Windgeruis in je oordopjes? Neem deze geniale windfilters

windgeruis windfilter oordopjes

– Update: 21 maart 2021 –

Veel mensen hebben last van windgeruis in hun oordopjes. Tijdens wandelen, hardlopen of fietsen. Ben je heerlijk buiten aan het genieten, van prachtige muziek in je oortjes – verpest de wind het alsnog! Wat een herrie. Hier de oplossing, voor een paar euro.

Een hoofdband namelijk. Zoals deze. Of deze oorwarmer. Die klemt om je hoofd, en zit onderaan in je nek. Je kan ‘m verbuigen. Dun, klein, lichtgewicht. Je oordopjes zitten er gewoon onder: dan heb je perfect geluid, zonder ellendig windgeruis.

oorwarmer goedkoop noise cancelling fiets windgeruis

Het werkt perfect, met alle oordopjes. Met Apple AirPods, met de gewone oude earpods, en zelfs met de nieuwe dure AirPods Pro. Die hebben wel een windfilter, maar dan alleen voor de microfoon. En dus hoor je nog steeds takkeherrie van de wind, ook in die dure oortjes. Zelfs met alle dure ANC-oortjes van 300 euro. En zelfs met een B&W PX7 van 400 euro kan je niet fietsen – vanwege het windgeruis. Want de ANC werkt averechts in de wind. Geeft alleen maar EXTRA herrie dan. Die ANC moet je dus uitzetten, op de fiets.

Voor die paar euro heb je het perfecte windfilter voor je oordopjes. Eindelijk rust!

Zo’n oorwarmer is hier te koop op AliExpress, in allerlei kleuren, met gratis verzendkosten. Bezorgd in iets van 14 dagen. Het materiaal is pluche. Kan ook in Nederland op BOL.com rond de € 7,-

Kan ook in topkwaliteit, dikker en mooier, ook voor weinig:

Een hoofdband kan natuurlijk ook, zoals deze hieronder, met grotere oorstukken die riant over je oren vallen (anders werkt het nog niet):

Kan ook in Nederland, op BOL.com, voor 7 euro:

Of zo’n ander soort dunnere elastische sport-hoofdband, ook goedkoop, maar werkt tegen windgeluid minder goed dan die dikke wollige:

windgeruis windfilter oordopjes

Of dit, want hoe wolliger en pluiziger, hoe beter het de wind dempt:

Zie ook de beste goedkope oordopjes. Als het iets duurder mag heb je helemaal topkwaliteit oordopjes, zoals de TRN V90s, of de Qoa Vesper, of als j.e van helder hoog houdt deze Shuoer Tape.

Zo’n simpele oorwarmer of hoofdband werkt echt goed tegen windgeruis op de fiets. Hoe dikker hoe beter, met oorflap is ook beter. Een gewone muts die riant over je oren kan kan ook. En je oortjes zitten soms zelfs beter, want die worden zo ook op hun plek gehouden.

7 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ja! Die windherrie werd na drie maanden fietsen in een ver land me te veel. Uiteindelijk heb ik iets zelf geknutseld door een lokale teddybeer te slachtofferen, de pluche huid van dat beest over mijn bandje van mijn helm te naaien, ter hoogte van mijn oor. En boem, weg herrie.

  De hoofdband ziet er een beetje vrouwelijk uit en een muts doet al bijna hetzelfde. Alternatief is je bakkebaard enorm laten groeien en er een permanent in laten krullen.

  Ben nog op zoek naar in bescheiden, onopvallende variant voor in de zomer. Misschien iets op zonnebril klippen.

   1. ja ik vind het ook allemaal een beetje te vrouwelijk… in de winter gewoon een muts op, in combinatie met boneconducting oortjes zoals de Z8 (spijtig genoeg niet zo’n goede batterij bij de mijne) werkt zeer aangenaam.
    Een goeie kap van een jas werkt ook maar die moet je weer afzetten om de straat veilig over te kunnen.

    Heeft iemand een goed alternatief voor in de zomer? Iets dat liefst niet te warm is en dat niet te gek staat als het niet regent…

Geef een reactie