Het beste traagschuim kussen is ergonomisch: dat slaapt het fijnst

beste traagschuim kussen ergonomisch

– Update: 27 oktober 2023 –

Slapen is mijn hobby. Ik mag wel zeggen dat ik expert ben. Daarom wil ik graag de beste spullen. Het beste kussen is er voor mij eentje van traagschuim, met een ergonomische vorm.

Bij gewone kussens verschuift de vulling. Heel irritant. Koppijn krijg ik ervan. Je krijgt last van je nek en schouders omdat je in een onnatuurlijke bocht ligt. De vulling moet van traagschuim zijn, dat is beter dan gewoon latex-schuim. Het topmerk in dat soort NASA-memory foam was Tempur. Maar die vorm is niet goed. Kijk maar: wat is hier niet goed aan?

tempur memory foam hoofdkussen nasa

JAAA! INDERDAAD! Er zit geen ronde deuk onder je hoofd. Klopt! En er is te weinig uitsparing voor je schouder. Yep… En in het midden moet die dikke bolling dunner als je op je rug ligt. Zekers! En als je op je zij ligt moet die juist weer dikker. JA, JA, JA: klopt allemaal! Jij bent een echte SLAAP-EXPERT.

Die vorm kan dus beter:

Het beste traagschuim kussen is ergonomisch

Onder je nek dikker, en als je op je zij draait nog weer dikker. In het midden een ronde deuk voor je bolle koppie en iets van een uitsparing voor je schouder.

Ik vond deze hier op AliExpress, voor €15. Helemaal goed. Ik heb de kleine, er is ook een grotere. Net uit de verpakking lijkt hij klein en dun, maar hij moet eerst even een half uurtje zijn geheugen opfrissen om weer in vorm te komen: “memory foam” dus.

beste traagschuim kussen ergonomisch

Als het koel is kan dat harder aanvoelen, maar door je lichaamswarmte wordt hij weer zacht. Er zit een zachte katoenen tijk omheen met een rits. Je eigen kussensloop kan er gewoon overheen. Wat mij betreft is dit dus de winnaar BESTE ERGONOMISCHE TRAAGSCHUIM KUSSEN. Dat is ook het advies van BOL.com, waar ook zoiets staat:

beste ergonomische kussen traagschuim

Het hoofdkussen van Douzle hieronder heeft ook ongeveer zo’n vorm. Die is dus ook geschikt voor de Echte Professional cq het Ware Slaapprinsesje:

beste hoofdkussen memory foam traagschuim tempur ergonomisch

En er is ook nog dit High Tech Orthopedische Kussen op Amazon.nl:. Zelfde idee allemaal:

orthopedisch hoofdkussen

Op BOL.com staat ook nog deze topper. Die heb ik al vijf jaar en die krijgt van mij het predikaat: “Een Van Mijn Favoriete Kussens Aller Tijden”:

 slaapkussen memory foam ergo

Kussensloop? Ik zou zo’n satijnen doen:

Satijnen kussensloop per twee stuks
Satijnen kussenslopen per twee

Deze review is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in. Maakt voor de prijs niet uit, en zo verdien ik wat bij en blijft mijn blog in leven.
DANK U, LOVE U ALL & TOT DE VOLGENDE!

13 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Hier ook blij met deze review! Na veel dure miskopen bevalt de grotere Ali kussen goed.
  Heb de kleine ( 1 cm dunner) bij besteld want het mag nog wel iets dunner voor mij. Voor €10,74 incl verzending

 2. Dank je wel voor dit artikel Aart Jan! Ik heb dat kussen van Ali besteld, en kreeg het zomaar voor de helft, dus inclusief verzenden voor 9 euro. Het was er binnen een week en ik kan niet anders zeggen dat dat het heel goed ligt! Mijn hoofd ligt stevig en het voelt alsof alle nekwervels goed ondersteund worden.

  Nou ben ik nog wel nieuwsgierig, in welk opzicht dat dure kussen van Bol nou beter is? En is dat de investering dan waard?

  Groetjes,
  Marjolein.

  1. Tja, dat zijn kleine verschillen. Het gaat mij om dat traagschuim in die bepaalde vorm. De dikte, grootte of hardheid maakt mij dan verder niet veel uit. Die van BOL is misschien iets dikker en groter (maar ik heb dan ook de kleinere versie van die van Ali).

   1. Aha… Dan is dat voor mij niet de moeite. Maar nogmaals dank, want ik had het al opgegeven om kussens uit te proberen en ben nu zomaar ineens geslaagd voor weinig 😃

 3. Ik ben benieuw AJ, die kleine van alieexpress besteld. Al zoveel kussens gehad. ook hele dure.

  Leuk dat je hier ook een blog van hebt gemaakt. Slaap is zo belangrijk.

 4. Aart Jan,
  Je refereert een paar keer naar je favoriete kussen op bol.com, maar ik zie geen linkje.
  Verder zie ik “Satijnen kussenslopen per twee” met een pijltje naar boven, maar ik zie geen linkje?

 5. Dat kuiltje! kan mijn slaapkamer barricaderen met aangeschafte kussens die het allemaal net niet waren als je op je zij slaapt en gauw last van je schouders hebt, maar dit kussen is fantastisch!

 6. Ik veronderstel dat je daar dan ook een kussensloop rond doet? Op al die foto’s is dat niet het geval; maar als je dat wel doet, dan moet die voldoende groot zijn, ttz dat mag dat kussen niet beginnen in elkaar te drukken?

 7. Ik had altijd een goed donzen kussen maar nadat deze versleten was niet meer de juiste kunnen vinden. (Heb er heel wat gehad) uiteindelijk voor een Silvana gegaan. Was niet goedkoop en even wennen maar nooit meer anders! Mijn vrouw en kinderen liggen ook op een Silvana en zij willen ook nooit meer anders!

  Thx voor je review Aartjan!

  1. Heb ook jaren een Silvana gehad welke mij op zich goed beviel. Daarna meerdere traagschuimen kussens geprobeerd, maar ook niet echt een succes. Allemaal van die rare vormen waarbij geen enkele kussensloop goed past. Nu heb ik een kussen met Latex vlokken waar ik beter op slaap, maar is het nog niet optimaal. Wellicht moet ik er wat Latex uit halen, want hij is mij eigenlijk nog te dik. Dat is wel het voordeel van een dergelijk kussen, je kan er zo veel of zo weinig in stoppen als je wilt en Latex is erg veerkrachtig en verliest niet snel zijn veerkracht zoals bij gewonde kussens.

Geef een reactie