KZ ZS10 Pro Review

kz zs10 pro beste oortjes

– Update: 14 september 2023 –

Ja hoor, daar is-ie weer! Met een nieuwe NUMMER EEN – EEN – EEN!! Ik weet niet of het nog geloofwaardig is… ALWEER een nieuwe nummer EEN in de Top 40 Beste Oortjes?? Maar wat mij betreft slaat KZ genadeloos de spijker op z’n kop, en veegt het de concurrentie van tafel met de KZ ZS10 Pro oordopjes (hier te  koop, 30,-). Totaal anders dan de ook al uitstekende KZ ZS10 – weer met een 10-speaker-systeem: 4BA+1DD Hybrid. Maar dan op alle punten nog weer beter. En hoe! Voor deze prijs is er niks beters. Hierbij de review.

Voor die 30 euro krijg je ongelofelijke topkwaliteit. Alles is audiofiel in balans, je hebt absoluut geen EQ nodig. Dit zijn referentie-oordopjes wat mij betreft. Het eerste nummer wat ik erop hoorde was Dreadlock Holiday van 10CC. Nooit eerder hoorde ik hoeveel keyboardjes daar eigenlijk in zitten. Je hoort gewoon alles, heel exact en gedetailleerd, maar dan zonder dat het vermoeiend wordt. Geen enkele harde scherpte in het hoog, terwijl het wel extreem helder blijft. Zijdezacht en eindeloos comfortabel. Met een uitstekende instrumentscheiding en ruimtelijke plaatsing. Het middengebied klinkt heel natuurgetrouw, realistisch en warm. Hij kan ook nog eens keihard en blijft dan perfect. Luister maar eens naar de meest veeleisende opnames: de nieuwe Tool bijvoorbeeld.

De bas is ook ongelofelijk goed. Dat hoorde ik zelfs nooit eerder zo goed, ook al zijn er oordopjes met MEER bas, zoals de KZ AS06 en de Xiaomi ANC. De sub-bas loopt ver door naar onder en blijft mooi zuiver en strak, dankzij de aparte sub-bas speaker die er in zit. Check mijn playlist BASS-TEST maar eens (openbaar op Spotify. Pak wel het betaalde abbo en zet ‘m daarin op de allerhoogste kwaliteit).

De pasvorm is ook uitstekend en comfortabel. Hij lijkt wat dat betreft op de populaire KZ ZSN. Met een veel betere pasvorm dan de oudere KZ ZS5 / ZS6 / ZS7 / ZS10. Ook het design is prachtig, met een perfecte afwerking. Mooi metalen buitenkant, in blauw of zilver, met een transparante gekleurde binnenkant, in paars, zwart of blauw. Ik heb de paarse. Mooi ding hoor.

Maar hierna kan je niet meer terug naar mindere oordopjes of koptelefoons. Het verschil is TE groot. Terwijl deze KZ ZS10 Pro nauwelijks duurder is. Een absolute aanrader dus, hier kan je geen spijt van krijgen.

Nu ook in Nederland te koop, op Eardopes.nl

De siliconen eartips die je erbij krijgt – in 3 maten – zijn misschien niet de allerbeste, maar ik vind ze prima. Ik zet er toch mijn favoriete SpinFit Eartips op. Je krijgt er zelfs gratis 4 paar memory foam tips bij als je ze hier koopt (soms uitverkocht), en die vond ik ook prima. Vergelijkbaar met Comply foam. Gewoon gratis erbij! Jammer dat voor mij persoonlijk bijna alle eartips net iets te klein zijn. Deze ook helaas.

De 3,5mm minijack kabel is ook top, met goede oorhaken, zonder contactgeluiden. Met een uitstekende microfoon, als je die erbij kiest. Het snoer is afneembaar, 0.78mm 2-pin, met de verbeterde stekkertjes: C-type heet dat. Op nieuwere iPhones zit geen 3,5mm mini-jack, dan heb je dus een Lightning-Audio-Adapter nodig, of doe deze nieuwe Lightning kabel, zie verderop.

Het kan ook draadloos, als je er een Bluetooth kabel (12,-) op zet.

