Sentinel: GPS fietsslot met alarm en sharing app

sentinel fietsslot met GPS

Ik zag op Indiegogo het ideale fietsslot. Met GPS tracker, alarm, een app om te unlocken (handig voor je AirB&B, of om je fiets te delen) en als optie een insteek-ketting. Het is de Sentinel uit België. Ik heb er meteen twee gekocht, want hier zat iedereen op te wachten. Ik tenminste wel.

Voor een goed anti-diefstal GPS-systeem heb je allerlei dingen nodig:

  1. Een GPS-ontvanger
  2. Maar dan wel verborgen in de fiets
  3. Een batterij die lang meegaat
  4. En een SIM met abonnement.

Om de GPS te integreren in het slot is geniaal. Anders moet het in de zitbuis, onder de zadelpen. Dat ligt erg voor de hand, en een beetje dief weet dat ook wel. Die haalt ‘m eruit en gooit ‘m weg…

Okee, in het slot dus. Een ringslot is een handig en goed systeem. Geen gerammel. Wil je extra zekerheid, dan doe je er een insteekketting bij. Scheelt in diefstalgevoeligheid, want nu kan een langsrijdend boevenbusje ‘m niet met slot en al meenemen: hij staat met die ketting ook vast aan een paal of rek.

De beste manier om je fiets op slot te doen:
• Eén slot door het achterwiel
• En een tweede slot door het frame ergens aan vast

Er zit geen sleutel bij. Ideaal! Kan je die ook niet kwijtraken. We zijn daar inmiddels al aan gewend, bijvoorbeeld bij Car2Go, huurstepjes en sharing bikes. Dus waarom niet op je eigen fiets? Met de app kan je de fiets op slot zetten. Geen telefoon? Kan ook! Met de twee RFID-sleutelhangers die je erbij krijgt. Je kan ook vanaf je vakantie-adres je fiets voor je gasten opendoen. Of ze installeren de app.

Als er aan je fiets gerommeld wordt gaat er een keihard alarm af en krijg je een bericht. Als hij echt gestolen wordt zie je precies waar hij is, via de GPS, op de app. Het abonnement en de Cloud service krijg je er voor drie jaar bij. Dat zit bij de prijs inbegrepen.

Aan alles is gedacht. In het Sentinel fietsslot zit een batterij die lang meegaat, oplaadbaar via USB-C. Als je een ongeluk hebt dan belt je fietsslot automatisch jouw SOS-noodcontact. Mooi hoor.

Okee, verkocht!

Kost dat? 140 euro. Nou ja prima, voor die dure elektrische fietsen van tegenwoordig. Een goed slot kost ook al 70 euro, en een GPS-oplossing ook nog eens. Zo bezien niet eens zo duur. Bijna drie keer goedkoper dan drie jaar verzekering voor een dure fiets.

Je kan ‘m nu hier met korting vooruitbestellen op Indiegogo, en ze beloven dan september als leverdatum. Ik plaats hier wel weer een update tegen die tijd. Of het gelukt is, en hoe het bevalt. Ik heb er wel vertrouwen in, want het Belgische bedrijf maakte al eerder de sloten voor die deelfietsen die je overal ziet. Dat werkt op dezelfde manier.

Past op de meeste fietsen, kijk maar in de specs of het op jouw fiets past.

 

Sentinel fietsslot met GPS, track & trace en sharing app

Sentinel fietsslot met GPS, track & trace en sharing app

sentinel fietsslot track and trace

Zie ook de andere berichten over DE FIETS.

En zie ook alle GPS-anti-diefstal gadgets voor de fiets op Kettingbeschermer.nl

Sentinel fietsslot GPS mogelijkheden

Deze blog is niet gesponsord. Er zitten niet eens affiliate links in, dus ik kan er helemaal niks aan verdienen. Jammer hoor.

1 Reactie

Geef een reactie