Harman Kardon Onyx Studio 5 Bluetooth speaker review

harman kardon onyx studio 5 review

Ik had al een aantal Bluetooth speakers, zie mijn reviews over deze goedkope op AliExpress. Van kleine tot iets grotere. De grootste was deze van 10W voor 13 euro. Prima dingetjes allemaal. Nu wilde ik een veel grotere: 50 Watt. Met het allerbeste geluid. Het werd deze Harman Kardon Onyx Studio 5. Die heeft inderdaad het beste geluid, met een enorme diepe volle bas, mooi mid en superhelder transparant hoog. Gewoon prachtig. Met een paar kleine nadelen. Hier de review.

Deze heeft dus verreweg het beste geluid van alle vergelijkbare speakers, ook voor die hoge prijs. Je hebt dan ook totaal geen EQ nodig. Ik kocht ‘m hier op BOL.com voor 170,-. Het design ziet er prachtig uit. Het is wel een zwaar ding. DRIE kilo. Nog wel draagbaar, met dat mooie handvat, maar je doet ‘m niet ff in een tasje of zo. Maar voor een vol, goed krachtig geluid kan het niet anders dan groot en zwaar. Dus in dit geval okee. En hij is nog steeds best wel klein – voor het topgeluid dat eruit komt: 30 bij 30 cm, 10cm dik.

Er zit een gewone stroomstekker bij, op 220V, om ‘m op te laden. Jammer dat het niet met USB-C kan. Dat had gekund: want hij is 19 Volt. Gemiste kans, en echt een nadeel. Ik heb namelijk niet overal 220V, of ik moet weer een omvormer gebruiken op de grote accu’s, in mijn tuinhuis bijvoorbeeld. De ingebouwde accu gaat natuurlijk wel een tijdje mee, maar ook weer niet extreem lang: 8 uur.

Op de Harman Kardon Onyx Studio 5 zit Bluetooth 4.2 en een mini-jack ingang. De verbinding is stabiel en goed. Maar geen wifi, geen radio, geen afstandsbediening, geen microfoon, geen mogelijkheid om er twee te koppelen, geen SD en ook niet waterdicht. Je kan ‘m ook al niet als powerbank gebruiken, want er zit geen USB uitgang op. De duurdere en grotere GO+PLAY speaker (245,-) kan dat ook allemaal niet, voor zover ik kan zien. Die is alleen groter, en 100W.

Harman Kardon Onyx Studio 5 review conclusie

Hij kan dus eigenlijk niks! Maar het topgeluid en het mooie design maakt alles goed.

Hij is er in zwart, blauw of in prachtig mooi grijs. Hij staat nu met korting op BOL.com voor 170,-, normaal is hij meestal rond de 200 euro.

harman kardon onyx studio 5 review aansluitingen Opladen kan met de 19V adapter
de best klinkende bluetooth speaker van 50W: Onyx 5 De best klinkende Bluetooth speaker van 50W: de Harman Kardon Onyx Studio 5

Beste bluetooth speaker

Deze blog is NIET gesponsord. Er staat niet eens reclame in. Wie ziet er nog reclame, met al die AdBlockers? Er staan wel affiliate links in. Maakt voor de prijs niet uit.

Omvormers: maak van 12V gewone 220V

Met een DC naar AC converter (17,-) kun je 12V / 24V omvormen naar gewone 220V. Zodat je deze Onyx Studio 5 gewoon met zijn stekker op lood-accu’s kan aansluiten.

300W omvormer

1 Reactie

  1. Mooie en goede speaker, ik heb de Onyx studio 3 en die klinkt ook erg goed, maar de HK go+play is in alles nog indrukwekkender wat mij betreft. En die kan wel mee naar buiten…:-)

Geef een reactie