Karaoke in Spotify met de nieuwe Lyrics-knop

– Update: 11 april 2022 –

Eindelijk weer lyrics in Spotify! De knop voor songteksten is na jaren weer terug. Hij zit onderaan; het is dat microfoontje. Nu kun je weer Karaoke doen, en lekker meeblèren met Adele en je andere favoriete liedjes. Ik had er al eens een paar blogs over geschreven, over hoe je dat ook met allerlei andere apps kon doen.

spotify lyrics karaoke desktop

Maar nu kan het weer. Met dat eerste knopje, daar rechtsonder. Zie het plaatje hierboven. Inclusief perfect getimede autoscroll, en met heerlijk mooie grote letters. En op je telefoon staan de lyrics nu ook in beeld, als je wat naar beneden scrollt. Nog beter! Als je het nog niet ziet, moet je Spotify even afsluiten en opnieuw opstarten.

spotify lyrics karaoke mobiel

Dank u, Spotify! Nu nog een knopje “Crossfade NOW to next” graag. Dat zou superfijn zijn als je draait op feestjes. En als je dan ook nog een inpunt kon vastleggen, op de 1 van de volgende track, waar de beat begint (SET Cue), dan ben je zelfs een professionele DJ – gewoon met Spotify!

Zie deze blog over alle DJ-tips met Spotify.

En daar staan ook nog meer tips over Karaoke, want als je dat goed wil aanpakken heb je daarvoor nogal wat dingen nodig. Zoals een PA met microfoon, maar dat kan ook simpel en goedkoop met deze Karaoke microfoon.

Als je software gebruikt (zoals DJay Pro) dan kun je ook het Mid uit de muziek halen, dan haal je grofweg de originele stemmen weg. Maar dat kan veel beter met de VST plugin 2s-vocal-remover. Voor Karaoke heb je eigenlijk meteen twee goede microfoons nodig, liefst draadloos via UHF, en een mengpaneel. En een groot TV-scherm. En een versterker met boxen. Best wel even organiseren dus!

En zie ook alle andere blogs hier over Spotify.

En hier kan je Spotify downloaden.

Conclusie Karaoke in Spotify

Spotify is verreweg de beste streamingdienst die er is, zeker nu die Lyrics er weer zo fijn en goed bij staan!

4 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie