Harman Kardon Onyx Studio 5 Bluetooth speaker review

harman kardon onyx studio 5 review

– Update: 22 april 2024 –

Ik had al een aantal Bluetooth speakers, zie mijn reviews over deze goedkope op AliExpress. Van kleine tot iets grotere. De grootste was deze van 10W voor 13 euro. Prima dingetjes allemaal. Nu wilde ik een veel grotere: 50 Watt. Met het allerbeste geluid. Het werd deze Harman Kardon Onyx Studio 5. Die heeft inderdaad het beste geluid, met een enorme diepe volle bas, mooi mid en superhelder transparant hoog. Gewoon prachtig. Met een paar kleine nadelen. Hier de review.

Deze heeft dus verreweg het beste geluid van alle vergelijkbare speakers, ook voor die hoge prijs tot 250 euro. Je hebt dan ook totaal geen EQ of toonregeling nodig. Ik kocht ‘m hier op BOL.com voor 250,- (inmiddels is het  deze nieuwe versie). Het design ziet er prachtig uit. Het is wel een zwaar ding. DRIE kilo. Nog wel draagbaar, met dat mooie handvat, maar je doet ‘m niet ff in een tasje of zo. Maar voor een vol, goed krachtig geluid kan het niet anders dan groot en zwaar. Dus in dit geval okee. En hij is nog steeds best wel klein – voor het topgeluid dat eruit komt: 30 bij 30 cm, 10cm dik.

JBL is de alleenheerser op het gebied van Bluetooth speakers. Vrijwel iedereen neemt tegenwoordig een JBL Charge 4 van rond de 100 euro. Maar ik wil iets groters, en krachtigers. In het duurdere segment is het allemaal Sonos (vanaf €200), maar ik zou  dan eerder een JBL Party Box 310 van €350 doen: daar kan je ook een feestje mee geven, met maar liefst 240W aan topgeluid!

De Harman Kardon Onyx 5 is 50W, en dat is prima voor een grote huiskamer. Er zit een gewone stroomstekker, op 220V, om ‘m op te laden. Jammer dat het niet met USB-C kan. Ik heb namelijk niet overal 220V. Nu gebruik ik daarom een omvormer op de accu’s in mijn tuinhuis. Dat gaat perfect, zie onderaan. De ingebouwde accu gaat wel een tijdje mee, maar niet extreem lang: 8 uur. Opladen duurt wel 5 uur: een rood lampje betekent dat hij oplaadt, en die wordt wit als hij 100% opgeladen is.

Met Bluetooth 4.2 en mini-jack ingang. De verbinding is stabiel en goed. Maar geen wifi, geen radio, geen afstandsbediening, geen microfoon, geen mogelijkheid om er twee te koppelen, geen SD en ook niet waterdicht. Je kan ‘m ook al niet als powerbank gebruiken, want er zit geen USB uitgang op.

Een goedkopere superkrachtige 60W Bluetooth speaker is deze XDOBO X8 60W  van 45,-, uit Spanje, snel geleverd. Deze kan ook concurreren met de grote jongens. Voor een kwart van de prijs. Binnenkort ook met een review hier! Of anders deze 60W Mega Pro van Tronsmart, dat is een van de populairste Bluetooth speakers nu. Of deze Tronsmart T6 Max.

Harman Kardon Onyx Studio 5 review conclusie

Hij kan dus eigenlijk niks! Maar het ABSOLUTE TOP-geluid en het mooie design maakt alles goed.

Hij is er in zwart, blauw of in prachtig mooi grijs. Meestal rond de 250 euro (inmiddels is het de HK Go Play)

harman kardon onyx studio 5 review aansluitingen
Mini-jack ingang en micro-USB voor service (updates). Opladen kan met de bijgeleverde 19V adapter.

de best klinkende bluetooth speaker van 50W: Onyx 5
De best klinkende Bluetooth speaker van 50W: de Harman Kardon Onyx Studio 5

Beste bluetooth speaker

Deze blog is NIET gesponsord. Er staat niet eens reclame in. Wie ziet er nog reclame, met al die AdBlockers? Er staan wel affiliate links in. Maakt voor de prijs niet uit.

Omvormers: maak van 12V gewone 220V

Met een DC naar AC converter (17,-) kun je 12V / 24V omvormen naar 220V. Zodat je deze Onyx Studio 5 kan opladen op 12V lood-accu’s. Het werkt, ik heb het zo ook in mijn tuinhuis. Deze goedkope converter werkt overigens niet met alle 220V apparaten, voor grote dingen heb je meestal een “pure sine wave converter” nodig (38,-).

300W omvormer

Kleine goedkope Bluetooth speakers

Wil je het supercompact en goedkoop? Neem dan deze 6Watt voor maar 13 euro. NBY-18 Mini Bluetooth Speaker. Geen EQ nodig, prachtig geluid voor zijn kleine formaat en voor zijn prijs, perfecte afwerking, hoge kwaliteit. Met 1200mAh batterij, 4 uur.

Of deze 6W Huawei speaker van 23,- die er erg goed uitziet, en die op dit moment een enorme hit is (nog niet getest). Wel getest en goed bevonden is de MiFA 6W speaker.

Ik heb inmiddels ook deze nieuwe grote 40W speaker gekocht voor 27,-. Ook top. Aanrader als het goedkoop en hard moet. Veel beter dan de andere kleintjes hier, maar de Harman Kardon Onyx Studio 5 blijft wel een enorm stuk mooier, beter en groter. En die kan ook nog een stuk harder. Maar deze goedkope komt ook een eind, en die heeft ook nog eens een FM-radio. Levertijd was 3 weken.

40W bluetooth speaker

 

4 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Kleine correctie vwb Harman Kardon: zowel de Onyx Studio 5 als de GO+PLAY kan je wél koppelen (maximaal twee, van hetzelfde model, in zgn. ‘party mode’). De GO+PLAY is daarnaast ook als powerbank te gebruiken.

    1. Dank! Misschien iets voor een nieuwe blog. De dure is bijvoorbeeld deze “pure sine wave converter” (38,-). De De goedkopere “modified sine” werkt met heel veel dingen (ook met deze speaker, heb ik nu in gebruik namelijk), maar niet goed met apparaten met AC motor: zoals wasmachine, wasdroger, magnetron, en sommige koelkasten.

  2. Mooie en goede speaker, ik heb de Onyx studio 3 en die klinkt ook erg goed, maar de HK go+play is in alles nog indrukwekkender wat mij betreft. En die kan wel mee naar buiten…:-)

Geef een reactie