STRØM City: mooie voordelige ebike

strom city ebike review

– Update: 26 september 2023 –

STRØM City ebike hands on review – De STROM City is een mooie voordelige elektrische fiets. Deze Deense fiets lijkt op een VanMoof. Hij was goedkoop op Indiegogo en kostte mij daar destijds 1080 euro inclusief bezorging, import en 25% Deense btw. Na een jaar had ik ‘m in huis. UPDATE: na een paar maanden was het display kapot maar ik kreeg gratis een nieuw, mooier en beter display. Duurde wel lang overigens. Je kan zelf hier een display kopen of een extra oplader.

UPDATE: inmiddels zijn er vele nieuwe aanraders, zie dit nieuwe artikel over de beste ebikes 2023

Hij is van aluminium en weegt 28 kilo, zoals de meeste grote elektrische fietsen. Dat is erg zwaar, en vind ik een nadeel. Het kan veel lichter, zoals de Cowboy van 17 kilo. De batterij is mooi in het frame verwerkt, en ook nog afneembaar (met slot). Een belangrijk pluspunt, want dan kan je ‘m binnen opladen. De LG accu (36V – 375Wh) heeft 80 km bereik (in de praktijk eerder 50km, maar ik ben groot en zwaar en gebruik altijd de hoogste stand. Prima dus).

Met Shimano derailleur, 7 versnellingen. Op een ebike heb ik in Nederland eigenlijk geen versnelling nodig, hooguit twee. Dan zou de ketting ook sterker (dikker) kunnen zijn, en is het minder onderhoudsgevoelig, zeker als je de kettingbeschermer erop zet. Misschien maak ik er nog wel een single speed van. Hij staat bij mij toch altijd in de 7. En dat is heerlijk.

De 250W motor in het achterwiel is stil en goed. Er zitten uitstekende dikke 1.75 Schwalbe Marathon antilek-banden op, een perfect mooi zadel, fijne ergo-grips (lock on), een handig belletje en schijfremmen. Mooi hoor. Goed en degelijk. Rijdt heerlijk en supersnel.

display strom city
5 standen ondersteuning. Batterij- en licht indicator. Lang-klik de Plus voor knipperende verlichting. Maar inmiddels heb ik een nieuw display, gratis. Beter, uitgebreider. Die hierboven was niet waterdicht.
Strom City LCD display manual gebruiksaanwijzing
Het nieuwe LCD display is beter en handiger. Verderop de handleiding.
strom city remgreep en bel
Leuk belletje in de remgreep

Verkrijgbaar in mat zwart, glanzend grijs of wit. Er is een groot en een klein model. Als je 1,75 meter of langer bent neem je de grote. Er is nu ook een dames-frame, zie de website of zie de aanbieding op INDIEGOGO. Aanrader, en nu nog goedkoop. Met een totaal andere geometrie. Veel meer rechtop, met een hoger en verstelbaar stuur, en een groter zadel. Dit is een comfortabele relaxte stadsfiets, terwijl het Heren-model meer een diepe snelle zit heeft, als een racefiets of mountain bike.

Het Dames-model is er in één framemaat, geschikt vanaf 1,55 m tot 2,05 meter.

De EU-versie is begrensd op 25 km/u. De ondersteuning pakt helaas nogal laat op, en wordt pas krachtig als je sneller gaat. Dat voelt raar, want je wil juist bij het wegrijden de maximale kracht, zoals op de Xiaomi XiCycle of op de Cowboy. Het is dus een rotatie-sensor en geen torque sensor. Maar ik kan hier prima aan wennen. En je kan er ook nog een power boost (throttle) op zetten. Bij het wegrijden of bij heuveltjes druk je dan even op die turbo-knop.

Display

Het standaard display is karig, zonder je snelheid. Maar je gaat met deze altijd 27 km/u, dus wat maakt het uit. Op het nieuwe display (wat ik gratis kreeg omdat die andere niet waterdicht was en meteen kapot ging) staat de snelheid er wel bij. Batterij-level staat er op (staat ook op de batterij zelf, op het knopje). En er zit USB op het nieuwe LCD display, zodat je je telefoon kan opladen (hou de twee middelste knoppen ingedrukt om aan te zetten). Handig. Een goede telefoonhouder kan je er zelf bijkopen, en kost maar een paar euro.

