Top 10 beste en lekkerste verdwenen producten uit de supermarkt

– Update: 15 februari 2023 –

Er verdwijnen best wel vaak producten uit supermarkten. Er komen er natuurlijk ook veel bij en er is maar beperkte ruimte in de schappen. Hierbij een ode aan de beste en lekkerste, jammerlijk verdwenen producten. Zie ook dit stukje van Martin Bril, hij miste zijn Zonnatura Goede Nacht kruidenthee. Mis je ook je favoriete product? Reageer dan en ik zet ‘m erbij!

Gazpacho van Alvalle

verdwenen producten supermarktEen kartonnen pak met de allerlekkerste gazpacho, van het Spaanse merk Alvalle. Zonder toegevoegde wat-dan-ook. Wat mij betreft net zo lekker als zelfgemaakte. Of zelfs lekkerder. Lag altijd in de Jumbo, maar volgens de Jumbo is de fabriek failliet. Onzin, want het ligt nog wel gewoon bij de Hanos? UPDATE: niet alleen is deze terug, er is nu ook een AH-Gazpacho

Lays chips Pickles

Vond ik verreweg de lekkerste smaak. Was helaas maar een kort leven beschoren. Nog wel in België zag ik!

Albert Heijn wokpakket

Ideale snelle verse wokmaaltijd,  lekker en gezond, en nog sneller klaar dan een magnetronmaaltijd! Waarom moet dit weg??

3 Musketeers

 

Belga kauwgom en Bazooka kauwgom

 

Albert Heijn biologische bonbons

Bonbons zijn een luxe, eet je ook niet vaak, dus wil je topkwaliteit, en dat mag ook wel ietsje meer kosten. Die biologische van Albert Heijn waren echt top. Ik heb er helaas te weinig van gekocht – want nu zijn ze er niet meer.

Oral B tandenstokers / Ultrafloss

De beste, volgens Friso Pas en Elisabeth Karstens.

Macadamia notenpasta

Dus laten we zeggen pindakaas, maar dan van Macadamia’s. Ik zag het ooit in de Ap staan. Had ik meteen moeten kopen, want daarna heb ik het helaas nooit meer gezien. NIet eens de kans gehad om het te proeven.

Pastachoca beregoed

Daar zijn een hoop fans van. Ze hebben een clubje opgericht:

Beste mensen van de Friese Vlag,

Jarenlang hebben wij en onze kinderen zich tegoed gedaan aan Pastachoca. Een beregoed product, dat heel wat druilerige ochtenden een wat zonniger karakter gaf. Helaas was het enkele jaren geleden plotseling afgelopen. De naam Pastachoca was overgegaan naar De Ruyter, maar het product dat zij op de markt brachten, kon niet in de schaduw staan van DE ECHTE. Eerst dachten we nog dat ze daar bij De Ruyter er nog moesten inkomen, maar het bleef meer lijken op de zogenaamde chocoladeboter van vlak na de oorlog (een weliswaar bruine, lichtelijk aangezoete smurrie smakend naar soja en reuzel) dan op Pastachoca. Ook andere merken zoals AH-chocoladepasta, Perfect, Quino, komen niet in de buurt. De meeste pasta’s zijn ook meer hazelnoot pasta’s dan chocolade pasta’s.
Mijn vraag is nu: Wordt dit product nog gemaakt?
Zo niet, kan ik het recept krijgen om het dan maar zelf te maken?

Antwoord:

Geachte heer,

Hartelijk dank voor uw email van 12 februari 2006 over pastachoca.
Omdat de verkoop van pastachoca niet voldeed aan de verwachtingen zagen wij ons genoodzaakt dit product te saneren. Uiteraard geven wij uw reactie door aan de verantwoordelijke persoon van de afdeling Marketing.
Receptuur van producten wordt niet vrijgegeven dus helaas kunnen wij u hieraan niet helpen.

Met vriendelijke groet,
Friesche Vlag ConsumentenService

BenBits Kauwgom

Benbits ja! En suikervrije kaneelkauwgom, waarschijnlijk was die ook van Benbits? Update: hij is er weer!

Caddy

Ja volgens mij bedoelt John van der Horst inderdaad de Caddy. Een soort Lion:

Deze repen van krokante vulling in melkchocolade waren echt werelds!!!, gemaakt door NUTS Chocoladefabriek B.V. in ELST, de fabriek van Nestle is inmiddels gesloten, met als waarschijnlijke oorzaak dat ze gestopt zijn met produceren van de “CADDY” reep, dom dom dom!!! hadden ze nooit moeten doen…. ja er is één of andere fake reep genaamd crunch of zoiets die het probeert…. maar die haalt het niet bij CADDY, een aantal jaar geleden was ik op vakantie op Gran Canaria en daar kwam ik in een klein winkeltje Toffee repen tegen (bijna) dezelfde reep in dezelfde oranje wikkel alleen had de reep caramel als extra, als er geen caramel op had gezeten dan was het echt een CADDY reep geweest, ik heb toen wel een heel vrachtje mee naar huis genomen…, helaas allemaal al op hihi…., Oproep aan alle chocoladefabrikanten gooi de CADDY reep weer in produktie!!!, Succes verzekerd!!!…….!

