QCY H3 review: ANC koptelefoon met de beste transparency & latency

qcy h3 review anc koptelefoon - Photo copyright © 2024 AJ Bergshoeff AARTJAN.NL

– Update: 27 mei 2024 –

Deze QCY H3 is een nieuwe mega-populaire koptelefoon. Voor die €40 is dit inderdaad de beste goedkope draadloze koptelefoon met ANC. Hij excelleert zelfs echt op een paar punten, zoals de transparency en de latency. Hier mijn QCY H3 review.

QCY is een topmerk in het goedkope segment. Ze maakten altijd al opvallend goede draadloze oordopjes, zie deze reviews. En nu is hun gloednieuwe ANC-koptelefoon dus ook een enorme hit. Ik kocht de prachtige beige uitvoering hier voor €40 (ook in zwart of blauw) en ik zie inderdaad wel waarom dit een hit is.

Mooi ding

Ten eerste is het een mooi ding: design en bouwkwaliteit zijn uitstekend. De look & feel is helemaal zoals een duur premium merk. Prachtige kleur ook, dat lichte beige. Stevig, met goede pasvorm, opklapbaar, met dikke zachte protein leather pads. Helemaal top dus. Hij werd ook snel bezorgd, in een week.

QCY H3 review earpads photo copyright 2024 © aartjan bergshoeff AARTJAN.nl

QCY H3 review design photo copyright 2024 © aartjan bergshoeff AARTJAN.nl

QCY H3 review bouwkwaliteit photo copyright 2024 © aartjan bergshoeff

QCY H3 review design photo copyright 2024 © aartjan bergshoeff

ANC

De ANC (43dB) is prima en aanpasbaar via de app (IOS en Android). Op de sterkste stand is de ANC zelfs nog iets beter dan mijn favoriete koptelefoon, de Anker Q30 – die een stuk duurder is. En zelfs ook nog beter dan de eerste peperdure Bose ANC-koptelefoons van destijds. Maar weer niet zo goed als de nieuwste ANC van onder andere de Anker Q45, of de enorm veel duurdere Sony’s en Bose, of de Redmi Buds 5 Pro. Al scheelt het niet eens zo heel veel.

Ook de passieve demping is uitstekend, door de dikke zachte kussentjes. Hij heeft dan dus ook weinig sound leakage: mensen om je heen horen ‘m niet irritant hard.

QCY H3 review: de beste transparancy

Dze QCY H3 heeft zelfs de beste transparancy. Heel fijn als je veel belt, vergadert of ‘m in het verkeer gebruikt. Want je kan zo het geluid om je heen ook perfect horen: tik de ANC-knop, en kies “pass through”. Je hoort jezelf dan ook normaal. Tot nu had alleen Apple dat zo goed, en nu deze goedkope dus ook.

En de beste latency

Voor gamers is de latency belangrijk: dat is de vertraging in het geluid. Ook voor tv en film is dit belangrijk. Ik vind het zelf storend als er merkbare vertraging in het geluid zit. Maar met die Ultra Low Lantency heb je dat helemaal niet, en dat is inderdaad ook fijner films kijken. Op deze QCY H3 kan je dat simpel met dubbeltik aanzetten (Gaming Mode ON). De latency is dan ultralaag. Een groot pluspunt als je hier naar op zoek bent.

ANC koptelefoon met de beste transparency & latency photo copyright 2024 © aartjan bergshoeff AARTJAN.nl
Dubbelklik de knop voor Gaming Mode

Microfoons

Die zijn ook goed, voor Bluetooth. Hieronder een sample. Maar je kan altijd beter de microfoon van je laptop of telefoon gebruiken: die zijn altijd beter dan via Bluetooth. Dat geldt ook voor de duurste headsets.

Geluidskwaliteit, Custom EQ en Multipoint verbinding

De geluidskwaliteit is uitstekend voor die prijs. Met AAC, dus hij werkt ook op Apple. Het geluid is met Custom EQ aanpasbaar in de app. Ik doe er iets bas af, en iets hoog bij. Die EQ kan je bewaren, en die blijft het dan ook op andere apparaten doen – als ik ‘m op mijn MacBook gebruik bijvoorbeeld.

Maar ik vind de Anker Q30 wel mooier klinken, al is die is daar dan ook absurd goed in. Die is ook ietsje lichter maar wel weer duurder.

