Ledlamp met PIR bewegingssensor en zonnepaneel

pir led cob solar

– Update: 25 januari 2024 –

Probleem 1: Je hebt ergens licht nodig: een lampje dus.
Probleem 2: Er is geen stroom daar: het moet dus met een batterij.
Probleem 3: Die moet wel automatisch opgeladen worden: met een zonnepaneel!
Probleem 4: De lamp BINNEN, het zonnepaneel BUITEN: met een draadje dus!
Probleem 5: Automatisch AAN en UIT: met een bewegingssensor.
Probleem 6: Maar alleen bij mensen, niet bij gordijnen of konijnen: een PIR-sensor!
Probleem 7: Buiten is het nat: het moet dus waterdicht.
Probleem 8: Te veel, of te weinig licht? Moet je kunnen instellen!
Probleem 9: Goedkoop graag. 6 Euro? 12 Euro?
Probleem 10: Mooi warm licht graag. Niet dat koele witte licht.

Alles opgelost. Behalve puntje 10. Helaas. Dan moet je er een gekleurd filter (€ 2,-) voor plakken. Maar verder is alles top. Het was deze hier.

UPDATES: de best verkochte nu is deze.
En er zijn nu ook deze, ideaal in kasten, zonder solar, via USB-C oplaadbaar

ledlamp pir solar zonnepaneel beweginssensor

Ledlamp met PIR bewegingssensor en zonnepaneel COB

UPDATE – veel links zijn vervallen. Hier wat nieuwe:

De led is bij deze een COB LED: dat betekent dat de 100 ledjes veel dichter bij elkaar zitten. Dat gele vlakje is bezaaid met leds. Je kan ook voor een versie met gewone leds kiezen. Is een euro goedkoper.

Het bevestigingsmateriaal zit er allemaal bij. Zie het plaatje. Het snoer is 2,5 meter. De lamp is fel, bijna als een 100W gloeilamp, of een lantarenpaal. Maar je kan ‘m ook op een zachte stand zetten. Zie de handleiding hieronder. Dat staat namelijk nergens! Het zonnepaneel is 1W en dat werkt prima zo. De batterij is ook goed, en het is allemaal waterdicht.

Ik heb alles getest en alles werkt. Hier mijn handleiding voor de instellingen. Staat namelijk niet eens in de bijgeleverde manual. Er zijn drie standen, en UIT.

HANDLEIDING: Stand 1 (1x klikken)
Fel licht gedurende 40 seconden bij beweging, als het donker is. Anders UIT.
2 (2x klikken)
Blijft heel zachtjes branden in het donker, en wordt 40 seconden fel bij een beweging
3
Brandt medium fel in het donker. Medium fel bij beweging.
4
Uit

Overdag gaat de lamp nooit aan. Het zonnepaneel is de lichtsensor, dus als je die stekker eruit haalt, blijft hij altijd aan.

Of drie keer zo klein: met 30 leds

Ik heb ook andere, vergelijkbare lampjes gekocht, maar dan drie keer zo klein. Bij deze kleine kan je de twee delen uit elkaar schuiven (moet je aangeven bij de bestelling, want ze zijn er ook aan 1 stuk). Met 2,5 meter kabel. Superhandig. Deze zijn ook helemaal goed, met 3 standen. Minder fel (30 leds, dus ongeveer een 25W gloeilamp) en ook goedkoper: ongeveer 6 euro per stuk. Wel weer met koel wit licht, helaas. Dus maar weer een gekleurd filter (€ 2,-) erbij…
Handleiding: Stand 1 is altijd aan, 2 is zachtjes aan + fel licht bij beweging, 3 is alleen aan bij beweging. Deze hier op AliExpress:

30 ked pir sensor solar

Solar PIR led op BOL.com

Op BOL.com staat er deze vergelijkbare of andere zoals deze merkloze goedkopere.

Ik had al eens eerder een gekocht, die was ook helemaal goed, op Puntje 4 na: die was dus uit een stuk, en daarom alleen geschikt voor buiten. En puntje 10 haalde hij ook niet, want hij was ook koel-wit. Het was deze, voor 8,- met 100 leds:

Led-lamp op 220V met bewegingsmelder

Dat is bijvoorbeeld deze:

ledlamp bewegingsmelder 220v

Deze blog is niet gesponsord. Ik heb zelf een aantal van die lampen gekocht. Er staan affiliate links in (maakt voor de prijs niet uit) zodat je die lamp zelf ook makkelijk kan bestellen. Als ik daarmee wat verdien kan ik weer wat nieuws kopen, en jullie weer verwennen met hoogwaardige eerlijke reviews!

12 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Ja, ze worden overdag opgeladen met daglicht, en werken dan ’s nachts. Het beste is om het paneeltje buiten te hangen. Er staan nu drie nieuwe links in, want veel links waren alweer vervallen.

  1. ja hoor, gaat prima, tenzij je de lamp enorm vaak aan laat gaan ’s avonds. Hij gaat telkens na 40 sec uit, dus dat redt hij qua batterij altijd.

 1. Beste Aartjan,

  Ik lees altijd met veel plezier je blog. Heb ook eens die goedkope bluetooth oortjes op AliExpress besteld. En erg tevreden!
  Vraagje. Ben je ook wel eens bezig geweest met zaklampen met heel veel lumen? Ik krijg soms mailtjes van Wish met zaklampen van 300.000.000 lumen. Onzin natuurlijk. haha.
  Maar mocht jij een tip hebben voor een extreme zaklamp dan ben ik heel nieuwsgierig.

  Vriendelijke groet, Bas

 2. Hallo AartJan,
  Wellicht dat de eerste lamp veel licht geeft, maar ik denk dat de 160lm of 180lm bij de specs op Alie dan een foutje zijn, want dat is niet echt fel en vooral buiten in het donker is het denk ik weinig licht. Ik zag een andere soortgelijke lamp waar 600 tot 1000lm in de specs stond. Ik verwacht dat een dergelijke hoeveelheid lm hier ook wel voor deze lamp zal gelden.

  1. Je hebt gelijk, dat klopt totaal niet, eerder 600 lumen, wat jij al zegt. Ik heb het aangepast. Kort gezegd lijkt dit op een 75-100W gloeilamp. Ongeveer als een lantarenpaal.

Geef een reactie