Heb je USB-C? Dan heb je mazzel, want dan kan je de Sonata DAC (23,-) erbij nemen voor een NOG beter geluid. Top-ding.

KZ ZS10 Pro review: 10 speakers
5 speakers per kant. Echt!
KZ ZS10 pro review
Schitterend mooi om te zien. En met verbeterde stekkertjes en afneembare kabel
KZ ZS10 Pro verpakking
Mooi verpakt, en met gratis VIER paar extra memory foam tips, naast de vier paar siliconen tips
KZ ZS10 pro review
Het afneembare snoer is 3,5 mm minijack (rechtsonder). De stekkertjes naar de dopjes zijn 2-pin 0,78mm C-type.

KZ ZS10 Pro review

Omdat de kabel afneembaar is, kan je er dus ook deze Bluetooth kabel (14,-) met 8 uurs-batterij op zetten, om ‘m draadloos te maken. Met Apt-X en AAC, dus top-audio. Waterdicht, dus geschikt om mee te sporten (voor KZ ZS10 Pro het C-type). En er is nu ook een top-Bluetooth kabel met de beste chipset, voor een tientje meer.

bluetooth kabel 2 pins

Je kan er ook een topkwaliteit audiofiele kabel op zetten, van goud/zilver-mix, met vergulde stekkers, voor deze KZ het C-type. Dan heb je de allerhoogste geluidskwaliteit, voor 12 euro extra:

KZ B pin type upgrade cable

Zo’n kabel kan ook met Lightning zodat je deze oortjes ook op iPhones kan gebruiken (kies het C-type). Kost ook 12,- euro. Er zit ook een DAC in zo’n snoer, en hij is MFi-gecertificeerd door Apple. Zie de review. Eindelijk een oplossing voor het gebrek aan minijack op iPhones!

Lightning snoer KZ oordopjes

De KZ ZS10 Pro klinkt het best met een goede DAC, zoals de Sonata USB-C (23,-). Nog ietsje beter zijn de grote USB-DAC’s zoals de K.Guss (25,-). Een top-DAC zit ook in  Hi-Res Audio players zoals de Shanling M0 (90,-) of de Fiio M9 (waar ook Wifi en Spotify op zit). Zie ook het overzicht met de beste DAC’s.

Sonata Dac

Ik heb maar heel zelden de pech om iets bij te moeten betalen aan inklaringskosten bij de douane. Ook deze keer niet, ook al is het net boven de 25 euro.

Niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in: maakt voor de prijs niet uit. Als je via de links bestelt verdien ik wat bij en koop ik weer wat leuks om jullie te verwennen. THANK U & SEE U NEXT TIME!!!

COMING UP NEXT: de KZ ZSX Terminator, die heeft zelfs een 12-speaker-systeem. KZ in de bocht met WEER een nieuw model, mogelijk weer een veelbelovende topper. Wel wat duurder, ook al is de prijs inmiddels gedaald: 42,-.

UPDATE: ik doe bij deze KZ ZS10 Pro soms toch wat EQ aan, namelijk wat hoog eruit. Als je van heel helder houdt zijn deze uitermate geschikt, maar zo niet, dan kan je dat prima wat EQ temperen, of neem anders de Uiisii BA T8S, of de Xiaomi ANC.

81 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Hoi Aartjan,

  Ik heb deze KZ ZS10 pro ook en ik ben er heel blij mee. Ik zou alleen willen dat de oordopjes nog wat strakker in mijn oor zitten. Ik heb nu de grootste maat dopjes in maar als ik een keer lach dan merk ik dat ze losser gaan zitten.

  De vraag aan jou is dus: zijn er grotere doppen dan de grootste die standaard meegeleverd worden? En die passen op de KZ ZS10 pro?

  Groet,
  Jos

 2. Gebruik de KZ ZS10 Pro nu 2 jaar intensief en tot grote tevredenheid. Onlangs kon ik het niet laten om de in prijs gedaalde Sennheiser IE 300 aan te schaffen. Was erg teleurgesteld door de pasvorm. Te klein voor mij of hij gaat niet diep genoeg in het oor. Ook nog een contactprobleem met de linker MMCX connector dus weer teruggestuurd. Laat maar weer zien hoe belangrijk en persoonlijk de pasvorm is. Uiteraard ook met de juiste tips, voor mij werken de Large siliconentips van Sennheiser goed op de ZS10 Pro.

