Limoenkaviaar: kaviaar van de vingerlimoen

vinger limoen kaviaar

– Update: 28 oktober 2019 –

Lekker hoor. En bijzonder. De vingerlimoen komt uit het tropische deel van Australië. Exotisch en zeldzaam. Klein en dun, als een augurk. Je snijdt het topje eraf en je knijpt ‘m uit. Er komt pure limoenkaviaar uit. Verrukkelijk. Lijkt op limoen uiteraard, maar dan net anders, geuriger en complexer, beetje duindoorn-achtig. Citrus, hout, ceder en sauna-geuren komen je tegemoet. Je houdt een dun schilletje over, en dat kan je in een pot thee gooien, eventueel met wat gember en kurkuma-wortel bijvoorbeeld, voor een heerlijke überhippe thee. 

De plant heet Microcitrus australasica. De limoen en de bolletjes zijn groen, rood, roze, geel of oranje, afhankelijk van de rijping.

Het kost wel een godsvermogen: iets van een euro per stuk. Maar dan heb je ook echt wat bijzonders. En waar haal je het? Nou ja, hier online bijvoorbeeld, of op je hippe markt of zo. Straks denk ik overal wel, ook in je Appie lijkt mij. Je kan de planten en zaden ook zelf verbouwen, het is een tropische plant.

vingerlimoen vinger limoen
Vinger-limoen uitgeknepen als limoenkaviaar op een boterham met Jalapeno Philadelphia en schijfjes verse Kurkuma-wortel
limoenkaviaar limoen kaviaar
Je knijpt de limoenkaviaar er zo uit

Zie ook de andere blogs over Eten en die over Gezondheid.

Met dank aan keukenprinses Elena Chalkiadaki voor het ontdekken van deze limoenkaviaar. Deze blog is niet gesponsord. Er staat geen reclame in, en zelfs geen affiliate links.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie