Edifier TWS met ANC review

Edifier ANC review

– Update: 14 juni 2021 –

In ear oordopjes met echte ANC wil iedereen wel. Het buitengeluid wordt dan extra gedempt. Heerlijk rustig in het OV, in je imaginaire vliegtuig of in een rumoerige omgeving. De Bose QuietComfort zette ooit de standaard. Maar pas vijf jaar later later kwamen er de eerste “in ears” met Active Noise Cancelling: de Apple AirPods Pro. Kan dat niet veel goedkoper? Hier mijn Edifier TWS ANC review.

Ik kocht ‘m hier voor 65,-. Snel bezorgd, in een week, vanuit Spanje. Het zijn de best verkochte ANC earbuds op dit moment. Met transparante modus, 9 uur batterij, 10mm drivers, gaming mode en app:

Edifier TWS NB2 ANC review
Mooi luxe doosje

Edifier ANC review
Met USB-C oplaadkabel, S-M-L eartips, draagzakje, handleiding, earbuds en oplaadcase

Het belangrijkste is de geluidskwaliteit en de ANC-kwaliteit. De rest vind ik minder belangrijk:

 • De verbinding is prima en stabiel (verbinden met een ander device kan met langklik op de knop IN het doosje, maar je moet wel disconnecten op de eerste)
 • De pasvorm is goed met de bijgeleverde tips en zeer comfortabel
 • De touch-bediening is goed:
  Rechts 2x = Play/Pause. 3x = Next.
  Links 2x = Ambient / Normal / ANC.
  Links 3x = Gaming mode (ultra low latency)
 • IP54 waterdicht, Bluetooth 5.0
 • Enorme batterij: 7 uur op 1 lading + 15 uur in de case
 • Geen Multipoint, dus je kan ‘m niet op twee devices tegelijk verbonden houden
 • De microfoon is zeer matig, zoals vaak bij Bluetooth:

Er zit een goede app bij:

Edifier TWS ANC app review
ANC Noise cancelling en Ambient Transparency kunnen vanuit de app, maar ook vanaf de oortjes.
Edifier TWS NB2 app
Met o.a. In ear detection, handleiding, Tap sensitivity

De in ear detection is handig: doe je er één uit, dan stopt de muziek. De handleiding in de app is ook handig. Tap sensitivity ook wel, want die heb ik wat hoger gezet.

Ambient mode vind ik belangrijk, om je omgeving te horen. Bij deze is dat ook nog eens instelbaar. Pluspuntje dus. En er is een widget voor het snelscherm (Vandaag-weergave) op je iPhone (veeg naar rechts,). Dat vind ik ook handig, want daar kan je snel bij. En daar kun je ook de batterij zien.

Edifier in ear ANC widget

ANC en geluidskwaliteit

De ANC werkt echt wel, maar helaas niet zo goed als andere Noise Cancelling koptelefoons. Het is ongeveer de HELFT van een Bose of een Sony. Als je dat belangrijk vindt is de 1More ANC veel beter: die is zelfs BETER dan Bose en Sony. De ANC van de Edifier is wel geheel zonder ruis, en ze klinken vrijwel net zo goed zonder- als met ANC.

De geluidskwaliteit is heel goed. Veel mensen vinden dit erg mooi. Het karakter is V-shape, zoals tegenwoordig bijna alles. De bas en het ultralaag zijn mooi en vol aanwezig door de 10mm drivers. Beter nog dan bij de meeste andere goede in ears. Het hoog is ook goed en helder, maar voor mij te veel aanwezig. Dat moet ik  temperen met EQ. Het mid rond 500Hz moet er wat mij betreft ook extra in. Dat is logisch, bij V shape.

Met ANC aan klinken ze nog iets meer U-shape: dat is V-shape met extra ultralaag en ultrahoog. Dat noemen ze ook wel de “Harman curve“. Speciaal ontwikkeld voor koptelefoons en oordopjes. Volgens onderzoek benadert dat meer het gevoel van echte speakers. Met dat extra laag ben ik het eens. Maar meer hoog is voor mij niet nodig: ik ben nog niet doof namelijk.

Edifier ANC EQ setting

Edifier ANC review EQ setting

Hij kan geen AptX of LDAC. Dat kunnen er ook maar weinig. Maar de gebruikte SBC klinkt best goed, met 325 Kb/s:

SBC codec Edifier
Tools > Audio graphs
Edifier ANC BT info review
Devices: Get Info

ANC earbuds

Edifier TWS ANC review: conclusie

Het zijn de goedkoopste ANC in ears, en daarom zeer populair. Maar de ANC werkt helaas minder goed dan anderen. Het geluid is wel heel goed – als je van V-shape en superhelder houdt. De bas is zelfs beter dan de meeste andere. Maar ik heb zelf nogal forse EQ erbij nodig. Er zit ook een goede app bij. Hij heeft verder transparency (ambient) en een gaming mode. De batterij is ook top: 7 uur op 1 lading.

Zie ook de blog over ANC in ears. Met:

 1. Op nummer 1 de 1More Comfobuds Pro ANC
 2. De Mpow X3 ANC: lange review volgt nog, maar dit is nu al mijn nummer 1
 3. 1MORE Dual Driver ANC Pro met 35dB ANC, LDAC, AAC, AptX, fast charge, IPX5 waterdicht, windfilter en 16 uur batterij  
 4. De Tronsmart Apollo Bold ANC
 5. De HUAWEI Freebuds Pro ANC
 6. Of de ANC in ears van TaoTronics, op BOL.com
 7. De JOYROOM – 35DB ANC maar die arriveerde al kapot
 8. En er zijn ook nog 1:1 AirPods Pro Replica’s met echte ANC

– – – Zie verder ook alle blogs hier over Audio & Muziek – – –

Of alle andere blogs over ANC Noise Cancelling koptelefoons

Of de blogs met de beste duurdere oordopjes.

Deze Edifier ANC review is niet gesponsord. Ik heb ‘m zelf gekocht – zo kan ik weer de Kerstman uithangen ;) Er staan affiliate links in – maakt voor de prijs niet uit.

5 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. De levensduur van deze edifiers valt tegen: 2 setjes allebei stuk na 5 maanden. Zelfde defect ook: linker oortje opeens veel zachter.

 2. Even een tip: als je de stock eartips van de Edifier TWS NB2 wilt vervangen: Spinfit CP1025 erop (verkrijgbaar via Amazon, binnen 2 dagen geleverd)! Voor mij een groot verschil. Betere pasvorm/afsluiting, beter geluid door dikkere siliconen. Deze Spinfits geven ook geen problemen met laden in de case.

 3. Als ik een nog goedkopere TWS mag aanraden, zonder ANC maar goed geluid en mooie app, de Fiil t1xs. Al beschikbaar voor 4 tientjes en telefoongesprekken gaan prima. Veel lovende recensies

Geef een reactie