 3. Ik zoek het transparante prettige neutrale geluid zonder de overdreven bassen, van de KZ ZS 10Pro, maar dan als snoerloos embedded bluetooth IEM dopje met APTX HD. Wanneer komt KZ hiermee ?

  1. Zou je eens kunnen kijken naar de beste audiofiele, True Wireless IEM modellen, bijvb de KZ VXS, deze lijkt best wel ok te zijn in de reviews. (maar zoek natuurlijk de top)

 4. Wat is jouw ervaring met de bouwkwaliteit van deze IEM’s? Ik heb namelijk al het 2e setje, maar ook bij dit setje is ineens alle bas weg. Dit gebeurde ook met mijn 1e setje. Het lijkt wel of een driver ineens niet meer mee doet. Ook valt het me op dat de lijm zacht wordt. Ik denk dat hier een verband kan zijn. Heb je tips voor mij?

   1. De 7Hz Salnotes Zero is ook zeker het proberen waard. Goede afwerking, super afneembare kabel en prachtig geluid voor €25 op ali

   2. Dank voor je reactie. Ik zou voor de geluidskwaliteit graag voor de Zex Pro gaan, maar ik lees ook dat die inears wat groter zijn. Ik heb relatief kleine oren dus ik ben bang dat de pasvorm niet gaat werken met die. Ze ogen ook fors groter dan bijv. de ZS10 Pro en ZSX Terminator, dus denk dat die behoorlijk gaan uitsteken. Die ZSX Terminator klinkt nog wel interessant en ziet er qua formaat hetzelfde uit als de ZS10 Pro.

      1. Dank, deze ben ik in mijn zoektocht ook tegen gekomen. De 7Hz heeft een enkele driver, ten opzichte van de 5 voor de ZS10 Pro en de 6 voor de ZSX Terminator dus was benieuwd hoe zich dat verhoud. Maar uit alle reviews blijkt dat de 7Hz geweldig neutraal getuned is en voor dat geld echt super klinkt. Lastig om een keuze te maken. Ik ben persoonlijk erg gecharmeerd van het geluid van de ZS10 Pro, maar ik lees ook dat dit KZs tuning is en je er van houd of niet (sommige adviseren om hier bij weg te blijven).

      2. @Patrick,
       De tijd staat niet stil en de ontwikkelingen mbt dit soort oortjes ook niet. Het aantal drivers zegt niks over de klank. Deze 7Hz Zero is weer een flinke stap vooruit op de zs10. Het is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak maar mijn favoriete tracks klinken fantastisch voor €25

      3. @G. Simons
       Ik heb de 7Hz Zero nu ook in huis, samen met de KZ ZEX en de KZ ZSX. De 7Hz Zero klinkt inderdaad erg goed voor een single driver IEM en voor dat bedrag, mid en hoog zijn mooi in balans en de driver gaat ook ver door in het sublaag. Ook weinig windgeruis op de fiets met deze in, in tegenstelling tot de ZEX. Het enige minpuntje is dat ik persoonlijk de punch in het laag wat mis. Ik weet niet of dit nog komt door het los spelen (als dit uberhaupt nodig is bij dynamic drivers), maar na ruim 2 uur spelen is die nog niet echt aanwezig. Voor de rest wel een kwalitatief goede set IEM’s met een mooi neutraal geluid, goede bouwkwaliteit en fijne kabel, zeker voor dat bedrag.

  1. Geen probleem hier met het wegvallen van de bass, maar herken wel het probleem met de lijm. Ik dacht dat ik jam had er op had geknoeid… Bij mij alleen rechts.

  1. Ik ga volledig af op mijn eigen gehoor. Het maakt mij niet uit of het 1 driver is of 10 drivers. Ik beoordeel het niet op verkooppraatjes of technische specs, zelfs niet op meetgegevens. Als het maar goed klinkt. En KZ klinkt meestal erg goed.

   1. Ik heb ze besteld en gewoon met de USB-C naar 3,5mm kabel van mijn OnePlus 7T aangesloten. Heb mijn draadloze earbuds de vuilnisbak ingemikt. Zonder DAC al 100x beter …
    Prachtig …. dank voor je review.