Je kan een nieuw display kopen, zoals deze mooie kleine op AliExpress voor 30 euro inclusief het goede waterdichte stekkertje (5 pin waterproof) – nog niet getest –:

Mooi. Nog niet getest. Iemand??

Montage van de gehele fiets

Je krijgt het gereedschap erbij, en je zet ‘m in een half uur in elkaar, vanuit de doos.

Er is geen app en er is geen anti-Diefstal-GPS-gedoe. Dat kan je er eventueel zelf opzetten. De spatborden zijn mooi en prima. Er zit een stevige uitstekende zijstandaard op. En de verlichting is ook top.

Rijgedrag

Hij rijdt perfect. Actieve zit, comfortabel door de dikke goede banden, supersterk frame, stuurt goed. De trapas zit nogal hoog, waardoor je op hoge snelheid door bochten kan. Afstappen en stilstaan is dan wel lastiger. Het stuur zit nogal laag en ver. Ik heb er daarom de Stuurdrager op gezet. Met de shims past die op deze fiets (ook op een VanMoof trouwens, eventueel met een Ahead stuurpen). Dan zit hij voor mij (1,90m) iets hoger, iets meer rechtop, meer relaxed. En dan heb ik ook meteen een handige bagagedrager. (Voor de hoge stand zijn de kabels helaas te kort. In de lage stand is de stuurdrager nogal naar je toe gekanteld. Dus heb ik er een stuk tussenuit gezaagd. Hij zit nu mooi recht. De stuurhoek is nu beperkt, als op een brommer, maar dat vind ik okee).

De zadelpen is sterk en breed en kan daarom ook erg hoog. Er zit een handige snelspanner op. Deze fiets is zo ook geschikt voor superlange mensen. Dat is vrij uniek.

STROM City versus VanMoof Electrified

 1. De STROM City is veel goedkoper
 2. Qua design en kwaliteit vergelijkbaar
 3. De STROM City heeft een uitneembare batterij: een groot pluspunt
 4. De STROM City heeft een onderhoudsgevoelige derailleur, maar in de 7 rijdt hij wel fijner (groter verzet) dan in de 2 van VanMoof
 5. Qua accu en ondersteuning allemaal prima
 6. Motor in het achterwiel bij de STROM, in het voorwiel bij de VanMoof: allebei goed
 7. De STROM City heeft geen anti-diefstal-GPS of app, en geen slot

Hieronder een tip voor een GPS-slot, en hoe je de EU-versie op 30 km/u kan zetten.

strom city elektrische fietsstrom city review hands on ebike
strom city review hands on ebike ergonomie

Ook zeer geschikt voor lange mensen: 1,92 m past makkelijk op de grote STROM. Zelfs over de twee meter kan prima, en dat is best uniek.

strom city review hands on bike elektrische fiets

sentinel fietsslot met GPS
Het beste fietsslot: de Belgische Sentinel (140,-), nu vooruit te bestellen op Indiegogo. Met GPS, inclusief 3 jaar abonnement. Er is ook een versie met insteek-ketting. Update volgt hier, als ik ‘m in huis heb.

 

UPDATE: de Stuurdrager zit erop. In de lage stand, 6 cm hoger dan het gewone stuur. Ik heb een dwarsbuisje weggezaagd (zoals ik ook bij de Xiaomi Qicycle heb gedaan) zodat hij minder gekanteld is. De stuuruitslag is nu beperkt, net als op een brommer, maar daar kan ik mee leven.

stuurdrager stuur en bagagedrager ebike stuurdrager stuur en bagagedrager ebike

Voor vragen en ervaringen is er deze Facebook groep.

Strøm City LCD display gebruiksaanwijzing

Druk lang op SET tot je “1” ziet. Klik dan op de MIN voor Dagtrip Reset.
Druk lang op SET om te bewaren of druk kort op SET voor “2”:
Maximum snelheid instellen (30 a 35 is ideaal)
Druk lang op SET om te bewaren .
Of druk kort op SET voor “3” om de wielgrootte  in te stellen.
Druk nogmaals kort op SET voor “4”: Miles of Kilometers.

