Budget Mobiel blijkt absurd traag

budget mobiel traag

– Update: 8 juli 2022 –

Budget Mobiel (voorheen Robin Mobile) is traag. Absurd langzaam: 0,6MB per sec. Daar kan je niet mee werken. Ook de FUP is veel te laag: 40Gb per maand. Schandalig! Zelfs IK ben er ingestonken! IK, die nota bene alles weet over bits en bytes! Ik had het NOOIT moeten doen…

Ik had niet gedacht dat er nog een mobiele provider op 4G zijn snelheden zo achterlijk zou terugschroeven. 0,6 MegaByte per seconde. Dat is tien jaar terug in de tijd! Daar heb je niks aan. En de upload is al helemaal belachelijk traag: 0,3 MegaByte per seconde. Daar kan je nooit mee Skypen, beeldbellen, vergaderen of wat dan ook! Ik kan niet eens plaatjes uploaden naar dit artikel!

Waarom had ik dit niet in de gaten? Waarom heb ik die cijfertjes niet gecheckt? Ik had gewoon niet gedacht dat dit mogelijk kon zijn. 4G is prima, ik hoef geen 5G. 4G is minstens 3 MegaByte per seconde, en soms wel 22 MegaByte per seconde. Dus waarom is die 4G van KPN nu opeens VEERTIG KEER langzamer als je het bij Budget Mobiel gebruikt?

Nu snap ik de naam ook. Het heette voorheen ROBBIN’ MOBILE:

BUDGET Mobiel = ROBIN MOBILE
Vroeger heette het al toepasselijk ROBBIN’ MOBILE! Stelletje BOEVEN!

Budget Mobiel Fair Use Policy: dit mag niet

Dan de FUP: de fair use policy. Die is bij Budget Mobiel ook ABSURD: namelijk maar 40 GB per maand! Hoe heb ik dat over het hoofd kunnen zien?! Dat is in drie dagen op, als je de hele tijd vergadert of lesgeeft. Dit kan echt niet in 2021. Een enorme megaboete zal wel volgen, denk ik. Dit mag geen Fair Use heten lijkt mij. Mevrouw Neelie Kroes, bent u er nog? Gaat uw gang! PAK ZE!!

Ik had het voor twee jaar afgesloten, dus ik dacht dat ik er niet onderuit kon. Maar dat bleek toch mee te vallen. Ik stapte over naar Tele2, en die heeft alles in twee dagen geregeld en overgezet, zonder problemen of extra kosten. Dus dat is dan toch weer fijn!

budget mobiel traag
Anno 2021: Budget Mobiel is ABSURD TRAAG. Had ik nooit verwacht… trap er niet in!
Goede WiFi is VIJFTIG KEER sneller

Je kan Bij Budget Mobiel voor 5 euro per week nog upgraden, naar 5 Mb per seconde. Maar 5Mb betekent 5 megabit: dat is precies die lage snelheid van 0,6 MegaBYTE die ik nu dus ook al heb! Ze bedoelen misschien 5MB, maar dat was juist een truuk. Een Byte is 8 bit, dus een “Mb” moet je door 8 delen om “MB” te krijgen. Kleine b of hoofdletter B. Dat ziet natuurlijk niemand. Daar vergis ik me zelf ook altijd in. Niemand telt in bits, het is altijd in bytes. MB is megabyte, GB is gigabyte.

Wil je goedkoop onbeperkt mobiele data, neem dan bijvoorbeeld Tele2 voor 25 euro per maand. Voor die 5 euro meer heb je tenminste iets waar je wat aan hebt. Wees gewaarschuwd in ieder geval!

UPDATE: Tele2 is soms ook wel eens langzaam, afhankelijk van je bereik en locatie. Zit je op een matige plek, dan is de download 1,4 MBs en de upload  0,3 MBs. Maar heb je vol bereik, dan heb je 22MB down en 2.4MB up. Dat is net zo snel als de beste WiFi.

tele2 data snelheid speedtest

En verder is de fair use policy van Tele2 ook enorm veel beter: 5GB per dag. Dat vind ik uitstekend. Je mag er ook gratis overheen, dan hoef je alleen maar een gratis extra bundel aan te klikken. En je hele bundel (bellen, SMS en data) is ook geldig in de EU, plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. Super!

30 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Megabit is dat. Moet je nog delen door 8 voor MegaByte. Dat is dan 62, dat is zeker supersnel. Dan kunnen 20 personen tegelijk 4K TV kijken, op verschillende zenders dus. Het is de vraag dan of je dat thuis nodig hebt…

   1. je hebt het over een idote FUP van 40 GB p/maand maar als ik rond google zie ik bij de meeste providers een FUP van rond de 40-50 GB of kijk ik helemaal verkeerd nu d.d. januari 2024

    1. Het dagelijkse maximum is bij de meeste providers rond de 20Gb, en dat is veel. Odido heeft de FUP nu ook verhoogd naar 20GB per dag in NL. Maar bij gebruik in het buitenland (in de EU) is het meestal maar 20GB PER MAAND.

