Draadloze mini DLP beamer: Byintek reviews

byintek p7 review mini beamer DLP

– Update: 20 juli 2024 –

Beamers waren vroeger (een paar jaar geleden) nog stervensduur. Nu zijn er led-lampen met DLP-techniek. Een dure fragiele gloeilamp is niet meer nodig. Een beamer kan nu zelfs op een batterij. Fluisterstil, omdat de lamp niet meer zo heet wordt. En zo’n mini beamer is nog kleiner dan een blikje frisdrank. Volledig draadloos ook. Met ingebouwde speaker, batterij, wifi en Bluetooth. Voor 185 euro – vanuit Spanje, dus geen gedoe met btw en import. Hier mijn Byintek P7 review.

Er zijn overigens alweer nieuwe modellen, zoals de Byintek P70, de Byintek P20 en de Byintek P30. Zie ook onderaan. Of de nieuwste topmodellen in 2024: de Byintek U80 Max en de nieuwste R90 Rock.

Hieronder volgt de oude review uit 2021: Zoals deze hier bijvoorbeeld. Dat is nu de best verkochte beamer. Maar deze kleine mini beamer is veel handzamer, en prachtig om te zien:

byintek p7 review mini beamer DLP
Prachtig mooi. En de afstandsbediening zit er ook bij

En hij doet het prima! De lichtopbrengst is echt verrassend voor zo’n klein dingetje, en redelijk vergelijkbaar met de beamers van vroeger. En hij is inderdaad nog kleiner dan een blikje bier:

byintek p7 review mini beamer DLP

mini beamer verpakking
De verpakking is ook fraai. Supersnel geleverd, in iets van vijf dagen
Draadloze mini DLP beamer: Byintek P7 review
Zelfs overdag is het beeld goed zichtbaar (niet in heel fel buitenlicht uiteraard).

Er zit een ingebouwde accu in. Goed voor ongeveer twee a drie uur. Als je de lamp op de felste stand zet is dat wel iets minder. Er zit een USB-uitgang op, waarmee je hem ook als powerbank kan gebruiken: 4400mAh. Je kan er dus een hele telefoon mee opladen. Je kan de beamer zelf opladen met de bijgeleverde 10W USB-oplader, in ongeveer 4 uur. Heb je er meteen ook weer een telefoon-snellader bij.

De lichtsterkte kan in drie standen. Volgens de specs is het 250 Lumen. Dat is prima voor in de avond, en zelfs overdag is het goed zichtbaar. De resolutie is 854*480 (WVGA). Dat is niet veel, maar voor tv prima. In de hoeken is het door de optische lens ook nog ietsje onscherper. Scherpstellen kan simpel met een draaiwieltje. Op twee meter afstand geeft hij ongeveer een twee meter breed beeld. Je kan de keystone instellen, zodat je scheef kan projecteren en dan toch een rechthoekig beeld houdt. En je kan ‘m op z’n kop ophangen, en het beeld dan op alle manieren spiegelen en draaien. Kan zelfs automatisch.

Echt ongelofelijk dat het zo allemaal zo klein kan, zo goed en zo goedkoop.

Je moet ‘m verbinden met je eigen wifi. Daarna kun je je iPhone of Android draadloos pojecteren, via de Mirror functie op je telefoon. Op iPhone via het snelstart-scherm (veeg van boven). Vanaf een laptop net zo. Zie ook deze uitleg hier. De software in het apparaat (Android 8.1) werkt niet heel erg snel. Je moet op alles wachten. Maar het werkt uiteindelijk allemaal wel.

De video’s vanaf je telefoon zijn soms wel schokkerig, als je wifi niet supersnel is: dat geeft hij dan ook aan.

Je kan hem ook gebruiken als Bluetooth speakertje.

App store: Google Play

Omdat het Android is, zit er dus ook de Google Play app store op. Daar kan je bijvoorbeeld de Youtube app downloaden. Het beeld daarvan gaat goed, smooth en zonder schokken. Ook het beeld van NPO en NOS gaat perfect. Het geluid komt uit het kleine ingebouwde speakertje. Dat is een stuk beter dan uit je telefoon, maar niet zo goed als uit een gewone tv. De beamer zelf maakt nauwelijks geluid, dat is echt heel bijzonder. Fluisterstille ventilatie.