De USB uitgang om je telefoon op te laden kan je aanzetten door SET en PLUS tegelijk lang in te drukken. Je ziet dan een USB icoon. Deze setting wordt helaas niet onthouden.

Met de Plus en Min zet je ‘m blindelings op 4 voor 25 km/u , en op 5 voor 30km/u (als je die 30 in de settings hebt ingesteld). Dit is echt ideaal.

Je kan ook zelf een display kopen: deze mooie kleine lichte op AliExpress kost 30 euro en heeft het goede waterdichte stekkertje (5 pin waterproof).

Of hier: veel andere displays, ook in kleur, zelfs met de turbo-knop.

De power boost (throttle) turbo-knop is ook hier te koop. Bij het wegrijden (of bij een heuveltje) druk je dan even op de turbo. Superfijn.

Extra oplader voor een tientje

Je kan hier een oplader kopen (9,-) inclusief verzending. Hij werkt, maar wordt wel snoeiheet. Oppassen dus. Niet te lang gebruiken (max 2 uur), en alleen voor nood. Hij is verder wel heel licht en compact, dus ideaal om mee te nemen. Van het juiste type: 36V 2A met EU stekker, 220V. En het stekkertje is 5,5mm dus ook goed. Hij zag er iets anders uit dan op het plaatje hieronder. Bezorgd in 3 weken. LiitoKala is een groot merk, ik heb daar opladers en batterijen van: die waren allemaal goed.

36v 2A EU oplader ebike goedkoop

 

83 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ben erg blij met deze fiets. Ik heb de zadelpen verend gemaakt met een paralellogram veer en de strop korter met omdat het zadel te hoog kwam. Met de haakse slijper. Een zwaardere accu en throttle maken de fiets compleet. Fijne ondersteuning uit Denemarken. Nadelen met iets op de bagagedrager is de verlichting afgedekt
  . Trapas zit toch te laag, altijd de binnentrspper hoog houden ander raak je de grond bij een scherpe bocht. Kan 35 maar dat is illegaal. Wel helm op doen.

 2. What a terrible company. The quality of the bikes we got was terrible and service of there helpdesk is horrible. Please don’t buy from them, how ever good is sounds. They are scammers !!!

  We orders 2 bikes (for myself and my wife). My wife’s bike arrived broken, so would not work. So contacted the helpdesk. After many tries and excuses for 2 years we still got no replacement parts or help. So guess how often we could ride the bicycle?
  Exactly 0 times

  Btw; she even didn’t got her basket. Which we also ordered but never got.

  We thought in beginnen they are a startup, things happens. So gave them slack. But this goes against every bit sense.

  My bike arrived okay. There were some issues, but still could drive the bike. But after a couple of months, the steering, brakes, panel under the bike and gears started breaking down one by one. Brought it to a service shop for bikes. The guys first opinion after the checkup was, what a terrible quality of a bike. Fixing would cost me 320 euros :(
  He advised me even not to fix it. But just buy a different bike.
  But me being stupid and naive thought, it’s still a nice looking bike, the bad luck would stop eventual right??? But the joy did not last long. After a couple of months other parts started breaking up, the electronics completely stopped working at a certain moment. So no assist, but a heavy bike with no assist. So driving it is pointless.

  We gave up on reaching out to Strom bikes. Because they always promise you something, but you get nothing.

  So today we brought both bikes to the recycle dump. There went 2500+ euros and some bad memories.
  This is the reason we wrote this review.

  So even if you think of buying it after reading this all. Good luck and maybe god be with you.

