Repeat Prince review: de meest duurzame ANC Bluetooth koptelefoon

anc koptelefoon repeat prince review

– Update: 22 augustus 2024 –

Je wil een uitstekende draadloze koptelefoon, met ANC en alles, maar je wil wél dat hij duurzaam is. Repareerbaar en robuust. Alle onderdelen moeten te vervangen zijn. Optioneel met abonnement, zodat je elk onderdeel meteen gratis opgestuurd krijgt, mocht er iets kapot gaan. En dan Europees graag. Dat kan! Hier mijn Repeat Prince review. 

De Nederlandse Repeat Prince is de meest duurzame draadloze ANC koptelefoon die er is. Modulair, dus alle acht modules zijn makkelijk te vervangen en zelf te repareren. Ongeveer net zoals de Nederlandse Fairphone, de meest duurzame telefoon.

Je ontvangt ‘m ook in die acht losse onderdelen, in een kleine platte doos (die helaas net niet door de brievenbus kan). Je zet ‘m zelf simpel in elkaar. Daarna heb je een oersterke koptelefoon met een prachtig geluid, grote batterij, goede ANC + transparency en aptX. En dat alles van Nederlandse makelij.

Helemaal top dus! Uiteraard wel met een prijskaartje, maar nog steeds goedkoper dan Apple, Sony of Bose: de Repeat Prince kost hier namelijk €269 op BOL. Optioneel kan je er nog service-abonnementen bij nemen.

Geluidskwaliteit

Hij klinkt uitstekend en mooi neutraal – voor de verandering niet V-shape zoals veel andere merken en hij heeft dus ook een goed middengebied.

Helaas zit er geen custom EQ op, en ook geen app. De geluidskwaliteit is bedraad via een DAC of via aptX het best, maar aptX zit helaas niet op Apple of iPhones. Daar zit AAC op, en dat zit weer niet op deze Repeat. Dan valt hij terug op de SBC codec, en dat is toch minder. Minpuntje voor de ware audiofiel dus, al kan je ‘m ook altijd bedraad gebruiken, via een top-DAC. Dan maakt de codec niks uit, want die wordt alleen bij Bluetooth gebruikt.

Ik blijf verknocht aan de goedkope Anker Q30 voor de beste geluidskwaliteit, met custom EQ. Die is zelfs ook repareerbaar, want de earpads kun je voor €5 zelf vervangen. Dat slijt namelijk het meest, bij koptelefoons. Ook de batterij kan je vervangen, al is dat wel een klusje.

ANC kwaliteit

De ANC (van Qualcomm) is ook uitstekend, en maar net ietsje minder dan de beste noise cancelling van de nieuwste Sony’s en zo. Met een tik op de ANC-knop schakel je naar de transparency, oftewel Ambient, om je eigen stem tijdens het bellen te horen en om de omgeving te kunnen horen. Die stand werkt heel goed en die is bij andere merken vaak minder, behalve bij Apple en bij de goedkope QCY H3. De ANC is niet aanpasbaar of zo, maar dat hoef ik ook niet: gewoon AAN of UIT – prima.

Repeat Prince review – Design

Het design is heel functioneel: je ziet duidelijk dat hij modulair is. Dat kan je lelijk of juist mooi vinden ;). De pasvorm is uitstekend, al is het niet de allerlichtste die er is. De kussentjes zijn dikker en zwaarder dan andere: goed voor passieve demping, maar ook wel wat warm en zweterig.

Hij is niet opklapbaar, en je krijgt er ook geen draagtasje bij (die is wel los te koop). Wat Links of Rechts is kan je aan het REPEAT-logo op de hoofdband meteen zien. Er zitten vier knoppen op, met o.a. volume, stop/start, ANC/Ambient en power.

Het draagtasje kan je er los bijkopen. Oplaadkabel en audiokabel zit er wel bij.
repeat review anc koptelefoon
Design gaat richting lawaaidemper… Geel zou leuk zijn!! ;)

Microfoons? Wind? MultiPoint?

Er zit ook nog MultiPoint op, zodat je ‘m op twee devices tegelijk kan gebruiken. Vroeg of laat wil je dat toch, dus ik koop niks meer zonder MultiPoint. De batterij is goed voor 40 uur, en hij kan supersnelladen. Je kan ‘m niet draadloos gebruiken tijdens het opladen, maar in 5 minuten kan je weer uren verder.

Je kan ‘m bedraad gebruiken via de minijack-kabel. Daar zit een top-microfoon op (doe die kant in de koptelefoon). Dus als je veel moet bellen en vergaderen pak je die kabel. Hoor maar eens hoe waanzinnig goed die microfoon dan is:

Draadloos klinken microfoons altijd slecht (ook op de duurste van Apple of Sony). Zo klinkt dat draadloos op deze Repeat:

De ANC en de Ambient blijven ook werken als je ‘m bedraad gebruikt. Dat kunnen andere merken vaak niet. En als de batterij op is kan je ‘m ook gewoon nog met draad gebruiken. Ook een voordeel!

Op de fiets is er geen windfilter, maar daar heb ik dit artikel over.

Repeat Prince review – Voordelen

  • +Modulair, robuust en duurzaam en daarom UNIEK
  • +Top-microfoon op de kabel (draadloos bellen kan ook)
  • +Uitstekend neutraal geluid, met aptX
  • +Betaalbaar: goedkoper dan Apple / Sony / Bose
  • +USB-C snelladen en 40-uur-batterij
  • +MultiPoint
  • +ANC en Ambient blijven bedraad ook werken
  • +Als de batterij op is doet hij het ook nog via de kabel

Repeat Prince review – Nadelen

  • Op Apple / iPhone geen AAC maar SBC
  • Geen app of Custom EQ
  • Niet opvouwbaar
  • Geen windfilter

Deze Repeat Prince review was niet gesponsord. Ik mocht ‘m lenen, dank je Huib! Er staan betaallinks in om makkelijk te bestellen. Dat maakt voor de prijs niet uit en dan blijft de blog in leven – en reclamevrij. DANK U, LOVE U ALL & TOT DE VOLGENDE!

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Heb een abonnement gehad op exact dezelfde hoofdtelefoon, had toen een andere naam, ben het even kwijt….bluetooth was knudde en telefoneren een blamage, hopelijk hebben ze hun zaakjes nu wel op order, het concept was leuk destijds…..

  2. Dat ‘ie terugvalt op SBC is toch wel een bummer voor zo’n “audiofiele” koptelefoon.
    AAC zou hij toch op zijn minst moeten ondersteunen. En de toch net iets mindere ANC maakt volgens mij de Sony nog steeds de betere keuze.
    Mijn WH-1000XM4 bevalt dan ook nog steeds uitstekend!
    Laatst heb ik er nog nieuwe kussentjes op gezet. Voor een paar euro besteld bij AE. Past perfect en net zo zacht!

Geef een reactie