Review hoofdtelefoon Philips Fidelio X1/00: topgeluid

– Update: 6 oktober 2020 –

De Philips Fidelio X1 klinkt werkelijk schitterend. Veel en veel mooier dan een duurdere Sennheiser, zie een vorige review. Het best klinkende systeem is het Open Over The Ear systeem, kom ik nu achter. Dempt het buitengeluid niet, maar klinkt veel ruimtelijker. Best wel prijzig, adviesprijs 300,-, maar bij de ING 160,- met wat suffe rentepunten (af en toe doen die ING-boeven wel wat goeds). Hij krijgt niet voor niks overal top reviews.

Het ding is – zoals men pleegt te zeggen – prachtig afgewerkt. Boeie! Dat leer en metaal maakt ‘m veel te zwaar. Hij zit verder wel lekker, met dat velours en dat open systeem. Maar toch net iets te zwaar en te zweterig.

Die dikke superlange kabel is niet zo handig, met die grote jack-stekker. Wie heeft er nou nog grote jack? Er zit een verloopje bij, maar alsjeblieft, nu heb je een enorme klont stekkers, lelijk, onhandig, gaat een keer kapot. Het snoer is vervangbaar, dat is top. Dus ik heb er meteen een dunner en korter mini-jack snoer ingeplugd.

Verder is-ie niet portable of opvouwbaar. Is ook niet de bedoeling. Toch jammer, want je had dit topding misschien ook draaibaar en superlichtgewicht uit kunnen voeren, met minder ijzer en minder leer. Ideetje voor de X3 Ultralight misschien, beste Philips designert? Doe er dan meteen een exra kabeltje (dun, kort en mini-jack) met microfoon en snoerbediening bij, wat kost dat nou?

Eindoordeel

De Philips Fidelio X1 heeft topgeluid, en is nog net betaalbaar als je ‘m onder de 200,- kan krijgen. Qua comfort is-ie ietsje te zwaar en te zweterig. En je moet er zelf een dunner en korter mini-jack-snoertje inpluggen.

 

Geef een reactie