  1. Strom zijn failliet sinds jan 2024. Jammer. ik ben erg tevreden over de fiets, ofschoon ik geen levering kreeg van voor en achtermandje. covid deed ze de das om

 3. Hi Aartjan, Jouw review heeft mij in 2022 doen besluiten m 2 fietsen te kopen en te betalen bij Indiegogo aan Strom. Het is misschien wel handig om een kleine update te plaatsen. Inmiddels is de support door Indiego gestopt en zijn ze Under review. Zoals op elk forum te lezen zijn veel mensen hun geld kwijt omdat ik nagenoeg zeker weet dat het oplichters zijn en waarschijnlijk allang failliet. Al anderhalf jaar verzinnen ze belachelijke smoesjes waarom er weer niet geleverd wordt. Ik nodig je uit om internet en facebook eens af te struinen en vervolgens te kijken hoe positief jezelf nog bent over Strom Bikes. Groeten, Ramon

  1. Bedankt voor je reactie Aartjan. En de reactie op alle andere die enige kritiek op Strom hebben in de overige reacties. Vraagje over remkabel beantwoord je binnen een uur. ?!?!? Pffffff

  2. Inderdaad hetzelfde hier, ook via Indigogo. Al anderhalf jaar aan het wachten en geen reactie. Denk inderdaad dat we opgelicht zijn…

  3. Weet iemand of we als gedupeerden van STrøm nog iets kunnen doen? Ik heb ook naar aanleiding van dit artikel een fiets gekocht bij Strøm via Indiegogo. Nooit een bericht ontvangen en al helemaal geen fiets.
   P. Jacobs

   1. Er staat in de Strøm bike world club groep op Facebook een manier hoe je eventueel via je bank bij de creditcard maatschappij het terug kan krijgen. Ik ben hier zelf nu ook mee bezig. Ik had het al rechtstreeks bij Mastercard geprobeerd maar die geven aan dat er een verjaring van 13 maanden op zit en dus niets is terug te halen. Nu probeer ik het dus via de ABN amro bank waar de creditcard van is. Succes

 4. Hi Aart Jan, dank voor deze informatieve blog! Weet jij (of één van de andere Strøm rijders) een goede fietsenmaker in A’dam die dit merk kan repareren / helpen met onderhoud? Thanks, Peter

 5. Hoi Aartjan,
  Mijn vriend en ik hebben twee jaar geleden onze Strombike mountainbikes ontvangen, reuze tevreden mee. Echter……wij wilden in de bergen gaan fietsen, Gorge du Verdon, dus gelijk een zwaar parcour. Ik fietste fluitend naar boven, mijn vriend kreeg hem niet in de ondersteuning en trapte zich wezenloos. Dus…..we zijn teruggekeerd.
  Hij heeft met Strombike gecorrespondeerd over wat er aan de hand kan zijn. Zij vragen 100x hetzelfde en de mailwisseling schiet niet op.
  We hebben ondertussen van alles uitgeprobeerd, geruild van accuś, ik heb op zijn fiets gefietst, verschillende standen van de versnelling icm de ondersteuning uitgeprobeerd…..
  Ik heb geen enkel probleem, niet op mijn fiets en ook niet op zijn fiets. Wij denlken nu dat het komt omdat ik 65 kilo weeg en mijn vriend bijna 100 kilo.
  Omdat ik in september met een vriendin een stukje van de route Santiago de Compostella (fietsen langs oude wegen) ga fietsen met bepakking, maak ik me zorgen. Kan het straks zijn dat met een beladen fiets ook ik de bergen niet meer opkom? Heb je daar al eens iemand over gehoord?
  Ik ben heel beniewd naar ervaringen.
  Groeten Josien

 6. Hoi Aartjan, mooie blog, ik kwam voor mijn vrouw terecht bij deze fiets op indygogo, ik lees echter heel veel slechte reviews over dat bedrijf op trustpilot, maar rechtstreeks bij strøm is die bijna dubbel zo duur, ik lees dat jij een jaar hebt gewacht, kun je dan tussendoor wel contact krijgen/houden met indugogo of Strøm?

  1. Ja, maar dat ging heel moeizaam destijds. Hopelijk hebben ze dat inmiddels verbeterd. Het was uiteindelijk wel gelukt.

  2. Nou…. Ik heb 1,5 jaar gewacht. En op mijn extra’s (frontbasket, rear carrier en wat andere dingen) wacht ik al 2,5 jaar… krijg zo nu en dan een update, vooral als ik zelf weer eens aan de bel trek. Voor nu zeggen ze dat die dingen ‘early 2023’ geleverd gaan worden. Ik zou hier nooit meer aan beginnen!!!

