Top 10 beste en lekkerste verdwenen producten uit de supermarkt

– Update: 20 februari 2024 –

Er verdwijnen best wel vaak producten uit supermarkten. Er komen er natuurlijk ook veel bij en er is maar beperkte ruimte in de schappen. Hierbij een ode aan de beste en lekkerste, jammerlijk verdwenen producten. Mis je ook je favoriete product? Reageer dan en ik zet ‘m erbij!

Gazpacho van Alvalle

verdwenen producten supermarktEen kartonnen pak met de allerlekkerste gazpacho, van het Spaanse merk Alvalle. Zonder toegevoegde wat-dan-ook. Wat mij betreft net zo lekker als zelfgemaakte. Of zelfs lekkerder. Lag altijd in de Jumbo, maar volgens de Jumbo is de fabriek failliet. Onzin, want het ligt nog wel gewoon bij de Hanos? UPDATE: deze is terug, en er is nu ook een AH-Gazpacho – die inmiddels ook al weer weg is!

Lays chips Pickles

Vond ik verreweg de lekkerste smaak. Was helaas maar een kort leven beschoren. Nog wel in België zag ik!

Albert Heijn wokpakket

Ideale snelle verse wokmaaltijd,  lekker en gezond, en nog sneller klaar dan een magnetronmaaltijd! Waarom moet dit weg??

3 Musketeers

 

Belga kauwgom en Bazooka kauwgom

 

Albert Heijn biologische bonbons

Bonbons zijn een luxe, eet je ook niet vaak, dus wil je topkwaliteit, en dat mag ook wel ietsje meer kosten. Die biologische van Albert Heijn waren echt top. Ik heb er helaas te weinig van gekocht – want nu zijn ze er niet meer.

Oral B tandenstokers / Ultrafloss

De beste, volgens Friso Pas en Elisabeth Karstens.

Macadamia notenpasta

Dus laten we zeggen pindakaas, maar dan van Macadamia’s. Ik zag het ooit in de Ap staan. Had ik meteen moeten kopen, want daarna heb ik het helaas nooit meer gezien. Niet eens de kans gehad om het te proeven.

Pastachoca beregoed

Daar zijn een hoop fans van. Ze hebben een clubje opgericht:

Beste mensen van de Friese Vlag,

Jarenlang hebben wij en onze kinderen zich tegoed gedaan aan Pastachoca. Een beregoed product, dat heel wat druilerige ochtenden een wat zonniger karakter gaf. Helaas was het enkele jaren geleden plotseling afgelopen. De naam Pastachoca was overgegaan naar De Ruyter, maar het product dat zij op de markt brachten, kon niet in de schaduw staan van DE ECHTE. Eerst dachten we nog dat ze daar bij De Ruyter er nog moesten inkomen, maar het bleef meer lijken op de zogenaamde chocoladeboter van vlak na de oorlog (een weliswaar bruine, lichtelijk aangezoete smurrie smakend naar soja en reuzel) dan op Pastachoca. Ook andere merken zoals AH-chocoladepasta, Perfect, Quino, komen niet in de buurt. De meeste pasta’s zijn ook meer hazelnoot pasta’s dan chocolade pasta’s.
Mijn vraag is nu: Wordt dit product nog gemaakt?
Zo niet, kan ik het recept krijgen om het dan maar zelf te maken?

Antwoord:

Geachte heer,

Hartelijk dank voor uw email van 12 februari 2006 over pastachoca.
Omdat de verkoop van pastachoca niet voldeed aan de verwachtingen zagen wij ons genoodzaakt dit product te saneren. Uiteraard geven wij uw reactie door aan de verantwoordelijke persoon van de afdeling Marketing.
Receptuur van producten wordt niet vrijgegeven dus helaas kunnen wij u hieraan niet helpen.

Met vriendelijke groet,
Friesche Vlag ConsumentenService

BenBits Kauwgom

Benbits ja! En suikervrije kaneelkauwgom, waarschijnlijk was die ook van Benbits? Update: hij is er weer!

Caddy

Ja volgens mij bedoelt John van der Horst inderdaad de Caddy. Een soort Lion:

Deze repen van krokante vulling in melkchocolade waren echt werelds!!!, gemaakt door NUTS Chocoladefabriek B.V. in ELST, de fabriek van Nestle is inmiddels gesloten, met als waarschijnlijke oorzaak dat ze gestopt zijn met produceren van de “CADDY” reep, dom dom dom!!! hadden ze nooit moeten doen…. ja er is één of andere fake reep genaamd crunch of zoiets die het probeert…. maar die haalt het niet bij CADDY, een aantal jaar geleden was ik op vakantie op Gran Canaria en daar kwam ik in een klein winkeltje Toffee repen tegen (bijna) dezelfde reep in dezelfde oranje wikkel alleen had de reep caramel als extra, als er geen caramel op had gezeten dan was het echt een CADDY reep geweest, ik heb toen wel een heel vrachtje mee naar huis genomen…, helaas allemaal al op hihi…., Oproep aan alle chocoladefabrikanten gooi de CADDY reep weer in produktie!!!, Succes verzekerd!!!…….!

Wasa Finn Crisp Original

Superdun Fins knackebrod

Verdwenen producten: Wasa Finn Crisp

Rob’s Dansk peber hot salmiak

Verdwenen producten: Rob's salmiak zak“Rob. Illustere dropmaker, bekend van de moeilijk vindbare verpakkingen met veelal gekleurde sliertjesopdruk. In dit zakje zitten harde maar werkelijk práchtig gesculptureerde pastilles met bilateraal schelpreliëf. Keíhard zijn de salmiakdropjes, die volgens de maker kunnen worden omschreven als ‘drop-candy met droppoeder en salmiakvulling’. Oftewel: ‘hot salmiak Dansk peber’. Dit is een sabbeldropje. En vanaf het begin valt de lekkere zoete salmiaksmaak op van het suikerwerk. Via kleine scheurtjes en openingen van het harde omhulsel sijpelt echter al snel wat pittig zout salmiakpoeder naar buiten en bij daadwerkelijk doorbijten van het geheel wordt een intense salmiaksmaak ervaren die na doorslikken bijna héét op de tong blijft nabranden. Zit hier echt geen chilipeper in? Héérlijk!”

Volgens mij wel te koop bij de Jumbo, toch?

Nog meer verdwenen producten uit de supermarkt?

Reageer dan hieronder, dan zet ik ze erbij! Zoals Tova chocoladesaus, Smacks, Saroma Citroen, Hippers, en niet te vergeten “de Blossom”.

91 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. En ineens zijn de dipsauzen van Duyvis niet meer te vinden! Ze hebben plaatsgemaakt voor de dipsausjes van Lays, die echt niet lekker zijn!
    Waarom ??

  2. De oude satesaus van Gouda’s Glory. Zat in een kuipje, was een harde pasta die je moest aanmaken in een pannetje met water of melk. Hele lekkere pittige satesaus. Toen van de ene op de andere dag uit de handel. De satesauzen die ze daarna uitbrachten zijn nooit meer zo lekker geweest. Ze hebben een tijd later wel een nieuw kuipje op de markt gebracht maar die is niet lekker.

  3. De kant en klaar kaassaus van de LIDL. Ik snap niet waarom ze die niet meer hebben. Die was uit een assorti met andere sauzen en altijd als eerste uitverkocht. De sauzen die altijd overblijven, hebben ze wel nog.

Geef een reactie