Review hoofdtelefoon Philips Fidelio X1: topgeluid

– Update: 29 maart 2022 –

De Philips Fidelio X1 klinkt werkelijk schitterend. Veel mooier nog dan sommige nog duurdere Sennheisers, zie ook andere reviews hier. Het best klinkende systeem is dus het Open Over Ear systeem. Dat dempt het buitengeluid niet, maar klinkt daarom ook heel open en ruimtelijk. Best prijzig: adviesprijs 300,-, maar af en toe ook wel goedkoper te vinden. Dit is zo’n beetje de allerbeste koptelefoon wat mij betreft. Hij kreeg ook overal top-reviews.

Hij is ook prachtig afgewerkt. Maar dat leer en metaal maken ‘m wel te zwaar. Hij zit best okee, met dat velours en dat open systeem. Maar toch iets te zwaar en te zweterig. Dat velours had eigenlijk beter met protein leather memory foam pads gekund.

Die dikke superlange kabel is ook niet handig, met die grote jack-stekker. Wie heeft er nou nog grote jack? Er zit een verloopje bij, maar alsjeblieft, nu heb je een enorme klont stekkers, lelijk, onhandig, gaat een keer kapot. Het snoer is vervangbaar, dus ik heb er meteen een dunner en korter mini-jack snoer opgezet.

Verder is hij niet portable of opvouwbaar. Is ook niet de bedoeling. Toch jammer, want je had dit topding misschien ook draaibaar en superlichtgewicht uit kunnen voeren, met minder staal en leer. Ideetje voor de X3 Ultralight misschien, beste Philips designert? Kan zelfs goedkoper! Met een dunner en korter mini-jack-kabeltje, het liefst dan meteen met microfoon en snoerbediening… Nou? Wat dacht je???

Eindoordeel

De Philips Fidelio X1 heeft werkelijk topgeluid, en is ook nog net betaalbaar als je ‘m onder de 200,- kan vinden. Qua comfort is hij wel iets te zwaar en te zweterig, door dat velours, staal en leer. En je moet er zelf nog een dun kort mini-jack-snoertje bij doen.

Bijlage: EQ-stand

Ik doe er deze EQ-stand op, want ook al klinkt hij schitterend, open en ruimtelijk, ik vind er nog wel iets teveel 4K in zitten – en nog zo wat details. En dan klinkt hij werkelijk fantastisch mooi: dan is dit gewoon de beste koptelefoon die er is.

philips fidelio x1 review

 

Geef een reactie