   1. Beste , bij mij dus hetzelfde. Ik wacht ook al bijna 3 jaar op mijn mandje !!! . Ik heb nu een mail gestuurd voor een vergoeding maar daar antwoorden ze niet meer op . Echt triestig die firma .

 7. Heb sinds een paar dagen mijn fiets (Strom M) ontvangen.

  Een jaar (aug 2020) geleden besteld via hun Indigogo project.
  Was erg lang wachten, maar ben erggg blij met het resultaat. Mooie fiets, rijdt heerlijk en stabiel.
  Voor deze prijs (1400 euro) vind ik het echt het wachten waard. Heb vorig jaar een paar fietsen getest (Stella, Gazelle, VanMoof), maar vond ze allemaal net niet (prijs kwaliteit). Destijds op basis van de review hier de gok gewaagd voor Strom.

  De enige minpunt is de lange wachttijd. Echter dat was achteraf (deels te verwachten) als je mee doet met Indigogo.

  Mijn mening over de fiets:
  – Goede accu (heb er nu al dik 50KM mee gereden en rijdt heerlijk) die zo goed als onzichtbaar is verwerkt in de fiets. De accu kan er toch uit, als je hem binnen wilt opladen.
  – Erg mooie stoere fiets, in een paar dagen al tal van complimenten gehad.
  – Kwaliteit kan ik niet echt een oordeel op geven, want heb hem een nog maar een paar dagen. Maar alles lijkt stevig gebouwd, heb niet het idee dat het slecht is gebouwd. Verwacht wel een paar jaar er plezier ermee. Enige minpuntje is dat je de gelaste naden ziet. Zou naar mijn mening, iets netter hebben gekund.

 8. Hoi aartjan
  Ik heb vrijdag mijn strom city w ontvangen. Weet jij toevallig of het normaal is dat je in de laagste stand al geen ondersteuning hebt, maar hij gaat gewoon vanzelf. Ik hoef eigenlijk maar een halve trap te geven en rijd vanzelf weer door. Ik had verwacht dat het ondersteunend zou zijn en niet dat hij meteen een rol snelheid zou aannemen.
  Ik hoor graag van je.

  1. De Strom heeft inderdaad een rotatiesensor, en geen torque sensor. Dus als je de trappers beweegt ondersteunt hij, maar de kracht is niet afhankelijk van hoe hard je op de pedalen drukt. Dat doet een torque sensor wel, maar dat hebben maar heel weinig fietsen (de Cowboy heeft dat, nu ook in dames-model).

  2. Iets wat mij gisteren (positief) opviel is dat als je de – knop ingedrukt houdt, dat die in walk-stand gaat.
   Hierdoor start de motor ondersteuning en kun je soepel wegkomen bij bijvoorbeeld een stoplicht :D

 9. Hallo, ik heb deze week het damesmodel city city w ontvangen. Ik lees overal terug dat er 7 versnellingen op zitten. Ik heb er 3 en dan moet ik in de laagste elektrische stand heel hard rond met de trappers. Weet jij hier iets van?

 10. Ik zou maar uitkijken met deze fiets. Ik heb zelf eentje gekocht. Dramatisch. De kwaliteit is abominabel slecht. Alles wat kapot kan gaan gaat kapot. Ook de aftersale service is ronduit slecht. Realiseer je: iets gaat kapot, met foto’s en fimpjes moet je uitleggen wat er kapot is. Dan gaan ze de onderdelen bestellen in Taiwan. Duurt een poos voor je de spullen krijgt. En als je geluk hebt dat de onderdelen volledig zijn en de juiste uitvoering zijn, dan mag je zelf gaan uitdokteren hoe de boel in elkaar te zetten. Instructie video? Nauwelijks, en dan altijd weer net een andere uitvoering. En er blijven onderdelen kapot gaan en kapot gaan….. Dit is HET voorbeeld van goedkoop is duurkoop.

