OPPO Enco Air3 review🥇 Open dopjes die nog beter zijn dan AirPods

oppo enco air3 review

– Update: 12 mei 2024 –

Wil je liever “Open dopjes” zoals de oude AirPods, zodat je jezelf normaal hoort, en je omgeving ook kan horen? Maar dan wel met het allerbeste geluid, met MultiPoint en met Custom EQ? Dan is er deze. Hier mijn OPPO Enco Air3 review.

In ears zoals AirPods Pro sluiten je oren helemaal af, en daarom kan er ANC noise cancelling op. Dat kan niet op open dopjes. Maar die open dopjes hebben weer andere voordelen: de pasvorm kan veel makkelijker zijn, het kan veel fijner zitten (ook al is dat persoonlijk) en je hoort je omgeving veel beter. Maar vooral: het belt fijner, omdat je je eigen stem normaal hoort.

Net als de oude AirPods. Die hadden dat ook altijd. Ook die met een draadje, tien jaar geleden. Als je dat dus weer terug wil, is er deze Oppo Enco Air3. Dat zijn vrijwel AirPods zoals vroeger, maar dan veel beter. Ja, echt!

oppo enco air 3 review

Deze Oppo Enco Air3 klinkt belachelijk goed voor dat open systeem. Er zitten grote 13,5 mm drivers in, en daarom is de bas ook echt goed. Als je de dopjes nog wat verdraait en/of dieper doet krijg je zelfs een mega bass. Echt een uitzonderlijk goed, mooi en open geluid, heel afgewogen en prettig, voor het open systeem dan, ook voor muziek dus. OPPO is een topmerk, en ze maken ook hele goede telefoons.

Ze zijn hier te koop op AliExpress, vanaf €37 in wit of licht-paars.

Met de nieuwste Bluetooth 5.3 en met MultiPoint. Op AirPods werkte dat nooit vlekkeloos met Android en Windows. Bij deze dus wel. Je kan het instellen in de app HeyMelody, en die is er ook voor IOS. Zonder die app kan je de Multipoint niet aanzetten. Als je het aanzet kan je ‘m op twee devices tegelijk verbonden houden. Als je op je laptop een film kijkt, en je wordt gebeld, schakelen de oortjes over naar je telefoon. Ideaal!

De app is verder mooi en goed. Met ook een custom EQ voor extra bas of extra mid voor heldere stemmen. Dat vind ik ook handig, en eigenlijk wel een must tegenwoordig. En “Vind mijn oordopjes” zit er ook op.

air 3 airpods goedkoop beste geluid beste bas

oppo enco air3 review beste open dopjes beter dan airpods aartjan

De batterij is top, tot 25 uur, en hij kan snelladen met USB-C: in tien minuten heb je er twee uur gebruik bij.

Microfoontest

⬆️  De microfoon is ook uitstekend, zeker voor Bluetooth, met noise cancelling erop.

⬆️  Ter vergelijk: de echte AirPods (wat een verschil!)

⬆️  Of de peperdure Beats X

Je kan bij bellen / vergaderen ook de microfoon van je laptop of telefoon kiezen. Dan  klink jij nog weer beter, bij de anderen.

OPPO Enco Air3 review: controls

In de app kan je ook de controls aanpassen, ook voor Volume. Zoals Langklik Rechts voor harder, en Langklik Links voor zachter. Ideaal! Dat ze daar niet eerder op kwamen! Dat zouden alle oordopjes moeten hebben!

Enkeltik kan je uitzetten, anders gaat dat altijd per ongeluk. Dubbeltik Rechts kan je op Next zetten. En dubbeltik Links op Play-Pause. 3xTik Rechts zet ik op Siri / Assistent. En 3xTik Links op de Gaming Mode. Ja, dat zit er dus ook op. De latency is al prima voor films, maar die kan dus nog korter en sneller: ultra low latency gaming mode dus.

oppo oordopjes app

oppo enco air3 review beste open dopjes beter dan airpods

 • OPPO Enco Air3 review conclusie

  Dit zijn de beste open dopjes “a la AirPods” – met Bluetooth 5.3, Multipoint, Custom EQ en Custom controls, AAC en IP54 waterdicht. Maar vooral met het ALLERBESTE geluid (voor open dopjes dan). En ook de beste draadloze om mee te bellen. Daarom AANRADER in AARTJAN’s Audio Koopgids.
  Ze zijn hier te koop op AliExpress, vanaf €37 in wit of licht-paars.
  Niet te koop op BOL.com. Wel hier op Amazon.nl.