Wasa Finn Crisp Original

Superdun Fins knackebrod

Verdwenen producten: Wasa Finn Crisp

Rob’s Dansk peber hot salmiak

Verdwenen producten: Rob's salmiak zak“Rob. Illustere dropmaker, bekend van de moeilijk vindbare verpakkingen met veelal gekleurde sliertjesopdruk. In dit zakje zitten harde maar werkelijk práchtig gesculptureerde pastilles met bilateraal schelpreliëf. Keíhard zijn de salmiakdropjes, die volgens de maker kunnen worden omschreven als ‘drop-candy met droppoeder en salmiakvulling’. Oftewel: ‘hot salmiak Dansk peber’. Dit is een sabbeldropje. En vanaf het begin valt de lekkere zoete salmiaksmaak op van het suikerwerk. Via kleine scheurtjes en openingen van het harde omhulsel sijpelt echter al snel wat pittig zout salmiakpoeder naar buiten en bij daadwerkelijk doorbijten van het geheel wordt een intense salmiaksmaak ervaren die na doorslikken bijna héét op de tong blijft nabranden. Zit hier echt geen chilipeper in? Héérlijk!”

Volgens mij wel te koop bij de Jumbo, toch?

Nog meer verdwenen producten supermarkt?

Reageer dan hieronder, dan zet ik ze erbij!

61 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. De Luxe Cake. Een heerlijke chocoladetaart met bovenop witte chocolade vlokken en soort van Malteser balletjes. Sinds 2004/2005 word hij ineens niet meer verkocht. Wat een gemis!

 2. Hippers, groene zakjes maisbolletjes met tuinkruiden en rode zakjes met paprikapoeder smaak, van Joss Poel volgens mij

  1. Nog even over de caddy, De laatste caddy is gemaakt in 86/87 bij toemalig Nestlé te Elst.Het was toen een aflopend reepje dat nog maar 1 keer in de paar maanden geproduceerd werd.Waarom? Geen idee het was inderdaad een heerlijk reepje,lekkerder als de nuts die daar ook geproduceerd werd.

 3. En daar proefde ik ineens weer de smaak van pasta choco beregoed uit de jaren 80. Mensen, koop Côte d’Or extra puur Bon Bon BlocTruffel & cacao. De vulling is beregoed!!

 4. Duyvis dipsausjes in de smaken Roedjak en Diable.
  Ik heb ze geprobeerd na te maken op basis van recepten die ik op internet kon vinden, maar helaas niet echt gelukt.
  Als iemand de ingredientenlijst van deze sausjes heeft hoor ik het graag! (Bij Duyvis zelf kunnen ze deze info niet meer achterhalen, heb ik te horen gekregen.)

 5. Cappuccino koekjes van de Jumbo, het beste te omschrijven als een soort gangmakers, maar zonder jam en geen chocolade op de bovenkant maar een witte creme met bruine “spikkels”. Het had ook een mokka smaak.

 6. Ook verdwenen en een kort leven beschoren; Mona karamel zeezout vla, geweldig! Soortje vloeibare Rolo……. Mona waarom???

 7. – bitter sweet sour ijsjes van Beluga die ze tot een jaar of 6/7 nog bij AH verkochten
  – chocolade-droom koekjes van Verkade
  – cote d’or hazelnoot melk afbreekteepjes (pastel-gele verpakking met groene letters)

 8. Vroeger had je bij de AH ronde platte zoutjes met gaatjes en de smaak van bacon. Al sinds jaar en dag verdwenen. Wat waren die lekker!!

  1. Jawel! Dit is de reep die ik bedoelde in mijn post van maart 2016 alweer; vond er een fotootje van op pinterest….. Dus geen Caddy of Balisto, maar Blossom; in 1980 geïntroduceerd en in 1982 verdwenen…… Dank voor de opheldering Manuel!

  1. Ze hebben ipv Anijsblokjes nu anijspoederstaafjes van de Ruiter. Ik heb liever blokjes. Maar het smaakt het zelfde. Lekker dus.

 9. Kokosbrood chocolade/ vanille is niet meer. Alleen aardbei/vanille nog te koop. Vreselijk chemische rose kleur.

 10. Het lekkerste ijsje ooit. Rond het jaar 2000. Volgens mij van Ola. De “Winner Taco” (denk ik). Een taco-vormige wafel met vanille-ijs met er door caramel. De open rand van de taco gevuld met chocolade en nootjes; beetje zoals de cornetto. Zo lekker encik ben niet eens een ijseter

 11. Albert Heijn Feestpudding! Zo’n pakje kookpudding met vruchtjes en bitterkoekjes. We experimenteren al jaren met mixen van Rum-Rozijnen pudding, bitterkoekjes pudding en losse geconfijte vruchtjes, maar het is het allemaal nét niet! (Wie heeft een recept?!)