 11. Dag Aartjan, weet je misschien of het mogelijk is om de ‘US’ versie zonder problemen te importeren in Nederland? Volgens het bedrijf zijn de US modellen gewoon te bestellen in Europa maar ik vraag me af of hier bij de douane op gecontroleerd wordt en zo ja wat de gevolgen hiervan zijn. Groet Wouter

 12. Hoi Aartjan,

  Wat een fijne blog om te lezen. Heeft mij veel onderzoek kunnen besparen als ik het eerder had gelezen. Dank je wel.
  Zelf heb ik nog wat wat vragen, hopelijk kun je mij hiermee helpen.

  1. Heb jij enig idee of er op de strøm heren model en dames model ook een kinderzitje kan?

  2. Daarnaast schrijf je over de versnellingen dat je er over denkt er een singel speed van te maken. Mijn vraag: zou je er dan ook voor kunnen kiezen er een onderhoudsarme belt van te maken? Zoja, raadt jij dit aan?

  3. Mijn plan is om met deze fiets naar het werk te fietsen 30 heen, 30 terug. Elke week. Zou jij dat aanraden met de Strøm?

  1. 1. Zie de Facebookgroep (denk ik)
   2. Nee, dat kan niet, want dan moet het frame open kunnen
   3. Jazeker. Alhoewel je op zo’n grote afstand wellicht liever een speed pedelec (45 km/u) hebt

 13. Hallo Aartjan, ik rij op een Strøm met de oude display. Weet je of het daarmee ook mogelijk is om de max snelheid naar 30 in te stellen?

 14. Beste Aart-Jan, hartelijk bedankt voor je goede adviezen. Ik wil nu een Strom kopen, maar krijg geen reactie op mijn email aan hen. Had 2 vragen: 1 Kan ik er een bagagedrager achterop bij kopen? 2. Als je 1,78 bent, kan je dan beter voor de kleinere of grotere editie gaan. Weet jij waar ik daar antwoord op kan krijgen?

 15. Hoi, Ik ben geïnteresseerd in de Strom city W. Ik vraag mijzelf alleen af hoe het zit met bagagedragers (voor én achter) van derdenpartijen. Moet er dan gekeken worden naar verschillende maten of past over het algemeen alles wel?

 16. Hallo Aartjan, Ik twijfel over de City Strom ivm service/garantie. Ik zat tot gisteren sterk aan de VanMoof S of X 3 te denken, maar die is met 1995 aanmerkelijk prijziger. Zou jij de Strom of VanMoof adviseren? Voor wat de Strom betreft is deze standaard goed genoeg, of is het verstandig om het premiumpack erbij te nemen, al wordt de prijs dan met ik geloof 400 euro behoorlijk hoger. Dan nog de laatste vraag, op Indiego kost de fiets 995, op de site van Strom 1495,-. Heb jij een idee waar dat verschil in zit? Invoer etc? Bij Indiego staat oktober levering, op de site site staat 3-6 dagen
  Alvast bedankt voor jouw reactie!

  1. Bij indiegogo komt er nog transport bij en Deense btw van 25%. Dus dat scheelt dan nog maar weinig met de site. De standaard Strom vind ik goed genoeg. Maar omdat de vanmoof veel meer biedt en hier service heeft zou ik die nu doen. het prijsverschil is ook niet meer zo enorm als twee jaar geleden.

   1. Dankjewel. En als jij moest kiezen tussen de S3 of de X3? Tot slot en als de keuze is tussen de nieuwe VanMoof en de nieuwe Cowboy?

    1. De X3 (als je niet langer bent dan 2 meter). De nieuwe Cowboy is duurder geworden en kan geen 30 meer dus valt voor mij af, helaas.

      1. Ik vind m mooier en kleiner. Iets andere geometrie, meer rechtop, meer unisex, geschikt om met meerdere personen te delen. En een mooi en handig voorrekje zonder meerkosten.

