Cowboy ebike review: lichte elektrische fiets

cowboy review ebike

– Update: 1 februari 2023 –

De Cowboy ebike is een elektrische stadsfiets. Een echte topper. De prijs was goed: €1990,- voor de Cowboy 2. De Cowboy 3 werd ietsje duurder (2190,-, hier te koop). Inmiddels is er ook de Cowboy 4 (2790,-) in nieuwe kleuren, met sterkere motor, vernieuwde app en telefoonhouder met draadloze oplader. En: hij is er nu ook in dames-model. Oeps, dat mag je niet meer zeggen! Dat heet nu step through. Hier mijn Cowboy ebike review.

De Cowboy is een lichte single speed ebike met hydraulische schijfremmen. Met een prachtig minimalistisch design. De algehele afwerking is van hoge kwaliteit en de elektrische ondersteuning is perfect, mede door de krachtsensor. Antilek-banden zitten er ook op. De after sales service is ook goed. En dat is best belangrijk bij elektrische fietsen. In  de app kan je in elke grote stad wel een fietsenwinkel vinden die je Cowboy kan repareren.

cowboy 4 review

cowboy 4 st dames
Het Step Through-model 4ST: lage instap en je zit meer rechtop. Spatborden zitten er nu ook op.

Zie ook de blog over de concurrenten, zoals Van Moof, Veloretti en Tenways.

Lichtgewicht: 18 kilo

Met zijn 18 kilo inclusief batterij behoorde hij tot de allerlichtste elektrische fietsen. Dat is belangrijk, want in de praktijk moet je ‘m toch nog wel eens tillen. En lichter is ook sneller, wendbaarder en zuiniger. Veel grote ebikes, zoals de Van Moof zijn veel zwaarder: 24 kilo. Scheelt nogal. Een lichtgewicht fiets heeft ook een groter bereik: deze heeft rond de 70 km. De nieuwere modellen C4 en C4ST zijn ietsje zwaarder, 19 kilo. Maar die hebben ook een krachtigere motor. En een telefoonhouder met draadloze oplader in het stuur. En een automatisch slot!

Afneembare batterij en single speed

De batterij is afneembaar (met een sleutel), zodat je ook makkelijk binnen kan opladen. Dat werkt ook als antidiefstal, want een fiets zonder batterij wordt minder snel gestolen. Verder is het ook in de winter veel beter want moderne batterijen kunnen slecht tegen de kou. En een nieuwe batterij is een duur geintje. Zonder batterij fietst hij overigens ook prima. De motor zit in het achterwiel (voor betere grip) en is stil en perfect.

Op zo’n lichte elektrische fiets heb ik geen versnelling nodig, in de stad. Dat maakt ‘m ook onderhoudsvrij. Want de versnellings-naaf, de hendel en de kabels kunnen allemaal niet kapot: die zijn er namelijk niet. Het verzet is ook supergoed gekozen (2,85). Voor mij fietst dit perfect. (Op de nieuwe modellen is het verzet kleiner, dus ik trap dan iets te snel, maar dat kan je oplossen met een ander achtertandwiel: zie cowboy.tools).

Bereik en tandriem

Het bereik van de batterij is zo’n 70 kilometer, afhankelijk van je rijstijl en je gewicht. Dat is vergelijkbaar met de allerbeste ebikes. De ketting is vervangen door een Gates tandriem. Dat is heel luxe en onderhoudsarm, maar wat mij betreft is een ketting ook goed. Want bij zo’n tandriem moet de achtervork open kunnen, en dat is duurder.

Bagagedrager en zijstandaard zijn te koop op Cowboy.tools. De spatborden zitten er op de nieuwe modellen al op, en zijn nu dus bij de prijs inbegrepen. Een SP Connect hoesje kan je er zelf bijkopen. De draadloze oplader zit al in het stuur.

Ondersteuning en torque sensor

De vorige Cowboy had nog twee standen: de legale 25 km/u en de “off road” van 30 km/u. Die laatste is illegaal op de weg in de EU, maar op eigen terrein mag dat wel. Ik zet hem in de drukke binnenstad op 25, maar overal waar veel ruimte is op 30. Moet je natuurlijk wel mee uitkijken! Want je bent dan onverzekerd.

