Ideale schoudertas: model AART bij Tas van Tent

schoudertas laptop

– Update: 7 september 2021 –

Een perfecte schoudertas is moeilijk te vinden. Misschien ben ik een enorme kritische zeikerd, want ik vind de meeste tassen niet geschikt. Daarom had ik er zelf maar een ontworpen: model AART. Die wordt onder andere gemaakt door Tas Van Tent. 

Mijn ideale schoudertas is een soort messenger bag die je op twee manieren kan gebruiken: als grote shopper, en als laptop-tas. Ik heb mijn ontwerp uit laten voeren door een professionele tassenmaker: Tas van Tent. Die maakte ‘m van gerecycled tentdoek. Inmiddels staat dat model steeds vaker bij Tas Van Tent, op hun Facebook pagina.

Het idee van model AART was simpel: als je het bovenste deel dubbelvouwt heb je een schoudertas, met een schouderband aan de zijkanten. Een laptoptas. En als je die flap NIET omslaat, heb je een extra hoge tas, als een normale boodschappentas. Met bovenaan twee extra hengsels.

Duurzaam en ecologisch, met dat hergebruikte afval van oude tenten. En met die dubbele functie: je hebt nog maar één tas nodig. Elk exemplaar blijft uniek, want het is handwerk, met steeds andere kleuren, maten en materialen. Mooi, verantwoord en met gratis fijne vakantieherinneringen!

Maar ik zocht ook nog even op AliExpress naar iets wat lijkt op model AART. Niet te vinden. Staat daar nog steeds niet. Dan maar deze canvas tas voor 20,- . Snel geleverd, in twee weken. Ook een mooi ding hoor. Aan de binnenkant een groot gepolsterde vak voor een 13 inch laptop. Verder met klittenband op de goede plekken. En rondom een rits om ‘m dikker / breder te maken (Invisible Expansion Design – jaja! Echt!). In de grote flap zit ook nog een ritsvak. En aan de voorkant ook nog twee grote vakken, waarvan een met rits. Aan de achterkant een groot vak met rits. Binnenin ook nog extra vakjes.

Goed en goedkoop.

Alleen niet zo geniaal als model AART natuurlijk.

Perfecte laptoptas met "Invisible Expansion Design"
Perfecte laptoptas met “Invisible Expansion Design”: jaja!
schoudertas goedkoop
Hij is er ook in het klein
schoudertas in vijf kleuren
In vijf kleuren

En deze tas hieronder voor 12 euro heb ik ook maar gekocht: die is lichter en simpeler,  zonder dat gepolsterde laptop-vak. Verder een prachtige 13 inch laptop-schoudertas van hoge kwaliteit, met veel vakken en ritsen. In vier kleuren (ik heb die donkere):

goedkope goede schoudertas messenger bag canvas messenger bag canvas

schoudertas in 4 kleuren

Schoudertas Model AART bij Tas Van Tent

Dat is ongeveer deze hieronder. Maar dan wat breder, en hoger, en vooral de flap langer/hoger. En dan met twee extra hengsels bovenaan, om ‘m ook als boodschappentas te gebruiken:

tas van tent model aart
Tas Van Tent: model AART – nou ja, bijna dan…
tas van tent model aart
Zo is het een boodschappentas. Als er nog twee hengsels aan zaten dan…

Deze blog is niet gesponsord. Ik heb geen partnerschap met Tas van Tent. Er staan wel affiliate links in. Dat maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij als je bestelt via de links in het artikel. En dan blijft de blog in leven… DANK!!

1 Reactie

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Beste Aartjan,
    Ik geef het volmondig toe, ik ben van een vorige generatie. Je tas lijkt op een legerpukkel die mijn generatie massaal gebruikte op de middelbare school. 😁
    Succes met de verkoop! Ik zou het leuk vinden als deze tassen weer volop in het straatbeeld zichtbaar zijn.
    Met een vriendelijke groet,
    Hans Banis

Geef een reactie