Fotokalender 2021 template met jouw foto’s

– Update: 22 januari 2021 –

Je eigen fotokalender voor 2021, met je favoriete foto’s. Hier een template, zodat je dat makkelijk zelf kan maken. In een schitterend ontwerp van een professionele top-designer (AARTJAN.NL ;). Open het in Adobe Indesign of in Affinity Publisher en sleep je plaatjes in de grijze vakjes. Printen en klaar! De officiële vrije dagen staan er  al in, en de winter- en zomertijd ook. Je kan ‘m ook als verjaardagskalender gebruiken: want er is genoeg ruimte om er dingen bij te schrijven.

Hier een paar voorbeeldjes uit een vorige Abe kalender 2019:

kalender-abe-2019-lores

 

Uitprinten kan op elke A3-printer. Of verkleind op A4. Als je witte randen links en rechts op de prints hebt, kan je die randen ook bijsnijden. Zodat de foto’s links en rechts aflopend zijn. Is veel mooier. Daarom zit er 3 mm extra rondom bij.

Download het template hier. Je kan het template openen in Indesign, of in Affinity Publisher. Sleep je foto’s in de grijze kaders. De kaders zijn zo ingesteld dat het meestal meteen goed passend is. Je kan de plaatjes verschuiven of inzoomen. Dubbelklik dan het plaatje (of klik het rondje in het midden). Het bruine kader kan je dan verslepen, of hoekpunten verslepen (met Shift ingedrukt, in Indesign).

Je kan het zelf uitprinten, of naar een print-service sturen. Dan maak je er eerst een PDF van, met ⌘-E. Kies hoge kwaliteit (of drukwerk, met afloop). De pdf kan je overal uitprinten.

Het mooist is een ringband (wire-O) met hang-haakje. Bij Drukwerkdeal (online printen) zit dat er al bij, voor 13,- in totaal (printen, snijden, binden en verzenden). Of vier stuks voor 23,-. Het beste formaat is aflopend A3.

kalender met je eigen foto's
Bij Drukwerkdeal is het op mooi dik papier, en met een ringband + hanghaakje. Prachtige kwaliteit.

Geef een reactie