De nieuwe Cowboy 3 / 4 heeft die illegale 30 km/u stand niet meer (Van Moof heeft dat nu ook niet meer). Maar omdat het verzet bij de nieuwere Cowboys ietsje lichter is, rij ik daarmee eigenlijk altijd 27 in plaats van 30 (anders draaien m’n beentjes te snel). Ook goed dus. En het bereik wordt dan ook veel groter.

cowboy review 25 of 30 km/u

De ondersteuning van de Cowboy is beter dan veel andere elektrische fietsen zoals Van Moof. Dat komt door de torque sensor (oftewel pedaalsensor, of krachtsensor, of koppelsensor). Hoe meer druk op de pedalen, hoe meer kracht de motor geeft. Veel fietsen hebben een rotatie-sensor. Dat is niet fijn. Zo’n fiets remt te laat en je kan ook nog eens uit de bocht vliegen. Er gebeuren steeds meer ongelukken mee. De Cowboy fietst door die betere sensor fijner en natuurlijker, en is daarom ook veiliger.

Een torque sensor hoeft niet heel duur te zijn, want de goedkope Xiaomi Qicycle heeft dat ook. Vreemd dat je het zo weinig ziet. Mijn advies zou zijn om geen ebike met rotatie-sensor te kopen: er moet een krachtsensor op.

Krachtsensor veiliger?

Ja, een krachtsensor (torque sensor) is veiliger. De meeste ongelukken met ebikes komen door te laat remmen of door de bocht uitvliegen. Dat komt mede door de rotatiesensor: de motor blijft volle kracht geven als jij je benen al stilhoudt. Dat nadeel heb je niet bij een krachtsensor.

App met GPS

Zonder telefoon kun je de fiets niet starten. Slim en goed, want het bespaart een display (die ook kapot kan), en er is ook geen fragiele bedrading. Iedereen heeft toch al een telefoon. Het nieuwste model kan je ook starten met de batterij-sleutel. Slim en goed.

Op de app (IOS en Android) kan je de ondersteuning eventueel nog afstellen. Neem er een goede telefoonhouder bij (zie deze blog) van een paar euro. UPDATE: Op de C4 zit al een telefoonhouder, inclusief draadloze oplader.

Er zit ook Find My Bike op de app, met ingebouwde GPS in de fiets. Je hoeft geen SIM of abonnement te betalen: dat zit er al levenslang gratis op. Een groot pluspunt.

Op de oude modellen zit nog geen USB-aansluiting was om je telefoon op te laden. Dat zit wel op de C4. Draadloos ook nog eens! Een “phone dock”. Perfect! Een SP Connect hoesje kan je er zelf bijkopen.

Cowboy ebike review – spatborden en bagagedrager

De Stuurdrager past perfect op deze fiets (op de oudere modellen dan), als handige mooie bagagedrager. Het stuur is dan 6cm hoger, en dat maakt je zithouding rechter en fijner. Je kan ‘m ook nog in de hoge stand zetten: dat is 13 cm hoger. Ideaal voor lange mensen. De remkabels zou je dan misschien wel moeten verlengen (maar ik heb ook gezien dat het wel past, zie het plaatje hieronder). Je kan er ook een verstelbare Ahead opzetten (12,-). Met Shims (verloop van 25,4mm naar 31.8mm) past de stuurdrager ook op de grote stuurklem van de Cowboy. UPDATE: Op de nieuwste modellen past de Stuurdrager helaas niet meer, want daar zit geen stuurpen meer op.

Zie ook alle accessoires op Cowboy.tools en zie SteerCarrier.com

cowboy ebike review met stuurdrager
De stuurdrager past perfect en maakt het stuur 6cm hoger waardoor je beter zit, vooral als je lang bent.

De Stuurdrager kan zelfs in de hoge stand, als de remkabels lang genoeg zijn, zoals je hieronder ziet. De remkabels zijn soms te kort, maar het is uiteraard altijd mogelijk om die te verlengen. Zie SteerCarrier.com

cowboy ebike review stuurdrager steercarrier

steercarrier

stuurdrager steercarrier
De stuurdrager was er ook in wit of in  zilver.

TIP: Goedkope Cowboy

De oude modellen (Cowboy 1, 2 en 3) zijn soms voordelig te koop. Check de website.