 • Zie ook de beste Open dopjes met draad

Er zit ook AAC op voor hoge kwaliteit audio. Dat staat op IOS altijd aan, en op Android kan dat via de Bluetooth settings.

Deze review was niet gesponsord. Ik heb ‘m maar weer zelf gekocht. Er staan links in om makkelijk te bestellen. Maakt voor de prijs niet uit, en daarmee kan ik iets verdienen. Dan blijft deze blog in leven.
THANK U, LOVE U ALL & CU NEXT TIME!

18 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Gisteren gekocht. Met anti-verlies touwtje, siliconenhoesje voor het doosje en extra siliconen vinnetjes. Voor €40,- all-in in huis.

  Vinnetjes: https://nl.aliexpress.com/item/1005006116877391.html

  Hoop ermee te kunnen bellen, mijn schrijfwerk op mijn Mac te kunnen dicteren, te hollen in het park, al wandelend Frans te leren en video’s te kunnen bekijken zonder dat m’n vriendin er last van heeft. Voor muziek blijft het denk ik toch de Sennheiser HD560, maar wie weet!

  1. Vandaag binnengekomen. Prima geluid/klank. Voor mijn oren zeker niet te schel zoals sommigen hier dat wel ervoeren. Muziek is echt boven verwachting fraai. De app is simpel maar goed.

   De los bijgekochte siliconen vinnetjes maken het geluid slechter, waarschijnlijk doordat de dopjes dan niet diep genoeg in mij oren gaan. Dopjes zelf zitten bij mij heel fijn. En minder confortabel met vinnetjes.

   De microfoons lijken niet gevoelig genoeg voor het goed dicteren van tekst op mijn Mac. Daarvoor is een microfoontje dichterbij je mond kennelijk toch beter.

   Voor vier tientjes echt een prima koop!

 2. Deze via de link hierboven besteld naar aanleiding van jouw review. (Of eigenlijk: al jouw reviews, want al die microfoonvergelijkingen vond ik ideaal.) Ik zocht (open) dopjes om vooral mee te bellen, maar nu gebruik ik ze ook om muziek te luisteren! Superdingen. Bedankt!

 3. Ik kan me helaas niet vinden in jullie enthousiasme. Ik vind ze veel te gekleurd rond de 2 Khz. Die frequentie moet ik dan ook extreem wegfilteren in Spotify. De hoge tonen zijn ook schril en scherp klinkend. Vergeleken met mijn Apple airpods (2e generatie) hebben ze iets meer lage tonen en klinken ze wat ruimtelijker, maar beslist veel minder verfijnd in het mid-hoog. Ik ben een geoefende (prof audio) luisteraar, misschien dat dat mijn teleurstelling verklaard.

  1. Helemaal mee eens. Schril en scherp. Wat ik ook probeer krijg het niet goed. Mijn oren vinden dit echt niet fijn. Als dit beter is dan de AirPods, dan begrijp ik niet waarom die zo’n succes zijn. Deze gaan naar direct marktplaats. ☹️

    1. Bedankt voor je reactie. Ze zitten goed, tis echt gewoon iets wat mijn oren niet willen accepteren. (btw ik waardeer enorm jouw blog en koop regelmatig op jou advies. Meestal gaat dat goed 👍)

 4. Ha Aartjan, bij mij werkt multipoint niet, ik moet eerst ontkoppelen voordat een ander apparaat de oordopjes herkent. Heb jij een idee wat er aan de hand kan zijn? Geluid is wel bijzonder goed.

 5. Zou je zeggen dat dit een upgrade is tov de Qcy HT05? Die heb ik na je review gelijk aangeschaft en gebruik ik nog dagelijks.
  Maar het heeft issues. Ik irriteer mij een beetje aan de case die krijg je niet snel open en daardoor al een paar keer laten vallen. Soms vallen de settings ook uit na een paar dagen niet te hebben gebruikt. Als je dit in de app aan wilt passen dan moeten de earbuds eerst weer in de case om contact met de app te maken.

 6. Was al benieuwd wat je van deze oortjes zou vinden. Helemaal eens met je review. Echte toppers!
  Heb een tweede setje gekocht, want betere vind je niet zomaar!

Geef een reactie