Laser afstandsmeter: nauwkeurig en handig

laser afstandsmeter centimeter

– Update: 9 december 2023 –

Een paar jaar geleden was zo’n laser afstandsmeter nog nieuw en peperduur. André (docent MBO hout & meubilering) vroeg mij om goedkope te zoeken. Ik kocht voor €13,- deze afstandsmeter inclusief bezorging. Deze kan “maar” tot 60 meter. Er zijn ook duurdere die verder reiken. Hier mijn test-review van de SNDWAY laser distance meter.

Is het handig? Jazeker. Voorbeeldje: een kamer opmeten. Zet ‘m op de grond, rechtop, mik de laser op het plafond, en klik. De hoogte, vrijwel op de millimeter nauwkeurig, staat nu in het display. Hou ‘m horizontaal, tegen een wand, en mik op de wand ertegenover, en klik. Nu heb je de breedte, en zo doe je ook de lengte. Hij onthoudt de laatste 30 metingen.

Er zit ook een functie op om zo het totale oppervlak in vierkante meters (en het volume in kubieke meters) te tonen. Staat allemaal in de keurige Engelstalige manual. Hij staat op meters (metric system), maar hij kan ook op andere maatsoorten. Je kan zelfs indirect van een afstand de hoogte van iets meten (Pythagoras). Of wandoppervlaktes vanaf een afstand.

Hij meet vanaf de onderkant, maar ook dat kan je instellen. Er zit een reflecterend kaartje bij, op credit card formaat. Als je bijvoorbeeld een tuin of een tafelblad moet opmeten, dan plaats je die kaart bij het eindpunt, en mik je de laser daar op vanaf het beginpunt.

Je moet er zelf nog batterijen in doen: 2x kleine AAA. Ik neem oplaadbare: beter voor het milieu. En mijn oplader kan behalve op 220V ook op 12V. Dan kan je de batterijen opladen op gewone loodaccu’s, in tuinhuis, caravan, camper, boot of tent. En die accu wordt dan weer opgeladen met zonnepanelen.

Is het nauwkeurig? Ja, ik heb ‘m gecheckt met een gewone rolmaat-centimeter, en hij bleek al op de 2 millimeter nauwkeurig te zijn, dus ijken hoeft voorlopig niet. Maar je kan ‘m ook zelf ijken in de instellingen.

Kortom: het is weer eens een top-ding. Dus André: deze zijn goed!

laser afstandsmeter review centimeter rolmaat
Laser afstandsmeter, niet veel groter dan een rolmaat, met veel functies en een handleiding, en een reflecterend kaartje
laser afstandsmeter review
Met verlicht scherm, en tot op de mm nauwkeurig
laser distance meter review
Deze laser afstandsmeter werkt tot 60 meter. Er zijn ook duurdere modellen die verder reiken.
afstandsmeter handleiding
Er zit een goede Engelstalige manual bij. Belangrijk voor de ingewikkelde functies.

 

Deze blog is niet gesponsord. Ik heb ‘m gewoon zelf gekocht. Er staat ook geen reclame in, alleen affiliate links. Dat maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via die links hou je de blog in leven. DANK, en tot de volgende!

UPDATE: André vroeg nu om een betaalbare 3D scanner. Ik zag ondere andere deze 3D scanner voor 65 euro:

3d scanner

Kruislijnlaser, zelf nivellerend

Met een zelf nivellerende kruislijnlaser kan je snel en makkelijk zuiver horizontale en verticale lijnen aftekenen op wanden:
Goedkope voor 18 euro
Topkwaliteit professioneel 55,-
Best verkocht: 44,-
Professionele met remote control 45,-

 

10 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Die goedkope laserafstands meters zijn idd prima. Ik heb al enige jaren een apparaatje met dezelfde display 😉. We hebben in die tijd ook een week woning laten bouwen. Perfect om overal snel en nauwkeurig de maten op te nemen.

Geef een reactie