Sentinel: GPS fietsslot met alarm en sharing app

sentinel fietsslot met GPS

– Update: 21 april 2021 –

Ik zag op Indiegogo het ideale fietsslot. Met GPS tracker, alarm, een app om te unlocken (handig voor je AirB&B, of om je fiets te delen) en als optie een insteek-ketting. Het is de Sentinel uit België. Ik heb er meteen twee gekocht, want hier zat iedereen op te wachten. Ik tenminste wel. Ze zijn binnen, we zijn ze nu aan het testen. Updates volgen nog.

Voor een goed anti-diefstal GPS-systeem heb je allerlei dingen nodig:

 1. Een GPS-ontvanger
 2. Maar dan wel verborgen in de fiets
 3. Een batterij die lang meegaat
 4. En een SIM met abonnement.

Om de GPS te integreren in het slot is meteen al geniaal. Anders moet het in de zitbuis, onder de zadelpen. Dat ligt erg voor de hand, en een beetje dief weet dat. Die haalt ‘m eruit en gooit ‘m weg…

Okee, GPS moet in het slot dus. Een ringslot is een handig en goed systeem. Geen gerammel. Wil je extra zekerheid, dan doe je er ook nog een insteekketting bij. Dan kan-ie ergens aan vast. Scheelt in diefstalgevoeligheid, want nu kan een langsrijdend boevenbusje ‘m niet meteen met slot en al meenemen.

De beste manier om je fiets op slot te doen is dus:
• Eén slot door het achterwiel
• En een tweede (ketting)slot, ergens aan vast

Er zit geen sleutel bij. Ideaal! Kan je die ook niet kwijtraken. We zijn daar inmiddels al aan gewend, bijvoorbeeld bij Car2Go, huurstepjes en sharing bikes. Dus waarom niet op je eigen fiets? Met de app kan je de fiets op slot zetten. Geen telefoon? Kan ook! Met de twee RFID-sleutelhangers die je erbij krijgt. Je kan ook vanaf je vakantie-adres je fiets voor je gasten opendoen. Of ze installeren de app.

Als er aan je fiets gerommeld wordt gaat er een keihard alarm af en krijg je een bericht. Als hij echt gestolen wordt zie je precies waar hij is, via de GPS, op de app. Het abonnement en de Cloud service krijg je er voor drie jaar bij. Dat zit bij de prijs inbegrepen.

Aan alles is gedacht. In het Sentinel fietsslot zit een batterij die lang meegaat, oplaadbaar via USB-C. Als je een ongeluk hebt dan belt je fietsslot automatisch jouw SOS-noodcontact. Mooi hoor.

Okee, verkocht!

Kost dat? 140 euro. Nou ja prima, voor die dure elektrische fietsen van tegenwoordig. Een goed slot kost ook al 70 euro, en een GPS-oplossing ook nog eens. Zo bezien niet eens zo duur. Bijna drie keer goedkoper dan drie jaar verzekering voor een dure fiets.

UPDATE: en de Apple AirTags kan je ook al niet gebruiken voor antidiefstal. Zie deze blog.

Ik kocht ‘m hier met korting op Indiegogo, en kreeg ‘m ergens begin 2021 binnen. Ik plaats hier updates als ik ‘m uitgebreid getest heb. Vooralsnog is het een mooi, compleet en goed doordacht product. Ik heb er vertrouwen in, want het Belgische bedrijf maakte al eerder de sloten voor die deelfietsen die je overal ziet. Dat werkt op dezelfde manier.

Past op de meeste fietsen, kijk maar in de specs of het op jouw fiets past.

UPDATE: In maart 2020 is het nog niet geleverd. Wij backers kregen een mooie luxe USB-fietslamp als tegemoetkoming.

 

Sentinel fietsslot met GPS, track & trace en sharing app

Sentinel fietsslot met GPS, track & trace en sharing app

sentinel fietsslot track and trace

Zie ook de andere berichten over DE FIETS.

En zie ook alle GPS-anti-diefstal gadgets voor de fiets op Kettingbeschermer.nl

Sentinel fietsslot GPS mogelijkheden

Deze blog is niet gesponsord. Er zitten niet eens affiliate links in, dus ik kan er helemaal niks aan verdienen. Jammer hoor.

16 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik heb de sloten ook gehad. Er hangt een kabeltje uit het slot, waarschijnlijk een antenne.
  Heb je nog ontvangst als die er af geknipt wordt?

   1. Het antwoord staat op de Indiegogo site:
    Your lock has a cable at the back that is not mentioned in the manual. We are planning on making 2 version of the lock, with and without cable.
    The cable can be used to connect a solar panel that can be mounted on the rear rack of your bike. The solar panel will charge your lock’s battery and will increase the locks autonomy and even make external charging unnecessary.

 2. Kan je de herrie die het ding maakt als iemand aan je fiets zit ook uitzetten? Want ik heb persoonlijk een gruwelijke hekel aan scooter- en autoalarmen die af gaan. Soms heb ik zin in eigenrichting als zo’n ding kabaal staat te maken elke keer als er een tram voorbij dendert: de gracht in ermee!

  Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet. Geen herrie dus, misschien een discreet gezoem dat alleen hoorbaar is voor degene die je fiets verplaatst.

 3. Is het een goed slot? Ik bedoel menig slot of insteekkabel is snel kapot te krijgen?
  Werkt het slot ook op het Apple netwerk zodat ie makkelijk terug gevonden is?

 4. 26/1/2021: “The first batches of Sentinel locks are finally ready to be shipped to Belgium. The locks for our Indiegogo backers will be flown in so we can start delivery as soon as possible.”

  1. Ik zag het! Heel leuk. het is ze dus gelukt! Met vertraging, dat is okee. Ik ben zeer benieuwd en zal het hier updaten met een “Hands on review”.

 5. jammer dat veel goede dingen op indiegogo niet op tijd worden geleverd. het gaat niet vaak om 1 maaand maar veeeel langer. Ben dan ook zeer benieuwd naar de leverring en de werking van dit slot

 6. Er komen ook helemaal geen updates meer van Sentinel op Indiegogo. Mensen vragen zich al af of ze hun geld kwijt zijn.

  1. Er was nog een update over de las-machines: die werden nu allemaal gebruikt voor mondkapjes, dus de productie ligt helemaal stil. Ik wacht het maar af…

  1. Ik heb ‘m nog niet binnen, Corona-vertraging. Ik update het hier wel als ik nieuwes heb. ART weet ik nog niet, laat ik hier ook wel weten, wel belangrijk inderdaad, voor verzekering.

Geef een reactie