 12. AH Bi­o­lo­gisch Kro­kan­te mues­li cho­co­la­de.. verdwenen, niet de andere niet-lekkere varianten..

 13. Caddy was geweldig. Had eerst een blauwe verpakking, later oranje. Caddy was eigenlijk een Lion zonder caramel/ toffee.
  Banjo was trouwens ook heel lekker en is ook verdwenen.
  Blikjes hutspot, boerenkoolstamp en zuurkoolstamp van maggi was ook lekker.

 14. Flesje Calvé pepersaus. Paar jaar geleden verdwenen uit supermarkt, maar keerde ruim een jaar geleden opeens terug in assortiment, bij AH, Dirk enz. Kocht er drie tegelijk zodat ik er voorlopig mee voort kon. Maar nee, zo’n half jaar geleden plots weer uit assortiment. Staat nog wel op internet, maar met vermelding ‘niet leverbaar’. Alternatieven zijn er niet echt, smaken totaal anders, soms ronduit vies. Ben niet de enige die verdwijning betreuren, zijn meerdere klachten over op internet.

  1. Zelf maken joh, gemakkelijk en veel lekkerder:

   Pepersaus

   Ingrediënten
   Klont boter plm 50gr, of bakvet van biefstuk
   1 sjalot en 1 teentje knoflook, geraspt of heel fijngesnipperd
   Scheut cognac
   100 ml rundvleesfond of vloeibare bouillon (geen blokje)
   100 ml slagroom
   1 tot 2 eetlepels (naar eigen smaak) ingelegde groene peperkorrels, uitgelekt. Of zwarte peperkorrels in beetje water 1 minuut in magnetron, afgekoeld en uitgelekt.

   Klont boter smelten in koekepan, sjalotje met teentje knoflook fruiten, dan afblussen met cognac
   en flamberen (pas op, steekvlam!) Fond er bij, inkoken tot 50%, peper er in, room er bij, inkoken tot
   dik, op smaak maken met zout.

  2. Elke keer als ik in een andere supermarkt kom kijk ik altijd of het flesje pepersaus weer terug is. Onbegrijpelijk dat de lekkerste saus van calve gesaneerd is. Op vakantie in oostenrijk heb ik 4 jaar geleden nog wat flesjes kunne bemachtigen onder de naam küner of zo iets.

 15. een tijdje geleden is het hele vleeswarenassortiment bij AH gewijzigd.
  Daarvoor gebruikte ik vaak ontbijtspek ,bijna altijd om te bakken in een of ander gerecht.
  Ze hebben nu weer iets wat ook zo heet maar dat is een compleet ander product.
  Het bakt niet echt er komt eerst een boel water uit en blijft een vage structuur houden.

  En ander verdwenen (veel langer geleden) product is een zakje met zwarte olijven a la greque. Dezelfde olijven die je in Frankrijk koopt uit grote schepbakken.
  Wat ze nu verkopen zijn allemaal olijven in een of andere vloeistof. smaakt nergens naar.

  1. Wat al jaren is verdwenen: WASABI-sauce van Calvé in plastic flesje met ’trechterdop’ om flesje op de kop te plaatsen. Al jaren kijk ik af en toe in de supermarkt. Ook gebeld met Unilever. Tot nu toe helaas niet meer in productie genomen. WAT WAS DIE HÉÉRLIJK!

 16. Caddy, ik weet nog precies hoe die smaakte, ik kan de smaak nog precies voor me halen, daarna nooit meer zo`n goede reep gegeten….. Daarom…….WHYYYYYYYYYYYYYYY…. DiD IT VANISHED????????????????

 17. De Pan Pan kaas ligt nog wel bij de AH zo te zien (of is dat alleen online?), en is verder ook online te koop o.a. bij goudsekaasshop.nl

 18. Inderdaad DRIEWERF HOERA want de Alvalle Gazpacho ligt weer in de gewone Albert Heijn! VERRUKKELIJK! Gazpachionados, pak je kans en genieten maar!

 19. N.a.v dit artikel, een zoektocht op het internet en het pas verschenen boek Verdwenen Merken, ben ik het helemaal eens met bovenstaande, zeker van de Pastachoca!
  Maar hierbij ook een oproep: wie kan mij vertellen hoe de met chocolade overgoten koeken/repen, met daarin rijstcrispies en caramel heetten van eind jaren 70, begin jaren 80???? Het leek op een combinatie van Twix en Ballisto, en nee, het was niet de Yes cakereep……
  Ik hoop op een reactie…….

   1. Hallo Aartjan,
    Dank voor je reactie…
    Nee, Lion, is het niet want dat is nog verkrijgbaar en immers geen verdwenen merk…
    Ik kan er zelf maar niet op komen terwijl ik de verpakking zo voor me zie.
    Het was meer breder dan in Lion. De kleur van de verpakking was een soort van beige. Het was zeker niet die “Yess” cakereep.
    Hetgeen wat ik bedoel moet toendertijd ook geproduceerd zijn door dezelfde fabrikant van Mars uit Veghel…..

Geef een reactie