 5. Voor mij zijn dit verbazend goede IEM’s, Aartjan. Heb ook al du(urde)re FiiO uitgeprobeerd, maar deze KZ ZS10 Pro slaat een uitstekende figuur vanaf het eerste moment dat ik ze uitprobeer. Jouw beschrijving klopt achteraf helemaal en bracht me vooraf op het idee om die eens uit te gaan proberen. Met een zeer hoge funfactor kan ik wel zeggen zoals ik die slechts ken van vrij speciale gevallen. Bedankt ook voor al je andere hoogst interessante en vlot leesbare informatie. In mij heb je een trouwe bezoeker.

  Vraagje nog: wat zou ik nog meer kunnen verwachten van een KZ AS16 volgens jou (in verhouding tot deze IEM)?

 6. Ha Aart-Jan, ik heb heel veel gehad aan deze uitgebreide reviews en gebruik de oortjes hierboven nu met veel plezier als ik in-ear zing bij optredens.
  Heb jij ook ervaring met goede eenvoudige opnamemicrofoons voor telefoon/laptop?
  Ik gebruik nu de ingebouwde mic van mijn Samsung dus dat kan vast beter. Ik wil het vooral gebruiken voor zang en face-timen. Ik ben benieuwd!
  Hartelijke groet, Ineke

 7. Ik heb de eerste oortjes aan mijn zoon gegeven. Nu de nieuwe binnen met zilver en gouden strepen. Prachtig design. Zitten goed met originele kabel. Niet met de losse BT kabel. Daar klopt de bocht niet over je oren. Beste is dan de lightning kabel bijbestellen. Dat nu de Terminator weer beter is eigenlijk vermoeiend. Kunnen we niet eerst genieten van deze heerlijk klinkende oortjes. Je kan er toch maar tegelijk naar eentje luisteren niet? Terminator kan beter zijn, maar zitten die net zo goed als deze Aartjan? Design zs10 pro vind ik vele malen mooier.

 8. Hoi Aartjan. Is het mogelijk om een comparison te maken? Kz ZS10 vs KZX Terminator vs TRN V90? Ben toe aan een nieuw oordopje(heb nu de ZS10) maar wil even wachten tot ik het verschil tussen deze 3 weet.

 9. Wat ik overal lees blijkt de TRN V90 net weer iets beter te zijn dan de KZ KZX Terminator
  eerst de Terminator maar een beluisteren haha

 10. Dag aartjan, Je recensies zijn super!. Kun je misschien een artikel plaatsen hoe je de kzs10 van binnen het beste schoon kan maken. De foamdopjes kan ik gewoon wassen,maar ik bedoel echt binnen in. Dus het membraam. Met alcohol?

  Gr
  Willem

  1. Dag Willem, dit is misschien niet het antwoord wat je zoekt maar je vraag doet mij denken aan een paar ervaringen dat mijn oordopjes per ongeluk in de wasmachine terecht zijn gekomen. (SoundMagic E10 en ook een KZ ZSN) Na een dagje drogen in een potje met rijstkorrels klonken die weer alsof er niks was gebeurd…..en ze waren weer lekker schoon 😎

 11. Heb de KZ zs 10 binnen.. ben zwaar onder de indruk.. Dit is ongekend goed. Je hebt geen woord te veel gezet, balans is heel mooi, helderheid en de bas mooi strak en laag. enorme ruimtelijkheid, dat is echt geweldig. Geen scherpe randjes.. Dit is echt audiofiel.. In vergelijking met de TRN V80 een behoorlijke stap vooruit en dat is al verre van rommel. Zal mijn Sennheiser HD 650 nu nog minder gaan gebruiken.. Dank je wel! Bestaan er eigenlijk wel nog betere in ears? Van een duur hifi merk en dus geen ChiFi? Als ik echt diep in de buidel tast.. kan het dan nog beter.. ? Voor mijn gevoel niet.. maar daar weet jij wel antwoord op..

  1. Wat mij betreft niet. KZ heeft nog wel hele dure topmodellen. De KZ Terminator is op dit moment betaalbaar geworden en mogelijk nog beter dan deze ZS10 Pro. Binnenkort met een review hier.