Slot en verzekering

Op de vernieuwde app van de C4 zit ook een elektronisch slot. Hij gaat vanzelf op slot, en weer open als je dichtbij komt. Op de vorige modellen moest je zelf nog voor een slot zorgen. Een tip is dit Sentinel slot. Je kan er via Cowboy wel meteen een diefstal-verzekering bij afsluiten, voor € 8,- per maand, of een volledige verzekering (inclusief schade en diefstal) voor €10,- per maand. Met beide verzekeringen krijg je ook notificaties op je telefoon als er aan je fiets wordt gerommeld. En ook zonder verzekering kan je via de GPS altijd zien waar je fiets is. De batterij kan je met de meegeleverde sleutel loshalen, en dat werkt zo ook een beetje als anti-diefstal. En zonder jouw telefoon heb je niets aan de Cowboy, dus dat werkt ook demotiverend voor fietsendieven.

Je kan hier een gratis proefritje reserveren op een Cowboy. Die komt dan gewoon thuis bij je langs! Leuk hoor.

Kortom: dit is de beste en de mooiste elektrische stadsfiets. Een enorme aanrader als je budget het toelaat.

cowboy ebike review

Zie ook de andere artikelen over ebikes hier.

Alternatief: Tenways CGO600

Als je nog lichtere ebike wil (en een goedkopere) is er de Tenways CGO600. Die weegt maar 15 kilo. Die til je zo de trap op, dus dan is het misschien niet zo heel erg dat de batterij niet afneembaar is. Verder ook met krachtsensor, schijfremmen en tandriem. De Stuurdrager kan er ook op. Spatborden zet ik er zelf wel op: ik zou de SKS Raceblades doen. Hij is er vanaf €1.700:

tenways cgo600 review

Ze hebben nu ook het lage instap model, waar je meer rechtop zit. Die heeft ook voorvering (instelbaar, en kan ook uit). Vering vind ik Nederland niet nodig, maakt ‘m zwaarder, duurder en fragieler, en het stuur gaat zwabberen. Verder heeft deze wel een bagagedrager, spatborden, seen tandaard en afneembare batterij met sleutel. Het is de Tenways CGO800:

Zie ook de review over de Van Moof S3 / S5 / A5 / X3

Maar misschien wil je wel liever zo’n brommer-achtige fatbike:

Voordeel: er kan iemand achterop. Nadelen: loodzwaar, vreemde zithouding en geen torque sensor.

Op AliExpress kan je soms ook elektrische fietsen uit EU bestellen, met alle import-kosten al inbegrepen. Zo kocht ik daar ook die Xiaomi Qicycle, een absolute topper, al is die nauwelijks te vinden.

Er staan nu ook 20 inch Fat Bikes, vouwbaar. Als een brommer, met superdikke banden. Kost rond de 1000 euro. Met grote afneembare batterij, aluminium frame, 7 speed, 1000W motor en schijfremmen.

Of deze populaire topper: 20 inch vouwfiets Himo Z20 voor 900,-, overal goed getest:

PS mijn wensen voor een ebike zijn:

 • Lichtgewicht, max 18 kilo
 • Torque sensor (geen rotatiesensor)
 • Wielen mogen klein: 24 inch
 • Afneembare batterij, het liefst als een bidon
 • Geen versnelling en groot verzet (of een 2-speed)
 • Gewone ketting (met kettingbeschermer)
 • Met stuurdrager, en verstelbare stuurpen
 • Met Safety Sound

Zoiets is er nog steeds niet. Welke fietsproducent gaat deze maken? Ik bied mij aan als product designer!

Deze Cowboy ebike review is niet gesponsord.

108 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Bought my cowboy 3 in last Sept, after short period of usage, around 2 – 3 months, some paint of the frame started to come off even tough I use my bike with care, actually quite a lot, more than 20 spots and pretty visible, then I contacted the customer service, first they suggested for an exchange or upgrade to C4, however after I sent photos to them, they said on my bike they are also blue marks and they said is crash from another bike, so they cannot do an exchange for me but offer a re-touch paint kit. After I explain it is not from an other bike and it was from the chain I used, and I could remove those marks spotlessly, they still said cannot do an exchange. Honestly this bike paint quality is horrible, if you ever use chain even carefully, the paint would easily come off, you could also google it “cowboy bike paint off” and realise I am not the only victim here. Cowboy for sure know their paint quality issue, that’s why they invented this re-touch kit as well. And this problem you won’t be able to test it in the 14 trial period. This is very unreasonable for an expensive bike more than eur 2k, if this issue happens in 1 – 2 year, I could understand that or if the bike costs only few hundred euro. However, cowboy doesn’t take the responsibility for this factory quality issue but put the responsibility to the consumer that , if this happens, hey here is the re-touch kit for you to fix it. This is a very unpleasant experience, and I sincerely wanted to share with everyone my experience if you are considering to get a cowboy, do reconsider it. And eventho their customer service response quickly, but their repairing appointment can take weeks or months to repair your bike.