Heel veel voordelen dus!

Maar er zijn ook nadelen:

 • De NPO en NOS apps doen het goed, maar de apps hangen wel meteen na gebruik. Het lijkt erop dat je na elk gebruik die app dan telkens opnieuw moet installeren? Of je moet ‘m niet afsluiten, en aan laten staan. Zijn we nog niet helemaal uit. Misschien dat een update dit verbetert.
 • En de apps die het NIET doen zijn bijvoorbeeld Netflix, Ziggo en Amazon Prime. Dit is vaak zo, ook met tv sticks. Die zijn vaak afgeschermd en beveiligd, ook al ben je ingelogd. Die doen het wel op een Google ChromeCast, op een Xiaomi stick of op een media player. Maar dus niet op deze beamer. Ook niet als je het op je telefoon afspeelt, en dan via de Mirror-functie naar de beamer doorstuurt. Misschien dat een update dit verbetert. UPDATE: Kan wel met de Byintek P20
  en waarschijnlijk ook met de Byintek P30.
  En het kan ook via je laptop, zie deze link met uitleg.
 • Bestanden van je MacBook overzetten naar de 16GB intern geheugen lukt (nog) niet. Zijn we ook nog niet uit. Maar je kan wel bestanden vanaf een USB-stick afspelen. Ook goed dus…
 • Geen HDMI ingang, dus je kan ‘m niet bekabeld gebruiken: het moet altijd draadloos. UPDATE: HDMI zit wel op de Byintek P20 en de Byintek P30.
 • Qua Bluetooth is het alleen een ontvanger. Je kan het geluid van Youtube dus bijvoorbeeld niet doorsturen naar je Sonos. UPDATE: Kan wel met de Byintek P20, maar dan met een draad.

Byintek P7 review conclusie

Topdingetje. Mooi en handig. Met een paar kanttekeningen. Zie de nadelen hierboven. Hier te koop voor rond de 200 euro vanuit Spanje, dus geen gedoe met btw en import.

De Engelse handleiding. Klik voor een vergroting.

Er is alweer een nieuwe versie: de Byintek P20: Die heeft een hogere resolutie (1080), en een audio uitgang, een HDMI ingang, een grotere batterij en Android 9. En die kan wel Netflix en Ziggo afspelen:

byintek p20 review mini beamer test
Meer mogelijkheden op de Byintek P20

En er is ook de Byintek P30, met 350 Ansi Lumen, dus iets meer lichtopbrengst. Trekt ook meer stroom, dat wel: 30W. Verder heeft deze Autofocus:

byintek p30 review mini beamer test

Wil je veel meer lichtopbrengst? Neem er dan een projectordoek bij. In allerlei maten, vanaf een tientje. Geeft veel meer licht dan een witte muur:

projectordoek

Het topmodel beamer van dat merk Byintek is de U50 voor 430 euro. Kan ook uit de EU (Spanje). Nog steeds heel klein, als een dik A5-boekje (de helft van een A4). Met native full HD 1080, iets grotere speakers en 500 Ansi Lumen (dubbel zoveel licht als de P7 of P20). Zonder batterij, want deze trekt meer stroom. Met Android, motor-focus, HDMI in, audio uit, Bluetooth en WiFi. En ook fluisterstil:

UPDATE: de nieuwe topmodellen van Byintek zijn de Byintek U80 Max en inmiddels ook de R90 Rock. De nieuwe voordelige bestseller is de Byintek P70.

Deze blog is niet gesponsord

7 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Alleen groter. Maar is die ultra tv ook net zo klein als een blikje bier? En kan die draadloos, en zonder stopcontact?

 1. Als trouwe lezer van je blog heb ik de Byintek P30 besteld (èn projectordoek) en zal mijn ervaringen met je delen. Ga vooral door met de geweldige reviews!

 2. Ik heb zelf een paar weken geleden de P20 gekocht en kan wel Netflix en Ziggo TV afspelen en loopt op Android 9.0. Zelfde prijs en volgens mij zijn de specs ietsjes beter. Top ding.

Geef een reactie