Fietslampjes-tip Black Friday & Cyber Monday

fietslampje black friday

– Update: 30 november 2021 –

De beste fietslampjes zijn de Reelights, vind ik. Maar die zijn altijd erg duur. Behalve op Black Friday, en dat is dit gehele weekend en maandag (Cyber Monday).

Hier, 40% korting. Je kent deze fietslampjes wel van de Swapp-fietsen met die blauwe banden. Deze lampjes gaan bijna nooit kapot. Nooit meer batterijen nodig. Hoef je nooit op te laden. Geen wrijving van een zware dynamo. Je kan ze niet eens vergeten aan te doen – want ze zijn ALTIJD aan! En waterdicht, uiteraard. En zonder fragiele draadjes.

reelight magnetische fietslampjes

Het populairste en stevigste model is de AMS. Let erop dat je type C / COnstant neemt, die niet knippert. Want due mag hier niet. Je monteert ze op de as. De magneetjes doe je op de spaken, en die zorgen voor de stroom.

Het kan ook goedkoper, zoals deze IKZIE fietsverlichting op BOL.com voor € 18,-. Deze zijn eigenlijk nog beter! Enorme aanrader:

magneet fietslampjes

Een ander model is de City Supreme, die werkt ZONDER magneetjes. Die doet het gewoon naast elke aluminium velg. Dat werkt niet bij stalen velgen, maar de meeste velgen zijn van aluminium. Die City Supreme is helaas wel fragiel. Bij mij is er na 5 jaar al eentje kapot! ;) En hij maakt soms lawaai als hij iets te dicht bij de velg zit.

Een nieuwer Reelight-model, de CIO, lijkt mij al helemaal fragiel. Een klein tikje, en hij is al kapot. Een wanstaltig en dom ontwerp. Het had een verticale behuizing moeten zijn, die helemaal tegen je voorvork zit. In al die jaren hebben ze bij Reelight nog steeds niet zo’n model. Beste concurrenten: ga je gang, en maken jullie dan maar zo’n AJ-fietslamp! Geheid een hit, en dan de allerbeste fietslamp ooit. Bestaat dus nog niet eens: dus met de Eddy-current techniek, maar dan in een verticale behuizing.

De website van Reelight is ook al zo slecht. Je moet heel goed opletten dat je niet de knipperende modellen neemt. Want die zijn hier illegaal. Je fietslicht moet hier continu branden. Want bij een knipperend licht kan je de snelheid niet goed inschatten, volgens onderzoek. Onveilig dus.

De beste goedkope fietslampjes

Zie deze blog.

Met onder andere deze fietslampjes hieronder: goedkoop, waterdicht en USB-oplaadbaar. Dit is geen wegwerp-meuk, dit is topkwaliteit: gaat wel tien jaar mee. Hier te koop. Veel feller dan de Reelights, het verlicht de hele weg voor je. Getest en zeer goed bevonden. Met meerdere standen: fel, minder fel en twee soorten knipperen. Neem ze wel mee naar binnen, anders worden ze gejat!

Ook hier op BOL.com te koop, snel geleverd.

beste fietsverlichting test review

Of deze met zonnepaneel: hoef je nooit meer op te laden.
Heb ik ook al jaren op een fiets, doet het nog steeds. Kost 3 euro:

tests en reviews fietsverlichting zonnepaneel test

 • En kijk op deze blog over fietslampjes voor nog meer mogelijkheden, bijvoorbeeld met een automatisch remlicht, of een superfelle oplaadbare koplamp

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate-links in. Maakt voor de prijs niet uit. Als je bestelt via de links verdien ik wat bij, en blijft de blog in leven. DANK U!!

10 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Bij de Action kan je voor 9,95 euro ook een prima setje kopen met een hele heldere en goed schijnende voorlamp, oplaadbaar via USB-C merk Walfort StVZO

 2. Reelights gebruik ik al jaren (ouder model AMS) en ben nog steeds enthousiast. Werkt altijd. Alleen jammer dat het licht uitgaat als je stil staat.
  Ik zie nu op de anwb site een vergelijkbare lamp staan voor ongeveer de helft van de prijs: https://www.anwb.nl/webwinkel/p/4769/anwb-fietslamp-set-magneet?gclid=CjwKCAiAv_KMBhAzEiwAs-rX1EX_YbKE8xAYREiDmE8qI7TFthNsUMRaw6k8Q02o_Mmd4O3NYFnTThoCrPYQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
  Geen idee of dit qua kwaliteit vergelijkbaar is en of deze variant knippert/continu brandt.

  1. Ja die set staat ook op BOL.com, ik heb de link toegevoegd. Top-setje is dat, enorme aanrader. Met continu licht, dus niet knipperend. Dit is nog beter dan de Reelights.
   En je andere vraag: er zijn ook modellen met een oplaadbare batterij, dus dat het licht nog blijft branden als je stilstaat.

 3. Leuk artikel weer, reelampjes zijn nieuw voor mij. Zijn de overige koplampjes die je aanraadt ook getest op het niet verblinden van tegemoetkomende medefietsers?

  En ben je in je zoektocht toevallig tegen een normaal ogende koplamp, die op 18650 batterijen werkt, aangelopen? Ik ben niet zo’n heel groot fan van oplaadbare versies, vervang liever batterijen wanneer dat nodig is.

Geef een reactie