1More ANC Pro Dual Driver review: de beste ANC headset?

1More ANC Pro review

Update: 4 jan 2021 • 18:58 •

Is dit de beste, de enige echte “audiofiele” Bluetooth In Ear Headset met echte ANC? Krijgt deze 1More ANC de felbegeerde AJ Award? Niet goedkoop, met zo’n 130,- euro, maar wel veel goedkoper dan de grote topmerken. En met overal uitstekende reviews. Ik had ook al eerder een 1MORE gereviewed, dat was toen ook de beste. Maar deze heeft dus zelfs Active Noise Canceling! En goede ook. Hier de hands on review.

Hij is hier te koop: de 1MORE Dual Driver ANC Pro met 35dB ANC, LDAC, AAC, AptX, fast charge, IPX5 waterdicht, Multipoint, windfilter en 16 uur batterij.

Poeh hee! Met dure westerse IF Awards! Sodeju!

1more ANC dual driver review

1More ANC Pro Dual Driver: hands on review

Hij werd snel geleverd, in ruim twee weken. In een luxe verpakking. De pasvorm is goed, ook met de standaard ear tips. Heb ik nog nooit meegemaakt. De eartips zijn ovaal, net als de Apple AirPods Pro. Er zitten vier maten ovalen siliconen eartips bij, dus die pasvorm gaat bij iedereen wel lukken, denk ik.

1More ANC Pro review Dual Driver
Mooie luxe grote doos hoor. Kekke logootjes ook!

Waterdicht ook. Met fast charge, dus in 10 minuten opladen kan je weer 3 uur verder. De batterij is ook ENORM veel beter dan de concurrentie: 14 uur met ANC aan, op 1 lading. En 16 uur zonder ANC.  Dat komt ook omdat deze een nekband heeft, waar de batterij in kan. Ook handig voor alle controls overigens, die nekband.

Geluidskwaliteit

Het geluid is echt erg goed, met een uitstekende diepe strakke bas (dankzij de Dual drivers), prachtig mid, en een helder maar warm hoog. Heerlijk zelfs. Geen EQ nodig. Het is een heel prettig geluid. Ruimtelijk ook. De geluidskwaliteit is bijna zo goed als de allerbeste oordopjes met draad, en dat is echt verbazingwekkend.

Alleen als je heel kritisch bent, is het geluid niet zo super-analytisch. Een KZ ASX of een TRN v90s is veel helderder, met meer definitie. Maar die zijn dan ook onverslaanbaar, en ook niet draadloos – alhoewel je die wel draadloos kan maken. Qua Bluetooth headsets behoort deze 1More met zijn prettige geluid echt tot de top.

Er zit een audiokabel bij, dus je kan de headset ook gewoon op een 3,5mm jack uitgang gebruiken. Handig en fijn – want dit kan bijna nooit met andere oordopjes. Maar het is wel jammer dat de controls dan niet meer werken. Via Bluetooth werkt dat allemaal wel perfect, namelijk.

Maar hoe is de ANC?

Het belangrijkste natuurlijk! Die ANC werkt inderdaad heel goed, nog veel beter dan een BOSE QuietComfort. Echt ongelofelijk: je kan de muziek zelfs heel zacht zetten, zonder enige last van omgevingslawaai. In het OV, in bus, trein of vliegtuig is dit echt heerlijk. Of in een kantoortuin, of op andere lawaaiige plekken. Die 35dB demping klopt dus echt. Dit kan een enorm verschil voor je maken… voor je mentale gezondheid… wat een uitvinding! Het kan in 2 standen, maar je kiest natuurlijk stand 1: de MAX.

En de microfoon is ook top: dat heb ik zelfs nog nooit gehoord! Ongekende kwaliteit voor Bluetooth, luister maar:

Er zit zelfs een windfilter op. Ga ik nog testen, op de fiets. Ter vergelijk andere Bluetooth headsets, zoals de B&W PX7 van € 400,-:

Het zit allemaal super comfortabel, en die nekband is ook prima. Als je ze uitdoet vallen ze ook niet uit je oren. Sterker nog: ze klikken magnetisch aan elkaar. Handig. Mooi. En leuk.