 1. Als ik het goed begrepen heb ben jij voor einde contract van Budget naar Tele2 over gestapt. kun je vertellen hoe je dat gedaan hebt?

 2. Sinds een paar dagen budget mobiel
  Snelheid ongeveer 3 Mb gemiddeld.
  Kan nouweljjks internetten, dus begrijp sommige hun frustraties Dit is dramatisch.

 3. Wat een vervelende review is dit. De waarheid mag, moet zelfs, gezegd worden. Maar Budget Mobiel geeft op de website duidelijk aan wat je kunt verwachten en wat niet. Iets waar je bij andere providers vaak nog flink naar moet zoeken.

  Ik gebruik het nu drie jaar en ben gewoon tevreden. Ik doe regelmatig een speedtest en de snelheid is precies wat ze aangeven, niet meer en niet minder enorm stabiel. Het bereik ervaar ik ook als goed. Websites bezoeken, muziek streamen gaat prima. Youtube schakelt zelf terug naar 420p maar dan werkt het gewoon. Apps werken goed ook de zwaardere zoals google maps.

  Je kunt tot 100 uur gewoon bellen in de maand (NL) en afgezien van 100 gratis belminuten is bellen naar EU, USA en Canada goedkoper als iemand 30 Km verderop bellen met mijn vaste lijn. De roam like at home regelgeving wordt netjes gevolgd met 14GB data in de maand in de EU, dit is iets meer als strikt noodzakelijk zou zijn.

  Natuurlijk is deze provider niet voor iedereen de beste optie. De snelheid zal voor sommigen onder ons een beperking opleveren. Maar er zal ook een grote groep zijn die hier prima mee uit de voeten kan zeker nu er 4GB per dag geboden wordt.

  Dus a.u.b. niet je eigen frustratie op Budget Mobiel afwenden. Voor iemand die alles van bits en bytes zegt te weten verwacht ik toch dat hij begrijpend kan lezen. Blijkbaar niet, dan ga je het nog zwaar krijgen in de toekomst.

  Geef gewoon een review gebaseerd op feiten en laat Mevrouw Kroes er buiten. Lekker scoren natuurlijk, maar het snijdt geen hout.

  Dat je mensen op andere opties wijst dat is verder prima. Dan kunnen mensen vergelijken en keuzes maken en dat moet ook het doel zijn van een review. Maar Budget Mobiel afz*^ken vind ik niet gepast. Zoveel mensen zoveel smaken en het feit dat jij aan snel internet hangt met bakken aan data, wil niet zeggen dat ieder ander mens dat ook nodig heeft. Voor mij biedt Budget Mobiel een mooi werkbaar pakket aan, storingsvrij, met voldoende data voor een redelijke prijs.

  Groet,
  Martin

  1. Deze man had geen 5 mbps, maar 0,6 mbps, daar kan je van je lang zal ze…. geen 140p youtube filmpje op zien, zeker geen 480p. Heb zelf nu voor een maand, en ook 5 mbps, overwoog om voor twee jaar te doen, kijk nu wel even goed uit wat voor snelheid word aangegeven, kan zomaar dat dt een andere is, en dat duurder maandbedrag niet alleen vanwege het makkelijk kunnen opzeggen dat bedrag is, maar ook vanwege de hogere snelheid misschien. Al lijkt het me een raar verhaal, ook omdat u het drie jaar al gebruikt, wel met werkbare snelheid zo te horen.

   1. Robin Mobile, de voorloper van Budget mobiel, had meer keuze. Langzamer ik meen 1 mbps en ook sneller tot 25 mbps wel tegen een stevige prijs. Ik vermoed dat deze abonnementen nog steeds lopen. Zelf heb ik ook nog de oude voorwaarden. Ik zou over kunnen stappen naar de nieuwe fup van 4 GB per dag met aanvuller per sms. Maar ik kom prima uit met de oude bundel.

    Zelf ben ik op 1 mbps begonnen toen nog op 3G en ben toen overgestapt naar 5 mbps en die was wel op 4G.

    Onder Budget mobiel zijn er nog maar twee smaken om uit te kiezen en de snelheid biedt geen keuze meer.

    In de praktijk zit ik met een test aan de 4,7 a 4,9 mbps. Eigenlijk overal en altijd ook onderweg.. Met upload vaak net iets boven 1 mbps. Dus niet meer maar eigenlijk ook nooit minder.