   1. Dank je wel, dat geeft me wel een lekker gevoel. En die review van die terminator, kun je gerust nog even mee wachten hoor.. haha. Maar als ie er is, lees ik hem weer met belangstelling!

 12. Zojuist deze oortjes binnengekregen. WOW.
  Zo zuiver en met ronde oordopjes nog nooit meegemaakt dat ze in een keer goed zitten en blijven zitten.

  Aart-Jan stop met testen, want de hebberigheid slaat toe:).

 13. Dank Erwin, dat is precies wat ik bedoel alleen die zijn te groot qua diameter van de aansluiting op ’t oortje. 10-15 mm, terwijl als ze net zo groot zijn als mijn AS06 het 5mm moet zijn.

  Heb ze nog niet passend kunnen vinden.

   1. Over standaard tips heen bedoel je? Denk dat er dan te veel afstand ontstaat en ie niet lekker sluit. Ga gewoon wat meer verschillende tips proberen…

    Heb jij die lightningkabel al geprobeerd? Ben benieuwd of die dac beetje ok is…

 14. Aartjan, dank voor de review. Heb de is As06, maar ze vallen steeds uit mn oren. Net als eerdere in ears. Heb jij tip voor andere eartips? Heb ook de spinfits geprobeerd, maar vallen na een tijdje ook uit mn oren. Ik heb die bose dopjes met van die siliconen vinnetjes, die zitten top, maar ik heb die nog niet gevonden voor dit type in ears. Jij (of iemand anders) tips hiervoor? Dank!

 15. Wat een beuker is dit zeg, waanzinnig. Ik had de ZS10, maar deze Pro is superieur op alle fronten. Vooral het mid is heerlijk gedetailleerd en de warmte van de bas is ook al zo aangenaam. Ik gebruik hem met een rode dragonfly audioquest en het is haast niet te geloven.
  Topshit, dank voor de tip. Mooie afwerking ook

 16. Toch nog een keer de vraag: heeft iemand een tip om de plugs van de ZS10 (dus niet de PRO) steviger vast te maken? Ze unpluggen steeds tijdens het gebruik en ik word er gallisch van. Overweeg nu secondelijm, maar dat haalt de functie een beetje weg.

 17. Erg leuke en informatieve blog! Enthousiast geworden door al jouw reviews ook deze KZ ZS10 pro al besteld en extreem tevreden. Ook met de zilveren/gouden kabel, toch weer een (klein) beetje beter. Ben nog wel aan stoeien met de verschillende tips: zowel qua comfort als hoeveelheid bas!

  Ik merk dat ze wel enorm veel wind vangen op de (electrische) fiets, waarschijnlijk door het grote ‘frontale’ oppervlak, maar wellicht dat ook andere factoren meespelen. Aartjan, heb jij wellicht een aanbeveling voor een ideaal paar in-ears die dit probleem niet of minder heeft?

 18. De ZS10 Pro heb ik al een paar weken en ik kan de lovende beoordeling beamen. Samen met de verzilverde upgrade-kabel is dit mijn vaste IEM.

  KZ brengt binnenkort de ZSX Terminator uit: 5BA+1DD. Ben heel benieuwd of dat misschien weer de nieuwe nr 1 wordt ;-).

  1. Hoi Aartjan,
   Ik vroeg je onlangs (op 22 juni) naar de verschillen in de ZS10Pro’s met verschillende cases. Gezien je antwoord denk ik dat we elkaar niet goed begrepen: de ZS10Pro is leverbaar met een aluminium ‘case’ (6063 aluminium alloy) en met een stainless steel ‘case’ (304 stainless steel). Kijk bijvoorbeeld naar de verschillen tussen de ‘Glare Blue’ uitvoering en de ‘Blue’ – zie ook dit plaatje:
   https://ae01.alicdn.com/kf/Hb2f29cafee5c446e867f3b2f35eb46027.jpg

   Is dit alleen optisch of heeft het nog andere invloeden, bijvoorbeeld in geluid? (resonantie verschil tussen aluminium of staal?)
   Ik was benieuwd, want toen ik mijn pro’s bestelde heb ik alleen naar die verschillen gekeken vanuit optisch perspectief (mooi of minder mooi).

