Karaoke in Spotify met de nieuwe Lyrics-knop

– Update: 28 juni 2022 –

Eindelijk weer lyrics in Spotify! De knop voor songteksten is na jaren weer terug. Hij zit onderaan; het is dat microfoontje. Nu kun je weer Karaoke doen, en lekker meeblèren met je favoriete liedjes. Ik had er al eens een paar blogs over geschreven, over hoe je dat Karaoke ook met andere apps kon doen.

spotify lyrics karaoke desktop

Maar nu kan het gewoon weer in Spotify. Met dat knopje rechtsonder. Inclusief goed getimede autoscroll, en met mooie grote letters. En op je telefoon ook ! Daar staan de lyrics als je wat naar beneden scrollt. Nog beter! Als je het nog niet ziet, moet je Spotify even helemaal afsluiten en opnieuw opstarten. De songteksten staan uiteraard niet bij ALLE tracks, maar wel bij heel veel. Soms is er (nog) geen autoscroll, maar meestal wel.

spotify lyrics karaoke mobiel

Dank u, Spotify! Nu nog een knopje “Crossfade NOW to next” graag. Dat zou superfijn zijn, als je muziek draait op een feestje, vanaf je telefoon, of vanaf je laptop.

Zie deze blog over alle DJ-tips met Spotify.

Daar staan ook nog meer tips over Karaoke, want als je dat goed wil aanpakken heb je daarvoor nogal wat dingen nodig. Zoals een P.A. met microfoons, ook al kan dat ook wel simpel en goedkoop met zo’n geinige Karaoke microfoon.

Als je software gebruikt zoals DJay Pro kun je het Mid uit de muziek halen. Daarmee haal je grofweg de originele stemmen weg. Dat kan veel beter met een VST plugin zoals 2s-vocal-remover. Voor Karaoke heb je eigenlijk ook twee goede microfoons nodig, liefst draadloos via UHF, en een mengpaneel. En een groot TV-scherm. En een versterker met boxen. Best wel even organiseren dus!

(Spotify werkt helaas in geen enkele DJ software meer. Alleen Deezer en Tidal nog, voorlopig dan…)

Conclusie Karaoke in Spotify

Spotify is verreweg de beste streamingdienst die er is, zeker nu die Lyrics er weer zo fijn en goed bij staan! Karaoke HERE WE GO…

– – –  LAAT – – – JE  – – – HOREN!!!

4 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie