Moet je je Lifehammer echt vervangen? En kan dat ook goedkoop?

lifehammer nieuw klein safety hammer auto

– Update: 24 maart 2024 –

Een Lifehammer is zo’n oranje hamer in je auto waarmee je uit je auto kan ontsnappen, bij een ongeluk of als je te water raakt. Er zijn nu ook nieuwe betere modellen. Die zijn heel klein. Je zag opeens overal in het nieuws en op social media dat je die oude hamer zou moeten vervangen door zo’n nieuwe lifehammer. Hoe zit dat?

Het oude model lifehammer was een groot ding. De nieuwe zijn veel kleiner en werken inderdaad echt beter. Ze zijn er ook goedkoop, als sleutelhanger. Met de oude moest je echt hameren, en dat is best moeilijk in zo’n kleine ruimte, in een panieksituatie.

Met die nieuwe kleine gaat dat veel beter en makkelijker. Als je ‘m op een oppervlak duwt dan span je een veer aan die van binnen een keiharde punt naar buiten slaat. Keer op keer, elke keer als je ‘m induwt. Een beetje zoals een balpen. Die punt is van supersterk Tungsten staal, waardoor autoruiten in duizend stukjes breken. Zonder kracht te zetten.

Je kan het beste de zijruiten breken bij een ongeval, want die zijn het makkelijkst te breken. Plaats de lifehammer in de hoeken van de ruit en druk hem telkens in: het glas verbrijzelt daar dan. In het midden breekt het veel moeilijker, maar de hoeken zijn voldoende om alles te breken. De voorruit en achterruit zijn dikker en sterker dus die breken sowieso veel moeilijker.

Zo’n veiligheidshamer is niet verplicht, maar het is wel aan te raden die in het zicht in je auto te hebben. Dus niet verborgen in een vakje of kastje of zo, want in paniek kan je ‘m dan niet vinden. Dat nieuwe model lifehammer is er ook heel klein: zo klein als een sleutelhanger. Er zit altijd een mesje op, met een dopje, om autogordels los te snijden.

Hang ‘m dus gewoon aan je autosleutel! Dan heb je ‘m altijd bij je, en dus ook altijd in het zicht, meteen voor het grijpen.

Ook leuk als kadootjes trouwens. Ze hebben ook allebei zo’n mesje voor de autogordels:

lifehammer mesje autogordels

Ze zijn allebei inderdaad echt goed, ik heb ze getest: bij die tweede kan je er ook een stukje testglas bij bestellen. Dat breekt echt in duizend stukjes – MY GOD – dus doe dat in een emmer of zo.

Je kan het ook proberen op iets van ijzer, beton of steen – of welk materiaal dan ook. Daar sla je dus dan ook zo een deukje in. Mijn superhandige zoon zei meteen: “Oh, dat is ook handig om boorgaten mee te markeren!

Deze lifehammer review was niet gesponsord. Er staan betaallinks in om makkelijk te bestellen en dat maakt voor de prijs niet uit. Dan verdien ik wat bij en blijft de blog in leven – en ook geheel reclamevrij.

DANK U, LOVE U ALL en tot de volgende!

12 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Aan je sleutelbos hangen is natuurlijk alleen een goed idee als je een auto met contactslot hebt.
    Heb je keyless start of keyless entry, en dat zie je steeds meer, zit de sleutelhanger in je broekzak. En daar wil je hem niet in een panieksituatie uit moeten vissen lijkt me.

    Ik zou altijd een losse in de auto adviseren.

  2. Fijn dat je het voor ons hebt getest. Ik hoop wel dat je van de affiliatecommissie nieuwe autoruiten kunt betalen. :)

    1. Hahaha, yep, op de testglaasjes. Maar ik maak me wel grote zorgen om de bushokjes overal, als iedereen van die sleutelhangers heeft :-(

  3. Top Aart, goeie tip, op één dingetje na. Je kunt beter geen zware dingen aan je autosleutel hangen, want dat slingert je contactslot kapot. Vraag maar aan de ANWB!

Geef een reactie