Keramische anti-aanbak koekenpan

beste koekenpan

– Update: 9 december 2023 –

Ook op zoek naar de beste koekenpan? Die dus niet aanbakt, maar dan niet met zo’n anti-aanbaklaag die zo snel kapot gaat? Dus met een keiharde keramische anti-aanbaklaag? Die dus ook veel gezonder is, zonder giftige materialen? En die meteen ook op inductie kan? En op halogeen, op keramisch en uiteraard ook op gas? Van aluminium – en dan ook nog goedkoop? Check check check!

Het is deze VitaVerde Expert Koekenpannenset, gewoon op BOL.com. Met een 24 en 28 cm pan, in zwart, en PFAS-vrij. Met gezonde keramische anti-aanbaklaag. Gemaakt van kwalitatief aluminium. Twee koekenpannen dus, tesamen voor €25,-.

Dit is mijn favoriete koekenpan. Eindelijk eens een goede koekenpan! Ik heb ‘m al een paar jaar of zo. Die anti-aanbaklaag werkt supergoed, want die laag is dus keihard. Je hebt minder vet of olie nodig. En het afwassen is dan ook makkelijker. Hij kan ook wel in de vaatwasser, maar met de hand is beter, want dan blijft het aluminium (de onderkant) langer goed.

Er is ook een drie-delige koekenpannen-set met 20, 24 en 18cm, voor €31,-. Die set is er behalve in zwart ook nog in lichtblauw en turquoise:

beste koekenpan anti-aanbak keramisch

M’n vorige anti-aanbak-koekenpannen vond ik maar niks, want die laag ging altijd snel kapot, en dat schijnt ook nog eens giftig te zijn. En een dure roestvrij-stalen pan bakt ook altijd meteen aan… en een paar jaar geleden kocht ik ook zo’n hippe witte keramische koekenpan bij de Action, maar dat was ook niks, want die laag slijt veel sneller dan deze keramische laag.

12 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Hoi Aartjan, review je nou ook al koekenpannen? :-D
  Heb een set Vitaverde bestelt aangezien mijn bij bol.com 6 maanden geleden aangeschafte Tefal prestige loslatende anti aanbaklaag heeft. Zoals gewoonlijk doet bol.com niet moeillijk wat fijn is.
  gr. Pascal

 2. Was er net naar aan t kijken. Belgisch merk lijkt het? Geïnteresseerd in wok maar die is hier niet beschikbaar. Beetje apart distributiemodel lijkt me, mn via Action en online??
  Anyways, de echte merken vragen een vermogen dat maakt wel weer een afweging mogelijk.
  Misschien toch maar even online over de grens kijken

 3. Ik heb ze ook aangeschaft echter de 2 kleine maten werken alleen op de allerkleinste 16cm zone van mijn ATAG inductiekookplaat. De grote 28cm variant werkt op alle zones van respectievelijk 16, 20 en 24cm. Over het algemeen zijn dit soort pannen met een ingeperst plaatje (dus de onderzijde met de gaatjes erin) van magnetisch materiaal niet de beste i.c.m. inductie. Er moet voldoende magnetisch materiaal zichtbaar zijn voor de inductiekookplaat anders schakelt de pandetectie namelijk niet in. Het opgenomen vermogen kan ook wat lager zijn al merk je daar in de praktijk weinig van.

 4. Ik heb een copper pro van de Trekpleister 28 cm voor 12 euro, doet het ook perfect. Eitje zonder olie bakken en glijdt zo uit de pan. De vraag is wel hoe lang dit duurt, ook een keramische laag wordt op den duur minder. Vooralsnog geen problemen mee gehad..;-)

 5. Ik heb zelf ook een plaatstalen pan. Vergt iets meer onderhoud en je kan er niet alles in bakken (geen zuurhoudende producten zoals tomaten) maar werkt voor bijv. vlees veel beter. Debuyer is een bekend merk. Ook gietijzer werkt heel goed. Beide soorten gaan een leven lang mee.

  Ik zou die van de Action voor 9 euro persoonlijk laten liggen.

Geef een reactie