 17. De US modellen met 350W motor zijn officieel niet toegestaan omdat ze 32 km/u kunnen. Maar dat kan volgens mij met het EU-model ook. En softwarematig kun je de limiet instellen op 25 km/h (volgens Strøm). Bij verstandig gebruik lijkt mij dat de hogere snelheid geen groot risico vormt op ernstige ongevallen waar politie bij betrokken wordt.
  Mijn vraag is wat jouw gedachten hierbij zijn:
  Hoe groot acht jij de kans dat hierop gecontroleerd wordt en dat ontdekt wordt dat het een te snel model betreft? Ik vraag geen garantie, want het blijft mijn eigen risico.
  Wat zou jouw advies zou zijn als de kans klein is dat het snellere model ontdekt wordt: het US-model of EU-model?
  Verwacht je dat lokale fietsenmakers bereid zijn onderhoud en reparaties uit te voeren?

  1. Mijn advies is het EU-model. Want 250W en 30km/u is prima. Ik rij op elke fiets al 30 km/u zonder ondersteuning, dus de tuning naar 30 vind ik noodzakelijk. Op de Strom met LCD scherm is dat gelukt.

   Ik acht de kans minimaal dat er zwaar op gecontroleerd gaat worden. Tenzij er in komende jaren veel ongelukken mee gebeuren.

 18. Hoi Aartjan,
  Fijn om te horen dat ook Nederlanders al de Strom hebben besteld en ontvangen. Het ziet er allemaal mooi uit. Maar vind een fiets kopen zonder testen best spannend. Hoe is de zit (ga voor damesmodel). Wel eens op een urban basic model gefietst, maar dat vond ik niets. Verhoudingen klopten niet. Normaliter zou ik met mijn 1.62 lengte een klein frame (50-52) aanschaffen. Dit frame is echter groter. Dus twijfel alom. Met de Wattfiets kan hij na 10 dagen nog terug. Maar denk dat het model van de Strom voor mij prettiger is. Dus nog wel twijfel…

  1. Het Dames-model is er in één framemaat, geschikt vanaf 1,55 m tot 2,05 meter.
   Dank, ik heb het nu ook toegevoegd.

  1. Er is een groot en een klein frame. Als je 1,75 meter of langer bent neem je de grote, geschikt tot 2,15m
   Het Dames-model is er in één framemaat, geschikt vanaf 1,55 m tot 2,05 meter.

 19. Hey, is Indiegogo betrouwbaar? Ik zie nu het damesmodel erop staan. Als ik daar bestel kan ik er dan vanuit gaan dat die zeker binnen komt?

 20. Hallo,

  Kun je ook een US-versie bestellen voor NL? Deze versie is meest populair en met strottle-knop makkelijker wegrijden. Ik hoor graag, Robert

  1. De throttle kun je ook op de EU versie zetten. De VS versie is hier illegaal door de te krachtige motor, het is hier een brommer. Dus er moeten spiegels en een bromfietsplaat plus verzekering op, plus RDW keuring (die je dus niet krijgt).

 21. Hoi Aartjan.
  Een leuke Nederlands talige blog heb je over de stoem city geschreven.
  Alleen de grijze kleur is niet mat maar dit is gewoon een glanzende lak.
  Nog een groot verschil tussen de stroem city en de van moof is dat de city een achterwiel motor en een van moof een voorwiel motor heeft.
  Volgens mij ten goede van de stroem city.
  Ik lees ook vaak over problemen met het display en ik weet dat we nog in de garantie zitten maar een hoop onderdelen voor onze fietsen zijn ook te vinden op AliExpress.
  Groetjes Dick.

  1. Nee, zucht, ik heb het op alle manieren geprobeerd, maar kreeg nauwelijks respons…

   UPDATE Uiteindelijk is het gelukt. Het nieuwe display is top! Ik ben toch weer erg blij met deze fiets.

 22. Zelfde probleem. Ik zit al 3 maanden met een fiets die niet werkt. Service is echt waardeloos. Ik zou niemand adviseren zo’n fiets te kopen. Hopeloos!

 23. Hallo Aartjan,

  Hier hetzelfde probleem met de display. Eerste contact met Strom is al meer dan een maand geleden. Heb nog steeds geen vervangend onderdeel, hoop dat jij beter ervaringen hebt. Via Skype zijn ze ondertussen al meer dan een week off-line

  1. Tja ik heb nu inderdaad al een kapot display. Dat is niet waterdicht., Hij doet nu helemaal niks meer! Ik moet nu via Skype contact opnemen. We gaan het zien… to be continued

Geef een reactie