Fotokalender 2020 template met jouw foto’s

Je eigen fotokalender voor 2020, met je favoriete foto’s. Hier een gratis template om dat makkelijk zelf te kunnen doen. In een schitterend ontwerp van een professionele top-designer (ja ja: AARTJAN.NL). Open het in Adobe Indesign of in Affinity Publisher en sleep je plaatjes in de grijze vakjes. Printen en klaar! De officiële vrije dagen staan er ook al in, en de winter- en zomertijd ook. Je kan ‘m ook als verjaardagskalender gebruiken: er is genoeg ruimte om er dingen bij te schrijven.

Ik doe er elk jaar nieuwe foto’s van mijn schattige lieve onhandelbare hond in, Abe. Zolang hij nog leeft dan. Hij wordt al oud, hij kan soms niet meer goed lopen.

Hier een paar voorbeeldjes uit de Abe kalender 2019:

kalender-abe-2019-lores

 

Uitprinten kan op elke A3-printer. Of verkleind op A4. De randen links en rechts snij ik eraf, zodat de foto’s aflopend zijn. Hoeft niet per se, maar dat is wel veel mooier.

Als je zelf gaat printen en snijden, download dan dit template hier. Je kan het template openen in Indesign, of in het nieuwe prijswinnende Affinity Publisher. Sleep je foto’s in de grijze kaders. De kaders zijn zo ingesteld dat het meteen passend is.

Je kan de plaatjes ook verschuiven of inzoomen. Dubbelklik dan het plaatje (of klik het rondje in het midden). Het bruine kader kan je dan verslepen, of hoekpunten verslepen (met Shift ingedrukt in Indesign).

Je kan het uitprinten, of je maakt er eerst een PDF van, met ⌘-E. Kies hoge kwaliteit. Die pdf kan je overal uitprinten, bijvoorbeeld bij elke print-service.

Het mooist is een ringband (wire-O) met hang-haakje. Bij Drukwerkdeal (online printen) zit dat er al bij, voor 13,- in totaal (printen, snijden, binden en verzenden). Of je print er bijvoorbeeld vier voor 23,- in totaal. Het formaat is hier aflopend A3. Dan moet de pdf ook met 3mm afloop rondom. Gebruik dan een andere template: dit template, voor aflopend A3.

kalender met je eigen foto's
Bij Drukwerkdeal is het op mooi dik papier, en met een ringband + hanghaakje. Prachtige kwaliteit.

Geef een reactie