Dropbox Paper: veelbelovend voor Cloud-documenten

– Update: 13 november 2016 –

Dropbox Paper is nog in de Beta-fase, maar het is al veelbelovend. Het heeft namelijk een oplossing voor een eeuwenoud probleem bij mij.

Ik heb een aantal tekst-documenten (zoals urenstaten en factuursystemen) waar ik vanaf alle devices bij wil kunnen. Dus vanaf iPhones, iPads, Macs, publieke computers, Androids. Ik wil het daar ook meteen eenvoudig en snel kunnen bewerken. Lijkt heel simpel – en dat is het ook – maar het was eigenlijk nooit mogelijk. Een tekst-document op Dropbox kun je namelijk niet (of moeizaam) editen op een iPhone. Met Apple Notes kan dat wel, maar daar kun je niet bij vanaf Android of publieke computers. Evernote vind ik weer veel te overpowered hiervoor en dat heeft ook nog eens een verwarrende interface. Google Docs zou kunnen, maar dat zit niet zo in mijn systeem en het ziet er qua interface niet zo goed uit. Kan aan mij liggen. Dropbox staat bij mij altijd al aan, dus dat kost geen extra resources. Google Drive heb ik niet permanent aanstaan.

Maar nu gebruik ik Dropbox Paper en het bevalt heel goed. Op IOS is het een App, op Android ook, en op de computer is het een webpagina. Dat is eigenlijk hetzelfde systeem als Google Docs/Drive/Spreadsheets, maar bij Dropbox ziet de editor er veel beter uit.

Dropbox Paper interface: vernieuwend en fris

Het is allemaal heel simpel en intuïtief – zoals we van het geniale Dropbox gewend zijn. Steve Jobs heeft Dropbox destijds niet voor niks gesmeekt om het te mogen kopen. Dan was iCloud nu perfect geweest. Qua interface en design is Dropbox Paper een inspirerend voorbeeld, en een toekomstig alternatief voor alle andere tekst editors zoals Word. Het is echt verbluffend anders en eenvoudiger dan je ooit gezien hebt. Ook al is het nog maar een prille versie.

Gek genoeg integreert het niet met je Dropbox. Het is een gratis App op je mobiel, en op je Mac is het een website. Okee – het werkt – maar het zou mooier zijn als het direct in je Dropbox zit. Hopelijk in de volgende versie, in de eerste officiële versie. Het is nu nog maar een Beta.

De volgende stap zou een geniale revolutionair nieuwe interface kunen zijn voor een  Spreadsheet editor (Excel). Daar gebruik ik nu Google Spreadsheets voor. Je kan dat ook op alle devices bewerken. Werkt super. Maar een vernieuwende interface hiervoor door het Dropbox-team zou heel bijzonder zijn. Ik ben benieuwd!

dropbox paper interface
Ook al kan jet aan dit plaatje het er niet helemaal van afzien, heb je ooit een tekst-editor gezien, zo simpel? Je moet het zelf even proberen om de geniale nieuwe interface te ervaren van Dropbox Paper! 

Geef een reactie