 2. Jaar plezier van Cowboy 1 gehad, helaas na een botsing in volle vaart tegen een vluchtheuvel , het frame van de cowboy op twee plaatsen doormidden gebroken . Fiets in tweeen zou niet moeten kunnen.
  Na een vriendelijke chat met Cowboy klantenservice, is het enige wat zij mij kunnen bieden 100 euro korting op een nieuwe Cowboy fiets.
  Belachelijk!!

 3. Hi, wát een mooie fiets die C4 ST! Maar ik heb een review gezien waarbij naar voren kwam dat je wel veel omwentelingen moet maken als je 25 km per uur wilt fietsen. Maw: je benen gaan heel snel op en neer.
  Het voorste tandwiel zou dus eigenlijk een paar tanden meer moeten hebben. (de C3 heeft dit probleem niet) Zijn er grotere voortandwielen in omloop voor een C4 ST?

  1. Jazeker, bij cowboy.tools kun je een ander achtertandwiel kopen. Er zit dacht ik 21 op en je kan ook 19 of 20 kopen. Ik zou 19 doen denk ik. Het is geen gewoon tandwiel, het is een speciale voor de Gates riem.

 4. Dank voor de review, de comboy 4 st lijkt voor mij zeer interessant. Wel een nadeel dat er geen mogelijkheid is voor een verstelbaar stuur. Ivm beperkte ruimte zou het nog beter zijn als het stuur een kwartslag gedraaid kan worden.
  Ik las ook jouw wensen mbt een lichtgewicht e-bike met 24 inch wielen. Dat zou nog beter zijn!
  Zijn er inmiddels ontwikkelingen?

 5. Hi AartJan,

  Ik ben aan het kijken welke elektrisch fiets ik wil kopen, in dit geval twijfel ik momenteel om de Cowboy C4 ST en VanMoof X3. Over de Cowboy schrijf je het onderstaande:
  En lichter is sneller, wendbaarder en zuiniger. Veel grote ebikes, zoals de Strøm City of Van Moof zijn veel zwaarder: 26 kilo. Scheelt nogal. Een lichtgewicht fiets heeft ook een groter bereik: deze heeft rond de 70 km. De nieuwere modellen C4 en C4ST zijn ietsje zwaarder, 19 kilo. Maar die hebben ook een krachtigere motor.

  Maar VanMoof geeft aan radius van 60 km – 150 km te hebben en je kan bij hen ook een powerbank er bij kopen: In de full-power modus geeft de PowerBank je er 45 km bij. Rijd je zuiniger? Dan loopt het op tot 100 km extra. Zelfs zonder powerbank lijkt VanMoof (terwijl het ook nog eens zwaarder is) toch grotere afstanden te kunnen behalen dan de Cowboy klopt dat wel of maak ik nu de verkeerde conclusie? Ik zal meestal 17km per keer moeten fietsen dat is geen probleem maar af en toe ook volgens MAPS (Rotterdam-Scheveningen) een route behalen van heen en terug 55km fietsen zonder dat de accu leeg komt te staan.

  Daarnaast vraag ik mij af als ik de Cowboy C4 ST koop, hier ook een zwarte stuurdrager te koop voor is? Ik zie dit nog niet tussen staan namelijk. Als er nog andere handige tips zijn mbt Cowboy C4 ST hoor ik dat graag, bijv. over de accessoires of kortingen ed.

  Ik ben benieuwd naar jouw mening hierover, groetjes Vera!

