Ik heb er nog twee besteld, maar dan groter, als hub. Zoals deze hub hieronder, voor een tientje, met 4K HDMI, SD en 3x USB 3.0 (getest en ook perfect werkend):
USB 3.1 Type-C Hub To HDMI 4K Thunderbolt 3 TF SD voor MacBook Pro/Air

In Nederland op BOL.com kan het ook: dat is deze en daar zit ook nog eens ethernet bij (internet-kabel-aansluiting) + 2x USB-C + PD. En verder ook met HDMI, USB 3.0 en SD. Voor 39,-.

En deze hub hieronder doet het ook perfect. Mooi en handig, want die klik je aan de zijkant van je MacBook Pro of MacBook Air. Met Thunderbolt + USB-c PD + 2x USB 3.0 + SD + HDMI.
USB 3.1 Type-C Hub HDMI 4K Thunderbolt TF SD PD (12,-)
Compatibel met MacBook Pro 2016–2021 en MacBook Air 2018–2021

Ongeveer zo’n zelfde staat ook in Nederland op BOL.com  voor 23,-

Terug naar de oude versie van dit artikel: ik had toen deze voor € 4,- op AliExpress:

USB-C naar HDMI adapter
Je MacBook op een grote tv of beamer, inclusief geluid
Android USB-C HDMI 4K adapter 30Hz
Of je Android!

Hij is 30Hz, wat in de comments al werd opgemerkt. Als je 60Hz @ 4K nodig hebt, dan is er behalve die bovenaan ook deze USB-C naar HDMI kabel, in verschillende lengtes:

4K 60Hz HDMI USB-C
4K 60Hz HDMI USB-C kabel

Deze blog is niet gesponsord. Ik heb ‘m maar weer zelf gekocht. De affiliate links werkten niet eens nu, dus het zijn gewone links. Verdien ik niks aan, helaas…

HDMI-adapter in Nederland bij BOL.com

Op BOL.com kan je ook deze 3-in-1 hub doen, met deze kan je ook tegelijk opladen + iets met USB 3.0 aansluiten:

 

Telefoon op een TV, beamer of monitor?

Dat kan ook, met de HDMI kabel hieronder. Met beeld en geluid. Het geluid kan ook nog via Bluetooth. De USB moet je ook ergens in doen, voor de stroom: die kan in de USB van de TV, of in een iPhone-lader, of in een powerbank.

In 2021 kan je voor telefoons, IOS en Android nu deze doen:

10 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Om teleurstelling te voorkomen: Wel even opletten dat sommige goedkopere telefoons wel een USB-C-stekker gebruiken maar dat ze niet meer dan USB 2 ondersteunen op elektrisch nivo. En HDMI-over-USB kan pas vanaf USB 3.

Geef een reactie