DockCase adapter: stroom + dock in één

– Update: 6 april 2019 –

UPDATE april 2019 Op Indiegogo staat deze DockCase Adapter. Die maakt van je stroomadapter een USB-C-dock. Op nieuwe MacBooks heb je altijd een Dock of Hub nodig, onder andere voor HDMI en USB. Een SD-kaartlezer en ethernet zitten helaas niet op deze DockCase. Gemiste kans! Maar toch zou deze DockCase verder ideaal kunnen zijn. Want nu heb je HDMI en USB gewoon in je stroomadapter. En die heb je dus altijd bij je! En, is het wat, in de praktijk?

Indiegogo is een crowdfunding site, dus als er genoeg geld is opgehaald begint de productie. Na een aantal maanden krijg jij als crowdfunder dan als eerste het product, met korting. Je kan ‘m hier bestellen. Ik heb er ook een besteld, de goedkoopste, voor 15 USD inclusief verzendkosten. Er zijn allerlei verschillende modellen, erg chaotisch en onoverzichtelijk. Verder zit er ook alleen maar HDMI en USB op. Dus geen SD-kaartlezer of TF of ethernet of VGA. Of zelfs geen HDMI.

UPDATE: Nou ik heb ‘m binnen hoor, op 5 april. Het was inderdaad zo chaotisch en onoverzichtelijk dat ik er nu per ongeluk een heb ZONDER HDMI en ZONDER SD. Dus wat heb je er dan eigenlijk aan? Niks. Het is een onhandig en te groot ding. Je kan veel beter voor 1 euro deze USB-C adapter doen, en/of voor 9 euro deze goedkope hub.

Het bleek dus eigenlijk een rare grote hoes om je eigen adapter te zijn. Niet universeel, want er zijn verschillende maten MacBook adapters. Een gewone hub is dus universeler, handiger, lichter, en goedkoper.

Het idee was een inkoppertje. Zo’n combinatie lijkt handiger dan al die losse adaptertjes, die allemaal kwijt kunnen raken en bovendien nogal fragiel uit je laptop steken – of onhandig in de weg zitten. Of duur zijn.

DockCase adapter: stroom + dock, USB-C hub

Maar zo’n oplader had ook standaard bij elke MacBook kunnen zitten. De eerste USB-C-MacBooks hadden nota bene maar één aansluiting! Dan kon je niet eens je MacBook opladen en tegelijk aan een beamer hangen!

Maar goed, ik heb ‘m nu binnen en het is blijkt een waardeloos duur ding te zijn. USB-C adapters of USB-C-docks zijn veel handiger, beter en goedkoper:

Goedkope USB-C hubs / docks

Een goede USB-C hub met HDMI, USB en SD/TF is deze voor 15 euro. Zonder SD is er deze USB-C hub voor 9 euro, met HDMI, 2x USB waarvan 1x USB 3.0 en micro-USB. Ik heb ze allebei getest en ze zijn prima. Met een mooie aluminium behuizing, geen plastic dus. Die zonder SD is ook superklein en dat is fijn en handig. De HDMI werkt perfect, met uitstekend beeld en geluid.

usb-c-hub goedkoop

Die hierboven is 9 euro, supercompact. Die hieronder is een paar euro meer en daar zit ook SD op. In verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Mooi, goed en handig. Getest: werkt perfect op alle nieuwe Macbooks, en ook op Androids, Samsung telefoons, Huawei’s etc 

USB-C hub macbook hdmi SD

Een USB-C-dock met alleen ethernet/USB kan ook, voor 7,-:

USB-C hub dock ethernet USB

Een adapter van USB 3.0 naar USB-C voor 1 euro is ook handig, bijvoorbeeld om je USB-stick op je MacBook te gebruiken:

Deze OLAF USB3 naar USB-C adapter is goed en snel. En goedkoop.

Zie ook de blog over USB-C docks, adapters, hubs en kabels.

Geef een reactie