Blackmagic Pocket 4K accessoires review

blackmagic pocket 4K accessoires review

– Update: 13 juni 2022 –

Een van de beste nieuwe voordelige (film)camera’s, en ook de populairste, is de Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K van rond de 1500 euro (voor de body, zonder lens). Deze is zelfs geschikt voor “echte cinema”. Meestal overal uitverkocht. Mijn dochter draaide er een film mee in IJsland. Ze vond er uiteindelijk eentje in Praag. Deze blog gaat over goedkope accessoires, vaak van AliExpress. Maar zijn die wel goed? Hierbij haar verslag:

Deze Viewflex VF-M10 Video Recording microfoon (33,-) – Goeie goedkope microfoon, zit een draadje bij om hem in je iPhone te steken en een draadje voor in je camera, allebei minijack. Mooi geluid komt eruit, een soort mini semi-professionele microfoon is het. Makkelijk te gebruiken en goed voor zijn prijs. Zit een dead cat bij en een normaal opzetstukje (plop-kap).”

blackmagic pocket 4K goedkope accessoires microfoon blackmagic pocket 4K accessoires microfoon goedkoop

filmcamera goedkope accessoires richtmicrofoon

“Deze dasspeld microfoon Fifine 20-Channel UHF Wireless Lavalier Lapel Microphone (27,-) doet het op zich prima, maar het geluid is niet supergoed, een beetje dof, de richtmicrofoon hierboven klinkt beter.

filmcamera accessoires zendermicrofoon UHF dasspeld goedkoop

filmcamera accessoires zendermicrofoon UHF dassepeld

“Deze KingSpec SSD HDD 2.5 SATA3 SSD 980GB, (1TB voor 79,-) werkte perfect en echt ongelofelijk in zijn prijs! Wel moet je er zelf nog een SATA naar usb-c draadje bij kopen. Goedkoopste opslag die voor de Blackmagic verkrijgbaar is, werkt ook perfect alleen jammer dat ie niet in de SSD houder paste bij mijn Rig.”

UPDATE: deze Kingspec SSD bleek superslecht te zijn en nu zijn alle opnamen beschadigd! Een ramp dus!

goedkope SSD accessoire Blackmagic pocket 4K

Je moet dan toch gewoon de populaire en goede Samsung SSD’s nemen.

SATA naar USB-C connector:

SSD accessoire Blackmagic pocket 4K SATA USB connector

Dit is het sata naar usb-c snoer (13,-) dat ik erbij heb besteld, werkt goed.
NB dit kan
ook op AliExpress (3,-).

Zelf moest ik er ook een usb-c naar usb 3 (9,-) bij bestellen omdat ik niet de nieuwste macbook heb. Deze werkt ook goed.
[NB Dit kan ook op AliExpress voor 2,-]

 USB 3.0 male USB-C female verloop

Deze bodyrig MAGICRIG BMPCC 4K Camera Cage with NATO Handle + T5 SSD Card Mount (100,-) – je hebt veel varianten maar voor mij zat hier alles bij wat ik nodig had, de body beschermer, een handvat en de ssd houder, dit omdat wanneer je met een ssd opneemt wat het handigst is bij een Blackmagic aangezien hij opslag slurpt, je de ssd ook ergens kwijt moet ipv aan het draadje hangend. Wel dus jammer dat de kingspec ssd hier niet inpast, daarom hebt ik zelf met een FormCard een houder gemaakt.

magicrig review blackmagc accessoires goedkoop

magicrig review blackmagc accessoires

SSD Formcard Rig Magicrig

SSD Formcard Rig Magicrig

Deze batterijen LP-E6 LP-E6N LP E6 Li-ion (25,- voor 3 stuks) deze werken prima, dit is alleen 7.2v ipv de 7.4v batterij die je bij de Blackmagic erbij krijgt. Zelf zou ik misschien nog net iets meer batterijen willen aangezien de Blackmagic ook stroomt slurpt, zeker in de kou. En dan ook maar meteen de bijpassende EU-oplader erbij.

batterij blackmagic accessoire

Want omdat er geen oplader bij zit en opladen via de camera met een snoertje ook best shit is heb ik deze oplader op het laatste moment erbij gekocht. Niet echt een aanrader, of hij laadt heel langzaam op of de helft van de tijd doet ie het niet, erg jammer.

https://www.cameranu.nl/nl/p2964575/jjc-dch-lpe6-usb-dual-acculader-voor-canon-lp-e6-en-lp-e6n-accu

oplader batterij

Verder gaat het dus om de Blackmagic pocket 4k. Enorm fijne camera, Semiprofessioneel in gebruik, de batterijduur is erg kort, slurpt veel opslag en komt soms wat onprofessioneel over. Maar het beeld materiaal wat je krijgt is zeker professioneel! Dus enorm pluspunt zeker voor de beginnende professional zoals ik.

Verder heb ik de Lumix G 12-35mm lens met stabilisator, mooie standaard lens, tweedehands op marktplaats voor 500 euro gekocht.

blackmagic pocket 4K reviewblackmagic pocket 4K review

IJsland

Geef een reactie