Hou je auto koel met folie, raamhoes of zonnescherm

auto zonnescherm

– Update: 13 oktober 2023 –

Een goed werkende airco in de auto is van levensbelang. Maar vaak staat je auto ook geparkeerd in de volle zon. Dan is een zonnescherm handig, of UV-folie, of een raamhoes / deurhoes, als zonwering. Van die dingen. Rijdend ook handig (nou ja – niet op de voorruit dan ;). Hier de beste nieuwe. Er is nu ook elektrisch dimbare folie.

Hoe je de airco van je auto kan onderhouden staat hier op de ANWB wel. Om kort te gaan: laat die airco regelmatig nakijken, en gebruik ‘m ook af en toe in de winter. In de hitte eerst even de ramen open, daarna de ramen dicht met de Recirculatie-knop aan, en af en toe wat verse lucht. En de laatste vijf minuten juist uit, zodat de airco van binnen kan drogen.

Maar er zijn ook allerlei nieuwe auto zonneschermen en zonweringen:

Zonne-bescherming in de auto: van UV-folie tot auto zonnescherm, gaas of deurhoesjes

Je kan ruiten beplakken met zonwerende UV-folie. Net als in je huis eigenlijk, want daar kun je dit soort folie ook op de ramen doen voor een veel koeler huis (tenzij je al HR++ glas hebt).

auto zonnescherm en zonwering UV folie

Als je parkeert in de zon kan je de voorruit van binnen afschermen met zo’n zonnescherm. Dit paraplumodel is dan handig, want dat gaat sneller dan andere en blijft ook beter zitten. De zijkanten zijn uitschuifbaar zodat het altijd perfect in de breedte past. De zonnekleppen kunnen eventueel naar beneden om ‘m nog meer te klemmen. Ik heb er zelf ook eentje en die bevalt goed:

auto zonnescherm en zonwering UV folie

auto zonnescherm en zonwering UV folie

auto zonnescherm paraplu umbrella voorruit

Staat ook hier op BOL.com.

Bij de zijruiten kan je deze gaas-hoesjes om de deuren doen. Ideaal bij de achterramen, want ze gaan over de hele deur heen, dus de raampjes kunnen ook gewoon nog open. Het is dun en het rekt dus het past altijd en je kan er gewoon doorheen kijken. En het houdt ook insecten buiten. Ik heb die zelf inmiddels ook en die zijn ook al zo prima.
Op BOL.com staan ze ook.

raamhoes deurhoes zonwering UV

raamhoes deurhoes zonwering UV

Elektrisch dimbare folie

Er is ook elektrisch dimbare folie die je met een druk op de knop doorzichtig kan maken. Wordt ook vaak gebruikt als douchegordijn, of bij vergaderruimtes. Je kan het gewoon op maat snijden.

 

Dit artikel over auto-zonneschermen was niet gesponsord. Er staan wel betaallinks in. Maakt voor de prijs niet uit. Ik kan dan wat bijverdienen en dan blijft de blog in leven. THANK U, LoVe U all & CU NeXt tiMe!

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie