Contactloze voorhoofd-koortsthermometer €9,-

voorhoofd koortsthermometer

– Update: 15 maart 2021 –

Iedereen wil nu opeens zo’n hygiënische contactloze koortsthermometer. Je mikt ‘m op het voorhoofd, van dichtbij, zonder aanraking. En na een seconde lees je de temperatuur af. Ideaal en handig, ook bij kleine kinderen. En al helemaal nu in het Corona-tijdperk.

Ik kocht eerst deze koortsthermometer op AliExpress voor 17,- en die doet het perfect. Met allerlei functies die je niet gebruikt, zoals geheugen en zo, met Celsius en Fahrenheit, en instellingen voor iets anders dan lichaamstemperatuur, bijvoorbeeld voor gerechten of zo. Verder ook met de mogelijkheid om ‘m zelf te ijken. Er zit ook een Engelstalige handleiding bij. Er moeten twee gewone batterijtjes in (AA). Hij meet je huid, dat is iets koeler dan je lichaam (bijna een graad kouder).

Maar inmiddels, een paar weken later, zou ik voor 9 euro deze koortsthermometer uit Spanje of Polen doen. Dat is er veel sneller, en die is ook veel goedkoper. Deze wordt nu ook veel meer verkocht, en heeft ook veel goede reviews:

non-contact infrarode koortsthermometer

Ik had dus deze hieronder. Het zijn infrarood thermometers. Zo zie je bijvoorbeeld dat je handen bijna een graad kouder zijn dan je lichaam. En als je uit de kou komt, is je voorhoofd natuurlijk ook even iets kouder dan normaal. Je badwater kan je zo ook meten. Of een glas warm water: handig als je een neusspray maakt (warm water van 37 graden met wat zout, om je neusholte te spoelen – werkt bij mij altijd uitstekend bij griep en verkoudheid).

voorhoofd koortsthermometer infrarood

hygiënische contactloze koorts-thermometer voorhoofd infrarood

Je voorhoofd is uiteraard koeler. Bij mij is mijn voorhoofd rond de 36,5 graden, zonder koorts. Boven de 37 graden zou ik dus verhoging hebben.

Mijn andere thermometer is een superdure Braun oorthermometer, maar die zit er een hele graad naast inmiddels. Die is ook al 20 jaar oud, en hij was vroeger wel altijd goed. De nieuwe versie is deze Braun IRT voor 63,- op BOL.com:

braun oorthermometer

 

Oximeter

oximeter zuurstofmeter

Je kan op deze oximeter behalve je zuurdtofverzadiging ook je hartslag zien. Je kan zien dat bij een inademing je hartslag omhoog gaat (bij mij rond de 80) en als je langzaam uitademt je hartslag omlaag gaat (bij mij 65). Met behulp van deze meter kan je uitzoeken bij welke ademhaling bij jou het verschil het grootst is: dat is namelijk het gezondst. Zie ook deze blog.

4 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik vraag me dan altijd af, net als bij oor-thermometers: klopt het ook echt? Heb je al gekeken wat je temperatuur rectaal was (ja sorry, maar da’s het enige betrouwbare) en dat met dit ding vergeleken?

  1. Mijn andere thermometer is een superdure Braun oorthermometer, maar die zit er een hele graad naast inmiddels. Deze is veel beter. Je kan ‘m eenvoudig zelf ijken dus dan klopt hij altijd. Maar dat hoeft van mij niet, ik geloof het zo ook wel. Je kan ook allerlei dingen en oppervlakten meten, dus er zit geen zaagsel in ;)

   Dank, ik heb dat stukje nu ook toegevoegd.

   1. Maar, klopt wat jij meet op je voorhoofd met je inwendige temperatuur. Vooralsnog is rectale temperatuur meting, de enige betrouwbare meting.

   2. Dit vraag ik me inderdaad ook af.

    Om te ijken heb je dan toch een thermometer nodig waarvan je zeker weer dat hij ge-ijkt is? Of ijk je hem met gekookt water o.i.d.?

Geef een reactie