Mini PC voor €150,-: Chuwi LarkBox review

chuwi mini pc review

Je PC heb je altijd mee. Die zit gewoon ergens in je broekzak. De Chuwi LarkBox is zo’n mini Windows PC. Ik heb ‘m hier besteld op Indiegogo. Chuwi is een groot gerenommeerd merk, en ze beloven augustus als leverdatum. Op tijd voor het nieuwe schooljaar.
– De hands on review volgt nog als ik ‘m binnen heb –

Het zit er al jaren aan te komen: een mini-PC in plaats van een laptop. Veel kleiner en lichter dan de kleinste laptop. Zo klein als een platgedrukte tennisbal. Er hoeft alleen een tv of monitor bij met HDMI. Nou, die staat overal wel. Keyboardje erbij van een tientje, plus een muis. Klaar! (UPDATE: een mini keyboard + trackpad krijg je er inmiddels ook al bij).

Maar het moet natuurlijk wel snel genoeg zijn. Je moet er bijvoorbeeld op kunnen Photoshoppen. Check! Dat schijnt gewoon te kunnen. Als dát kan, dan lukt de rest ook wel. Het zal uiteraard geen gaming monster of 3D work station zijn. En je kan niet al je programma’s tegelijk open zetten. Dat is okee – dat kan een goedkope laptop ook niet.

Mijn Photoshop-test wordt een fotomontage van twee high res jpg’s van elk 5Mb, met wat maskers, een stuk of tien aanpassingslagen en een paar tekst-layers. Met ook nog een browser open, met 5 vensters. Een enorm 2Gb PSD file met honderd layers hoeft natuurlijk niet, op zo’n licht systeem. En tegelijkertijd iets in Indesign doen hoeft ook niet. Dat doe je daarna dan wel. AV editen kan ook, zolang het niet al te ingewikkeld is, en je niet heel veel moet renderen. Dat kan trouwens wel, maar dan langzaam. Ga ik allemaal wel testen.

4K video afspelen kan elke telefoon tegenwoordig, dus dat zal geen probleem zijn. En er zit ook al Windows op. En verder met:

 • Micro SD-kaartlezer
 • 128 GB eMMC interne opslag
 • USB-C + 2x USB 3.0
 • HDMI
 • 6Gb RAM
 • Bluetooth 5 + WiFi
 • Intel Celeron J4115
 • 3,5mm minijack

Okee, verkocht!
That’s all I need.

Voor de prijs van een USB-hub met kabels heb je hier je hele PC. Je kan ‘m ook als stand alone media player gebruiken. Of als media server. Die 128Gb eMMC is natuurlijk veel te weinig, maar dan hang je gewoon je externe 2Tb schijfje aan de USB-C. Of je gebruikt een USB 3.0 stick als opslag. Of een Micro SD: die steekt niet eens uit. Zie de blog over accessoires.

Staat er geen tv? Dan neem je er een portable 15 inch monitor bij, voor 100 euro, met 1080 HD. Of een duurdere grotere met 4K. Of meteen een 4K touch screen.

Een camera en microfoon zit al op je telefoon. O, je mist een trackpad? Die kan je er ook los bijkopen. Of je neemt een Wacom pen. Speakers? Die zitten al op je tv, of je pakt je Bluetooth speakertje. Of je beste headset, zoals de KZ Terminator.

Chuwi LarkBox review mini PC  Chuwi LarkBox review mini PC

Deze blog is niet gesponsord hoor! Ik heb ‘m gewoon zelf gekocht, van mijn spaarcentjes.

UPDATE: Een alternatief is een Android TV Box (30,-). Dan heb je alleen geen Windows, en ook niet de echte software. Maar wel mail en internet, en de hele Google App Store (met de apps van Photoshop / Word / Excel / Spotify / Netflix enzovoorts). Wordt een nieuwe blog denk ik.

Dank voor de comments!

11 Reacties (nieuwste bovenaan)

  1. Dat weet ik niet, is inderdaad onduidelijk, maar ik denk dat het klopt wat je zegt.

   Anti-dumping is er niet op dit soort dingen, BTW wel, maar zakelijk is dat aftrekbaar.

 1. Klinkt interessant, dank voor de tip.
  Zit Windows 10 erbij inbegrepen of moet je daar zelf een licentie voor kopen.
  En hoe groot is het risico dat het product niet geleverd wordt en je je geld kwijt bent?

 2. Heel interessant en heel benieuwd naar je review m

  Photoshop op deze kleine pc…klinkt als met een 30pk auto de snelweg op willen….ja het kan, maar of je het ook echt wil

  En daarom..heel benieuwd naar je review!

Geef een reactie