Windgeruis in je oordopjes? Neem oorwarmers!

windgeruis windfilter oordopjes

– Update: 17 maart 2023 –

Soms heb je last van windgeruis in je oordopjes. Tijdens wandelen, hardlopen of fietsen. Wat een herrie. Hier de oplossing, voor maar een paar euro.

Een hoofdband zoals deze namelijk, of van die oorwarmers. Je oordopjes zitten er gewoon onder: dan heb je perfect geluid, zonder ellendig windgeruis. Het werkt echt! Getest en goed bevonden:

oorwarmer goedkoop noise cancelling fiets windgeruis

Het werkt met alle oordopjes. Met Apple AirPods, met de oude bedrade apple oortjes , zelfs met de dure AirPods Pro. Die laatste hebben wel een windfilter, maar dan alleen voor de microfoon. En dus hoor je nog steeds takkeherrie van de wind, ook met die superdure oortjes. Zelfs met alle dure ANC-oortjes van 300 euro. En zelfs met een B&W PX7 van 400 euro kan je niet fietsen – vanwege het windgeruis.

De 7Hz Zero of de Moondrop Chu of de TRN V90s zijn de platste en kleinste in ear oordopjes, met het minste windgeruis. Een koptelefoon geeft meer windgeruis.

Het beste windfilter heeft de Redmi Buds 4 Pro: dat werkt eindelijk een keer echt goed. Maar iets eroverheen is toch nog beter.

Verder kan je ook een Bone Conducting Headset doen: die laat je oren helemaal vrij en dus is er geen extra windgeruis.

Voor die paar euro heb je het perfecte windfilter voor je oordopjes. Eindelijk rust! Hier te koop op AliExpress. Het materiaal is pluche.

Kan ook in Nederland op BOL.com rond de € 7,-. Kan ook dikker en mooier, ook voor weinig:

Of deze fashion design Barts Monique oorwarmer op BOL.com:

oorwarmer

Of deze dikke oorwarmers:

Een dunnere hoofdband kan ook, zoals deze hieronder, met grotere oorstukken die over je oren vallen:

Kan ook in Nederland, op BOL.com, voor 7 euro:

Of deze op BOL.com:

Zo’n dunnere elastische sport-hoofdband werkt iets minder goed dan die met pluizige of wollige stof:

windgeruis windfilter oordopjes

Hoe wolliger en pluiziger, hoe beter:

Bij microfoons doe je er buiten een DEADCAT op. Een dooie kat, ja! Een harige pluizige bol. Dat is in de wind veel beter dan een gewone “plop-kap”:

deadcat tegen windgeruis

Zo’n deadcat zou ook perfect zijn over je oordopjes… Leuk gezicht, al die mensen met  plukjes haar uit hun oren!

Zie ook de beste goedkope oordopjes:  de TRN V90S en de Moondrop Chu en ook de 7Hz Zero zijn de beste kleinste en platste oordopjes. Mogelijk zijn die beter op de fiets, door het minste windgeruis.

7 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ja! Die windherrie werd na drie maanden fietsen in een ver land me te veel. Uiteindelijk heb ik iets zelf geknutseld door een lokale teddybeer te slachtofferen, de pluche huid van dat beest over mijn bandje van mijn helm te naaien, ter hoogte van mijn oor. En boem, weg herrie.

  De hoofdband ziet er een beetje vrouwelijk uit en een muts doet al bijna hetzelfde. Alternatief is je bakkebaard enorm laten groeien en er een permanent in laten krullen.

  Ben nog op zoek naar in bescheiden, onopvallende variant voor in de zomer. Misschien iets op zonnebril klippen.

   1. ja ik vind het ook allemaal een beetje te vrouwelijk… in de winter gewoon een muts op, in combinatie met boneconducting oortjes zoals de Z8 (spijtig genoeg niet zo’n goede batterij bij de mijne) werkt zeer aangenaam.
    Een goeie kap van een jas werkt ook maar die moet je weer afzetten om de straat veilig over te kunnen.

    Heeft iemand een goed alternatief voor in de zomer? Iets dat liefst niet te warm is en dat niet te gek staat als het niet regent…

Geef een reactie