Windgeruis in je oordopjes?

windgeruis windfilter oordopjes

– Update: 22 juli 2023 –

Last van windgeruis in je oordopjes? Bij het hardlopen of fietsen? Wat een herrie zeg. Hier allerlei oplossingen, vanaf een paar euro.

Een hoofdband zoals deze, of van die oorwarmers. Met je oordopjes er gewoon onder: dan heb je perfect geluid, zonder ellendig windgeruis. Het werkt echt! Getest en goed bevonden:

oorwarmer goedkoop noise cancelling fiets windgeruis

Het werkt met alle oordopjes. Ook met Apple AirPods, of met de oude Apple oortjes, zelfs met AirPods Pro. Die hebben wel een windfilter, maar die is niet best. En dus hoor je nog steeds takkeherrie van de wind, ook met die superdure oortjes. Zelfs met dure ANC-oortjes van 300 euro. En zelfs met een B&W PX7 van 400 euro kan je niet fietsen vanwege het windgeruis.

Behalve de 1More EVO en de Redmi Buds 4 Pro: die hebben eindelijk wel echt goede windfilters.

De 7Hz Zero of de Moondrop Chu of de TRN V90s zijn de platste en kleinste in ear oordopjes, en dat geeft ook het minste windgeruis.

Je kan ook een Bone Conducting Headset doen: die laten je oren helemaal vrij en dan is er geen windgeruis.

Of neem zo’n fashion design oorwarmer op BOL.com:

oorwarmer

Of deze dikke oorwarmers:

Een dunnere hoofdband kan ook, zoals deze hieronder, met grotere oorstukken die over je oren vallen:

Kan ook in Nederland, op BOL.com:

Of deze op BOL.com:

Zo’n dunne sport-hoofdband dempt iets minder goed dan die pluizige wollige:

windgeruis windfilter oordopjes

Hoe wolliger en pluiziger, hoe beter:

Bij microfoons doe je er buiten een DEADCAT op. Een dooie kat, ja! Een harige pluizige bol. Dat is in de wind veel beter dan een gewone “plop-kap”:

deadcat tegen windgeruis

Zo’n deadcat zou ook perfect zijn over je oordopjes… Leuk gezicht, al die mensen met  plukjes haar uit hun oren!

En verder kan je ook nog Bone Conducting oortjes nemen. Die zitten niet op je oren, maar vlakbij je oren, op je kaakbeen. Komt uit het leger. Werkt ook goed, en heeft nog een ander groot voordeel: het laat je oren dus volledig vrij, dus je hoort alles om je heen ook goed (als je ‘m niet hard zet).

10 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. capuchon werkt ook goed. In de zomer kan je een licht gewicht jasje gebruiken zodat je niet die vrouwelijke band op hoeft.

 2. Is bone conduction een goede oplossing voor windgeruis?
  Ik fiets dagelijks naar mn werk en luister graag podcasts. Ik ben altijd blij in de winter want met wintermuts op heb ik dan geen last van windgeruis. Nu nog een goede oplossing voor de zomer …dit misschien? https://www.bol.com/nl/nl/p/philips-taa6606-draadloze-open-ear-sporthoofdtelefoon-met-bone-conduction-zwart/9300000042726223/?Referrer=ADVNLPPcef6d90080734ce20065bba51d680040749&utm_source=40749&utm_medium=Affiliates&utm_campaign=CPS&utm_content=txl

 3. Ja! Die windherrie werd na drie maanden fietsen in een ver land me te veel. Uiteindelijk heb ik iets zelf geknutseld door een lokale teddybeer te slachtofferen, de pluche huid van dat beest over mijn bandje van mijn helm te naaien, ter hoogte van mijn oor. En boem, weg herrie.

  De hoofdband ziet er een beetje vrouwelijk uit en een muts doet al bijna hetzelfde. Alternatief is je bakkebaard enorm laten groeien en er een permanent in laten krullen.

  Ben nog op zoek naar in bescheiden, onopvallende variant voor in de zomer. Misschien iets op zonnebril klippen.

   1. ja ik vind het ook allemaal een beetje te vrouwelijk… in de winter gewoon een muts op, in combinatie met boneconducting oortjes zoals de Z8 (spijtig genoeg niet zo’n goede batterij bij de mijne) werkt zeer aangenaam.
    Een goeie kap van een jas werkt ook maar die moet je weer afzetten om de straat veilig over te kunnen.

    Heeft iemand een goed alternatief voor in de zomer? Iets dat liefst niet te warm is en dat niet te gek staat als het niet regent…

Geef een reactie