CarPlay IOS 14 met radio

Update: 9 jan 2021 • 17:49 •

Nou ja, met radio apps dan. CarPlay is te gek! In de auto doe je je iPhone aan de oplader, en op het grote radio-scherm zie je dan je telefoon in een simpele interface. Spraakgestuurd kan je dan bellen, appen, navigeren en Spotify luisteren. En met een radio app lijkt het zelfs alsof je autoradio ook een enorme upgrade heeft.

In mijn vorige auto had ik een moderne DAB radio. In mijn nieuwe oude auto zit helaas alleen oude FM radio. Maar gelukkig wel met CarPlay. Met een gratis radio app werkt  de radio dan veel beter. Zonder storing. Je kan zenders op naam kiezen. En je ziet  welk nummer er speelt, inclusief cover art. Had ik nog nooit eerder gezien. Dit kon niet eens met mijn DAB+ radio. Die gratis radio app is MyTuner Radio. De ontvangst gaat via je mobiele verbinding. Kost wel data dus. Maar ook met veel beter bereik dan FM of DAB+. Dat valt namelijk vaak uit, dus achteraf gezien was die nieuwe DAB ook totaal waardeloos.

Aanvankelijk wist ik niet eens dat ik die radio app had. Ik had de autoradio aan, en in CarPlay kon ik opeens zenders kiezen. Dus er leek een koppeling te zijn tussen MyTuner en de autoradio. Dat is misschien ook wel zo! Hij ziet wellicht welke zender op de autoradio aanstaat. Ben ik nog niet achter.

Verder zitten er sinds IOS 14 nog meer verbeteringen in CarPlay. Je hebt nu Instellingen, met onder andere Dark mode, cover art en “Niet storen tijdens autorijden“. Heel goed!

En in Split Mode (zie onderaan) kan je nu ook Google Maps en Waze zien, dat kon voorheen niet.

Je hebt nu een knopje “Huidige” op het startscherm van CarPlay in IOS 14. Dan kun je gewoon radiozenders op naam kiezen, als je de gratis radio app MyTuner hebt
En je ziet dan welk nummer er op de radio speelt, inclusief cover art
Hier zie je op het startscherm het knopje “Huidige” voor de radio. Verder zijn er nu ook Instellingen.
De nieuwe instellingen op CarPlay IOS 14

Zie ook alle andere blogs over Carplay, zoals Split mode:

 

 

8 Reacties

 1. Geen rechten in het buitenland voor deze app. Dus op vakantie geen optie en als je er woont evenmin. Vreemd want via de apps van de afzonderlijke NPO zenders geen probleem.

 2. Aartjan: ik heb de betaalde versie van MyTuner Radio, iOS 14, maar krijg geen album art bij de Radio zenders. Wel de artiest en track title. Kan het zijn dat de muziek speelt via de NPO radio app? Zie die namelijk in een schermafbeelding links staan en via de NPO2 App krijg ik dezelfde schermen als in het artikel.

   1. Ja, in de app staat album art aan. Dit geeft op de iPhone een wisselende afbeelding tussen zender logo en album art.
    Afbeelding 1 en twee zijn bijna exact gelijk aan mijn schermen als ik de NPO Radio 2 app aanzet. Afbeelding 2 krijg ik door op andere zenders te klikken.

 3. Wilde net inderdaad hetzelfde vragen. Zojuist bij mijn auto gecheckt maar geen radio zenders te zien onder Huidige – alleen podcasts. Lijkt inderdaad of je via een app luistert denk ik.

  1. Klopt! Sorry! Het is inderdaad de gratis MyRadio app, waarvan ik niet wist dat die op die iPhone zat! Ik heb de tekst aangepast.

 4. Hoi AJ, weet je zeker dat het FM is? en je niet gewoon naar MyTuner luistert? Zonder internetverbinding krijg ik het niet voor elkaar. De andere iOS 14 opties zie ik wel.

  1. Oe dat zou misschien ook kunnen! Wel heel geavanceerd dat hij dan dezelfde zender pakt als de autoradio. Ga ik checken! En dan update ik het wel

Geef een reactie