Allemaal heel fantastisch dus, MAARRRRR….

Hij kan geen Multipoint! Dat kan dat clipje van 4 euro al! Dus wat gaat hier mis, heren topdesigners! Met je dure IF-Award! Multipunt bestaat al TIEN JAAR!! En er staat nota bene bij, dat deze dat WEL kan! Hoezo lukt dat dan nog steeds niet??

Dat wordt in ieder geval GEEN AJ-Award

…en die IF Awards bleken later gewoon te koop te zijn…
(Ja, die Europese merkjes pakken het slim aan)

Maar als je ‘m op één apparaat gebruikt maakt dat niks uit.

EN: geen transparante modus. Dan is bellen met in ears minder fijn, want je hoort je eigen stem minder goed. Maar je kan de dopjes ook altijd wat losser doen, of met 1 dopje in je oor bellen. Toch is dit een misser, want de microfoons en de ANC software zitten er al op. Transparante modus toevoegen is dan een eitje. Zonder dat kan je geen AJ Award winnen. Het liefst zelfs automatisch: als je belt gaat de transparante modus AAN, en anders uit. Heeft nog niemand! Bestaat nog niet eens! Ideetje misschien, beste Designerts?

EN: hij kan geen AptX, tenminste niet op mijn MacBook. Zie de screenshots hieronder: het is daar SBC. Alhoewel 320 kb/s wel genoeg is voor hoge kwaliteit, zo te horen. En het kan zijn dat de AptX, AptX HD en LDAC wel gewoon werken op andere players. IOS kan sowieso geen AptX. En alleen Sony heeft LDAC.

1More ANC Pro Dual Driver review in ear Bluetooth AptX
Rechtsonder, heel klein, zie je dat het SBC is! Terwijl ik, als “Apple Developer”, elke Bluetooth headset kan “forcen” tot AptX! Kijk maar, daar links!

1more BT ANC Pro

Conclusie

De beste ANC op een “in ear”? Jazeker! De beste Bluetooth microfoon? Ja, dat ook. Topgeluid ook: een heerlijk HiRes Audio geluid. Waanzinnig mooi. Onovertroffen. En ook nog eens 14 uur batterij! Alleen geen multipoint, en geen transparante modus…

Zie ook de blog over ANC in ears. Met meer kanshebbers op de AJ Award, zoals:

  1. De Tronsmart Apollo ANC, in Nederland op BOL.com – het goede goedkope alternatief, zie de review
  2. De EDIFIER TWSNB2 ANC – ook hier met een review
  3. De Mpow X3 ANC
  4. De HUAWEI Freebuds Pro ANC
  5. Of de ANC in ears van TaoTronics, ook op BOL.com
  6. De JOYROOM – 35DB ANC – die arriveerde al kapot, dus waardeloos

En er zijn ook nog 1:1 AirPods Pro Replica’s met echte ANC

– – – Zie verder ook alle blogs hier over Audio & Muziek – – –

Of alle andere blogs over ANC Noise Cancelling koptelefoons

Of de blogs met de beste duurdere oordopjes.


Bijlage: de manual van de 1More ANC Pro

Nou ja, de belangrijkste stukjes dan:

Deze blog is niet gesponsord. Ik heb ‘m maar weer zelf gekocht. Ik ga ‘m denk ik maar verloten, onder mijn studenten. Vinden ze vast leuk.

2 Reacties

  1. Hoi AJ, Ik heb je review weer met veel interesse gelezen. Net als jij heb ik af en toe een lastige pasvorm met oordopjes. Ik las dat het merk Klipsch al langer werkt met ovale pasvorm. Heb jij van dat merk ooit oordopjes getest?

Geef een reactie