   Groetjes,
   Martijn

 19. Van de Lker I8 naar de TRN V80 gegaan.. En die laatste klinkt al heul erg lekker in combi met de KGUSS.. Nu deze besteld en ben erg benieuwd naar opnieuw de vooruitgang.. Dank weer voor deze update..

 20. hallo Aartjan, wederom een nieuwe nr 1. Maar wat ik niet lees in je review is het ozo belangrijke middengebied, hoe is dat tegenover je veelgeprezen uiisii BA-T8S? Ongetwijfeld anders, maar beter?

  1. Ja het is gewoon een klasse beter allemaal, ook het midden, de ruimtelijkheid, de instrumentscheiding, warm en natuurgetrouw. De Uiisii BA-T8S blijft overigens een topper en goede tweede, met zijn unieke rustige karakter.

  1. Jij mag altijd weer je nieuwe beste oordopjes posten hoor, lees je posts altijd met veel plezier. Ik vind mijn KZS5 nog steeds bizar goed klinken, alleen ze zitten zo beroerd in je oren! In ear dopjes vind ik niet heel fijn om lang in te hebben, dus liever kies ik doorgaans dan maar weer voor de over-ear Bose Quietcomfort 35.

   1. De pasvorm is veel beter dan de KZ ZS5, bij mijn oren tenminste. Dit zit voor mij zelfs beter en lekkerder dan de Bose QuietComfort.

 21. Weer een geweldige reviiew. Ik zit alleen dat ik geen pepernoot van die aansluitingen snap. Ik zie verschillende foto’s maar twijfel over wat er op deze oortjes zit. Kun je met duidelijke fotokes aangeven welke het nu precies zijn?

   1. Hoi ik bedoel op de earbuds zelf. Je ziet van die lange ne van die kortere dubbele pinnetjes zoals bij een hallogeen lampje. En soms met een ronde connector erbij.

    1. https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1aoNXBCtYBeNjSspkq6zU8VXau.jpg
     Op deze afbeelding staan 3 verschillende type aansluitingen voor op de oortjes zelf.

     Deze 3 verschillen bedoel ik. Ik heb al zo vaak mijn neus gestoten met aankopen op Ali Express dat iets ineens een andere afmeting had of een andere kleur dat ik huiverig ben geworden om iets te kopen.
     Als je het aan de verkoper vraagt krijg je totaal andere antwoorden.
     Zo vind ik de silliconen omhulsels van kabeltjes ook niet fijn. Dat blijft bij mij aan mijn lijf plakken, zeker bij het sporten of fietsen naar mijn werk.
     Dus ik zou eigenlijk een kabel met een stoffen omhulsel met een iphone aansluiting (USBC) die ook beter klinkt dan de basis kabel.
     Voordat Yurbuds (met de beste pasvorm ooit) door JBL werd overgenomen waren deze met de perfecte kabel met een top geluid en ook redelijk betaalbaar.
     JBL heeft dit uiteraard verpest.

 22. Topspul zo te horen, ga deze ook bestellen (heb nu de zs10, das al heerlijk). Vraagje: bij mij vallen die doppen vaak vas de kabel af, heb jij daar een trucje noor? Het gebeurt ongeacht welke pins ik onder/bover of links/rechts plug.

    1. Oeps check even het type, het moet C type zijn! Kan je anders nog wel mailen naar de shop
     (ik had B type staan, inmiddels al veranderd)

      1. Hoi Aartjan, ik heb nog een vraagje: Wat is het verschil tussen de ZS10Pro met aluminium case en die met stainless steel case? Is dat alleen optisch of met namen een verschil krastbestendigheid of zijn er nog andere zaken waar dit invloed op heeft? In ieder geval erg bedankt voor je waardevolle review’s, ik kan niet wachten tot mijn Pro’s binnen zijn!
       Groetjes,
       Martijn

 23. zeker een hele fijne iem, stapje hoger weer als. de As06, maar ik moet zeggen blijf de tin audio t2 toch de beste budget iem vinden. Ook de moondrop Crescent is top iets meer bass als de t2

Geef een reactie