Hij heeft ook Multipoint: hij kan op twee apparaten tegelijk verbonden blijven. En de Bluetooth verbinding is goed en stabiel, en reikt ook ver.

De app: controls instellen en zo

Fijn dat er een app is (IOS en Android), voor allerlei instellingen zoals de ANC, de custom EQ en de controls. Dan kan je zelf instellen wat er gebeurt bij klik, dubbelklik, drie of vier keer klik en zo. De app is wel slecht vormgegeven, maar het werkt allemaal wel. Je kan daar ook de firmware bijwerken. De prompts (dat zijn de nauwelijks verstaanbare Chinees-Engelse stemmetjes in je koptelefoon) zijn heel irritant vind ik, maar die kan je gelukkig in de app ook zachter zetten.

Batterij

De batterij is goed voor wel 60 uur dus dat is top. Je krijgt er een laadkabel bij (USB-C) en een 3,5m mini-jack kabel om ‘m ook bedraad te kunnen gebruiken. De Bluetooth is 5.4 dus dat is ook de allernieuwste.

ANC koptelefoon met de beste transparency & latency photo copyright 2024 © aartjan bergshoeff

 • QCY H3 review – conclusie

  Dit  is de beste goedkope ANC koptelefoon tot €40, en terecht een hit. Met goed geluid, AAC, echte Multipoint, custom EQ en instelbare controls. En het zijn vooral de transparency en de latency die uitzonderlijk goed zijn. Dus zeer geschikt voor film en tv, om mee te gamen en om mee te bellen en te vergaderen. Hij staat hier voor €40 op AliExpress (nog niet op Amazon of BOL).

Deze QCY H3 review was niet gesponsord. Er staan betaallinks in om makkelijk te bestellen maar dat maakt voor de prijs niet uit. Dan verdien ik wat bij en blijft de blog in leven – en RECLAMEVRIJ!

THANK U, LOVE U ALL & C U NEXT TIME!

18 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Inmiddels is de H3 ook hier aangekomen voor de gamer in huis. Zelf heb ik het Fresh and Rebel anc koptelefoontje van de Action waar ik al tevreden over was, maar de H3 is echt een heel verschil. Weg tevreden gevoel over mijn eigen koptelefoon!
  Het enige nadeel vind ik dat hij vrij zwaar is, ik voel ‘m echt wel op mijn hoofd hangen. Weet iemand of er vergelijkbare, maar lichtere koptelefoons zijn?

 2. Ik heb de blauwe variant besteld bij Ali voor €43,53 (nu €47,99) inclusief verzendkosten en BTW.
  Het is werkelijk een hele fijne en mooie koptelefoon, perfect geluid en een waanzinnige ANC. Écht een heel goede kwaliteit. Bestelling heeft er 17 dagen over gedaan en kwam heel goed verpakt aan.
  Deze koptelefoon vervangt mijn Bluedio T7+: die kon niet goed de bluetooth verbinding met met Samsung aan (jankend geluid). Deze kan, als het moet, óók bedraad werken.
  Een absolute aanrader voor een hele zachte prijs!

 3. ik gebruik al een tijdje de Anker Q30 en ik ben er bijzonder happy mee want als ik op mijn zitmaaier stap zet ik de Q30 op en het gebrom van de zitmaaier wordt een klein gespin van een katje. Eén vraagje: Is de ANC op deze beter of zo goed dat het zinvol is hem te kopen?

  1. Deze heeft net een iets betere ANC nog. Maar de Q45 is nog weer beter qua ANC, en de Redmi Buds 5 Pro is ook een aanrader: die kunnen zelfs onder de Q30 en dan heb je vierdubbele demping: 2x passief en 2x actief. Werkt echt.

   1. Ok, ik heb vandaag de Buds 5 Pro besteld via jouw link. Eén ding is mij niet duidelijk: Als ik deze ga dragen onder de Q30 hoe kan ik dan telefoneren? Die buds zitten toch onder de Q30 dan kan ik de microfoon toch niet gebruiken?

  2. Gebruik de Q30 tijdens mijn bouwwerkzaamheden. Zet podcast noagenda, VforValentine en waanzinbar op en ben een dag onder de pannen. Was aanbieding.

 4. Ik lees met plezier je blog en volg regelmatig je advies, bedankt. Heb je wel eens naar betaalbare studio / referentie koptelefoons gekeken? Lijkt me interessant.

Geef een reactie