  1. Voor jou zou ik de Cowboy ST aanraden, om de redenen die in het artikel staan. Je kan er alleen geen stuurdrager op doen (de 4 heeft geen normale stuurpen meer). Zie voor alle accessoires zoals een achterdrager cowboy.tools

 6. Hoi Aartjan, ik overweeg om een cowboyw 4s model te kopen maar is hier ook een zwarte stuurdrager voor? Nog andere tips voor dit model voor accessoires ed? Ik lees vooral veel handige dingen maar voor de 3 model, uiteraard is 4 nieuwer wat ik snap.

 7. Beste Aart-Jan,

  Ik zou graag een zwarte stuurdrager willen voor op mijn cowboy 1. Is daar nog een wachtlijst voor? En zicht op levertermijn?

  Groet,
  Lena

 8. Beste Aart-Jan
  Ik was na de test van Bright al heel nieuwsgierig geworden en wordt dat nu nog meer. Wat ik wel graag zou willen weten hoe zo’n fiets het in heuvelachtig terrein doet. Ik woon in Arnhem. Hier fietsen betekent al gauw klimmen. 80m omhoog en 10% stijging zijn niet vreemd. Heb jij hier ervaring mee opgedaan?

  1. Geen ervaring mee, maar de trapsensor werkt dan juist heel goed. Meer druk op de pedalen betekent meer ondersteuning, dat is precies wat je nodig hebt bij hellingen. Je wil dan geen rotatie-sensor zoals bij heel veel andere ebikes.

  2. In Amersfoort heb je de Amersfoortse berg en de fiets rijd met het grootste gemak er tegenop, evenals bruggen. De ondersteuning is natuurlijk wel wat meer, ik rijd met de zelfde inspanning nu 21 ipv 24 km/h.

 9. Hallo Aart-Jan,

  Ik ben benieuwd of er de mogelijkheid is tot een handlebar rack of iets soortgelijks aan de voorkant van de Cowboy 4ST. Ik zet graag mijn boodschappen in een afneembare bak aan de voorkant, en maak graag fietsritjes met mijn papegaaien in een kleine kooi die ik ook snel aan de voorkant kan monteren.

  mvg,
  Shivam

  1. Hi Aartjan, op de Cowboy 4 zit geen ahead atuurpen meer dus jouw stuurdrager lijkt geen optie. Nu lijkt de 3 mij ook prima en met de stuurdrager verwacht ik dat de reach en stuurhoogte voor mij helemaal prima in te stellen is. Probleem is echter dat de stuurdrager al een tijd niet leverbaar is. Kun je aangeven wat naar verwachting de kortst mogelijke termijn is?

   1. Ha Erwin, ik zet je op de lijst, en dan laat ik het weten als er nieuws is. Het ziet er naar uit dat er in december weer nieuwe voorraad is!

 10. Hi Aartjan,

  Graag meld ik mij ook aan voor de stuurdrager in zwart.
  Daarnaast vroeg ik mij af of jij of iemand anders ervaring heeft met een fietsenstandaard monteren aan de fiets. Welke wordt door jullie geadviseerd? Cowboy zelf adviseerd de urus mooi met Kokox adapter, maar dan mag ik 6 weken wachten voor ik hem heb.

  Hoor graag.
  Leon

 11. Hi Aartjan, heb in december mede door deze review een cowboy 3 aangeschaft en ben sinds dien in de markt voor de zwarte stuurdrager. Zou je mij op de lijst kunnen zetten?
  Thnx 🙏🏼

 12. Beste aartjan,

  Mooie stuurdrager! Mag ik ook op de lijst voor een zwarte versie? Heb je een indicatie van de levertijd? Alvast dank.

  Mvg
  Fred

 13. Hi,

  Ik wil ook graag het stuur van de c1 verhogen. Ik lees dat dit met de stuurdrager mogelijk is tot 13cm. Is het ook mogelijk om het stuur nog hoger te verstellen? Ik las ook dat iemand het hele stuur heeft laten vervangen. Iemand hier ervaring mee en waar ik hiervoor het beste kan zijn?

  1. Ik heb er bij de fietsenmaker een ander stuur op laten zetten en het stuur laten verhogen. Fiets nu perfect. Ze hebben wel de remkabels moeten verlengen.

