Hawaii shirts op Ali

hawaii shirt

– Update: 28 oktober 2019 –

In de zomer draag ik uitsluitend Hawaii shirts. Daar heb ik een fetisj voor. Waarschijnlijk omdat ik in de zomer altijd op een eiland zit. Dus ga ik lekker shoppen op AliExpress. Prachtig mooie zomer-shirts met korte mouw, voor een tientje of zo. Maar wel met drie hindernissen:

  1. De maat: Vaak zijn het Chinese maten, en dan moet je er twee maten bijtellen. Niet altijd, want soms zijn het wél meteen US of EU-maten. Bekijk de maat-tabellen en de comments. Of neem je eigen maten op. Wel zo makkelijk. Een Hawaii shirt hoort “officieel” zogenaamd oversized te zijn, maar ik vind slim fit ook leuk. De pasvorm is ook een puntje: typisch Chinees is te kort, te breed en ongetailleerd. Niet altijd, maar het komt nogal eens voor.
  2. Het materiaal. Je komt er in de beschrijving en in de comments eigenlijk niet helemaal achter wat het materiaal nou precies is. Het mooiste materiaal is echte zijde, maar dat is niet / nauwelijks te vinden (“Silk” is meestal nep, van plastic). Viscose is absolute top (van houtvezel/cellulose) net als het vergelijkbare bamboe. Heerlijk materiaal, maar wel zeldzaam. Milieutechnisch veel beter dan katoen, want dat verspilt enorme hoeveelheden water. Linnen of katoen is verder wel een natuurlijk en fijn materiaal. Vaak in een mix met polyester of spandex. Dat kan prima zijn, maar het kan ook erg veel plastic bevatten.
  3. De kleur en de print: op de foto is de print uiteraard perfect, in het echt kan het tegenvallen. De kleur is meestal goed, maar de plaatsing van de print is niet zoals op de foto. Logisch: bij een grote print is elk shirt uniek.

Anyway, laatst had ik deze, hieronder, voor 9,50 euro. Het was er in een dag of 10. Het materiaal voelt als dun linnen, het is een mix van linnen en katoen met een vleugje polyester, mooi en goed. De maat XXL klopte voor mij (ik heb normaal L met 1,90 met 90kg). ASIAN size staat er ook bij! Dus 2 maten meer doen. Het ziet er op de plaatjes uit als slim fit, maar het is normal fit, ongetailleerd. De print klopte ook, en vond ik helemaal top. TE GEEEEK zelfs!!! Ik zou ze ALLEMAAL wel willen! De stof is superdun, dus hij zal wel niet zo lang meegaan.

Hawaii shirt korte mouw zomer goedkoop linnen katoen Hawaii shirt goedkoop linnen katoen zomer korte mouw

paisley shirt goedkoop zomer korte mouw 2019 zomer shirt korte mouw

Verder had ik ook deze hieronder, voor 9 euro, ook snel bezorgd in iets van 10 dagen. Schitterend mooie prints (in ruime keus), maar helaas wel van 100% polyester. Daar moet je van houden. Tikje aan de grote kant ook, maar ik had ook XXXL besteld – ik had natuurlijk XXL moeten doen. Het is stretch-materiaal. Het model is niet echt slim fit of getailleerd, dus niet zoals op de foto’s. De print was qua kleur goed, maar de plaatsing was lang niet zo PRACHTIG MOOI perfect als op dit plaatje:

Hawaii shirt stretch

zomer shirt korte mouw polyester stretch

En onderstaande voor 18,- vond ik ook goed en mooi. 100% Katoen. De maat is US oversized, dus je kan gewoon je eigen maat of zelfs 1 kleiner doen.  Print en pasvorm exact zoals op de plaatjes (ik ben het zelf niet hoor):

katoen Hawaii shirtHawaii shirt katoen oversized

Niet gesponsord! Het zijn wel “affiliate links”, dus als je wat koopt via deze links ontvang ik vaak ik een percentage. Maakt voor de prijs niet uit, die blijft hetzelfde.

Er volgen nog meer updates hier, dus kom nog eens terug! En voor de Hawaii Fashionista Puristen: JA JA, de meeste hier zijn niet echt 100% Hawaii print – nou ja.

Deze komt binnenkort, 8 euro
Dat slim fit model is wel heel erg overdreven, in werkelijkheid was deze 3x zo breed. Maar wel mooi echt materiaal katoen / linnen. Ik had een 4xL – oeps iets te groot. Was er wel snel in 11 dagen.
Mooi, katoen, 8 euro, +1 a 2 maten doen
Mooi, katoen, 7 euro, 1 a 2 maten groter doen
Deze was 100% polyester
Hier stond “Silk” bij maar het is voor die prijs natuurlijk geen zijde maar gewoon polyester

 

Zie ook de andere blogs over FASHION.

Geef een reactie