Lamzac, Air Lounger, Lazy Bag of SeatZac?

– Update: 11 november 2020 –

Ik vond het een schitterende Nederlandse uitvinding: de Lamzac. Mooie naam ook. Alhoewel de Seatzac nog beter bekt. Een geniale opblaasbare stoel cq luchtbed. Je hoeft ‘m niet eens op te blazen. Je hangt hem gewoon even tegen de wind in en hij is vol. Dan draai je het uiteinde wat op, zodat je de spanning kan regelen. Inmiddels is het originele product opgekocht door Fatboy. Wel duur geworden. Kan dat niet goedkoper? Bijvoorbeeld een Air Lounger of een Lazy Bag op AliExpress? Een ZigZac, Chillbag of Air Bean? Of iets bij de Action? De Lidl?

Ik had er destijds – jaren geleden – toch maar GEEN blog over geschreven. Want die op Ali leek mij regelrechte namaak, misschien zelfs illegaal. Ik had een paar goedkope gekocht, maar die kwamen OF niet aan (tegengehouden door de douane misschien, vanwege patenten?) OF ze waren gewoon waardeloos – en meteen lek.

Maar nu heb ik het toch maar weer eens paar geprobeerd. Ik kocht er weer een op AliExpress – de meest veelbelovende nieuwe dan – en ik zag er ook een bij de Action. Allebei rond de € 15. Die van de Action ligt ook bij de Lidl volgens mij.

Maar die van AliExpress was waardeloos. De stof was te dun. Hij ging meteen lek. Hij had de verkeerde vorm. Hij had geen hoog hoofdkussen. En de twee bananen raakten elkaar nauwelijks, waardoor je gewoon er doorheen zakte. En ik had nog wel het vernieuwde model, helemaal speciaal goed uitgekozen, na uitvoerig onderzoek…

Die problemen had het model van de Action / Lidl niet. Die was beter. Ik zat er heerlijk dit blogje op te schrijven.

De nieuwe vorm is als een stoel, dus met een rugleuning. Zodat je er in kan zitten, maar ook op kan liggen, bijvoorbeeld met een voetenbankje. Bonuspunten voor deze nieuwe vorm. De twee zij-bananen zitten half tegen elkaar aan, dus je zakt er niet doorheen. En aan de zijkanten heb je zo nog net voldoende steun, zodat je er niet afrolt. De stof lijkt voorlopig dik en stevig genoeg, want hij loopt niet meteen leeg.

Maar nu, aan het einde van de blog, loopt hij alsnog met een noodgang leeg. Op de naad. Plakken gaat natuurlijk niet. Goedkoop is duurkoop – dit keer dan.

Dus graag zo’n zelfde Airlounge, maar dan met betere naden. Gat in de markt!

airlounger lamzac seatzac opblaasbare zitzak
Bij de Lidl in de webshop is het wel erg onduidelijk: vier verschillende, maar die oranje met de rugleuning is goed.
Airlounge Seatzac lamzac lazy bag opblaasbare stoel
Je ziet het aan die plaatjes meteen: die Airlounge heeft verreweg de beste vorm.

Dit filmpje klopt totaal niet meer, want het nieuwe 2020 model is geheel anders, met een betere vorm.

Geef een reactie