Stop Linkedin spam

– Update: 4 oktober 2018 –

Ook zo’n last van spam opeens? Ik werd enorm gespamd op m’n email-adres dat ik voor Linkedin gebruik. Wat blijkt? Daar staan twee knoppen verkeerd. Dat is waarschijnlijk bij meer mensen zo! Check maar eens… Zo stop je Linkedin Spam:

In Linkedin > Account Settings > Privacy & Settings, klik ‘Manage’:

linkedin settings dropdown stop linkedin spam

Klik Communications

stop linkedin spam

Klik LinkedIn Messages:

linked in messages stop linkedin spam

‘Partner InMail’ > Klik ‘Change’:

change linkedin partner inmail setting stop linkedin spam

Zet ze allebei UIT

how to turn off promotional messages linkedin linked in stop linkedin spam

Op dezelfde manier kwam ik erachter dat je op je officiële Adobe-adres ook zo verschrikkelijk gespamd werd. Maar Adobe heeft dat knopje niet! Die adressen waren dus gehackt. Of verkocht, dat weet je nooit… Wel heel erg slecht van Adobe!

Verder heb ik het vermoeden dat de Linkedin-adressen ook verkocht of gehackt zijn. De oplossing is dan om je adres bij Linkedin te veranderen, en dat vorige adres in je Mailprogramma te blokkeren (via Regels of Rules, in de voorkeuren van Mail). Dan moet dat eerste adres wel een uniek adres zijn. Ik gebruik daarom altijd unieke adressen die ik uit kan zetten zoals linkedin1@mijnnaam.nl

Het vorige adres in LinkedIn kan je deleten als je een nieuw  nieuw email-adres opgeeft, dat hebt geverifieerd en die als “primary” hebt ingesteld.

Als je bij Linkedin je gewone emailadres gebruikt, dan kan je niet zien welke spam van Linkedin afkomstig is. Als je een uniek emailadres gebruikt kan dat wel.

Linkedin spam op meerdere emailadressen!

In mijn Account Settings van Linkedin stonden overigens meerdere email-adressen, wel zes. Geen idee hoe ze daar aankomen, maar die kun je beter allemaal deleten natuurlijk! Hoe eerder hoe beter, bij mij was het dus al te laat. Die adressen zijn al gelekt – dan is er niks meer aan te doen, behalve uitzetten via Rules in je mail-programma.

Met dank aan theinternetpatrol.com

 

5 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Top! Had vandaag ineens ook allemaal spam die nadrukkelijk in relatie kon worden gebracht tot mijn profiel op Linkedin. Hoop met jouw tips de ‘schade’ te kunnen beperken tot enkele spamberichten.

 2. Top! Dank je wel voor dit artikel!! (ik heb al tijden last van adobe-spam idd)
  Maar nu de laatste weken enorm van LinkedIn..!
  Vandaar mijn search (and found! Thanks!)

 3. Dank voor de tip over hoe je dit kunt aanpassen bij linkedin. Ik heb ook die aparte adressen per website/webshop, dus de spams op mijn linkedin en adobe e-mailadressen waren me ook al opgevallen.

  Als het unieke e-mailadres dat ik voor een website/webshop gebruik, (soms zelfs jaren later) misbruikt wordt, confronteer ik ze vaak en waarschuw ik andere (potentiële) bezoekers/klanten via bijvoorbeeld trustpilot.

  Verbazend trouwens hoeveel bedrijven nog doodleuk ontkennen dat ze persoonlijke data hebben gelekt of zelfs verkocht. Zelfs als het unieke e-mailadres inclusief extensie is.

Geef een reactie