 14. Een vraag, ik zou graag het stuur willen verhogen. Deze zou dat 120mm kunnen doen. Ik denk haast dat dan de remkabels niet lang genoeg zijn?

  https://cowboy.tools/stems/ritchey-adjustable-stem

  Moet je dan de kabels vervangen? Is dat ingewikkeld? Of is er ook een manier om de kabels te verlengen?
  Vervangen lijkt mij ook lastig om de kabels door het frame lopen? Hoe krijg je nieuwe kabels door het frame heen zoals de oude?

  Groeten!

 15. Hallo, ik ben een trotse bezitter van een Cowboy 3. Kun je mij ook op de lijst zetten voor een zwarte stuurdrager?
  Mvg, Rohan

 16. Mooie fiets maar betalen voor spatborden ( prijsverhoging versie 3) en geen standaard ( hoort standaard te zijn ..) is een flinke misser
  Maar de volgende belangrijke vraag ; Ik woon in Amsterdam. Als de fiets onderhuid nodig heeft met of zonder onderdelen of hij gaat stuk ( garantie ) wie repareerde de fiets dan ? Waar kan ik terecht met mijn garantie ???

  1. In de app kan je eenvoudig een fietsenwinkel vinden die je cowboy kan repareren. Ik woon in Rotterdam en in de regio zijn enkele winkels waar ik terecht kan. Dat zal in Amsterdam niet anders zijn vermoed ik.

  1. Wil je een standaard dan raad ik de combinatie die kokox aanbiedt van harte aan. Voor iets meer dan 50€ heb je een verstelbare standaard en een adapter die perfect past op de cowboy. Kijk op cowboy-bike-Rotterdam op insta voor foto’s

    1. De fiets is gearriveerd en hij is prachtig. Jammer dat de Yepp rack twee schroeven te weinig meelevert, deze bagagedrager had ik additioneel besteld om een kinderzitje te plaatsen. Verder over de fiets niets dan lof

 17. Beste Aartjan, welke standaard heb je gemonteerd? De op cowboy tools aanbevolen standaard past namelijk niet, dus ik zoek één die wel past?

   1. Beste, jouw review heeft de doorslag gegeven om een cowboy aan te kopen. Ik zou enorm graag ook trotse eigenaar worden van de zwarte stuurdrager, ziet er super uit.

      1. Hallo Aartjan, Heb je enig idee wat het termijn is voor de stuurdrager? Dan weet ik of tot die tijd een alternatief erop zet om het stuur wat hoger te krijgen.

 18. Naar aanleiding van je blog een testrit geboekt. 3-11 komen ze naar mijn huis. Reuzebenieuwd en ik zou je stuurdrager zeker kopen.

 19. Hoi, is de kans groot de kans dat de remkabels te kort zijn in de hoge stand? Is het mogelijk om een zwarte stuurdrager te reserveren?

 20. Mooie fiets, goeie prijs, goeie recensies, ruim € 2200,- betaald, totdat levering moest gebeuren 4 dagen voor niets gewacht, geplande vakantie met mijn Cowboy ging hierdoor niet door, slechte communicatie ja we hebben een andere leverancier Homedelivery, eindelijk na lang wachten mijn Cowboy in huis, fijne fiets totdat communicatie met mijn het niet meer deed, vele chats met Cowboy met Bullshit hulp enfin batterij was kapot, er wordt een nwe opgestuurd binnen 5 dagen, wachten wachten weer met Cowboy chatten, eh eh sorry batterijen waren niet voorradig, we sturen hem nu snel op.
  Kan al ruim 2 weken niet fietsen terwijl dit mijn vervoermiddel is in de stad.
  Spijt want ben overgeleverd aan reactie chat team Cowboy en die lopen niet hard voor je

 21. Zeer tevreden over mijn Cowboy v3. Tevreden met alle verbeteringen ten opzichte van het vorige model. Zeker met de volwaardige spatborden die er nu opstaan. De levertijd was wel langer dan eerst aangegeven. Maar ze lieten wel op tijd weten dat ze wat vertraging opliepen. Het wachten wel waard. Voor gratis spatborden kan je ook mijn referal link gebruiken: https://share.cowboy.com/r/benjamili

 22. Deze zat ik ook te bekijken om te kopen maar aangezien het een gezamenlijke aankoop met mijn vrouw is en zij wilt een verlaagde stang valt deze spijtig genoeg weg. Misschien dat Cowboy in 2020 met een unisex model komt? Daarom zoek ik naar vrouwvriendelijke alternatieven in zelfde prijsklasse . Ik dacht aan de Qonqer of de Cube hybrid one? Heb je die al eens getest?

