Telefoonhouder in de auto, maar dan met één hand

telefoonhouder auto een hand

– Update: 9 december 2023 –

Een telefoonhouder in de auto die je met één hand kan bedienen. En dan geschikt voor allerlei telefoons, van iPhone tot Android. Mét of zonder hoesje. En dat allemaal zonder magneten. Kan dat? Ja! Dat noemen ze een “gravity houder”. Dus dat hij klemt door de zwaartekracht. Je hoeft dan niks aan te draaien en zo.

Ik kocht voor een paar euro deze hier op AliExpress. Later zag ik ongeveer dezelfde maar dan nog goedkoper. Ik zie ‘m nog niet op BOL.com (maar deze komt in de buurt). Op Amazon komt deze in de buurt. Ik plaats hier wel een update als ik ‘m lange tijd gebruikt heb. Maar ik kan nu al zeggen dat dit uiteindelijk de telefoonhouder is die iedereen dacht dat zou komen. Je wil geen gedoe en gepiel – gewoon erin en eruit, met één hand. Zonder aandraaien en zo.

UPDATE: er is er nu ook een met zes “vingers” in plaats van vier. Die kocht ik ook, maar ze bleken allebei helaas erg slecht te zijn. Ze gaan meteen kapot:

telefoonhouder auto een hand zes

telefoonhouder auto

UPDATE: die met zes vingers heb ik nu binnen. Maar wat een “flimsy” ding zeg. Heel dun zwak plastic. Het idee blijft goed, en het werkt ook, maar de afwerking is ver beneden peil. De klem aan de achterkant brak al af voordat ik ‘m echt in gebruik had.

Ik zou nu inmiddels deze doen, dat is de beste verkochte nu, eind 2023:
gravity car phone holder

Je duwt je telefoon naar beneden in de vier (of zes) “vingers”. Die klemmen ‘m vast, en je trekt ‘m er ook zo weer naar boven uit. Simpel en geniaal. De ronde klemmetjes zitten ook niet in de weg, dus niet in beeld. Het is voor normale tot grote telefoons, ook met hoesje. Vanaf 4,7 inch, dat zijn bijna alle telefoons:

iPhone 6, 7, 8 en hoger: past allemaal. iPhone 12 Mini ook.

Je bevestigt de houder aan een luchtrooster. Er zit dus geen zuignap bij. Het ligt eraan hoe de luchtroosters precies in jouw auto zitten.

telefoonhouder auto 1 hand
Alle knoppen aan de zijkant zijn ook nog te bedienen
telefoonhouder auto met een hand gravity zwaartekracht
Draaibaar en kantelbaar, naar alle kanten

Met dit snoertje voor alle telefoons, iPhone en Android. Zonder te hoeven zoeken naar stekkertjes en zo. In de auto ideaal, vind ik. Getest en goed bevonden:

Beste oplaadkabel voor iPhone en Android in de auto

En als oplader bijvoorbeeld deze USB + USB-C autolader, met fast charge. Daar kan je zelfs je laptop mee opladen, met 30W PD. Die dingen zijn ideaal, ook bij zonneladers:

autolader usb-c 30W fast charge snellader
Er staat “60W” bij, maar het is eigenlijk 30W, en dat is voor die prijs prima

Zie ook het artikel over car chargers en waarom die zo handig zijn.

En ook al gebruik je CarPlay en Android Auto: het is toch handig om je telefoon ook nog te zien en netjes op zijn plek te houden. Heeft je auto geen CarPlay of Android Auto? Dat kan alsnog met dit losse CarPlay en Android Auto-scherm:

Telefoonhouder auto met Qi draadloos opladen

Opladen kan ook draadloos met deze Qi-lader op BOL.com. Als telefoonhouder werkt dat net even anders. Een duurdere is deze Kram Fix2car met Qi lader. En de topper van Xiaomi is deze op AliExpress. Die opent en sluit elektrisch en automatisch. De draadloze Xi-oplader is 20W, en dat is beter dan 5W. En je kan deze ook overal plakken in plaats van klemmen.

En met een magneet dan?

Ja, met een magneet is ook ideaal. Vind ik. Maar dan moet wel iedereen die in die auto rijdt zo’n zelfde magneet aan zijn telefoon hebben. En in mijn geval wil niet iedereen dat.

Dit artikel was niet gesponsord. Zie ook deze info.

27 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Gravity houder aangeschaft, leuk idee, maar uitvoering slecht. Blijft niet klem zitten in de schoepen van het ventilatie rooster. Er zit bij de bevestiging wel een soort haakje. Maar, deze is veel te kort of te laag. M.a.w. blijft niet vastzitten. De houder blijft dan niet vast zitten. De telefoon zakt ook omlaag. Conclusie: geen aanrader. Toch maar een Brodit systeem gekocht.

 2. Kun je ook een iPhone (of andere mobiel) met siliconenhoesje in die gravity holder zetten? Op de Aliexpress site zie ik een foto staan die aangeeft dat dat niet zou werken – maar iedereen gebruikt toch zeker een beschermhoesje? Wat is jou ervaring hier mee Aart Jan?