    Of dat voldoende is …….. dat is een hele persoonlijke afweging. Ik kijk you tube op 480p en daar kan ik prima mee leven. Is het echt een mooie documentaire dan kijk ik thuis wel op mijn TV. Surfen gaat prima. Apps updaten kan even duren maar ik doe het vaak op de achtergrond als ik mijn telefoon toch even niet gebruik.

    Als iemand het overweegt zou ik zeggen neem de optie die maandelijks op te zeggen is. Verder is het een hele persoonlijke keuze. Maar ik vind deze provider zeker interessant ze doen dingen net even anders. Prima bereik. Van de week kort een storing maar dat komt echt zelden voor.

    In het buitenland zijn er meer factoren. Eigenlijk is het vrijwel nergens zo goed als hier. Zowel in België als Duitsland val ik onderweg soms terug naar 2G. Zeker in gebieden met relatief weinig bebouwing. Dat zijn soms korte momenten, maar je wordt er wel aan herinnerd hoe goed het bereik bij ons is.

    Voor de toekomst is het natuurlijk wel te hopen dat er groei in zit. Websites en apps richten zich steeds meer op heel snel internet. De wereld om je heen wordt wel steeds sneller.

 4. Nou ja, van oplichting is toch echt geen sprake want ze leveren precies de “snelheid” die ze beloven aan je.
  Maximale downloadsnelheid van 5,0 Mbps en uploadsnelheid van 1,0 Mbps lees ik op de website, dus inderdaad 0,6 MBps.
  Je had je gewoon even beter moeten inlezen voordat je een 2 jarig contract afsluit..;-)

  1. Even een reactie op dit, supersnel internet op het betrouwbare snelle kpn netwerk.
   Ga je dan kijken naar deze gegevens?

 5. Tele2 zou ik niet nemen als je regelmatig naar het buitenland reist. Al is dat nu momenteel wat lastig. Maar Tele2 heeft in het buitenland alleen afspraken met de goedkoopste providers. Zelfs als die providers 4G bieden zit jij met je abonnement via Tele2 op 3G netwerk. Over het algemeen kan je stellen dat je dekking en snelheid in het buitenland enorm slecht is bij Tele2. Begin er niet aan. Op vakantie ga je spijt krijgen.

  1. Inmiddels is Tele2 in EU via T-mobile contracten in het buitenland gewoon 4G waar mogelijk. Althans dat is de info die ik een tijdje geleden van ze per mail ontving.

  2. Bob, dit was zo. Nu Tele2 is overgenomen door T-Mobile heb je in het buitenland ook gewoon 4G dekking. In Nederland in het oude 4G netwerk van Tele2 helemaal afgebouwd en is iedereen overgezet op het netwerk van T-Mobile. Soms beter maar niet altijd. Het 4G netwerk van Tele2 was zo slecht nog niet.

 6. Vervelend! Ik betaal 25 euro per maand voor onbeperkt KPN. 25gb in de EU. Dat is wel inclusief korting omdat wij een xs4all aansluiting thuis hebben.

  Hoop dat je een uitweg vindt

 7. Ik was er ook bijna ingestonken tot ik de specificaties op zocht.
  Het is vermeld en te lezen voordat je een contract afsluit.
  Dus het is toch wel een beetje eigen schuld dikke bult.

 8. Dit is echt een belachelijke snelheid. Ik heb tot halverwege vorig jaar bij mijn provider nog op 3G gezeten en ben overgezet naar een 4G pakket omdat 3G eruit gaat. 3G was snel genoeg dus ik was nooit zelf overgestapt. Heb nu m’n gemiddelde snelheid van 1 MB per sec naar meerdere MB per sec (byte niet Mib) zien gaan. En dat voor dezelfde prijs als de provider die je hier noemt (oud contract wat nieuw afgesloten kan worden).

  Nou als dat voor die prijs kan, los van of t een oud contract is. Dan is dit idd wel ontzettende oplichting. Hoop dat ze die snelheid iig nog opkrikken want dit is vergelijkbaar met 3G in een zeer slecht bereikbaar gebied. Succes!

  1. AartJan ik loop hier nu in Frankrijk ook tegenaan. Tot recent was de snelheid ok. Nu ik de limiet van ‘onbeperkt’ data gebruik heb bereikt is het huilen met de pet op. Dat is de limiet volgens Budget maar daarvoor moet je wel 17 keer (iets minder) ‘bundel’ sms-en. En dat zou kunnen als je 80% gebruikt hebt. Maar in praktijk ben je vaak te laat en dan mag je van geluk spreken met die nieuwe snelheid dat je dat sms’je nog weg krijgt! Kortom ik zou er graag vanaf en wel nu! Hoe heb je klantenservice zo gek gekregen en hoe snel had tele2 het opgelost. Nav een van de reacties hier: hoe is je ervaring met Tele2 in het buitenland. Kun je me even privé mailen?

Geef een reactie