 23. Dag Aartjan,

  Helemaal eens met je review, dit is de beste e-bike in deze prijsklasse. En met een hele goede online ondersteuning. De fiets is van hoogwaardigmateriaal en gaat als een speer! En een super mooi strak design. Jouw stuurdrager zou een perfecte aanvulling zijn. Kan je meer vertellen over de beschikbaarheid? Je website geeft momenteel een veiligheidswaarschuwing… Ik hoop dat ik er nog een kan bemachtigen!

  groet! Mark

 24. ik wil als fietsenmaker zijnde toch nog wel wat opmerkingen geven over je beoordeling van deze fiets. Ik vraag me af waarom je deze fiets als beste elektrische stadsfiets aanbeveelt. De fiets is alleen te ontgrendelen met je telefoon, handig als je telefoon leeg is.. Of zit er een usb aansluiting op de fiets zodat je je daar geen zorgen om hoeft te maken? Dat lees ik namelijk niet in het artikel. Het is ook alleen een fiets die je gebruikt bij mooi weer en een droge weg, er zitten immers geen spatborden op de fiets. Ook geen standaard, scheelt natuurlijk gewicht maar is zeer onpraktisch in de stad.
  Ik kijk op een andere manier naar een fiets en naar mijn idee is dit een leuke fiets voor iemand die niet dagelijks veel fietst en hem eigenlijk alleen maar voor de lol heeft en gebruikt. En voor 1999euro heb je ook gewoon een elektrische fiets van gazelle met versnellingen, spatborden, standaard en een usb aansluiting voor je telefoon ;-)

  1. De Cowboy heeft inderdaad geen USB-poort. Onhandig, maar voor mij geen enkel probleem. De telefoon is juist een voordeel, want dan heb je geen kabels en displays op de fiets die duur zijn en kapot kunnen.
   Spatborden zijn er te kust en te keur, en inmiddels ook van Cowboy zelf. Dus ook geen probleem.
   Gazelle, Batavus en alle andere grote merken hebben alleen maar superlelijke modellen. Sorry hoor! Daarom zie je in Amsterdam alleen maar Van Moofs.
   Verder wil je JUIST een single speed. Geen enkel groot merk heeft een single speed elektrisch (of een 2-speed). Misser!
   Tenslotte wegen de Gazelles etc een ton. Een fiets moet licht zijn. Punt.
   De Cowboy is ook nog eens goedkoper.
   Een standaard kun je erop zetten, maar mis ik totaal niet.
   Kortom de Cowboy is nog steeds de beste, en niet voor niks een enorme hit!

 25. He, dat is mijn Cowboy op de foto, wat geinig. In de laagste stand hoef je je remkabels inderdaad niet aan te passen, in de hoogste stand wel. Ik zag dat de stuurdrager als ‘compatible accessoire’ op de Cowboy website staat. Leuk man!

 26. Mooie review AJ, bedankt!
  De stuurdrager staat de fiets erg mooi; beperkt deze de stuuruitslag of loopt hij goed vrij van het balhoofd hier?

   1. Bedankt; emails naar stuurdrager worden teruggestuurd dus hier de vraag: Ik vroeg me af of je een indicatie hebt of en wanneer de zwarte stuurdrager weer binnen wordt verwacht? Kan ik dan evt een heads-up krijgen
    Ik vind je ontwerp erg mooi, en op de Cowboy E-Bike staat hij zeker top!

    Mvg, James

 27. Beste Aart-jan.
  Mijn zoon (14) heeft deze gezien, we hebben de fiets bekeken, en is een prachtige fiets om op te fietsen. Als je een beetje mee normaal meet trapt , is 30km/uur te doen.
  Fiets heeft 5 ondersteunings standen, is erg netjes afgewerkt.helaas geen riem, want dat fiets gemakkelijker dan een ketting, soepeler.
  Er zijn 3 uitvoeringen, meerdere kleuren echter niet. We hebben een proefrit gemaakt in meppel , bij hirondelle ,
  Zeker de moeite waard deze fiets eens te bekijken, Als je in de buurt van meppel bent.

  https://www.wattfietsen.nl/nl/electric-fixie.html#specs

Geef een reactie