QCY H3 review: ANC koptelefoon met de beste transparency & latency

qcy h3 review anc koptelefoon - Photo copyright © 2024 AJ Bergshoeff AARTJAN.NL

– Update: 23 maart 2024 –

Deze QCY H3 is een nieuwe mega-populaire koptelefoon. Voor die €40 is dit inderdaad de beste goedkope draadloze koptelefoon met ANC onder de €50. Hij excelleert zelfs op een paar punten, zoals de transparency en de latency. Hier mijn QCY H3 review.

QCY is een topmerk in het goedkope segment. Ze maakten altijd al opvallend goede draadloze oordopjes, zie deze reviews. En nu is hun gloednieuwe ANC-koptelefoon dus ook een enorme hit. Ik kocht de prachtige beige uitvoering hier voor €40 (ook in zwart of blauw) en ik zie inderdaad wel waarom dit een hit is.

Mooi ding

Ten eerste is het een mooi ding: design en bouwkwaliteit zijn uitstekend. De look & feel is helemaal zoals een duur premium merk. Prachtige kleur ook, dat lichte beige. Stevig, met goede pasvorm, opklapbaar, met dikke zachte protein leather pads. Helemaal top dus. Hij werd snel bezorgd, in een week.

QCY H3 review earpads photo copyright 2024 © aartjan bergshoeff AARTJAN.nl

QCY H3 review design photo copyright 2024 © aartjan bergshoeff AARTJAN.nl

QCY H3 review bouwkwaliteit photo copyright 2024 © aartjan bergshoeff

QCY H3 review design photo copyright 2024 © aartjan bergshoeff

ANC

De ANC (43dB) is prima en op allerlei punten aanpasbaar via de app (IOS en Android). Op de sterkste stand is de ANC zelfs nog iets beter dan mijn favoriete koptelefoon, de Anker Q30 – die een stuk duurder is. En ook nog beter dan de eerste peperdure Bose ANC-koptelefoons van destijds. Maar weer niet zo goed als de nieuwste ANC van onder andere de Anker Q45, nieuwe Sony’s en Bose, of de Redmi Buds 5 Pro.

Ook de passieve demping is uitstekend, door de dikke zachte kussentjes. Hij heeft dus weinig sound leakage.

QCY H3 review: de beste transparancy

Dze QCY H3 heeft twee troeven: ten eerste de transparancy. Die is echt heel erg goed. Dus je kan anderen perfect verstaan om je heen: tik de ANC-knop, en kies “pass through”. Je hoort jezelf dan ook helemaal normaal. Heel fijn als je veel belt of vergadert. Tot nu had alleen Apple dat zo goed. Nu deze goedkope dus ook.

En de beste latency

Voor gamers is de latency belangrijk: dat is de vertraging in het geluid. Ook voor tv en film is dit belangrijk. Ik vind het zelf storend als er merkbare vertraging in het geluid zit. Maar met die Ultra Low Lantency heb je dat helemaal niet, en dat is inderdaad veel fijner films kijken. Op deze QCY H3 kan je dat simpel met dubbeltik aanzetten (Gaming Mode ON). De latency is dan vrijwel nul, en dat is best uniek. Een groot pluspunt als je hier naar op zoek bent.

ANC koptelefoon met de beste transparency & latency photo copyright 2024 © aartjan bergshoeff AARTJAN.nl
Dubbelklik de knop voor Gaming Mode

Microfoons

Die zijn ook goed, voor Bluetooth. Hieronder een sample. Maar je kan altijd beter de microfoon van je laptop of telefoon gebruiken: die zijn altijd beter dan die via Bluetooth. Dat geldt ook voor de duurste headsets.

Geluidskwaliteit, Custom EQ en Multipoint

De geluidskwaliteit is best okee, zeker voor die prijs. Met AAC, dus hij werkt ook op Apple. Het geluid is met Custom EQ aanpasbaar in de app. Ik pak de standaard setting, en daar doe ik dan iets bas af, en iets hoog erbij. Die EQ kan je bewaren, en die blijft het dan ook op andere apparaten doen – op mijn MacBook bijvoorbeeld. Hij heeft namelijk ook Multipoint: hij kan op twee apparaten tegelijk verbonden blijven.

Maar ik vind de Anker Q30 wel mooier klinken, al is die is daar dan ook absurd goed in. En die is ook een stuk duurder.

De app: controls instellen en zo

Fijn dat er een app is (IOS en Android), voor allerlei instellingen zoals de ANC, de custom EQ en de controls. Dan kan je zelf instellen wat er gebeurt bij klik, dubbelklik, drie of vier keer klik en zo. De app is best wel slecht vormgegeven, maar het werkt allemaal wel. Je kan daar ook de firmware bijwerken. De prompts (dat zijn de nauwelijks verstaanbare Chinees-Engelse stemmetjes in je koptelefoon) zijn heel irritant vind ik, maar die kan je gelukkig in de app ook zachter zetten.

Batterij

De batterij is goed voor wel 60 uur dus dat is top. Je krijgt er een laadkabel bij (USB-C) en een 3,5m mini-jack kabel om ‘m ook bedraad te kunnen gebruiken. De Bluetooth is 5.4 dus dat is ook de allernieuwste.

ANC koptelefoon met de beste transparency & latency photo copyright 2024 © aartjan bergshoeff

 • QCY H3 review – conclusie

  Dit  is de beste goedkope ANC koptelefoon tot €40, en terecht een hit. Met goed geluid, AAC, echte Multipoint, custom EQ en instelbare controls. En het zijn vooral de transparency en de latency die uitzonderlijk goed zijn. Dus zeer geschikt voor film en tv, om mee te gamen en om mee te bellen en te vergaderen. Hij staat hier voor €40 op AliExpress (nog niet op Amazon of BOL).

Deze QCY H3 review was niet gesponsord. Er staan betaallinks in om makkelijk te bestellen maar dat maakt voor de prijs niet uit. Dan verdien ik wat bij en blijft de blog in leven – en RECLAMEVRIJ!

THANK U, LOVE U ALL & C U NEXT TIME!

15 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. ik gebruik al een tijdje de Anker Q30 en ik ben er bijzonder happy mee want als ik op mijn zitmaaier stap zet ik de Q30 op en het gebrom van de zitmaaier wordt een klein gespin van een katje. Eén vraagje: Is de ANC op deze beter of zo goed dat het zinvol is hem te kopen?

  1. Deze heeft net een iets betere ANC nog. Maar de Q45 is nog weer beter qua ANC, en de Redmi Buds 5 Pro is ook een aanrader: die kunnen zelfs onder de Q30 en dan heb je vierdubbele demping: 2x passief en 2x actief. Werkt echt.

   1. Ok, ik heb vandaag de Buds 5 Pro besteld via jouw link. Eén ding is mij niet duidelijk: Als ik deze ga dragen onder de Q30 hoe kan ik dan telefoneren? Die buds zitten toch onder de Q30 dan kan ik de microfoon toch niet gebruiken?

  2. Gebruik de Q30 tijdens mijn bouwwerkzaamheden. Zet podcast noagenda, VforValentine en waanzinbar op en ben een dag onder de pannen. Was aanbieding.

 2. Ik lees met plezier je blog en volg regelmatig je advies, bedankt. Heb je wel eens naar betaalbare studio / referentie koptelefoons gekeken? Lijkt me interessant.

Geef een reactie