Je schoenen schoon en waterdicht met siliconen overschoenen

– Update: 13 oktober 2023 –

Nieuwste trend uit Korea: siliconen overschoenen. Je mooie witte sneakers hou je zo schoon en waterdicht, met deze hippe dingetjes. Best wel handig. Ik heb meestal van die lichte sportschoenen aan, en bij een beetje regen worden mijn voeten dan zeiknat – en stervenskoud. Op de fiets bijvoorbeeld. Komt niet meer goed, die dag… Met deze overschoenen is dat mooi opgelost, voor die paar euro.

Als je er de hele dag buiten op loopt gaat de onderkant wel snel stuk. Maar bij ander normaal gebruik kun je ze vaak hergebruiken. Goedkope en dure zijn zo’n beetje hetzelfde. De zool is meestal ietsje dikker en sterker dan de bovenkant, maar nog steeds dun, anders rekt het niet. Er zijn lage en hoge, in 3 maten S, M en L. Voor mijn reuzenvoetjes maatje 47 is L aan de kleine kant, maar het rekt, dus zelfs bij mij past het wel. Ze zijn er in zwart, geel, blauw, wit of roze en zo. Hier voor een paar euro.

Milieu-aspecten: dit is in ieder geval beter voor het milieu dan nieuwe regenlaarzen, of extra schoenen, of je schoenen vaak in wasmachine en wasdroger doen. Je kan ze ook hergebruiken. Siliconen breekt niet af tot schadelijke micro-plastics. En als ze kapot gaan gooi je ze bij het afval, toch?

regenschoenen overschoenen latex

Racefietsers en mountainbikers kennen het denk ik allemaal wel: daar zijn die overschoenen helemaal ingeburgerd. Zoals deze stevige, hogere en ook wat duurdere, hier op BOL.com:

overschoenen waterdicht racefiets mountainbike
Waterdichte overschoenen voor racefiets en mountainbike

Overschoenen waterdicht voor racefiets en mountainbike

Goedkopere voor racefietsers en mountainbikers staan hier op AliExpress:  waterdichte shoe covers

En de dikke warme met rits staan hier ook op AliExpress. Lijkt mij voor fietsers eigenlijk de beste, maar ik heb die nog niet getest:

Die goedkope dunne hier zijn dus ideaal om altijd in je tas of rugzak te hebben. Neemt geen ruimte in – en kan zomaar van pas komen. Ik heb er een paar verschillende getest en die waren allemaal goed, droog en warm en zo – behalve dat de zool kapot kan gaan, als je er de hele dag buiten op loopt. Het aantrekken gaat ook niet zo soepel als je denkt, maar is wel te doen, kijk maar:

Deze “siliconen overschoenen review” was niet gesponsord, ik heb er zelf maar weer een zootje gekocht. Voor die paar euro vind ik het wel handige dingen inderdaad. DANK U, LOVE U ALL EN TOT DE VOLGENDE!!

6 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Precies! Aartjan, het is altijd leuk en interessant om je blog over vernieuwende gadgets te lezen maar ik hoop echt dat je meer aandacht kan geven aan het milieuvervuilende of juist milieubesparende aspect van de spullen die je test en aanprijst. Het aanschaffen van spullen is het grootste milieuprobleem. Naar mijn mening nog veel groter dan het stikstof probleem waar nu alle aandacht naar uit gaat.
   Zou het niet mooi zijn wanneer je ook goede adviezen geeft hoe spullen te hergebruiken en/of te recyclen?

   1. Staat er nu bij: Over het milieu-aspect: dit is beter voor het milieu dan nieuwe regenlaarzen kopen, of een extra paar schoenen, of je schoenen altijd in de wasdroger doen. Afhankelijk van je gebruik kan je ze ook best vaak hergebruiken. Siliconen breekt niet af tot micro plastics, in tegenstelling tot plastics die ecosystemen vergiftigen.

    1. Siliconen ipv plastic zou iets beter kunnen zijn omdat het langer mee kan gaan en het, zoals je schrijft, niet tot microplastics vervalt.
     Maar, net als plastics, breken ze zo goed als niet op natuurlijke wijze af en wordt het zo goed als niet gerecycled.
     Het komt dus in het milieu terecht en wordt geconsumeerd door levende organismen.

     In de praktijk zal men niet veel langer met regenlaarzen doen, men koopt gewoon nieuwe laarzen. En hoeveel van die siliconen overschoenen heb je dan inmiddels gebruikt en weggegooid en zijn met een beetje pech in het milieu terecht gekomen?
     Schoenen in de wasdroger doen??? Meestal kan dat buiten en als het koud is kan dat voor de kachel. En de wasdroger fanaten zullen die siliconen overschoenen dan wel weer in de wasmachine en daarna in de droger gooien.

     Dit soort spullen zullen alleen maar een negatief effect op milieu hebben. Het beste is niet kopen.

     Aartjan, wel beide kanten belichten svp.

 1. Dit klinkt als een product wat we weer vaak in het milieu tegen gaan komen. Na een paar dagen / weken kapot en hup weg er mee, net als de mondkapjes van afgelopen jaren. Het is goedkoop dus zo weer een nieuw paar om de schoenen.

Geef een reactie