Laptop-schoudertas en Shopper in één, met Hidden Handle System

Als laptop-tas...

– Update: 9 december 2023 –

De perfecte schoudertas is moeilijk te vinden. Daarom heb ik ‘m zelf maar ontworpen. Model AART is een laptop-schoudertas die je ook als Shopper kan gebruiken. Dus zowel geschikt als werk-tas, als om boodschappen mee te doen. 

Ik heb het ontwerp uit laten voeren door tassenmakers Tas van Tent en Aafke van Vlieland (afkahoek@gmail.com). Gemaakt van gerecycled tentdoek. Model Aart staat inmiddels ook in de collectie van Tas Van Tent. Maar die heeft nog niet het verbeterde Hidden Handle System:

Hidden Handle System

Als je het bovenste deel omslaat is het een schoudertas, voor bijvoorbeeld een 13 tot 16 inch laptop. En als je dat deel omhoog doet, dan heb je een grote boodschappentas. Met het unieke “Hidden Handle System”:

(klik voor vergroting en teksten)

Duurzaam en ecologisch, van hergebruikte oude tenten. En dankzij die dubbele functie heb je nog maar één tas nodig. Met deze rivetten voor extra stevigheid (€10 inclusief gereedschap).

Ik zocht ook nog even door op AliExpress, naar iets wat lijkt op model AART. Niet te vinden, helaas. De beste is dan deze canvas tas voor 20,- . Mooi ding. Aan de binnenkant zit er een gepolsterd vak voor een 13 inch laptop. Rondom zit een rits om ‘m breder te maken (Invisible Expansion Design, hahaha!). In de grote flap zit ook een ritsvak. Aan de voorkant twee grote vakken. Aan de achterkant nog een groot vak met rits. En binnenin ook nog extra vakjes.

Goed en goedkoop.

Alleen niet zo geniaal als model AART… want niet echt geschikt als boodschaptas.

Perfecte laptoptas met "Invisible Expansion Design"
Laptoptas met “Invisible Expansion Design”
schoudertas goedkoop
Hij is er ook in het klein
schoudertas in vijf kleuren
In vijf kleuren

En deze tas hieronder is goedkoper, lichter en simpeler, zonder dat gepolsterde laptop-vak. Een uitstekende laptop-schoudertas verder, van hoge kwaliteit, sterk, met veel handige vakken:

goedkope goede schoudertas messenger bag canvas messenger bag canvas

schoudertas in 4 kleuren

Laptop-rugtas

Maar een rugtas voor je laptop kan ook ideaal zijn. Zoals deze supervoordelige:

Schoudertas Model AART bij Tas Van Tent

Dat is deze hieronder. Heel erg mooi! Alleen nog niet in de goede afmetingen, en zonder Hidden Handle System ;)

tas van tent model aart
Tas Van Tent: model AART, prachtig gestyled.
tas van tent model aart
En zo is het een boodschappentas.

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in. Dat maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij als je bestelt via de links in het artikel. En dan blijft de blog in leven… DANK!tot !

9 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Dag Aart Jan, ik zou graag in contact komen over een mogelijke revisie (‘voor de vrouwtjeswijffies’) op het huidige ontwerp en het maken van een Hidden-Handle-AART voor eigen gebruik. Ik zoek al tien jaar naar een functionele rugzak waar ik geen gruwelijke hekel aan krijg — en op mijn eigen prototype (familie van de AART) ging mijn naaimachine destijds ‘total loss’ — maar dit ontwerp maakt me enthousiast! Groeten, Levina

 2. Ja, Invisible Expansion Design is inderdaad supergrappig. De tas gebruik ik overigens regelmatig wel als boodschappentas, juist vanwege het Invisible Expansion Design, voor boodschappen tussendoor. Verder heb ik ook koptelefoons, powerbanks, een electrisch vest, geen coronaprik en kabels dankzij jou, zelfs een tweedehands uitstekende Cowboy-fiets, met je stuurrek. Je bent een held, ga zo door.

 3. Ik vind t geweldig. Design is persoonlijk dus zullen altijd wel wat aanmerkingen zijn maar functioneel top!
  BTW recyclen van tentdoek? Waar kan ik dat spul een tweede leven geven? Heb nog genoeg liggen bedacht ik me.

 4. Beste Aartjan,
  Ik geef het volmondig toe, ik ben van een vorige generatie. Je tas lijkt op een legerpukkel die mijn generatie massaal gebruikte op de middelbare school. 😁
  Succes met de verkoop! Ik zou het leuk vinden als deze tassen weer volop in het straatbeeld zichtbaar zijn.
  Met een vriendelijke groet,
  Hans Banis

Geef een reactie