  1. Ja het past met beschermhoesje: door het naar beneden te drukken klem je elk formaat vast. Ik zou nu dat verbeterde model met die zes vingers doen. Zie de updates in het artikel.

   1. Ik heb deze besteld en inmiddels ook ontvangen. Maar wat een belabberde kwaliteit plastic zeg. Relatief dun en slap plastic. Nou mag je voor een paar euro niet heel veel verwachten, maar toch. Benieuwd hoelang deze ’t uithoudt.

    1. Ik heb er inmiddels ook een. Inderdaad wel heel erg flimsy. Ik heb m nog niet eens in gebruik maar het klemmetje achterop ging al kapot.

 3. Waarom zou je niet voor een magneet gaan? Super snel en makkelijk je telefoon er tegenaan plakken. Werkt top met 1 hand

  1. Ja, dat is ook super, maar dan moeten alle telefoons een magneet hebben en niet iedereen in mijn huishouden wil dat.

 4. De Achilles hiel van al die houders is toch hoe ze op je rooster vast klikken/knijpen. Dan zijn ze net niet diep genoeg, of haken net niet achter de achterkant van de louvres van je rooster en daardoor niet stabiel/vast. Brodit is vaak wel degelijk, maar daar betaal je voor. Ik heb wel eens een Brodit clip gecombineerd met een houder waar ik de rooster clip van af gesloopt had. Nadeel is dat ie meteen heel erg auto specifiek is, voordeel dat ie alles is wat ik wilde… Inlusfief draadloos laden en één hand montage…

  1. Idd.. koop altijd een Brodit clip. Topspul. Zit altijd goed vast en daardoor VEILIG! Veel ander spul worden een projectiel bij ongevallen.. (en ik kan het weten).

 5. Ik heb zelf ook al de nodige ervaring met dit soort houdertjes en mis in je overzicht de houder met draadloze oplader die (imho) de beste en mooiste is: https://www.aliexpress.com/item/1000008306007.html (“Xiaomi Wireless Car Charger 20W”). Ik heb ook die goedkope van Bol.com die je linkt in dit artikel (alleen heb ik ‘m ooit voor de helft van de Bol.com prijs bij de Action gehaald) en hoewel deze ook werkt, is het prijsverschil het meer dan waard. Zo heeft de Xiaomi de mogelijkheid om tot 20W te laden, gaat de houder zelf open en dicht zodra je je telefoon ervoor houdt en is de bouwkwaliteit zeer degelijk en solide te noemen. Een nadeeltje is er ook; doordat hij zelf open en dicht gaat, heb je stroom nodig en moet je je telefoon er dus uithalen *voordat* je je auto uit zet. (Tenzij je een USB lader in de auto hebt die niet uitgezet wordt middels het contact van de auto.) Na dit 3x te zijn vergeten doe je dit echter automatisch, kan ik uit ervaring zeggen. (Reeds 1,5 jaar in gebruik.)

   1. Ik zie het, mooi! Nog even ter aanvulling: die Xiaomi lader is niet alleen een “plakmodel”, maar kan ook heel goed op een rooster. (Heb ik zelf ook.) De clip voor op het rooster zit erg stevig en heeft een soort van haakje, zodat deze om het rooster heen klemt en er eigenlijk niet af kan vallen. (Dat kun je op de foto’s ervan ook zien.)

   1. Mocht je de Xiaomi houder bedoelen die automatisch opent, die werkt als volgt. Zolang hij leeg is, opent ie heel snel al zodra je er iets voor houdt. Deze sensor werkt echter niet meer wanneer de telefoon er eenmaal in zit (omdat de telefoon ‘m blokkeert), dus daarna opent ie alleen nog maar door een aanraakgevoelige schakelaar die in de linkerzijkant is verwerkt. Deze kun je haast niet per ongeluk aanraken door zijn plaatsing.

 6. Het linkje naar “die USB + USB-C autolader” geeft 3 opties, waaruit ik niet weet waar ze voor staan: QC ABS / PD add QC with Cable / PD add QC Metal
  Ik veronderstel dat ik PD én QC wil hebben, om zowel m’n iPhone 13 en m’n macbook 2021 wil kunnen laden, maar wellicht ben ik seniel, of er is geen info over ’t verschil tussen with cable en Metal…

  1. ABS is plastic, metal is van metaal, “with cable” is inclusief kabel ;)
   PD = Power Delivery, voor laptops / MacBooks. Ik zou die PD van metaal doen.

 7. Hoi Aartjan, dit werkt niet als het luchtrooster zeer flexibel kan bewegen? Wat ik er nu in heb is niet ideaal omdat het bij bochten mee draait.

   1. Die eerste had ik goedkoop bij Action en hij doet het door mijn hoesje heen (maar past door het hoesje er maar net tussen), dat is ook netjes. Hij is niet heel krachtig, maar laadt de telefoon toch uiteindelijk op als je je scherm aan houdt, De accu wordt in lek geval voller, of ie 100% bereikt met je scherm aan en in hoes, dat ligt aan de lengte van je rit.

 8. Beste Aart Jan, wederom een handige tip. Dank je wel! Een praktische vraag: je kunt via China of de Russische Federatie bestellen bij AliExpress, wat doe jij?

Geef een reactie